Üniversitede ailemin baskısıyla, okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim ve bölümümdeki azami süremi doldurduğum için geçen sene sonu okuldan atıldım. Bu sene ise memleketime dönmeyip üniversite okuduğum şehirde tekrardan Yks'ye hazırlanıyorum, ama tekrardan sınava hazırlanmak bana çok zor geliyor. Geçenlerde memleketime gittiğimde dedemgil bana, eğer ben de istersem beni Danimarka'ya gönderme planları olduğunu söylediler. Hatta babaannem bu konuyu anneme açmış ve annem de olumlu baktığını, ama nasıl yapacaklarını bilmediğini söylemiş. Dedemgil ise, Danimarka'da pastane benzeri büyük bir yeri olan amcamın yanında çalışan Pakistan uyruklu kızlardan biriyle para karşılığı anlaşmalı evlilik yapmam halinde kısa sürede oturum izni alabileceğimi söylediler. Sizce buna dayanarak, şimdi ailemden habersiz bir şekilde pasaport yenileme için başvuruda bulunsam doğru olur mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca bizim köyümüzün yarısından çoğu Danimarka'da yaşıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yanlış olmaz
Pasaport senin için önemli bu kadar da korkak olmayın yahu
Yani sizce haber vermeden çıkarsam olur mu?
O kadar büyümedin mi
Hem neden habersiz otur konuş çıkaracağını haber ver.
Bence büyüdüm, ama aileme göre hâlâ büyümemişim... 😁
Böyle hayatta başarılı olman mümkün değil kararlı ol ne istediğini bilen biri ol görürlerse inanırlar kimse de bişey demez. deselerde inat et yap fırsatı degerlendir.
Haber versem babam, " Çok şükür, izim burada kurulu bir düzenimiz var. Yurtdışına gitmeni gerektirecek bir durum yok " diyerek karşı çıkar.
Tatile gidersin ;)
Yani sence aileme haber vermeden böyle bir şey yapsam yanlış olmaz, öyle mi?
Ben olsam söylerim ne saklayacam aileyiz biz söylemeyecek durumda bırakılmak ilerde daha büyük isteklerin olduğunda yine onlara söyleyemeyecegin anlamına geliyor
Yani ailem bana hâlâ küçük, 5 yaşındaki çocuk muamelesi yapıp bana her konuda karışmasa haber veririm; hatta oturup bu konuyu enine boyuna konuşurum; ama maalesef benim ailem bana her konuda çok karışır. Eminim ki; bu konuda da çok karışıp Danimarka'ya gitmeme karşı çıkarlar.
Geçenlerde dedemgille bu konuyu konuştuk, hatta konuyu onlar açtı. Babaannem bana, bu düşüncelerini anneme de söylediğini ve annemin de olumlu baktığını, ama nasıl yapacaklarını bilmediğini söylediğini söyledi. Yani dedemgil de buna olumlu bakıyor, ama bence babam böyle bir şey yapmama razı gelmez ve çok karşı çıkar.
Yaş olmuş 23 benim kardeşim 18 yaşında yurtdışına tek gitti aileme para gönderdi ya arabalar aldı çok saçma bu gibi davranışlar. hayatta başarılı olamazsın istediğin kadar oku.
Gerçi o zamanlar ülke ekonomisi iyiydi, ama 5-10 yıl önce küçük dayım ve babamın dayısının oğlu da Danimarka'ya gidecekti. Babam onlara da çok karşı çıkıp burada kalıp babamın adeta sağ kolu olmaları halinde yanında iş vereceğini, tüm evlilik masraflarını kendisinin üstleneceğini falan söylemişti.
Ya pasaport için illaki o ülkede yaşamayı istemek gerekmiyor ki dünyayı gezersin ne kadar ülke görürsen o kadar değişir olgunlaşır hayata bakış açısını genisletirsin hayat dediğin bir kere yaşanıyor onu da başkalarının seçimlerine göre yaşarsan ilerleyen yaşlarda onlara çok kızgın olacaksın içinde ukte kalacak yaşanmayan şeyler..
Haber ver ne olacak? Pasaport çıkarcan. Silah kaçakligi yapmıyorsun. Gizlenecek bir şey değil
Ama özellikle babam yurtdışına gitmeme hiç sıcak bakmıyor, o yüzden tahminimce büyük ihtimalle buna çok karşı çıkacaktır.
18 yaşını geçmiş reşit bir bireysin. Hayatına baban değil, sen yon vereceksin. Babana soyle çıkart. Ben karar verdim, hayatımı orada devam ettircem de. Hayatın hakkında senden başkası karar alamaz
Laaaa halen ödüyor musun sen 6 bin TL yurt parası
Evet, ödüyorum.
Ama üslubuna dikkat edersen sevinirim, sonuçta birbirimizin ahbabı değiliz...
Yooo ahbabız
Senim sorularına hep yorum yapan benim 😂
Yorum yapabilirsiniz, ama sonuçta birbirimizi tanımıyoruz.
Tanıma ben seni tanıyorum içip içip yurda giden çocuksun
Sen ise benimle 40 yıllık ahbapmışız gibi konuşuyorsun.
Peki nereli olduğumu, nelerden hoşlandığımı, hangi takımı tuttuğumu vs. biliyor musun?
Bir insana " Tanıyorum " diyebilmek için bu gibi konularda da bilgi sahibi olmak gerekir.
İzmir’de okuyon
Doğulusun
Ama bence malın tekisin
Neyse seni engelliyorum görmek istemiyorum seni artık
Acaba kim kimi görmek istemiyormuş?
Bence bu tür, zeka seviyesi düşük kişiler bu tür platformlara üye edilmemeli...
Yok yok ailene başvur