Ona güvenmiyorum sanırım. Kuran ve dinler her seferinde daha mantıksız geliyor. Ama sonra aciz olduğumu hatırlayıp Allaha tutunuyorum. Napicam ben, yarim yamalak mi yasiycam
Cevabın nedir?
+1 yılKapıyı anahtarsız açman imkansızdır. Bir araca ihtiyacın yok diyenler işi sulandırmaktan öte gidemezler. Birini ararken bile ulaşabilmek için ondan fazla numara cevirmen gerekirken Allaha ulaşmak için de yollar vardır. Bunların birini eksik yaptıgında ona ulaşamazsın. Bir tek numarayı yanlış cevirdiğinde aradıgın kişiye ulaşamayacagın gbi. Allah herşeyin yolunu göstermiş hastalıkta ne yapacagını korktugunda ne yapacagını çok arzu ettiğin bişeyde nasıl isteyecegini dua etmen gerektiğini herşey sayıyla belirlenmiştir. Niye beş vakit niye rüku secde her rekatta iki neden yedi ihlas neden zikir cekerken 33 niye kafamıza göre degilde bize şu kadar yapmalısın diye bildirilmiş. Çünkü anahtarın dişleri vardır bir diş eksikse o kapıyı açamazsın güzel kardeşim
05 Yorumla
Soran+1 yılVerdigin somut ornekler cok sacma.
Kiyam dik durus ruku selam secde boyun egis
Zikir de kurandir, onu anlamaktir. Elinde tesbih sabahtan aksama kadr cek dur degil. Islam bir sistem, gunu ya da kisiyi degil. Omru ve toplumu baglar.
Allahta kula kuldan yakin oldugunu soyler. Sah damarindan bile daha yakin. Neyin ulasmasi bu?- +1 yıl
Allahın kula kuldan yakın olması herşeyi gören bilen kalplerinizin içindeki bilen anlamındadır. Yoksa sen her haltı ye sonrada Allah bana yakın o şeytan olmasın sakın. Namaz kılmayanaın duası bile kabul olmazken sen hala o saçma bu saçma devam et güzel kardeşim. Bu söylediklerim yaşamış ve yaşayan alimler tarafından söylenmiş uygulanmış sahih hadisler kuran ayetlerri ışıgındadır. Sana sacma geliyor diye Sana göre bir din çıkaracak halimiz yok.
- +1 yıl
Çarşaflısın beş vakit namaz kılıyorsun Kuran okuyorsun ve ona güvenmiyorum diyebiliyorsun. Namazı zayii edenlerden oldugunu kabul ediyorsun yanii. Fatiha suresinin mealini biliyorsun degilmi? Hani şu her rekatta okudugun Fatiha suresi... Senle başedilmez bacım Allah seni ıslah etsin
Soran+1 yılYahu evet biliyorum anlamini
Tek ilah olarak, tek otorite olarak allahi ve islami benimsiyorum zaten. Ama sonra abi bu ne alaka diyorum. bir yerden bir celiski patlak veriyof- +1 yıl
@KontesDream Allah bilmiyor dersek ilmini inkar etmiş oluruz. Şöyle izah edeyim sana... herşeyi bilmek ayrı birşey müdahale etmek ayrı birşey. Her insana hür irade nefis vermiş. Senin yarın ne yapacagını tabiki Allah biliyor ama yarın yapacaklarını sen kendin hür iradenle sen isteyerek yapıyorsun sen istedin die oluyor. (Resmini degiştirmişsin ahahaha)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 628 cevap paylaştı. Senin zekada problem var demekki... okudukların, gördüklerin seni hakiki imana kavuşturmuyorsa, bu dünyada insanların yaşayışını, ölümünü, her birinin farklı şeylerle sınava tabi tutulduklarını, bunlara bakarak cennetin ve de cehennemin varlığının zorunlu olduğunu anlamadıysan... Sende problem var.. Allah ceza verirkende ödül verirkende acele etmez...60-70 senelik dğnyada kaybetmek ya da kazanmak önemli değil... Bir şeyin sonsuz oluşu önem arzeder. İnansanda inanmasanda bu dünyanında Ahşretinde sahibi Allahtır... Herşeye sadece onun gücü yeter.. inanırsan kaybetmezsin.. inanmazsan kaybedeceğin kesindir
27 Yorumla
Soran+1 yılSirf musluman bir toplumda dogdugun icin muslumansin
Soran+1 yılIyi de seni niye allah daha sansli yaratti,
Niye digerleri daha sanssiz?
Musluman ulkeler niye hep berbat?
Ya da niye su zekasiz dedikleriniz bilimde bir numara?
- +1 yıl
Bu yüz yılda o dediklerinin başarısı hesapsız yaptıkları ve yaptırdıkları katliam ve sömürgelerin üzerine kuruludur. Bilimde en önde olmak en iyi dine sahip olmanın ölçüsümüdür. Sen daha okuduğun kitabı anlamamışsın, senin gibi inandığı dinin kitabını okuyup anlamayanlar değil mi bugünkü durumumuzun mesulleri. İslam ilmi ve bilimi yasakladığı için mi Müslümanlar geride sence. Kağıttan Müslümanların elinde din ne yapsın. Bugün bilimin ürettiği silahlarıyla insanlığı yok eden yşne onlar... Şanslı oluşuma gelince, herkes sahip olduğuyla imtihan edilir. Sende akıl yoksa aklından hesap Sormaz Allah... ben inancımı hazır buluşumu şanslılık olarak algılarken sen şanssızlık olarak algılıyorsun... normalde aynı şeye sahibiz... sahiplenmek ve vazgeçmek gibi farklılığımız var...
- +1 yıl
Daha şanssız değil onlarında aklı var ve onlar doğruyu bulduğunda daha şanslılar çünkü tüm günahları siliniyor bir benek kadar masum kalınıyor Allah katında Kaderimizi biz yazarız Allah da kaderimiz için bazen küçük dokunuşlar yapar bu da onlardan birisi ben müslümanda olmayabilirdim ne yani şimdi neden ben diye isyan mı edeyim diğerlerini de aklı fikri var araştırıp doğru dini bulabilirler ayrıca ülkelere göre ya da insanlara göre dini yargılama lütfen her ülke farklıdır müslüman bu neden böyle diyebilirsin ama islam dinini yargılayamazsın o ülkelerin müslümanlığını sorgularsın o başka
- 10 ay
Sen kuranı o kadar iyi okumuşsun ki Bir insanın Allah inancını kaybetmemesi için nasıl iki kelime ederim diyeceğine zekanda problem var deyip aşağılamışsın. Tevekkül; hayrında şerrinde Allah tan geldiğine bu dünyada yaşadıklarının bir sınav olduğuna hakikatin Allahtan başka birsey olmadığına inan.
Umarım toparlarsın şeytan sana vesvese vermesin. Ölümü düşün öldükten sonra ne olacağız düşüncesi; bu kadar kişi ve bir sonsuzluk... Ölümü, ölümden sonrası yaşamı İslamdan başka hangi din bu kadar güzel açıklayabilir ki. Yakın zamanda arkadaşım annesini kaybetti ve kız dedi ki eğer ben Müslüman olmasaydım kafayı yerdim. Onu sonsuza kadar kaybetme düşüncesi, beni yerdi. İyi ki Müslümanım ve annemle bir gün buluşacağımı umarak yaşıyorum dedi. Hayatta Müslümanlığın doğru din olduğuna dair o kadar çok olaylar var ki. Kardeşim sen Allah'a sığınmaya devam et.
20 Yorumla
+1 yıliyice araştır öğren. hocalara sor. bana da saçma geliodu 6 ay 7 ay kafa yordum ve deistim. çok da mutluyum ibadet etme zorunluluğu yok cehennem korkusu yok. düşün ben iyi bir insanım hayvanlara yardıme derim çocuklara yaşlılara... kimsenin yüzüne kırıcı bişey demem. çsırf kafam açık mini giyiorum diye azap mı çekicem? allah korkusunun kimsede olduğunu düşünmüorum olsaydı araplarda olurdu ne de olsa islamiyet orda doğdu. bizdeki dinciler bie sapık tecavüzcü
221 Yorumla- +1 yıl
bu dunyaya neden geldin?
- +1 yıl
@yalnizim77 dimi çok saçma. bunca insan dünyaya gelio da noluyor. tercih edebilseydim gelmemeyi seçerdim. sanırım acı çekmeye geldim dicem buna. en azından saçma bir sınavdan daha mantıklı
- +1 yıl
bu kadar insan aptal bir sen akıllıydın zaten bravo hayatın şifresini çözmüşsün
Soran+1 yıl@yalnizim77 iyi de allah cogunlugun helakta oldugunu, azinligin kazancagini soyler.
Bu kadar insan aptal oluyor haliyle.
Mesela 1,5 milyar musluman nufusu gayri muslim nufus 4e katlar.- +1 yıl
süper işte ben diyorum zaten şifreler sende :)
- +1 yıl
sen bu profilindeki resimle beraber doooru direkman cennettesin zaten hiç şüphem kalmadı şu an aydınlandım
- +1 yıl
@yalnizim77 senin bu ded, iğin cümke sürü etkisinde olmanı gösteriyor. evet insanların çoğu aptal öyle olmasaydı bile bile bu kadar insanı ölüme sürüklemezlerdi savaşlar yapmazlardı makan için para için halkı kamdırmazlardı milletin zaafına kii bizim ülkede bu öge din bunu kullanarak insanları sömürmezlerdi. ve bunları bu makama getiren bu kadar ilerlemesini sağlayan bir halk olmazdı. ayrıca türkiye için demiorum sadece hemen hemen her yerde var bu durum. hayatın şifresini çözdüğümü sanmıyorum. ama müslümandım ben ve o zamanları hep kaygılıydım. günah işledim mi kafamı kapatmalı mıyım iyi davranıyorum herkese herşeye ama namaz kılmıorum diye ya azap çekersem gibi düşünceler vardı ve sürekli kurna okuyodum ama deist olmaya karar verdiğimde aşırı rahatladım resmen bir yük kalktı omuzumdan. din insana ağırlık yapıyo yük bindiriyo. bir gün eğer olursan ateist veya deist yani hiçbir şeye yaranmaya çalışmazsan bu rahatlığı fark ediceksin
Soran+1 yıl@yalnizim77 heyy yoo ben soran
- +1 yıl
şimdi istatiski verin doğru. ama gayrimüslümlere aptal gözüyle bakılmasını anlamıyorum. ona bakarsan bilim insanların çoğu ya dinsiz ya da gayrimüslüm ama onlar birer dahi. inanıp da aptal olan o kadar insan varken inançsızlara bunu demeniz saçma geliyor. ayrıca islamın doğduğu yerde bile birçok kötü iğrenç zalimce şeyler oluyor şeriatı uygulayan yerlerde de öyle. bizim ülkede de saçma sapan din projelerini 1. yapıp gerçek dahileri itiyorlar o dahileri de yabancı ülkeler sahipleniyor e bu yüzden ülke gelişmio ilerlemiyo ve geri kaldığımız için diğer muhalefet ülkeler bizi daha iyi kontrol edebiliyor. eğer bu ülkenin varlığını sürdürmek istiyosak güçlü olmamız lazım. ve ben dinle beraber güç de edinen bir ülke görmedim. ha osmanlı da vardı o da bilime osmanlı önem verdiğinden git gide dünya dinle iğrençleşti.
- +1 yıl
bu dediklerinden özetle şunu çıkarttım hayvanlardan bir farkın olmadıgını kabul ediyorsun yaniii
Arkadaşım burası sınav dünyası sen nasıl bir sınava girdiğinde heyecan yapıyor acaba kaç doğru yapıcam gecebilecekmiyim die strese giriyorsan bu dünyada sınavdır tabiki yükünde olacak stres de olacak şartlarıda agır olacak. Sonsuz hayata ulaşmaksa niyetin sana sunulan emirleri yerine getireceksin ki mükafatını alasın. Sen hem mükafattan vazgecmişsin hem bu dünyadan. İşin burda da orda da zor. Hayvanlardan bile aşagı olacaksın bu düşünceyle öleceksen. Onlar toprak olurken sen cehennemde yanacaksın. Yüzde bir bile bir ihtimal var oldugunu düşün birkerecik. Buna deger mi? - +1 yıl
yazılanlara cevap vermeye çalışıyorum tek tek sana da hey yoooo o zaman :)
- +1 yıl
@yalnizim77 şimdi ilk insanlar yaratılıyor herşeyi bilen allah onların kuralını çiğneyeceğini hem de şeytanın kışkırtacağını bilmiyor ve bu şekilde insan soyunu sınava tabi tutuyo amaç onun varlığını kabul edip iman etmek. ne bu şimdi ego tatmini? herşeyi biliyo bile bile insanlara acı çektiriyo hastalıklar verşo adaletsizlik yaratıyo hepsi bir sınav için. tercih bizim değil. bir git ya :D bu kadar saçma şeye inananların zekasından şüphe ederim ki arabistanda ırak da suriyede afganistanda ve türkiye ıq ortalaması normalin altında. suçlamıyorum sizi gelenek gibi oldu sorgulamadan inanmak. her çocuk dinsiz doğar yaşadığı toplum onun inancını belirler. inancınıza saygı gösteriyorum tabiki ama çok mantıksız konuşuyosunuz efendim
- +1 yıl
Din neden saçma geliyor sonuçta bir müzeye bile gittiğinde sana rehperlerle o şey tanıtılırken bir telefon aldığında kullanma kılavuzu verilirken çok saçma değil mi Allahın sana iyiyi kötüyü öğretecek bir kitap göndermesi cahiliye döneminde mesela bana göre hırsızlık kötüyken sana göre hırsızlık iyi olarak adlandırılıyordu ki Kuran ne derse çıkıyor evreni genişlettik biz diyor ve bilim insanlarının araştırmalarına göre evren genişliyor demiri gökten yarattık diyor ve yine araştırmalarla süper nova ışınlarının dünyaya düşmesiyle demir oluşuyor bunları bir insanın yazması için teleskopu uzay mekiğinin olması gerekir ki 1400 sene önce denmiş Kuranda
- +1 yıl
@özful senin bu dediğin şey çok klasikleşti artık. bak ben deistim bir yaratıcı oduğuna inanıyorum ama dinler bana saçma geliyor. bir sürü din var ve hepsi diğerleri yalan gerçek olan bu diyor kendince ayetler metinler yazıyor. empati kuruyorum ben bir tanrı olsam varlığımı nasıl kanıtlardım diyorum o kadar ikna edici şey varken peygamberi aracı olarak kullanması saçma. peygambere yaklaştığı gibi bize neden yaklaşmıyor? peki bu allah adil mi? kuranı defalarca okudum her 10 ayetten birinde allh herkesten daha merhametlidir benzeri şeyler yazıyor yani sözde benden daha merhametli benim yüreğim çoğu şeyi zor kaldırıyor elimden gelse düzelticem ama o allah orda duruyo bişey yapmıyor. allah gerçekten olsaydı dünya bu kadar la_net bir mekan olmazdı. ayrıca bilgisayar ortamında bigbange benzer yapılarla büyük patlama yapıldı ve bugünkü güneş sistemine çok yakın bir veri elde edildi. yani sadece büyük patlamanın bizi buralara kadar getirmesi çok olası çok mümkün. iyice araştırın.
- +1 yıl
Allah zaten patlamışki en basitinden çevrene bile baktığında evrenin muazzamlığını görebilirsin ve senin araştırarak bulmanı istiyor peygamberimiz zamanında da biçok mucizesi var çünkü peygamberler özeldir ve Hz Muhammed (sav) insanlığın en üstüdür yani ahlaki açıdan biz Hz Muhammed kadar iyi bir insan Allah çok iyi bir kul değiliz ki ki son peygamber o zaten yaşadıpın dünyayı gerçek mi sanıyorsun? Sen Tanrı olarak düşünmezsin vereceğin cevaplarda aciz olur bu dünya bizim için sınav dünyada yaşayıp öleceğiz ve herşey bitecek bu kadar basit mi? Onca peygamber bu din için can vermedi mi sanki ayrıca Allah kaderimizi yazmamıştır kaderimizi biz yazarız bir insan hırsızlık yapıyorsa bunu o kişi yapıyordur Allahı suçlayamazsın çünkü o hırsızı durdursa sınava müdahale etmiş olur sen bir yazılıda felan doğru şıkları bulmaya çalışırken öğretmenin gelip doğru şık bu deyip senin yüz alman ne kadar anlamsızsa Allahın doğrulara yanlışlara müdahaleside saçma olurdu sonuçta sınava tabi tutulcaz
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=TWdVuF4eeL8 Buradan da izle lütfen
- +1 yıl
@özful yoo bunlar yeterli değil ve hepsi cevaplanabilir. bilimle haşır neşir olsaydın inandığın şey hakkında daha akılcı cümleler kurabilirdin.
https://youtu.be/BtX3sfMS8GM - +1 yıl
@özful bu yolladığını izledim zaten bunları. araştırma döneminde izlemediğim video kalmadı. ve hala basit düşünüosun.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
22Cevap
Ya bak çok güzel bir noktadasın taklidi ve hakiki iman vardır sen hakiki imana kavuşmak istiyorsun ama bunu yaparken Allahtan vazgeçebilir miyim acaba diye değil Allaha inanarak araştırmalısın şöyle düşün evrenin böyle mükemmel bir şekilde olması matematikçiler tarafında gözden geçirilip belli hesaplardan geçirilip imkansız olarak bulunuyor ve Allah sana bir yaşam vermiş bunlar tesadüf olamaz bir odundan sana meyve vermiş o meyveyi senin tadına göre yapmış ve gözüne hitap edecek şekilde yaratmış bir odun seni bilmez kardeşim ki sadece bir meyveden örnek verdim dünyadaki herşey atomdan oluşmuştur bunlar aklı zekası iradesi olmayan varlıklardır ve bu şeyler nerede görev aşacağını bilip ona göre hareket ediyor daha fazla bilgi istiyorsan youtubedan hayalhanem kanalının videolarına bakabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
kimin duasını kabul etti şu ana kadar camilerde heryerde imamlar o dursun bu dursun diye dua ediliyor hangisi durdu onu anlat evrenin kuruluşunu değil
+1 yılbende inancımı kaybettim babam 50 senedir içer ıslah etsin diye senelerce dua ettim bi değişiklik olmadı senelerce mutlu olacağım bir eşim olsun diye dua ettim yaş 40 oldu evlenmedim hayatımda her şey olumsuz geçti bu Allah kişiye göremi hareket ediyor ben çevremde ıslah ettiği kimseyi görmedim herkes aynı kimsede bir değişiklik yok demekki boşa dua ediyoruz inanıyoruz en azından bir olumlu bir şey olması gerekir asla yok demekki bu işler duayla muayla olacak iş değil duası kabul olan kim var hep eskilerden hikayeler Allah hep eskilerinmi dualarını kabul ederdi şimdiki zamanda yokmu kimse
30 Yorumla
+1 yılMüslüman bir ailede büyüdüğün için sorgulamaktan korkuyorsun ve dinin aslında saçmalıktan ibaret olduğunu kabul edemiyorsun. Ama bir kere kuranın ve diğer tüm dini kitapların insan eseri olduğunu kavradıktan sonra her şey netlik kazanıyor :) bende öyle oldu açıkcası
00 Yorumla
+1 yılKur'an mantıksız mı geliyor?
i.ahaber.com.tr/.../1435727352453.jpg
Bilim adamları bir şey bulurken Kur'an da geçiyor mu diye bakıyorlar.
Senin mantıksız demen çok saygısız ve küstahça16 Yorumla
Soran+1 yılKanka bilimle kuran örtüşmez, kusura bakma. Teslim olmaktan bile gerisiniz.
- +1 yıl
örtüşmediğini kanıtladın mı :)
Soran+1 yıl@Bücür_cadı ya bücür sen musluman misin
- +1 yıl
bunun müslüman olup olmamakla alakası yok bu kdr büyük bir iddiada bulunman için örtüşmediğini kanıtlaman gerek eğer kanıtlamadıysan benim için boş konuşuyorsun demektir
Soran+1 yıl@Bücür_cadı allahtan ne kadar bos oldugunu biliyorum da..
Kalple dusunmek, her seyin disili erkekli olmasi... falan filan- +1 yıl
kuranı kerim mantıksız gelmiyor ama ettiğimiz duanın hic birisi kabul olmuyor çevremdede asla görmedim ayrıca her camide o dursun bu dursun diye dua ediliyor hangisi kabul oldu senin kabul olan bir duan var mı yoksa dua etmeyimi bilmiyorlar
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen Allah'a hep dua ettim hayırlı eş için bana en sonunda verdi güzelliğiyle temiz kalbiyle en hayırlısını. Sen islamdan şaşma kardeşim pişman olursun sonra
10 Yorumla
+1 yılBak bu sozlerinden sorumlusun inanamak be demek islam dini be kuranda mantiksiz hicbisey yoktu bugun bir doktor geldi isyerine be sole bisey gecti konusmada kendisi soluyor insan ne kadar muzzam yaratilmis var gerisini sen dusun
00 Yorumla
+1 yılTanrı var ama dinler yalan. Sadece ona güven ona inan bir araç kullanmana gerek yok o seni kalbini bîlir
00 Yorumla
+1 yılAciz değilsin sorgulamaya başlıyorsun
Çok oku çok araştır objektif ol
Sonunda inanmak veya inanmamak sana kalmış hangisi içinden geliyorsa00 Yorumla
+1 yılTövbe et ve yeniden başla. Unutma çobansiz koyun sürüsü hayatini devam ettiremez. O sekil.
Dua et. Yakinlaş Allaha 1 adım at 10 adim atar sana.20 Yorumla
+1 yılAllahım şüphelerimden emin kıl diye dua ediceksin ;)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Allah'ı sağdan soldan değil bizzat Kur'an-ı Kerim'den öğren. O zaman daha iyi görürsün gerçekleri
00 YorumlaŞeytan vesvese veriyo canım o ilk baştaki cümleyi hiç sevmedim haşa namaza başla herşey düzelir eksiklerin tamamlanır
07 Yorumla
Soran+1 yıl4 senedir namaz kilmayi birakmadim
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılteslim olmak istiyorum ama mantik bulamiyorum bazi noktalarda.
kafana göre takıl kasma bu kadar. zaten allahın ortaya çıkma sebebi insanın aciz olduğunu sanıp daha üstün bir kavrama ihtiyaç duyması.
00 Yorumla
+1 yılallaha inancını kaybedersen , her şeyini kaybedebilirsin. allaha tutunmaya devam et, pişman olmazsın.
00 YorumlaDiğer konusunda 501 cevap paylaştı. estağfirullah el azim ve etübü ileyh... kafan karıştığı zaman bunu söyle şeytan senden uzaklaşır rahatlarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinanmaya devam et kuranı kendin anlama hakkında yazılan kitapları oku, ayrıca sonsuz hayatını düşün
011 Yorumla
Soran+1 yılOrtuluyum, hemde modern bir ortu degil. Siyahli siyahli
Sonra hep kuran okurum, bir suru mealim, bir suru tefsirim var.
Tamam etkiledigi yerler oluyor ama bu ne agzini diyesim de geliyor. Tabii teslim olmaliyiz ama neye? Sonra evrene baktigimda da Allahi goremiyorum.
Sonsuz hayati da sacma buluyorum
Cevap sahibi+1 yıltasavvufu araştır biraz hem sonsuz hayatı neden saçma buluyorsun ALlah insanları tanınmak için yarattı kısa bir süre tanınıp yok etmek için yaratsaydı o zaman saçma olurdu.
Cevap sahibi+1 yılsenin ilmin az gazalinin kimyayı sadetini cübbelinin ilmihalini oku
Cevap sahibi+1 yılayrıca youtube hayal alem var onuda izle
Soran+1 yılNe gerek vardi ki?
Yani Allah niye bizi yaratma geregi duydu?
Sonra sonsuz mutluluk ve sonsuz azabi niye verdi?
Soran+1 yılO adamlar sapik, sapkin.
Cevap sahibi+1 yılbak sen en temelden başlaman gerek Allah tanınmak istedi bizi yarattı bizd yaratılmayı kabul ettik yani bize sormasaydı senin itirazın haklı olabilirdi (kalu beladan bahsediyorum) sonra cehennem kötülerinde iyilikler yapması için var cehennem olmasaydı bir çok kötü dine yönelmezdi aynı zamanda cennet olmasaydı kişi zorlu ibadetlere yanaşmazdı. diye biliyorum
Cevap sahibi+1 yılbaşka sorun varsa sor bildiğim ölçüde cevaplarım
- +1 yıl
Allah kudret sahibi diyoruz bizi yaratmasa kudretinin de hükmedeceği bir varlık olmazdı yani kudret sahibi demek saçma olurdu anlamsız kalırdı bu yüzden bizi yarattı sonsuz cehennem azabıysa yalnız kafirlere verildi şöyle düşün bir kafire sonsuz hayat verilseydi yine kafir olarak Allahı bilmeyerek yaşayacaktı o zaman bu kişi Allahı inlar edecekse sonsuza dek böyleliklede sonsuz cehennemide haketmiş olur Allah zaten bana şirkle gelmeyin diyor tüm günahları affederim ama şirk yapmayın diyor
Cevap sahibi+1 yılgüzel yorumun için teşekürler @özful
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYorumları merak ediyorum şurayı rezerve edeyim
00 Yorumla Seytanin fitnesi kardes. Allahtan siki tutun
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe söylesem boş. Buradan yardımcı olamam.
00 Yorumla
+1 yılŞüpheli can cennete girmez demişler
10 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru yola geliyorsun, özgürleşiyorsun, korkma
00 Yorumla
+1 yılaynı ben diyebilirim. nedenlerle dolu kafam
00 YorumlaDevvam doğru yolu bulcaksın
00 Yorumla
+1 yılSana yardımcı olabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldoğru yoldasın. araştırmaya devam et.
00 Yorumla
+1 yılKorkularına yüzleş
00 Yorumla
+1 yılolur öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış algılıyorsun.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe istiyosun?
00 Yorumla Gel sana anlatayim
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri