Geçenlerde dedemgil, ben de istersem beni Danimarka'ya gönderme planları olduğunu söylediler. Hatta babaannem bu konuyu anneme açmış ve annem de olumlu baktığını, ama nasıl yapacaklarını bilmediğini söylediğini söyledi. Dedemgil bana, Danimarka'ya gitmem durumunda başlangıçta amcamın pastane benzeri büyük bir yeri olan amcamın yanında çalışıp sonrasında ise duruma göre önüme bakacağımı söyledi, ama amcam da geçenlerde birkaç yıla kadar o işi bırakacağını, bir yerde çalışacağını söyledi. Sizce annemden, babamdan habersiz bir şekilde pasaport çıkarıp amcamın işi bırakacak olmasına rağmen Danimarka'ya gitmeli miyim? ( Amcamın haricinde halalarım, dayılarım, teyzem de dahil olmak üzere daha birçok akrabamız Danimarka'da yaşıyor, ama yakın akrabalarımızın hiçbirinin kendisine ait bir işi yok. )
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gitmelisin
Emirdağlı mısın?
Hayır, Konya Cihanbeyli'liyim.
Neden sordun?
bütün akrabaların avrupadaymış ta öyle bi haber okumuştum Afyon Emirdağ ile ilgili
diğer yandan bence git ya burada iş falan bulsan da geçinemiyon zaten orada ne iş yapsan geçinirsin
Yani aslında burada da babamın kendisine ait bir mesleği, kurulu düzenimiz var. Ama hayat standartları konusunda Danimarka Türkiye'ye göre aşırı derecede iyi bir ülke.
yaş kaç
23
git kardeşim
Peki sence ailemden habersiz bir şekilde pasaport çıkarsam sorun olur mu?
Annem benim Danimarka'ya gitmek istediğimi biliyor, ama oradaki akrabalarımızın hiçbirinin beni kabul etmeyeceğini düşündüğü için gitmemi istemiyor.
çıkart de ki karşı çıkmayın ben gidiyorum ama oraya kazanmaya git boş boş gezme
Zaten boş boş gezmek için değil, orada kendime bir düzen kurmak için gideceğim.
kurarsın ilk iş dil öğren sonrası gelecek git durma
Zaten bir süredir İngilizce öğreniyorum.
orada ingilizce mi konuşuluyor
Ama amcam pastanesini kapatırsa veya beni yanında çalıştırmak istemezse oturum izni alana kadar, iş konusunda bir müddet sıkıntı yaşarım.
Hayır, Danimarkaca konuşuluyor; ama ülke nüfusunun %95'i iyi derecede İngilizce biliyormuş.
açlıktan ölmezsin ya bukursun bi iş
Ama oturum izni olmayan birine herkes iş vermez, ancak tanıdık, çok yakın akraba falan olması gerekir.
Yaklaşık 7 yıl önce küçük dayım da iş bulmadan gitmişti, yaklaşık 7-8 ay önce oturum izni aldı; ama oturum izni alana kadar çalışma izni olmadığı için sürekli teyzemin evinde oturuyordu. Kendisinden 10 yaş küçük kız kardeşinden azar işitiyordu.
Ben de onun yaşadığı durumu veya benzeri bir durumu yaşamak istemem.
ya yaşarsın sıkıntı yok gerekirse pastanede yatarsın
Bir de amcam kişilik olarak biraz pasif biri, yengem amcama rahatça söz geçirebiliyor. Annem de bu yüzden, yengemin orada çalışmamı istemeyeceğini ve amcamın beni yanında çalıştırmasına da karşı çıkacağını düşünüyor.
sende yengeni ara yenge ben böyle bir yola çıkmak istiyorum sana danışmak istedim de
Bilemiyorum, ama eğer gerçekten de annemin düşündüğü gibi ise, yengem bundan çok rahatsız olur ve şimdiden amcamı bu konuda tembihler.
sen yengene söyle beni dinle
Ama bu öngörümde haklı olduğumu düşünüyorum ve o yüzden yengeme bu düşüncemizi söylemek istemiyorum. Yengeme bu konuda yalnızca dedem ve babaannem söz geçirebilir.
Bir de, eğer hepsi bir olursa halalarım söz geçirebilir. Onun haricinde ailemizden hic kimse söz geçiremez.
sen onun gönlünü kazan ki direk kabul etsin
Zaten normalde beni sever, ama öyle bir durum söz konusu olduğunda benim amcamın yanında çalışmamı istemez; yani daha doğrusu annem öyle düşünüyormuş.
Ama buna karşılık akrabalarımızdan, köylülerimizden amcamın yanında sürekli veya belli süreliğine çalışan cok kişi oluyor.
yeğeni olarak sende git
Amcam yengeme söz geçirebilse hemen yarın bile gidebilirim, ama amcam yengeme söz geçirebilen biri değil; daha doğrusu böyle bir durumda yengem karşı çıkacak olursa amcam yengeme söz geçiremez.