Allah'a karşı inancım azaldı?

Merhaba, belki soru başlığı nedeniyle tepki toplayabilirim ya da farklı durabilir ancak benim günden güne Allah'a karşı inancım azalıyor. Bunun birçok nedeni var. Küçüklüğümden beri çok sıkı olmasa da bir dini eğitim alarak büyüdüm yani hep Allah inancım oldu. Ancak ne kadar inansam, ne kadar gereklerini yerine getirsem de bir süre sonra bunu boşuna yapıyormuşum hissi verdi. Hayallerimin çaba sarf etmeme rağmen olmaması ki burada olmamasını tetikleyen nedenler hep kontrol dışında, çaba ile alakasız olanlar, ne kadar iyi ibadetlerimi yerine getirsem de b, r süre sonra ben bunu neden yapıyorum hissi vermesi? Dünyada olan fazla adaletsiz ortaöm... Evet içimde bir Tanrı inancı var. Ne kadar bilimsel düşünsem de var ancak sanki bu bir nevi oyalamaymış gibi geliyor. Ateist ya da deist de değilim. Ancak böyle düşünmeye başladım. Bazı ilahiyatçılarla görüştüm bana bu dünyada olmasa da ahirette karşılığını alacaksın falan dediler. Ancak ben şu an bu dünyada yaşıyorum , şu an bana yararı olmazsa biraz avutuluyormuş gibi olmaz mıyım? Ya da bazıları da daha kötüsü olabilirsi, şükret diyip ayrı bir bunalıma sokuyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum ancak içimdeki inanç azalıyor. Tavsiyesi ya da fikri olan var mı?
Allah'a karşı inancım azaldı?