Arkadaşınız olarak gördüğünüz, anlaştığınız kişinin dostunuz olabilmesi için onda olması gereken kişilik özellikleri neler olur?

Arkadaşınız olarak gördüğünüz, anlaştığınız kişinin dostunuz olabilmesi için onda olması gereken kişilik özellikleri neler olur?
Tabi ki de güven vermeli.. karakteri olmalı.. bana karşı açık sözlü ve dürüst olmalı.. birde zor zamanlarda insanın aynında olmalı.. bazıları çıkar beklediği için yanında oluyor öyleleri ile arkadaş olmam
Aynen öyle kardeşim, dost zor zamanda belli olur.
Kesinlikle. . zor zamanda ilk giden kişi zaten hiç dostun olmamıştır
Benimle çıkar ilişkisi için takılmıyorsa, sadece işine geldiği zamanlarda beni aramıyor, işine gelmediği zamanlarda da bile arıyorsa, benim olmadığım her ortamda beni savunuyorsa, ve yüzünden sahtelik akmıyorsa..
Aslında bana göre bu hayatta insanın tek dostu tek arkadaşı kardeşidir.
Kardeşten öte dost olmaz.
Kardeşin gibi bu tip kişiler emin ol varlar ve denk gelirler. Yeterki sendeki samimiyete inansın.
Benimle saçmalamalı, hiçbir hareketimi yargılamamalı, hep vardır bir bildiği düşüncesiyle anlayış gösterebilmeli. Aynısını ben de ona yapıcam tabii ki. Her şeyin karşılıklı olduğu bir arkadaşlığa sahip olabilirsek o zaman dostum diyebilirim.
Arkadan iç çevirip satmayacak , sürekli yalan söylemeyecek , para düşkünü cimri olamayacak , iyi gün de değil her günde yanında olacak , sır tutacak , adam olacak :)
Cevap
11Cevap
En önemli şey saygı dürüstlük ve ketumluk
Samimi olması
Derdimle dertlenmesi
Valla benim var... Uc adet dostum... Arkadastan dost olunmaz.. arkadas arkadastir. Dostluklar aranmaz ortaya cikar.. kendiliginden meydana gelir... Mesela dun cani sıkılmış erkek olanin... Sabah 4te gittim yanina digerlerini cagirdim. 3saat kritik yaptik.. kahvaltiyi yaptik kendine getirdik... Borcu varmis odeyememis bizede soylememis son gune gelmis.. zorla soylettik borc isini de hallettik, geri odememi kesinlikle olmaz bizde.. zaten iki kiz ikide biz kisi yetiyor bize... Yani demem oki bu bag kendiliginden ortaya cikar, olene kadar devam eder... Arasan bulamazsin... Buldugunda da buludugunu sanarsin... 😔
herhangi ir şeye dikkat etmiyorum. insan sarraflığında prof olduk artık. 10dk konuşmam yetiyor. Durum ve mekandan bağımsız notunu veriyorum.
İlk intibada belli oluyor kardeşim zaten, ondan sonrası içindi benim sorum..
bana olan tavrından çok genel yapısına bakıyorum. Zayıfa nasıl davranıyor elinde güç varken ne yapıyor. algısı kuvvetlimi.. Bide taktir edersin ki her şeyin dostluğu farklı. Benim mizah yaptığım dostum ayrıdır. sır paylaştığım dostum ayrı , gözü kapalı kavgaya gittiğin insan başka objektif analiz yapacağın insan başka. Bu yüzden konuyu çok renkli inceliyorum.
Oda var, haklsıın.
Bir kere güvenmem ve gerçekten zor zamanımda yanımda olabilmesi
Kritere gerek yok düşme numarası yap, belli olur zaten ne olduğu.
Ona kalmıyor zaten🥴
Sadık, merhametli, dürüst olmasına ehemmiyet veririm, bir de kimsenin etkisinde kalmayacak birisi olmalı, omurgalı olmalı, omurgasız kişilere arkadaşım demem, arkadaş eşiğinden geçemezler bile.
Benim lisede iki arkadaşım var idi birisi Kürt birisi milliyetçi, milliyetçi olan dedi ki onunla konuşmaya devam edeceksen benimle iletişimini kesersin. Sonra görmezden geldim onu
Kafa yapısı, bakış açısı ve karakteri. Bana tersse ve özellikle de karamsarsa arkadaşlıkta bile zorlanırım.
Samimi ve dürüst olması sır tutabilmesi kavga anında bile veya konuşmadığımız zamanlarda bile benim sırlarımı saklayabilmesi
Sabahın dördünde ararım acil gelmen lazım derim gelirse sınavı geçer😉
Ben üzüldüğümde üzülüp, güldüğümde gülüyorsa dostum demektir.
herkes arkadaşım olabilir ancak engel atarsa onla arkadaşlık biter
Beraber eglenebilmek ve ne olursa olsun birbirimize güvenmek
Ergen olmayan
Akıl saglıgı yernde
Neşeli olmalı
Her kötü şeyi olumlu düşünmeli
Dostum olmaz benim o kadar güvenmem arkadaşıma🤔
Tam olarak benim gibi biri olmalı
Güven, ortak ilgi alanları, karşılıklı saygı
Guvenirli dürüst samimi
Benimle arkadaş dost olmak dünyanın en zor işidir çok şartlarım var
Her haltı anlatabilmeliyim.