Ülkemizdeki okul baskısı?

Ben normalde okulu sevmiyordum ve birakacaktim, ama ilk yillardan beri baskiladilar, okumayanlar değersiz, okumazsan soyle olursun boyle olrsun oku oku diye, ailem akrabalarim ogretmenlerim cevremdeki insanlar hepsi baskiladilar normalde 5. Sinifta anlamistim okulun bana yaramayacagini, ama zorla istemeye istemeye gittim her gun o okula, o kadar zorlandim ki anlatamam, hic sevmiyordum okulu ders calismayi, zaten calismiyordum duvari izlemeye gidiyordum, hep birakmak istiyordum ama korkuttuklari icin cesaret edemiyordum, cunku o zamanlar çocuktum, ortaokulu zorla bitirdikten sonra o 4 sene de liseye katlandim, benim için çin işkencesi gibiydi, anlatamam size, sonra az kaldi uniersiteyi de okuyum derken jeton düştü ben ne yapıyorum yeter artik, bunamalar başladi kaşlarimi kirpiklerimi killarimi yolmaya basladim, artik bunamisim, ama sonra aklim basima geldi, kendi kararlarimi alabilecek olgunluğa erisince uni 1 de biraktim, birakinca cevremdeki herkes yine baskiladi, o herkesi hayatimdan cikartim, hicbiriyle gorusmuyoum, kafami toparlamak uzun zaman aldi, aşmam gereken cok psikolojik sorunum vardi ama okul yuzunden senelerce uzerini kapamistim, 2 sene kendimi eve kapadim, simdi cok şükür hicbi sıkıntım yok, ama bu o3o*pū cocukları hala beni gördüğü her ortamda ee okul ne oldu deyince dalasım geliyor, senelerce herkes hayatima karisti 20 yasimdayim karismaya devam ediyor, en son sozlerimde dovuyorum, ama ne yapsam az hayatimi en verimli yillarimi çaldilar, simdi hesabını kimse vermicek, ben okumak istemiyodum, ben hep calismak istiyodum, baska seylere atilmak, simdi o zamanki gibi firsat var mı elimde, hayatimi psikolojimi calanlara hakkimi helal etmiyorum, cocuklarindan bulsunlar, cidden bi insanin hayatina neden bu kadar karisir salça olursun, ozellikle daha kendi kararlarini alma yasindaki cocuga, bizim insanimiz neden bu kadar s*l*k

Ülkemizdeki okul baskısı?