Ya sorunum ben normalde cok inancl bir insandım ama bu bir süredir herşeyi sorgulamaya basladım butun katliamların butun kotuluklerın cogu müslumanlar yapıyo Allahu ekber dıyerek kafa kesıyolar turkıye de muslumanlar kendılerınden 15 yas kucuk kızlara laf atıp bakıyolar boyle bı dın boyle bı ınancı sorgulamaya basladım bızım bı tanıdıkta gaziantepte bı şeyh mi ne varmıs ona gıtceklermıs 70 tl de para ıstıyolarmış bende dedımkı para istemesinler o zaman yol parasıymıs madem haayır ıcın ıyılık ıcın para ıstemesınler kurana ınan da o zaman hacca gıtsın ne bıleyım Allahın kuranda yazdıklarını uygulasın dergaha bılmem neye gıtmesın dıye dusunuyorum haksız mıyım ya ben cok ınancsız oldum cıdden ya?
Cevabın nedir?
güzel arkadaşım din için hem inanlardanım hemde inanmayanlardanım allahın olmadığını ispatlayamam ama allahın oldugunu da ıspatlayamam bunun da her ıkı durumdan bırını ıspatlayacak kımse de yoktur.. bazı şeyler çıplak gözle görülmez örnegin bakteriler veya hücreler ama yardımcı araclarla görülebılıyor o zman ben bu canlılara inanırım cunku somut bır belırtısı var.. iddaalı olmak istemem ama artık bende yaratanın konusunda ümitlerimi kestim çünkü dinleri araştırırken bazı noktalar dikkatimi çekti. örneğin ezidilik kökenı cok eskilere dayanıyır kurandan tevrattan ıncılden yüzyıllar öncesine ezidilik kuralları ve yaratan kötü ve iyi kavramlarını simgeleyen bır sonra kı ölümden sonra kı yaşam cennet cehennem bır gun son peygamberın gelıp insanlığa yön vermesi hz adem ve havvadan bahseder vs vs 4 kutsal dinde gecenler gecer tabı farklılıkları da var 4 kutsal kıtap ezıdılıgı din olarak kabul etmez. tamam bunu kabul edelim ezidilik din değildir diyelim ama asıl ezidiliğin din olup olmaması benım ıcın mühim olan değilkdir benim dikkatimi çeken ezidiliğin kuralları ölüm sonrası hayat bunları nerden öğrendiler daha kutsal kıtaplar yokken bunları nasıl öğrendiler belkide ezidilik bir kişinin hayal ürünüdür bunu öyle kabul edersek 4 dınde hayal ürünü olmus olur cunkı ezidilik dın sınıfının baslangıcıdır ezidiler nasıl olur da 4 kutsal kıtaplar gelmeden once bunlarıları bılıyor ve dıkkatımı ceken dıger nokta tüm dınlerın ortaya cıktığı yerler ortadoğu ve arap yarımadası yanı bunlar bırbırınden etkılenıp bırbırının tekrarı olamaz mı belkıde hepsi ezidilerşn yaşayışının yaşam felsefesinin ilerlemiş kopyasıdır neden asya da avrupada amerıka da arıka da peygamber gelmemıste hep buralara gelmıs bır sorgulayın arkadaşlar körü körüne kendinizi kaptırmayın ılımlı bir bakış atın göreceksiniz tüm dinlerde kadın her zaman sömürülendir bunu söylememın ilkel yaşamda kadın erkek aynı haklara sahp klanda üreten ve söz hakkına sahipti dinlerle beraber erkeğin kölesi konumunda olmuştur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak güzel kardeşim din dünyanın en güçlü silahıdır tarihe bir bakalım katolik klisesi yıllarca din savaşları cadı ayinleri engizisyon gibi yollarla iktidarını pekiştirip işkence ettiler insanlara islam da şu an orta çağını yaşıyor çünkü belli kesimler iktidar ını korumak için kadınları karaçarşaf a erkekleri cihat adında canlı bomba olmaya itiyor hatta bizim ülkemizde bile hertürlü hırsızlığa ve din sömürüsü hatta ihanete kadar varan bir parti hala seçiliyor neden çünkü din denilen silah sayesinde insanları uyutarak bunda Allah ın bir suçu yok o kuran göndermiş hala bu ülkede kuran okuyup anlama oranı %1 bile değil kuran sadece cenazeden cenazeye okunan ölüler kitabı haline geldi işin aslı peygamber efendimiz in yaptığı gibi cehalet i yenersek gerçek dine ulaşıp gerçek insan ola biliriz
30 Yorumla
Arkadasim sorgulamamaya calis.
Onlar Allah'in adini kotu yere kullananlar.
İmtihan bunlar, sabret!23 Yorumla
Soran+1 yılkim o şeyhlermı Allahın adını kullanıyolar
- +1 yıl
bu konuda aklı karışan arkadaşlar varsa buradan ya da özelden yazabilirler yardımcı olmaya çalışırım zamanında aklı karışmış biri olarak.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
27Cevap
Kötü tarafından bakarsan kendini kandırman doğal. Osmanlıyı selçukluyu en başında Türkiyeyi hatırla. Budistler Doğu Türkistanda insan kesip yiiyor.
Hristiyanları söylemicem zaten onlar heryerde insna kesiyor. Yahudilerin durumu zaten ortada. Kendilerindne başka bir zihniyeti kabul etmiyorlar. Hintlilierin binlerce yıldır durumları ortada.
Sen Allah ı nasıl sorgulayabilirsin ki; bu senin dinden çıkman için kendine açtığın bir yol. Kaşınan kızlara heryerde laf atılır. Avrupadada laf atmıyorlar direk para karşılığı teklif ediyorlar hatta onuda yapmayıp amerikada direkt sokak ortasında tecavüz ediyorlar. Bir bak bakalım New york ta gece yarsıı dışarı çıkılırmı?
Öyle şehy mi olur para karşılığı iş yapıyor. Hem senni şeyhle ne işin var zaten? Sen bırak şeyhi git biraz kuran hadis oku. Böyle sorguyla kendini çok kandırırsın. Bence sen hiç inançlı değilsin sadece bir yol arıyorsun bende sana söylim. Doğru yol elinde sonunda islam. Allah zamanı gelince zaten söyleidklerini birer birer uygulayacak. Buna en büyük örnek İnsan değilmi? İnsan yaratılrıken Melekler ve Şeytanlar sormadımı Allah ım biz varken bu fesatçıları neden yaratıyorsun diye? Sonuçta verdiği sözü tuttu ve bizi yarattı. Şeytan a mühlet vermedimi, verdi. Bugün kötülük varsa Allah ı değil şeytanı suçluyacaksın! Eğer kıskanmak yerine itaat etseydi bugün hepimiz Dünyada değil cennette olurduk. Bizi kendisyle beraber bu iğrenç dünyaya düşürdü. Şimdi sende diyorsun ki Allah neden böyle yapıyor! Allah sana evvelden bildirmiş bir düşmanınız var baba düşmanınız şeytan ona yaklaşmayın diye. Ama insan pis hertürlü şeyde gözü var. Öyle ki Şeytan diyorki; bu insanlar benim bile aklıma gelmiyen kötülükleri yaptılar.
Sen kardeşim gel merak ettiklerini sor bende cevaplıyayyım. Böyle şeyler Şehy le olacka iş değil. Eğer diğer dinlerden bahsetmmemi istersen onların hiç tutulcak yanı yok.123 Yorumla- +1 yıl
@melek666
yazdıklarını kendın bilmiyorsun kıza akıl verıyorsun selçuklar ve osmanlıymış sen daha bunların tarıhını bılmıyorsundur yavuz sultan selım kılıç zoruyla halife olmuş islam tarıhıne kara bır leke olmustur osmanlı avrupa da yapmadığı katlıanüm mı kaldı en kısa örnegı kürdistan da yapmadıgı kıyım mı kalmıs savaşlarda kralların eşlerini eş olarak alır gücünü ıspatlamaya alısan osmanlıdan mı görecek islamıyeti
demısın hrıstıyanlar her yerde ınsan kesıyor sankı müslümanlar sütten cıkmıs ak kaşık ezidileri kılıç zoruyla islama sokan hrıstıyanlar mı gıttıklerı yerde kılınc zoruyla musluman olan köyleri hristiyanlar mı yaptı halifelik makamı bıle kılınç zoruyla alınan bır müslümanı islamıyete örnek göstermen bıle bilgisizliğinin kanıtı. demıssın yahudiler kendınden baska zihniyeti kabul etmıyor dünya da hangı dın baska bır toplumun dınını zıhnıyetını kabul etmıs bır de yahıdıler yıllarca kat edıldıler hrıstıyanlar ve muslumanlar tarafından gün gelir çark döner diye bır söz var - +1 yıl
haklısınız onlar barbar vahşi baska bır zihniyeti kabul etmıyor sankı sizler cok farklısınız hem milliyetci hem de din de radikal şekılde kapalısınız yahudılerın araplara yaptıklarını siz kürtlere ermenılere yaptınız once kendınıze bakın
demişssin şeytanlaar ve meklekler allaha biz varken bu fesaatcıları neden yarattın? burada bıle bilgisizlik üst safhada şeytanlar derken kaç şeytan vardı fesatçılar derken kac tane yaratıldıda fesatcılar denıldı hadı bunları bır kenara koydum ıhz adem kımı fesaatcılık etmış kı fesatcı demısler? verdiği sözde durdu bizi yarattı kıme söz verdi ki bizi yarattı baska bırı daha mı var yaratan ona mı söz verdı kı bunu söyleyebılıyorsun .. demişsin bugun kötülük varsa allahı degıl şeytanı kötüleceksin şeytan kıskanmasaydı ittaat etseydı hepımız cennette olurduk bunu söylediğine göre önceden vardık olmasaydı cennette olmazdık hem cennette olduğumuzu söylüyorsun ben hiç hatırlamıyorum geldiğim yeri tek bıldığım babamdan gelıp annemde yetışmem o da bılım ac - +1 yıl
şeytan için bizi kendısı ıle beraber ıgrenc dunyaya düşürdü ne yanı ne alaka bir kere bunu dedıgın an ınancsız olyorsun neden mı cunku allaahın yarattıgına ınkar edenlerden oluyorsun
şeytan ne zaman demıs nerde kıme demıs insan benim bile aklıma gelmeyen kötülükjleri yaptı yanı ınsanın hayal dunyası bu kadar genıs olması bazen ıyı sonuclar acmıyor
diğer dinlerin tutulacak yanı yok sen allahın ındırdıgı kıtaplara nasıl ınanmazsın kendını musluman sanan sahtekar muslumanlardansın kuranın kabul ettıgı kıtapları sen kabul etmıyorsun sankı allahın sözlüğü kıtabı kendısır zaten dıger dınlerı de sağdan soldan duydugun kadar bılıyorsundur bilsen böyle demezsin - +1 yıl
İlk cümlen yalanın için güzel bir örnek ve benim cevabım! Ben bir Kürdüm ve bu yalanında güzel sallamışsın. 2 inci yalanın. Yenilen hükümdarların eşlerini almak bir gelenektir. Peygamberimizde kazandığı zaferlerden sonra büyük veya küçük farketmeksizin evlenmiştir nedeni siyasi güçtür. Bir kadın gücü ve güzelliği için evlenilir.
Yalan 3. Yezidiler dediğin zaten müslümanlardı. Yezid in Hz. Hüseyini kesmesinden sonra ona tabi oldular ve zaman içinde tapınmaya başladılar.
Evet Hristiyanlar yaptı. Endülüste Müslüman ve Yahudileri. Rusyada Müslüman Türkleri yurtlarından ettiler. Afrikayı sömürge Amerikan yerlilerini yerle bir ettiler.
Kardeşim cahillikte master yapmışsın. Bilmeden işkembeden sallamışsın. Ben Atatürkçü bir gencim. Dine gayet bağlı ve islamiyette siyah kuşamın II. Abdülhamit tarafındanda yasaklatıldığını gayet iyi biliyorum. Öylede olması gerek. Senin kendine baz aldığın işid ve diğer islamcı terör örgütleri beni ilgilendirmez. O senin bakış açın. - +1 yıl
Hristiyanları övecek bir bilince sahipsin. 2 inci bilimsel mantığına gidelim. Sizin mantığınıza göre siz derken felsefi - hristiyan - yahudi karışık yazıyorum çünkü zihniyetlerinizin birbirinden farkı yok.
Bu hadisler senin inanmaman normal ama ben inanıyorum. Kendi kafandna kurgular yapmışsın yok kaç tane cennet insan şeytan vardı. Makaramısın sen? Hitap ediyorum sırf yalancı çıkarmak için şebeklikten şebekliye geçiyorsun. Yaratılışını önceden Allah söz verdi diyorum diyorsun o zaman kaç tane vardı. Olmasa ne yazar? Allah için kolay birşey. Adem ve Havva cennetteydi ne yazıkki buna sallıyamamışsın çünkü bu bütün dinlerde böyle. Orda bir düşünmüşsün bunun için tebrik etmek gerek.
Bak bak bak. Dikkat ediyorum siz derken türkleri kastetmişsin ve benim Kürt olduğumu bilmeden birde can düşmanımız ermenileri katarak katliam yaptı demişsin. Süper! İyi yakaladım bunu. Eğer Türkler olmsaydı doğuda Kürtler ermeni zulüm ve işgenceleriyle yok edilirlerdi. - +1 yıl
Ben tarihi gayet iyi biliyorum, bildiğim içinde herşeye rastlantı deyip sallıyamıyorum.
İğrenç dünya demekle nasıl inkarcı olunuyor bunu da sendne öğreniyorum. Neyi inkar etmişim be kardeşim iğrenç dünya demenin neresi inkar? Peygamberimize sorduklarında o da diyor ben dünyaya gelmek istemezdim. Üstelik bütün insanlar arasında en güzeliyken.
Ben diğer dinleri kabul etmiyorum diye birşey demedim bak burdada iyi sallamışsın. Ben elbette Tevrat a Zebur ve İncil e inanıyorum. Ama Müslümanım bu zaten müslüman olmanın gereği. Peygambelere ve onlara inan kitaplara. Ben diyorum ki o kitaplar değiştirildi! Bunun içinde biliyorsun falan deme zaten bu da kabul gören birşey. Bu arada konuşmalarına bakılırsa Budistmisin müslümanmı ateistmi hiç belli değil. Yo gayet iyi biliyorum diğer dinleride. Hee sen şimdi şunun için demişsindir eğer madem inanmıyorsan diğer kitapları neden okudun? Dinden şüphenmi var. Sen sormadan ben söylim! Fazla bilgi göz çıkarmaz. İnceleki byle srulara cevap - +1 yıl
aptallıkta moda olmussun allah kime söz verdi diytorum sen hristıyanlar gibi nasıl isayı tanrılaştırdıysa sen allah söz verdi diyerek artık kendıne kımı bu kadar söz verecek kadar yakın ya da buna denk anlamı gelir yani sen de hristiyanlar gibi orada farklı bır canlıyı tanrıya denk getırdın.. ıkıncısı şeytanlar insanlar dıyerek ısın içine sıçtın neden mı kutsal kıtapta şeytan ınkar ettıgınde adem yaratılmıs havva daha yaratılmamıstır yanı ınsanlar derken ademden baska kac kım veya kımler vardı ( havva daha yaratılmamıştır)
kürt olman aptal veya kürdistan haini olmayacağın anlamına gelmez ermenıler ve kürtler doğu anadoluda her zmn huzur içinde yaşamıştır fakat milliyetçılık akımından etkılenen ermenıler bağımsızlık mücadelesine girince fılla (kafir) öldürmek cennette tapu anblamı getirilerek kürtler tarafından katledilmiştir bu oyunları da osmanlı kürtlere yaptırmıştır ve hiç bir zamn ermeniler kürtlerin düşmanı değildir türk düşmanıda değildir türkler onlara düşmandır - +1 yıl
sırf kendini ezik hissedip türklere ayak uydurmak için türklere yalakalık etmek için ermeniler düşmanımızdır diyorsun ne düşmanı be arram tigan da buna en büyük örnektir
hz muhammed mı demnıs ben dünyaya gelmek ıstemezdım ınsanların en güzeliyken vay be kibbire bak kuranda bu sureyı bana göster yorum yaparken bu cümlenın hangı surede oldugunu göster? inkar ediyorsun derken kuranda yazılana göre inkar ediyorsun dedim daha kuran hakkında bılgılerın eksık galıbba allah ademe ben dünyayı siz çoğalın diye yarattım demiş nbu ne demek hz havvanın o elmayı yiyeceğini bılıyordu ve adem ve havva için değil insanlar çoğalsın diye dünyayı nimet olarak yaratmıştır ve sen bu nimete iğrenç diyerek allahın insanların çoğalması için yarattığına karsı cıkmıs oluyorsun mantık olarak ınkar edenlerden olmuş oluyorsun zaten bu mantığı kullanacak kapasitende yok - +1 yıl
sen zebur incil veya tevratı okudugunu arastuırdıgını soylüyorsun tebrık ederım güzel birşey ama önemli olan okudgundan bırseyler cıkarmak cıkardığın sey kendın dedin d (diğer dinleri soracaksan tutulacak yanı yok ) yani bunu mu cıkardın süpersin ya bırtek sen akıllısın dünyada 7 milyar ınsan var 5 bucuk mılyarı müslüman değil ve tüm müslümanlar akıllı bu 5 bucuk mılyar ınsan aptal gerizekalı.. la olum ne kadar malsın onlar bilimi buraya getirdi şu an bıle onların aklıyla burada yazıyorsun.. tarihi iyi biliyorum dıyorsun ne bılıyorsun okul da öğrendiğin okul müfredatlarına uygun osmanlı ve selçukluı hatta diğer türk devletlerinin kahramanlıkları mı hiç düşünemedin dimi bu devletlerın türk olanları hepsi on numara bes yıldızlı anlatıyorlar dığer türk olmayanlar barbar hain veya ötlek varya süper sorguluyorsun tarıhını.. sen kürt değilsin deden kürt olabılır ama sen kürt değilsin kürt olsan zilanı dersimi ağrıyı turnadağı bilirdin derdin bu sivil halk benım halkımdı ne dıye katledildi
- +1 yıl
kardeşim hakikaten çok cahilsin. ne ezikliği bu vatan benim ya sen neyin kafasını yaşıyorsun istersen cumhuriyet kuruluş maddelerine bir göz at. Ben benim olan vatanda neyin ezikliğini hissedicem. Ne ermenisi ya aram tigran dediğin ya da onun ailesi ermeniler katliam yaptıktan sonra Türklerin girmesiyle ermenistan a gitmeyen ailelerden ve zaman içinde kürtçeyi öğrenmiş. Sen kaç tane kürdün cenaze namazında hristiyan merasimiyle gömüldüğünü gördün.
Bu arada belliki ermenisin. Asıl ben sizin gibi soyu bozuk değilim. Bin yıldır yanında olduğum insanları bir Rus gazıyla satmadım. Gerçi sonra Yunanlılar gibi onlar denize bunlarda dağlara döküldü orası ayrı konu. Hala kürtlerin içinde varlar hele o barış sürecine rağmen askere kurşun sıkanlar varya işte o siz o zihniyetin ürünüsünüz. Gelmişsin bir hristiyanlığı göklere çıkartıyorsun bir islamı bir yahudileri bir arapları. Kafan bu kadarmı bulanık? - +1 yıl
Peygamberimiz kuranda öyle birşey dedi diye birşey demedim. Hadislerde var dedim. Ahaha cevap yazmim dedim ama alttakileri görünce yazasım geldi. Ben insanlara aptal demedim bir. Konuyu açan kız arkadaşımızn biraz düşüncesi yerindeyse zaten farkındadır.
He bilimi avrupalılar getirdi ve biz onu kullanıyoruz hee; böyle cahillik görmedim. Senin Antik mısırdan persyadan günümüz arabistanında haberin yok belli. Herşeyi geçtim bari Çinlinin hakkını bu kadar yeme. Yukarda Hz. İsa falan yazmışsında orda ne dediğini anlamadım bu yüzden cevap yazmıyorum. Kardeşim harbi cehaletin babası olmuşsun. Bu arada aptal maptal yazmışsın o lafları sana yedirirdimde neyse sanalda korsan babalık yapacak değilim. Kısa bir cevap yaz daha uzatma normal birşey yazarsan cevap vermicem. Arkadaşımız yazılanları gördü. Biraz imlaya uy. Beynin kafasına gelenleri sallamaktan o kadar hızlı yazıyorki gözlerinle bir gram imlaya uyamıyorsun. Bu kadar hızlı yazmandaki çabada niyeyse? Halbuki her an biizm. - +1 yıl
2 ermenıler ve kürtler şu an kı ıgdır agrı kars ardahan van ve bıngöl de yüzyıllardır bırlıkte yaşamış topluluktur ve bunlar ürtceyi senden iyti bılırler nasıl sen tiürkceyı kurtceden ıyı bıldıgın gıbı.. ıkıncısı aram ve ailesi katlıamdan kacarken osmanlı karsıtı bır kürt aşirrete sığınmışlardır kürt çocuklakrın ateşi yükseldiğinde tencere karası veya kömür karasıtyla artı işareti yaparlar ateşi düşsün diye bu bahtıl inancımızı ermenılerden aldık bu da onlarla ıcıce yaşadıgımızın kanıtıdır
ben sana aptal dememın sebebı senın görüşünün olmamasıydı her zaman söylenenı söylüyor olman ağza bakıp konusanlardan olman 1000 yıl birlikte yaşadığımız diyorsun sankı ermenı ırkını sen yaratmıs gıbı kanıo bozuk dıyorsun neye dayanarak kendı devletını kendı topraklarında kurmak ıstemelerınden dolayı mı sen dıyorsun katlıamlar yaptı sence türklerın umrunda mı katliama uğrayan kürtler osmanlı dönemınde dahi bir çok kürt katliam var - +1 yıl
bu katlıam zulum yapanların en basında yavuz sultan selım gelır ıster kürt polştikasını araştır.. sen öyle bır konusuyorsun kı s ankı türkler bu mılletı adam ettı yunan devletını kurmak ıstedı vatan haini ermenı ıstedı vatan haını kurt ıstedı vatan haını yok bunlara yuz yıllardır kanı bozuk barbar finsiz gavur dendı hatta dedırttıler onlardan bırı de sensın konusmalarından bellı oluyor kürt olduguna bıle utanıyorsundur bugun elınde bır sans olsa yenıden doğman gerekse türk olarak doğmayı ıstersın oyle bır havadasın zaten sizin gıbi dini afyon nıyetıne beynıne alanlar bu halklara katlıamlar yaşattı
diyorsun ya işid muslüman degıl şu an ırak ya da surıyede yaşıyor olsaydın onlar ıcın savaşırdın bundan emınım - +1 yıl
diyorsun ya dığer kıtaplar değistı kuranın degısmedıgı ne malum hz muhammed yaşadığı dönemde kuran yazıya gecılmemıstı hafızlar vardı fakat bır cok hafız savaşta ölmüştür ve hafızlar bunu yazarken ne kadar güvenılebılır kı örn mal paylaşımı yapılan sure bı oku farklı gelecektır hangı sure oldugunu bılmıyorum ama aarastırırsan göreceksindir.. bırde ıslam saf kan degıl olsa mezhepcılık olmazdı bugun her mezhep kuranı faklılaştırdı yanı sen nasıl dıyebılıyorsun 3 kıtap degıstıreıldı kuran degısmedı hrıstıyanlık 3 4 farklı ıncıl mı olur dıyorsun aslında bır tane dır fakat mezheplere ayrılınca farklı yorumlar oluşuyor zaten farklı yorumlanmasa mezhepcılığe ayrılmazdı.. islamda oyle kaca ayrıldıgı bellı degıl sunnı kuranı farklılastırdı şii farklılastırdı hanıfı şafi vs vs her bırı kuranı farklı yorumluyor ve farklı kelımeler eklenıyor veya cıkarılıyor her bırıde kendıne göre cevıryo
- +1 yıl
sen hadislere göre konuşmaya devam et bılmıyordum senın sacma sapan şairlerin mı seyh mı evlıya mı deıklerın laflarla ıslamıyete baktığını bu arada ben hristıyan deguılım ermenı de degılım kuran okumasını da bılıyorum 3 yıl camıde yaz okuluna gıttım ımamın arkasında namaz da kılmam ımamın okudugu duaya da amınde demem örn olkarak da mevlütte kendı basıma bır fatıha ookurum gecerım sebebı de imanın mevlüt sonrası cebıne attı paradır yanı ne dıyeyıms ıze ve ımüslümanlıpğı hadıslerden ogrenenlere... bılımı kendi içinde yaşamak vardır bırde dunya ya yaymak vardır kendı ıcınde yaşadığın bılım yüz yıllar sonra faklı bır toplumla bulusuyor mısır cın ve yunanlılar buna ornektır ve bunlar kıbırlı bır sekılde bılımı ileriye götürmek istemıslerdır zaten bu yüzden de geri kalmıslardır en buyuk ornegı yakın zaman da osmanlı yıkılmasının dagılmasının en buyuk sebebı kibirleri olmustur dunyayı her zaman bılımde ve sanatta kendınden aşagıda bulmuştur neyse sen yınede farklı bır yorum cıkarırsın
- +1 yıl
Teldeyi yazdiklarim silindi sabah donerimde sen necisin bir ondan bahset irkin dini inancin ney yorumlarin cok tutarsiz
Bosuna ugrasmayin kurtler hicbir zaman o ezik korkak ermeniler ile bir olmayacak. Ne alaka rizedede musluman ermeni var. Musluman ve bu vatana deger veriyorsa ayri ama o turk bayraklarini yakarak tatbikat yapan annesinin meme derisini yuzup bebegin agzina soktuntan sonra yazdigi kitapta bunu uaparken ruhum saha kalkti diyenler varya iste onlar en byuk cezayi yigecekler zamani geldignde bu arda haberin yoktur kurtlerin tamami musluman sunni oldugu icin osmanliya isyan etmiyen tek irkti sakin yezidilet yazma onlar arap kurt degil - +1 yıl
la olum sen benı her bı boka soktun laik bir müslüman degılsın radıkalsın kafan calısmıyor uretemıyorsun mılletın agzıyla oynuyorsun hanı ermenıler kanı bozuktu sımdı de musluman olan ermenılere lafım yok ulan varya doğal seleksiyona uğrayacaksınız yerınız bu dünya degıl
ben kürdüm hem türk tarihini hem de kürt tarıhını hemde arap tarıhını yı bılıyorumm sen varya fazla da bana mesaj ayazma zerdüşler ezidiler arap dedin ya ben sana baska da bırsey demıyorum.. bıraz objektif ol örngın müslümanlar mescidi aksa ıcın kendını yırtıyor neymıs camıyı yahudı tapınagı yapacaklarmış siz anasfya kilisesini camiye çevırırken allahın hikmeti onlar cevırırse vay allahım bunu nasıl yaparlar koçum yaparlar sen yaparsan onlarda yapar.. yahudilere barbar terör diyorsunuz haklısınız terör devlettir ama sizinde onlardan farkınız yok öldürmediğiniz yahudi mi kaldı ortadoğu ytok edemedınız yapmadığınız yahudı katlıamı kalmadı şimdi masum rolü oynuyorsunuz - +1 yıl
bu dünya da ne ekersen karsılıgını alırsın. kürtler ermenıler gıbı aşagılık değil demıssın l*n olum bundan 20 yıl 30 yıl 40 yıl gerısıne gıtsene yakın zamanlar kürt bıle yok deniyordu gelmiş burada bilinçli bir müslüman kürt rolü yapıyorsun nenymiş kürtler isyan yapmamış şeyh said boşuna ayaklandı ağrı kürt cumhurıyetı boşuna kuruldu dımı berzane aşireti boşuna kürdistan krallığı kurmaya calıstı varya süpersin * daha tarihini türk tarihi olarak bilen bır aşağılıksın kürdüm müslümanım ama aklıma takılanları sorgulayınca artık islmiyet yahudılık hrıstıyanlık modern din anlayışşı kanısına vardım sizlerle aynı yolda yürümem aynı sudanda içmem çünkü en büyük kafirlik insanı ötekleştirmektir sen nasıl müslüman ermenıye ıyı musluman olmayan ermenılere kanı bozuk dıyorsan aynı oyle ne dedıgını bılmıyorsun.. bu arada kürtler sadece sunnidir demişsin ne demezsin alevı kürtleri ezidi zerdüş kürtleri hristiyanlığı benimsemiş küçük bir kürt topluluğu yok *
- +1 yıl
hee senin yaran belli oldu demek devşirme ermeni kürtlerindensin kardeşim boşuna debelenme git tarihe bak demişsin allah aşkına versene bana yezidilerin israil kürtlerinin tarihini. Senin o kürt dediğin israildeki yahudiler taa babil döneminde sürgün edilmiş ve yüzyılarca o bölgede kalıp kürtlerle iç içe yaşamış ve kürtçeyi öğrenmiş yahudiler. İsrail kurulduğunda vatanlarına geri döndüler.
şeyh sait dediğin cumhuriyet döneminde ayaklandı. Onuda iyi salladın. Osmanlı dönemindeki küçük çaplı kürt isyanlarının sebebi verilen bazı hakların geri alınması. Rahat ol kardeşim ben has ve has öz kürdüm ne bir ırkla karışmışlığımız var ne de bir ırk a ezilmişliğimiz. Hee gidip Türkle İranlı olan biriyle veya arapla karışmışsak ne mutluda bize. Yine de gidip ermenilerin g*tünü yalamıyoruz. Dİnimize düşman olanların ellerindne tutup hadi burası Ermenistan krallığı demiyoruz. Sen o ağrı dediğin yeri rüyanda görürdün II. Abdülhamit olmasa. Bugün doğu dediğin birçok yere Kürdistan diyen Abdülhamtti - +1 yıl
Ermenilere ne denilirdi zamanında bilirmisin? Yok. Millet i sıddıka. Yani sadık millet. Türkler veya bizler onlara böyle hitap ederdik. Yunanlılarda öyle değilmiydi en azından Osmanlı döneminde karınları toktu şimdi açlıktan vatan satıyorlar. Ruslar 2 sine de gazı verip hayaller kurdurttu. İlk başlarda pek netice yoktu ama ne zamanki hainler çoğaldı o zamna müslümanlara yönelik zulüm ve işkencler arttı. Sonra kaşıntıları giderildi orası ayrı.
Dini modenleştirmişsin birde gelip benim insana bakış açıma yorum atıyorsun. Ben diyorum ki bu vatana veya islamiyete bir kastı yoksa her insan yaşasın. Ama varsa benim için kanı bozuktur. Hele ki ismi millet i sıddıkadan haine geliyorsa. Ayasofya ya laf etmişsin senin belliki endülüstende haberin yok. Bugün ispanyada endülüsten kalma bütün camiler 1 2 tanesi hariç ya kerhane ya meyhane ya da tuvalet. Sen hangi saygıdan bahsediyorsun. Hemde fethin simgesi olan bir hakka dil uzatarak.
+1 yılişte tam olarak oluşturmak istedikleri yargı bu. IŞID müslüman mı sanıyosun? amacının ne olduğunu sanıyosun? gerçekten bir devlet kurmak mı? nedense nerede bir petrol&yeraltı zenginliği var ise orada hep bir müslüman terör örgütü var
bu algı Osmanlı yıkıldıktan sonra oluşturuldu, çağdışılık denildi, yobazlık denildi, dinden uzaklaştırıldı
İngiliz bir tarih bilimci diyor ki;
"Sizi silah ile & savaş ile yenemeyenler kültürünüzü değiştirerek yendi, kendilerine benzeterek yendi"
doğru söylüyosun kendini müslüman olarak nitelendiren ve müslümanlıkla uzaktan yakından alakası olmayanlar bu dinin adını kötülüyor00 YorumlaKuranı-Kerim Muhammedin Ayeti 4 Artık kâfirlerle karşılaştığınız zaman onları güçsüz (zayıf) bırakıncaya kadar boyunlarını vurun. Bağlarını kuvvetlendirin (esirleri sıkıca bağlayın). Nihayet savaşı, onun ağırlıklarını (silâhlarını ve savaş levazımatını) bırakınca da onları, ister lütuf olarak (bedelsiz) veya fidye alarak (bedel karşılığı) (bırakın). İşte böyle. Ve eğer Allah dileseydi, elbette onlardan intikam alırdı. Ve lâkin (bu) sizin bir kısmınızı, diğer bir kısımla imtihan etmek içindir. Ve onlar ki Allah yolunda öldürülenlerdir, o taktirde onların amelleri boşa çıkarılmaz.
110 Yorumla- +1 yıl
Sizin allahınız tam bir egocu
- +1 yıl
He he allah var ya belamı verecek
- +1 yıl
Yemin ederim ilkokul seviyesinde akıl var sizde polemiğe girmiyorum
- +1 yıl
👍👍👍👍
+1 yılsen insanlarin yaptiğini Allah'a indirgeyemezsin İsid ve diğer Musluman ve gunahkarlarin yaptiklarini Allah emretmiyo ahirette hepsi hesabini verecen yahudiler kac peygamberi öldurmus o zaman onlarin gunahinida mi Allah emretti bak sen Allah'a kulluk et Kuran oku Kelime-i Sahadetini getir ve hayatina bak serefsizler icin cehennemi satin alma insallah imanini bitirmezsin
00 Yorumlabu savasla bu katlıamlar hepsı kıayamet alametındendır bır cok alamet gerceklesmıs durumda kıyamet yakındır herseye hazırlıklı olur bu ısıd hadıslerde bıldırdıgı ısıd dır ısı adam oldurmetkrı ve kız erkege benzemey e calıscak kıyamet alametlerındendır bu ınsanların ve kızların yaptıgı hersey kıyamet alametlerındendır sadece buyuk alametler kaldı kucuk kıyamet alametlerı n hepsı gerceklesmıs durumda hazredı mehdının cıkısı yakındır
10 Yorumla
+1 yılO bahsettiğin kişiler gerçekten Müslüman mı acaba? ya da ne kadar Müslüman olmayı becerebiliyoruz? İslamı değerlendirmek için Müslümanım diyenlere değil İslamın özüne bak o bizden nasıl bir Müslüman olmamızı istiyor ona bak sorunun cevabı orada yatıyor..
00 YorumlaYusuf Islam'in bir sozu var bilirmisin ;
Ben eger muslumanligi arastirsaydim musluman olmazdim.
Ama iyiki ben islam'i arastirdim.
Iyiki muslumanim demis yani diyecegim su.
Hak ve batil sahislarda arama bence.
Islam her yonu ile guzel muslumanlar yasiyamiyor olsada.00 YorumlaMüslümanlar mükemmel değil İslam mükemmeldir. Efendimizin (sav) hayatını oku gerçek müslümanlık onun yaşadığı. Sözde müslümanların yaptıkları sizi dinden soğutmasın.
10 YorumlaTovbe de kiz carpilacan.
Sen neden muslumanlara bakiyosun? Ona bakarsan yahudiler ve hristiyanlarda muslumanlari katlediyor. Bunun yaratanla bir alakasi yok. Sana irade verilmis, sen neyi secersen onu yaparsin, imtahanda bu oluyor iste10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldin bir hastalıktır. yüzlerce yıl insanoğlunu ele geçiren bir hastalık. ve sen bu hastalıktan yavaş yavaş kurtulup iyileşmeye başlamışsın. sorgulamaya devam et. işte o zaman insan olduğunun farkına varacaksın
11 Yorumla
+1 yılBir ateist olarak aklındaki biyün sorulara cevap verebilirim sorgula sorgulamqdan gerçeği göremeyeceksin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. herkesin dini kendine kim ne yapıyorsa yapsın. işte halep işte arşın.
00 Yorumlabir kere o kafa kesenlerin müslüman olduğunu snıyosan yanılıyosun
ayrıca adam kerizmi senin yol paranı ödesin00 YorumlaYa Darr zıkret sureklı gunde en az 100 kez zıkır et Allah'a yakın olursun seytan ınsanı bastan çıakrmak ıcn cesıtlı yollardan gırer
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlara bakarak dini yargılama dine bakarak müslümanları yargıla ama kalp kırmadan birde dinini ne kadar biliyorsun ve nereden öğreniyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. kusursuz olan islamdir
kusurlu olanlar muslumanlar00 Yorumla
+1 yılinannacaksan sorgulaamaacaksın oyle inananacaksın sorgulayacaksan hapı yuttun en iyisi inanma bosver :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ahir zamandır o saydıkların Müslüman değillerdir onlar Hz Muhammed e uzaktırlar bu bir sınanmadır sana sakın imanı terk edip küfüre gitme yoksa işlediğin tüm ameller ziyan olur.. inşALLAH İMANINI, HZ MUHAMMED İ TERK ETMESSİN...😊
00 Yorumla
+1 yılNeden sadece o insanları görmek istiyorsun zaten insanoğlu iyiyi görmek istemez her zamn kötüye bakar ondan kaybediyoruz ya
00 YorumlaInancsizsin cahilsin zaten bizlerin yani genclerin dinden uzak olmasını istediler ve başardılar
00 Yorumlaİslam kotu bir inanc. Yaradanin oldugunuda bilemeyiz hikayelerle
00 Yorumla
+1 yılKusursuz olan İslam'dır. kusurlu olan ise insanlardır..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlan azalmaz
Olmayan uçar. ..
Yokmuş ki azalsin...00 Yorumla
+1 yılŞeyhlerle ne işin var ya. Şarlatan çoğu.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu kadar yazarsan yakinda ataistsin...
00 YorumlaBenimde öyle 4 yıldır
10 Yorumla
+1 yıldesene aydınlanıyorum helal sana :))
00 YorumlaSoru nerede?
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026