Kesinlikle hayvanlar çok daha sadık. Çünkü onlar duygularıyla hareket ediyorlar. Onlar bir kere sevdiyse eğer bir daha vazgeçemez ama insan öyle değil. İnsan için vazgeçmek an meselesi, 2 saniyede unutur her kesi her şeyi
Bana göre hayvanlar hak ve duygu konusunda insanlardan çokça üstün, merhamet eden hayvanlar bile var şu görsele bak ya yerim. İnsanlar kazık atma konusunda hiçbir varlığın önüne geçemez, çoğu şeye hor gözle bakarlar, bir şey anlatma imkanları varken bile bunu yapma konusunda oldukça geriler, insana zarar veren insandır. İnsanlara zarar veren hayvanlar bile eğitimi kötü olan hırçınlaştıran insanların eserleri. Hayvanlar daha sadık daha masum daha iyi niyetli küçücük bir hayvanın yaptığı şeyi bizim insanlarımız yapamıyor bazen.
Yani insanların ben sadık olduğunu düşünmüyorum. genel olarak bir insan çıkarı için biri ile arkadaş oluyor ya da ona iyi davranıyor hiç bir insanı gerçekten sevdiğini görmedim. tabi ki sevenler de var ama şu an günümde ben insanlara karşı olan sevgimi tamamen kaybetmiş durumdayım güvenimi de kaybettim.
Hayvanlar doğası ve içgüdüsu gereği olanı yapıyor bu yüzden kıyaslamak özellikle genel olarak biraz haksızlık olmuyor mu? Sonuçta insan düşünen yargılayan şuurlu mükemmel özelliklere sahip Bu mükemmel özelliklere sahip olması ile birlikte hatalara düşmeside muhtemel. Bu yüzden bu tür kiyaslamalar bana çok basitce geliyor.
Elimden geldiğince her gün mama verdiğim sokakta olan kedi ve köpekler var. Sevgisini o kadar belli ediyor ki mama vermem için kapıda bekleyen çıkma saatimi bilen kediler var. Yalnız yaşlı bir köpeğim asla mamasını diğer köpekler ile paylaşmıyor ona bir çözüm bulamadım. Sahile giderken yanımda geliyor kendince beni koruyor
bu çok yanlış bir karşılama! benim darvin diye arkadaşım var 1 ay önce maltaya geziye geldiğimde partiye yalnız gitmem gerekti. cağırdım partiye yalnız gitmeyim diye uçak bileti aldı isviçreden maltaya geldi beraber partide takıldık ☺️
Hayvanlar doğası ve içgüdüsu gereği olanı yapıyor bu yüzden kıyaslamak özellikle genel olarak biraz haksızlık olmuyor mu? Sonuçta insan düşünen yargılayan şuurlu mükemmel özelliklere sahip Bu mükemmel özelliklere sahip olması ile birlikte hatalara düşmeside muhtemel. Bu yüzden bu tür kiyaslamalar bana çok basitce geliyor.
İnsanlardan da sadık gerçekten temiz kalpli çok güzel insanlar var elbette ki 😊 ama hayvanlar biraz daha sadık merhamet Sevgi dolu örnek veriyorum kötülük çıkıyorsa insanoğlu dab geliyor maalesef