Osmanlı dönemindeki gibi büyük bir Hristiyan ve Yahudi nüfus
Günümüzdeki gibi hızla artan dinsiz nüfus
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
"Dinsiz nüfus"
Bir ülkede devletçilik varsa o ülkede "Din" ayrımcılığı olabilir din ve devlet bir arada tutulamaz.
Her ne kadar insanlar Türkiye İslam ülkesi desede buna katılmıyorum çünkü "İslam ülkesi" olması için bir zorunluluk olmalı ve Türkiye'de insanlara "Sen yahudisin, sen Ateistsin, Sen Agnostiksin" diyip öldürmüyorlar ya da ne bileyim hapise atmıyorlar.
Bir ihtimal ülkede Şeriat devri olsaydı o zaman İslam ülkesi diye adlandırabilirdiniz.
Türkiye islam ülkesi zaten olmadı yani insanları "dinsiz" diye sıfatlaştırmanız çok gülünç. Türkiye'de birden fazla din var.
Zaten islam ülkesi olsa kiliseler olmazdı bu ülkede.
Osmanlı döneminde İslamcılık şu anki duruma göre evet fazla yaygındı ama yinede İslam ülkesi değildi. Tarih kitaplarında Osmanlı döneminde sadece İslam inançların olduğu söyleniyor ama daha derinden araştırınca Osmanlı döneminde bile İslamdan başka inançların olduğunu görüyorsunuz. Zaten ankette demişsiniz Osmanlı döneminde yahudilik devri vs vs
Osmanlıya göre pek bir değişiklik olduğunu sanmıyorum Osmanlıda da sizin tabirinize göre "Dinsizlik" vardı şuanda var iki şıkta bir birini götürüyor bence.
Cevap
7Cevap
Din hangi ülkeye iyi gelmiş ki bize gelsin? Din ile yönetilen ülkeleri görüyoruz ne haldeler
Insanların dine ihtiyacı var. Öyle gösteriyor yönetenler. İnsan olsunlar, saygılı olsunlar
Dinsiz nufus komik geldi kimseyi diniyle yargılamak dogru degil
anketi misyonerler mi hazırladı
İnsanların dinlerini bilmesini isterdim
Ülkede şu an bile bir sürü gizli yahudi var zaten.
Türkiye müslümandır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?