Bu yaz sonu temelli olarak Danimarka'ya gitmeyi düşünüyorum. Bunun için de öncelikle pasaportumu yenilemem gerekiyor, ama babam henüz benim bu düşüncemden haberdar değil. Ayrıca benim Danimarka'ya gitmeme de karşı çıkacağını öngörüyorum, çünkü zamanında birçok akrabamızın da Danimarka'ya gitmesine karşı çıkmıştı. Babamın bu isteğime karşı çıkacağını düşündüğüm için bu amaç doğrultusunda yapacağım harcamaların neredeyse tamamını kendi, yurtdışından gelen harçlıklarımla yapmayı düşünüyorum, ama düşük bir ihtimalle de olsa babama bu isteğimi açıkladığım zaman babam olumlu baktığını söylerse yapacağım harcamaları babamın parasıyla yapabilirim. Sizce ne yapsam?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Babanla konuş
Pasaport bedelinin tamamını kendi biriktirdiğim harçlıklarımla ödeyeceğim için bunu babamla konuşmama gerek olmadığı düşüncesindeyim.
Para önemli değil. habersiz gidersen çok üzülür. bunu ona yapma
Ama pasaportumu çıkardıktan sonra babamı ve annemi durumdan haberdar ederim.
Habersiz bir şekilde kaçıp gitmeyi düşünmüyorum ve öyle bir şeyi asla yapmam. Sadece şu anda ailem Danimarka'ya gitmeme pek sıcak bakmıyor, ben ise gitmeyi çok istiyorum ve yapabilirsem bu yaz, Danimarka'daki akrabalarımız Türkiye'ye tatile geldiğinde onlarla birlikte Danimarka'ya gitmeyi düşünüyorum. O zamana kadar da en azından pasaportumun hazırda durmasını istiyorum.
Sen hazırlan tabi ve o süre gelene kadar dile getirerek alıştırmaya çalış.
Yani sizce şu anda yeni pasaport çıkarmam ve pasaport harcı bedelini de kendi harçlıklarımla ödemem doğru olur mu?
Danimarka'da yaşayan halalarımın, amcamın, dayılarımın, teyzemin getirdiği 1,065 DKK'yı bozdurup 3 yıllık pasaport çıkarmayı düşünüyorum.
Akrabalarının sana yardımcı olacağını düşünüyorsan orada elinin altında bulunsun.
Yani pasaport harcı bedelini kendi dövizlerimi bozdurarak ödesem doğru mu olur, yanlış mı olur?
"Pasaport bedelinin tamamını kendi biriktirdiğim harçlıklarımla ödeyeceğim için bunu babamla konuşmama gerek olmadığı düşüncesindeyim."
Böyle bir ifade yazdın. babanla konuş önce eğer olmaz derse kendin al
Babamla bu konuyu hiç konuşmadım, ama neredeyse adım gibi eminim ki; böyle bir şeyin lafını dahi etmeme izin vermez. Danimarka'ya gitmek gibi bir isteğimin, düşüncemin olduğunu duyarsa çok kızar.
Ömer oraya gittiğinde belki orayı sevmeyecek geri dönmek isteyeceksin. babana rağmen adım atacaksan bunları iyice hesap etmelisin belki akrabaların sana sahip çıkmayacak bu yüzden babanı ikna etmeye bak. ikna edersen problemin kalmaz
Yani yaklaşık 2 ay önce babaannemle bu konuyu konuşmuştuk ve babaannem bana, Danimarka'ya gitmem halinde oradaki tüm 1. dereceden akrabalarımızın beni el üstünde tutacaklarını söyledi.
Danimarkayı sevmeyebilirsin.
Ben babamın da bir şekilde de olsa ikna olacağını, ben ikna edemesem bile dedemgilin ikna edeceğini düşünüyorum.
14 yaşındayken 3 haftalığına tatile gitmiştim ve çok sevmiştim, hatta dönüşte Türkiye'ye gelmek istemeyip hüngür hüngür ağlamıştım.
İkna olayına çalış. tatile veya temenni dönüşte sorun yaşamazsın.
" Tatile ve temenni dönüşte sorun yaşamazsın " derken ne demek istediğinizi anlamadım?
İkna olmadan kötü bir şekilde ayrılırsan sıkıntı olmasın. bu yüzden pasaporttan önce babanı ikna et
Şahsen, pasaport çıkartarak bu konudaki kararlılığımı görmelerini sağlayarak annemi de babamı da ikna edebileceğimi düşünüyorum.
Hayırlısı olsun hakkında
Ayrıca ne yanlış yapmış olursa olsun, hiçbir anne babanın çocuğuna karşı cephe alacağını düşünmüyorum.
Sizce bu düşüncem yanlış mı?
Göndermezlerse paran boşa gitmesin.
Ama 3 yıllık pasaport çıkarmayı düşünüyorum ve bu sene olmasa bile önümüzdeki 3 sene içinde ailemin bir şekilde ikna olacağını, ben ikna edemesem bile dedemgilin ikna edeceğini düşünüyorum.
Çıkart