Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim bir çocuğumuz var yarın evlilik yıldönümümüz hiç kutlamadik geçen evlilik yıldönümünde yeni doğum yapmıştım zaten özel günleri falan pek kutlamaz. O bir şey yapmadığı için benimde içimden onun için bir şey yapmak gelmiyor açıkcasi. Hep kendimi degersiz hissediyorum görüyorum bazı evli çiftleri görünce imreniyorum. Kaçarak evlendim ailem karşı çıkmıştı şimdi ailemle aramız iyi ama bu seferde ben iyi değilim sürekli kilomla dalga geçer yok kafan biraz büyük yok şuran şöyle buran böyle artık kendime güvenim bile kalmadı. Önceden arkadaş çevrem vardı üniversiteye gidiyordum hukuk okuyordum kendime güvenim vardı hayallerim vardı evlenince hepsini bıraktım ama artık ne hayallerim var ne de arkadaşlarım çok yalnızım ve değersizim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşine bunları bir bir söyle, üslubuna dikkât etmesi, sevdiği kişiye ince düşünceli olması gerektiğini direkt anlat (niye yüzüne söyle diyorum, anlamaz çünkü o kıttır) ve ardından okuluna yeniden başla, sen okuldayken çocuğa annen veya kayınvaliden baksın. Sürekli evde oturman, sadece çocukla ilgilenmen ve öküz bir kocaya sahip olmandan ötürü öncelikle kuaföre git, spora yazıl, okuluna geri dön ve muhakkak bitir. Kendin için yap bunları. O zaman özgüvenin yerine geliyor mu eşin sendeki bu değişimi fark edince kendine geliyor mu gelmiyor mu görürsün.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKıyamam ya gerçekten çok üzüldüm sen yalnız ve değersiz değilsin yalnız ve değersiz olmaya itiliyorsun ama eşin Muhtemelen bunun farkında değil bir de anlamadığım şu gerçekten çok kötü çok zalimce bir durum Esasen cahilce bir durum Bir insan nasıl olur da bir kadının ve özellikle de eşi olan bir kadının özellikleri ile dalga geçer veya bunların negatif şekilde dile getirebilir gerçekten anlayamıyorum birazcık olsun sizin ruhunuzdan kalbinizden anlayabilen birisi olsa emin olun zerrece böyle bir şey böyle ifadeler kullanmadığı gibi sizin üzerinizde var olan doğal halinizle var olan güzellikleri keşfeder neden keşfeden şöyle bir durum ki sizin özellikleriniz Sadece size Has özelliklerdir ve Sadece size has olan o özelliklerin her bir detayı içerisinde ayrı ayrı güzellikleri barındırdığı gerçeği Aşikardır bakış açısını bir değiştirebilse bugün negatif gördüğü veya dalga geçtiği özelliklerinizin aslında ne kadar güzel ne kadar etkileyici ve bir erkeği ne kadar mutlu eder şekilde özel olduğunu fark edebilecektir Muhtemelen zaman içerisinde bu söylemlerinden pişman olur bu davranışlarından pişman olur diye ümit içerisindeyim nedeni şu gün geçtikçe düşünceler değişir bakış açısı değişir Öyle ki geçmiş zamanda kilolu bir yapıda kadından hoşlanan Daha sonrasında zayıf bir kadından hoşlanabilir ya da öncesinde Zayıf kadınlardan hoşlanan birisi zaman içerisinde daha kilolu daha balık etli veya balık etlinin daha üstünde kilolu olan kadınların daha etkileyici olduğunu düşünüyorlar bu söylemlerim kesinlikle havada kalan söylemler değil yaşanmış tecrübelerin gerçeğidir dilerim siz de �lerideki zamanlarda çok mutlu olarak hayatınıza devam edersiniz
11 Yorumla- +1 yıl
Değerli bulduğunuz için çok teşekkür ederim. Dilerim yarınlarınız dünden ve bu günümüzden, çok daha huzurlu çok daha iyi çok daha mutlu olsun.. Amin 🌹😊
+1 yılİnsan ne yaparsa kendine yapıyor ama bunun sebebi sen değilsin aynı zamanda ailenn!!!
Kaçmanın altındaki sebeb çocukluk travmandan kaynaklanıyor yoksa kimse telsiz duvaksız kaçmak istemez.. ne yaıkki bumu yaşayanlar bilir. Öncelikle yaşadıklarına çok üzildüm. Kaçtığın kişi şe.. ref*sizin önde gideniymiş ki sonraları seni çantada keklik görüp içindeki zehri atmaya başlamış erkenden. Bunların altında yatan sebebde ailenden kaçıp bana geldi ailesinde bile bir değeri yok diye düşünmesi aslında. yazık etmişsin kariyerine çevrene sahip olduklarına ve hemen birde çocuk ha... Ah kardeşim çok üzüldüm. ama geçti önce bunu kabullen karşındaki kişi seni kendi için herşeyi feda eden biri olarak görüyor , toksik olduğu için ve narsist...
şu an özgüvenini yok etmeye çalışıyor ki kendini sana bağlıyor sen aksi bir şey söyleyemiyorsun çünkü o zamanda kaçmasaydın kızım aşkımdan ölüp bitip geldin diyecek..
Tavsiyem ayakların üzerinde dur güçlü ol ve ona kendine bunları yapması için izin verme en yakın zamanda da bırak. Ona tek seçeneğin kendisi olmadığını hissettir saygı duysun sana burada çocuklardan dolayı avantajda olan kişi sensin. cesur ol.20 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Diplomanı alamamış olabilirsin ama bir işe girip çalışmana engel değil. Kendine gereken değeri ver her şey ilk önce kendini sevmenle ve kendine güvenmenle başlar. Ekonomik özgürlüğünü eline al ve kendine uygun bir iş bul çalış. Bakımını yap, spor salonuna git, kurslara katıl, eskiden görüştüğün arkadaşlarınla tekrardan görüşmeye başla misal kahve içmeye git onlarla. Eşin seni eziyorsa sende ekonomik özgürlüğünü eline al, ona bağımlı olmadığını göster ve karşısında güçlü bir kadın ol. Erkekler çok sever evlendikten sonra eşini ezmeyi. Kendini ezdirme ve sınırlarını belirle, seni incitecek laflar söylüyorsa sen de ona aynısını yap ki nasıl oluyormuş nasıl hissediliyormuş kendisi de görsün. Dik dur ve kendini değersiz hissetme.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
66Cevap
+1 yılMerhaba, son cümlenin bir kısmına katılıyorum ama tamamına asla. Evet kendini yalnız hissetmeni sağlayacak kadar ilgisiz hatta senin fiziki görünüşüne laf edecek kadar dangalak bir eşin olabilir, yalnız hissedebilirsin hatta yalnız kalmış olabilirsin, ama sen asla degersiz değilsin. Kimsenin sana bunu söylemesine dahi izin vermemen gerekir , değilki bunu kendin söylüyorsun. Değerli hissetmen için illa onun birşeyler yapmasına gerek yok, sen, kendinin degerinin farkında olmalısın , haytta senden daha degerli biri yoktur, buna önce kendin inanmalisin.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Klasik olcak ama kendini sev... yaptiklarinla memnun kal. Esinden bekleme o tatli sözü veya senin yaptiklarini fark etmezsini (belki yoğun ve yorgun bi iş günüydü)... sen mutlu ve huzurlu olursan bakiş acin değisir. Kendini daima geliştir bi ev kadini mesela farkli yemekler yaparak evin işleriyle meşgul olarak kendine meşguliyet bul ve cocuğunla spor aktivite'lere gidin yapin...
Hersey senin ellinde... demezsi kolay ama yapmazsi zor olsada dene hemen bi değisiklik olmaz cünkü sende başlicak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynısını şu an sevgilimle ben yaşıyorum işin kötü yanı sözlendik. Açık açık demese bile eleştirdiği oluyor espriye vurarak ya da üstü kapalı. Kriterlerini karşılamıyorum. Yumurtamda polikistik over çıktı randevu aldım yorgun olduğu için gelmedi. Bence eğer mutsuzsan sürdürmek zorunda değilsin. Çünkü ben de artık ilişkiyi koparmanın yollarını arıyorum. Çocuk söz konusu olunca insan boşanma konusunda tereddüt yaşıyor yine de kendine bu acıyı yaşatmamalısın. Konuşup birlikte çözüme kavuşsun veya bir diğer ihtimal sonlandırmak...
10 Yorumla
+1 yılHep diyoruz okulunu bitirmeden evlenme diye❗️Şimdi elinde bir hukuk diploman olsa kaybetmekten korkardı ❗️ Ayrıca hemen çocuk yapmak mantıklı değil Allah bağışlasın ancak çocuk için yine katlanacaksın ❗️Ayrıca herkes için hayat sadece bir kez, ben daha ikinci kez geleni görmedim, buda mutsuz ve boşa geçen bir ömür demek❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️
31 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏❤️
+1 yılBiz zaten en büyük hatayı bir erkek için arkadaş çevremizi, eğitimimizi ve hayallerimizi feda ederek yapıyoruz. Bütün değeri ve sevgiyi ona veriyoruz ve sonra o kişi tarafından değersizleştiriliyoruz. Hayatımıza bir erkek aldığımız zaman önce kendimize saygı duymalı ve değer vermeliyiz. Kendi hayatımızdan vazgeçmemeliyiz.
20 YorumlaSenin çocuğun bebek sen saten onun başından ayrilma gibi bir lüksün yok esin sana diyormuş ya kilonla ilgili emin ol dAlga geçmek için deyil hani gülerek sana kendini duzelt diyor.. bak biraz toparla kendini kendine güvenin gelsin bu emin ol eşinin de heyecanını çok etkiler
Salarsan kendini kendinle ve eşinle ilgilenmezsen emin ol dahada mutsuz olursunuz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen her şeyi bırakıp kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez. Yapman gereken ilk iş hayallerinin peşine düş 👍 okulu bitir bitince para kazanmak için iş peşine düş, zaten para kazandıkça eski çevren yavaş yavaş oluşur. Bu pozitif gelişmeler eşini etkiler ve seni kaybetmekten korkmaya başlar. Değersiz görmez 👍
10 Yorumla
+1 yılKocandan dolayı sorun var sonra aldatınca diyorlar ki neyin eksikti Allah böyle canım adamlara fikir versin gerçekten öncelikle kocanı salla çocuğunla mutlu olmaya bak eğer gerçekten bi depresyon durumuna giriyorsan boşan sana değer vermeyen sevmeyen biriyle aynı evde mecburiyetten durmak sana zarar verir öküz adan ya
11 Yorumla- +1 yıl
Bu sitenin küfürleri canım olarak değiştirmesine ayar oluyorum adama iltifat ettim durduk yere
Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Yahu evlenmek için okul bırakılır mı? Kendim ettim kendim buldum misali olmuş. Karşına al konuş mutsuzluğunu dile getir. Daha gençsin okulla da konuş belki seni geri alırlar kaldığın yerden devam edersin. Hayat hep kocanın etrafında dönmüyor, gerekirse boşanırsın ölüm yok ya ucunda
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlması gereken zamanlarda olmaması gereken kararları almak sonradan pişmanlık getiriyor ve o kadar güzel yaşamı bırakıp evliliğe yönelmek çok büyük bir hata getirmiş. Bir kadının özgüvenini kırmak en büyük aptallıktır yanlış anlamayın ama. Kendinize bakin dikkat edin peşinizden koşturun psikolojik şiddet ile sizi pes ettirme çabasına girmiş resmen.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Hayatta en ucuz şey başkasının evladıdır. Seni kacirana kadar sevdi şimdi sevmiyo mu.. hayır tabiiki seviyor ama nasi olsa artık evlendik diyerek öncelik sıralamasında sürekli geriye atıyor. Afedersin ama biraz A Dİ biriymiş..
10 Yorumla
+1 yılBiraz zaman ver belki karşı taraf psikolojik bir şey yaşıyordur bazı çakallar burada pusuya yatmış onlar ile komusmani bekliyor kimseyi takip etme kız bu kafa ile yanlış hata yaparsın abim
10 Yorumla
+1 yılee sende onla dalga geç elin armut mu topluyor ne eksiğin var sürekli hatalarını yüzüne vur ne kadar beceriksiz olduğundan bahset başkalarıyla karşılaştır
10 Yorumla
+1 yılNe güzelde bir bölüm okuyormuşsun keşke okula devam edip iyi bir avukat olsaymışsın kendi ayaklarının üstünde dursaymışsın
20 Yorumla
+1 yılBirilerinden değer bekleyen değersiz olur kendi değerini kendin vericeksin. Sen kendine değer ver ağırlığını koy gerisi gelir.
23 Yorumla- +1 yıl
İyi yorum
- +1 yıl
Sağol
- +1 yıl
☺☺☺😊😊😊
- Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle insanları değersizleştiren özgüveni sarsıp tipiyle dalga geçenler cidden iyi birileri değil, bir de eşine yapıyor hayat arkadaşına. Cidden çok garipler...
Bence dediklerini hiç umursama, peki tamam de. Sen kendini beğeniyorsan sorun yok10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. kınamayı asla sevmem ama insanın yanlış kararlar vermesi çok üzücü sonuçlar çıkarabiliyor inşallah eşiniz değişir 🤲
10 Yorumla
+1 yılhukuk bölümü bırakılır mı kızım sen de hata biraz daha bekleseydin evlenmek için ya da üniden kendi düşünce yapına yakın birini bulsaydın
10 Yorumla
+1 yılOkumayı bırakarak hayatının hatasını yapmışsın , sana değer vermeyen biriyle 1 saniye bile geçirilmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnde oyleydim. bisandim. baba evindede kole gibiyim herkese ben bakiom. anlam evli onun oylesine bile bebelerine filan yasayamiyom intihar etsemmiki
35 Yorumla- +1 yıl
Yok daha neler
Olm size neler yaşatıyorlar lan
Cevap sahibi+1 yılVallai okadar eziolarki degerim 0 biktim yasamiom hayati olsem iyi
- +1 yıl
Yahu sakin ol bir çok yolu vardır
Kendi motive etmenin
Cevap sahibi+1 yılHerkes bana bakio yardim beklio onune hizmet camasir bilasik bebeler kadin adamlar dolu 15 gisi bilmiom hayirlisi vallai kendimi saldim bakamiyom benim hayatim hic oldu yeminle
- +1 yıl
Sen takip hele bakım ozele gel
+1 yılSen kendini değmeyecek biri için feda etmissin güzelim
Umarım her şey gönlünce olur10 Yorumlabir baska erkekle kesinlikle gecmez ablam bunu bil de...
10 Yorumla
+1 yılEvde bakara suresi oku ya da dinle eve huzur ve mutluluk gelir sapret ve dua et
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Bir gün sana değer veren bir erkek karşına çıktığında muhtemelen şu anki eşini hala birlikte isen aldatacaksın :) değer görmeyen kadınların sonu hep böyle oluyor 🙃
00 YorumlaBen hediye alınmasından çok hoşlanıyorum de bir de ne olursa olsun biraz sosyalleş psikologlar öyle diyor hobi kurslarına da gidebilirsin ev hariç başka alanların olsun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılKendini sevmen ve güvenmenle alakalı bir şey bu bence , eşinin sana ilgi göstermesi lazim sende ayni sekilde severek evlenmedinizmi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir erkek için bütün hayatını yerle bir etmişsin resmen. Bu saatten sonra sana ayrıl da diyemem. Okuluna devam etmeni diliyorum sadece.
00 Yorumla Bekarlara tavsiyem evlenmeyin sonrasi pişmanlık...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEe önünüze çıkan öküzlerle alel acele evlenieseniz böyle olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılsen değersiz değilsin tek yapman gereken uyanman
00 Yorumla
+1 yılNe bekliodun evlilikten kocanin boklu donunu yikicaktin iste
00 Yorumla
+1 yılAh ah kiyamam sana kendi kendine yapmissin bu hatayi eger dertlesmek istrrsn bana yazabilirsin
00 Yorumla
+1 yılSade evlilik yaşantısından, maksimum sosyal hayata geçiş yap, eskisinden daha da bakımlı ol, özgüvenin yerine gelsin, daha iyi hissedeceksin
10 Yorumla
+1 yılHiç bir zaman kendini yanlız degersiz hissetme ozaman kaybedersin toparlanamazsın sende daha değerli kimse yok unutma önce kafanı topla düşün
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBuna seni surukleyende esin olmus psikolojik baski yaparak hemde yazik gencsin daha sende kendine sosyal medya uzerinden aktiviteler yap
00 Yorumla abla ailene de anlat sonra boşan okumana devam et. çocuğuna da sahip çık
10 Yorumla
+1 yılHepimiz biraz öyle değil mi, her evli az çok aynı şeyleri hissediyor
10 Yorumla
+1 yılBence bu sene kutlayip kutlamamasina gore karar ver
10 Yorumladurumuna üzüldüm sen onun için çok fedakarlık yaptın ama o karşılığını veremedi hiç ne kadar kötü bir durum artık yapacak bir şey yok bu şekilde devam etmek zorundasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok sacma bir iliskin var, uzgunum. Insani boyle seyler soylenir mi hem de kadina.. cok ayip ya..
Nerdensin sen00 YorumlaKeşke okusaydıniz. Evlenmek için bu ne acele?
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani her şey karşılıklı olmalıdır anladığım kadarı ile eşiniz size ilgi göstermiyor buda değersiz hisetiriyor sizi
14 Yorumla- +1 yıl
Herkesi hissettirir tabi
Cevap sahibi+1 yıl@Maviyıldızcık sizde mi bu durumu yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Yok öyle yorum yaptim sadece
Cevap sahibi+1 yıl@Maviyıldızcık anladım evlimisiniz peki
Bende evleyim ve yalnızım. Senden farkım yok. Keşke evlenmeseydim😭
02 Yorumla
Soran+1 yıl😑😑
- +1 yıl
Neden ki
Aileniz geleceği görmüş demek ki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Düzelir diye bekleme boşan
10 YorumlaBir odunla evlenmişsin canım
10 Yorumla
+1 yılSizin iş bitmiş, boşuna okeye dönüyorsun.
10 Yorumlaanlatarak geçer
11 Yorumla
+1 yılHayat bu işte kartal gibi yalnızsın
10 YorumlaAynı durum bende de var dersiz ve yalnızım değerim yok sevgi yok ilgi alaka yok
00 Yorumla
+1 yılSen kendine değer vermezsen kimse vermez. Çalışmalisin hedefler koymalisin kendine
00 YorumlaEşine bunu açıkça belirt lütfen
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden öyle düşünüyorsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Eşinle konuş.. Sana destek versin.
10 Yorumla
+1 yılkonuşalım istersen
00 YorumlaTanışabilmek güzel olur du
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHıh senin hikayende kaçmayı bir şey sanan kızlara ders olsun
00 Yorumla
+1 yılKendi kendine etmişsin gecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılNe bileyim yazık etmişsin bari hüsran olmayın
00 Yorumla
+1 yılEe knk yrrk pesinde kosmicaksin
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evliyim ama kendimi değersiz ve yalnız hissediyorum. Bu nasıl geçer?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler