"Türkiye'de gençler ortalama 27,8 yaşında evden ayrılırken, erkekler 29,8 yaşında, kadınlar ise 25,8 yaşında ayrı ev kuruyor."

"Türkiye'de gençler ortalama 27,8 yaşında evden ayrılırken, erkekler 29,8 yaşında, kadınlar ise 25,8 yaşında ayrı ev kuruyor."

Kızlar erkeklerden daha baskı altında tutulduğu için kızlar daha erken ayrılmak istiyor. Ve evin işini yapma zorunluluğu da var tabii. Abisi veya erkek kardeşi olan kızlar bilir. Erkeklerin yediği önünde yemediği arkasında sofra kurma toplama derdi olmadan temizlik yapma derdi olmadan eve erken girme derdi olmadan yaşayabiliyorlar. Bu yüzden yeni eve çıkıp tüm sorunlulukların kendilerine kalıcak olması korkutuyor. Ama kızlar bu işleri yaptığı ve üstüne kısıtlandığı için “ Kendi evime çıkar en azından aile evindeki kadar yorulmam hem de karışanım olmaz” düşüncesi oluşuyor. Yani erkekler olabildiğince aile evinde yaşamak isterken biz kızlar kendi düzenimizi biran önce kurmak istiyoruz.
Çünkü tanımadığımız misafirlere hizmet değil kendi arkadaşlarımızla eğlenmek istiyoruz. Ama erkek için bu önemli değil. Erkek, eve misafir geleceğini öğrendiği zaman kafasına uymuyorsa dışarı çıkabilme hakkı var. Ama kızlar hizmet ermek zorunda!
çok güzel bir soru
bunu yaşla değilde yeterli donanıma sahip olmak diyerek ilişkilendirelim yani donanımdan kastımız nedir birincisi yeterince özgüven sahibi olmak bakın özgüven ile cahil cesaretini birbirine karıştırmayalım cesaret delidede var
özgüven bambaşka bir olay bu konunun senaryo dinamiklerini en alta yazcam
yeterli özgüven bilgiyle oluşan çözümcü güç
haraket imkanını sağlayan yeterli olduğu kanatine varılmış ekonomik destek
ve hedeflerinle ilgili çevresel faktörlerin oluşumuna yönelik radikal kararlar
bu temel taşları yerine oturmuşsa eğer ister 18 yaşında isterse 50 yaşında farketmez gidilir çevresel faktörlerin oluşumunda yer almış tercihen ön planda tutulan bir bölgede şehirde ülkede yeni bir hayat düzeni kurulabilir
şimdi linç yiyeceğimi bilerek bazı açıklamalar yapacam ama kimse kusura bakmasın
özgüven nedir özgüven bilgi birikimi doğrultusunda başarılı olacağına inandığın iç güdüsel bir kavramdır
bunun içinde çözümcü cesarete dayalı zeka ile yapılabilecek tüm dinamikler vardır
cesaret nedir işte burası hassasiyet gerektiren bir kavram
cahil cesareti mesela sonucunu hesaplamadan daha doğrusu ileriyi görmeden burnunun dibinde gördüklerinle mantığınla değil öfkenle haraket edip kontrolsüzce herşeyi yakıp yıkıp dağıtma güdüsüne cahil cesareti denir çünkü mantık ve zeka devre dışı idi
deli cesareti ise tamamen gözü kapalı yapılacak tüm eylemlerin zararı hesaplanmadan haraket etmektir
geldik ülkemize özellikle genç kız ve erkekler geçmiş tarihlerde bazı illerde bi sürü gencecik kızlarımız hem tecavüz edildiler hatta göz yaşı döktüğüm olaylar bunlar hemde vahşice katledildiler hatta buna benzer tehlikeli bir boyuta sürüklenme aşamasına gelen bir konu için geçen ay bodruma emlakçı dövmeye gittim geldim
kızlarımız aile baskısından şikayetçiler evet haklılar ama şunu bilmenizde fayda var sevgili kızlar kızmayın bana gücenmeyin evde fare görseniz çığlığınız mahalleyi ayağa kaldırıyor ama annenizin babanızın adına baskı dediğiniz aslında koruma güdüsüyle yaptıkları disipliner davranışlardan rahatsız olup kendi başınıza başka yerde hayat kurmaya eğilimlisiniz
eyvallah en doğal hakkınız ama bu gerek bizim ülkemizde gerekse başka ülkelerde yalnız bir bayan için ciddi bir tehlikedir bana birileri diyorki yabancı ülkede kimse bakmıyor kadına kıza diyor güldüm ben 28 tane ülke gezmişim kendisi İstanbul'dan dışarı bile çıkmamış bana söylüyor bunu çünkü ona bunları söyleyende ordaki bayanlar oysa benim gördüklerim öyle değil. sokakda bir zenci gelir dudağından öper bide foto çekilelim der sesini bile çıkaramazsın gerçi hoşuna gider kızların istenilen o çünkü marjinal bir özgürlük hayatı ama bizim ülkemizde annesi babası kızınca kızımın başına bişey gelmesin diye bundan önce vahşice katledilenlerin sıralamasında yer almasın diye annesi babası korumaya çalıştıkça ailem baskı yapıyor oluyor ailen seni büyütene kadar akla karıyı seçiyor fakat bitane ppiç kkurusu gelip bi hamlede hayatını durduruyor
neyse geldik erkeklere aynı kriterler onlar içinde geçerli özgürce yaşmak tuttuğumuzu öpelim biyerlerden de para gelsin. çalsın sazlar oynasın kızlar aslında hayat kurmaktan kastetikleri bunlar fakat sorarsan hiç alakası yok derler bide beni tehdit ederler oysa ötede biyerde kurulmak denilen hayattan beklentiler bunlar peki sonuç ne ona gelelim başına buyruk bi yaşantının dışardan illaki çörekçileri olur biri gelir kanka sende dene der hap uzatır biri cigara biri sevgilim diye hitap ettikleri kızları pazarlama planı yapar ikna edebilirlerse başarılıda olurlar diğeri yasal olmayan yollardan para kazanmanın planlarını yapar yanında bir kitle oluşturma çabasına girer bunlar gibi niceleri var sürüden ayrılanı kurt kapar
arkadaşlar her ne yapmak istiyorsanız hiç sevmesende önce ailenle istişare et sonra o kendini flozof zanneden arkadaşlarına danış ama önce anneni babanı al karşına konuş ve gittiğin her yeri buluştuğun arkadaş çevreni ailenle paylaş kız erkek farketmez
ondan sonra kendini hazır hissediyorsan demekki artık hayatına kendin yön verebilirsin yaşın kaç olursa olsun
başınıza bişey gelirse arkadaşın sahteden iki damla göz yaşı döker ama annen baban kahrından verem olur
sağlıcakla kalın sevgili gençler
Bece kişi ne zaman kendini hazır hissediyor ise o zaman ayrılmalıdır. yani bu eğitim durumuna ya da birikimine göre değişebilir. yeterli parası yoksa bence çıkmamalı. ama bu ikisi sorun olmayacaksa bence 18 den sonra istediği zaman çıkabilir. ama öncelikle o sorumluluğu alabilmeli ve bunun bilincinde olmalıdır.
Turk gençleri aile evinde fazla kaliyor. Birçoğumuzun aileyle geçimi iyi degilken ustelik. Bu ulkede cok duyarsiniz aileden ayrildigi an oh be diyen gencleri. Biraz baskici yetismemizin yani sira anne baba olarak eksikler cok fazla.
Bircok evde psikolojik siddet olabiliyor cocuga karsi. Bizim ulkede anne baba severek evlenmiyor. Mantık evliligi ve gorucu usulu evlilik yapiliyor. O evlilik cogunlukla iyi gitmiyor ama cocuk ugruna yillarca devam ettiriliyor, bir de elalem ne der ugruna. Ondan sonra evde zaten dogru duzgun huzurlu bir aile ortami olmuyor.
Aile evinin bu durumunu farkeden cocuklar israrla universiteyi falan disarda okumak istiyor, disari atanmak istiyor. Bende onlardan biriyim. Yasim 23.
Ailem universite icin disari gondermedi ama atanip bir an once gitmek istiyorum. Atanmayi ekonomik bagimsizlik icin degil aile evinden gitmek icin istiyorum. O kadar yoruldum ki psikolojik olarak. Fiziksel olarakta oyle. Aile desen yok zaten. Ayni sofrada yemek bile yemiyoruz. Anne dedigim kadin ise sürekli küsüp duruyor cocuk gibi. Surekli alttan alayim, bana küsmesin seklinde davranmaktan da yoruldum.
Babam gelip annemi sikayet ediyor bana. Kufur ustune kufur soyluyor, dertlerini söylüyor. Annem benimle konustugu zaman babami sikayet edip duruyor. Ikisi de beni psikolog olarak goruyor ve bu durumu bugun uzmanlar cocuk icin ne kadar yanlis ve travmatik olabileceginden bahsediyorlar. Bunca yil ikisinin arasinda kaldim. Bence benim gibi genc bu ulkede cok fazla.
Gercekten nefes alamiyorum artik evde. 2 gun önce tum esyalarimi toplayip gitmek istedim. Ama sadece hava alip eve geri döndüm. Ekonomi ne olursa olsun bu ulkede aile evinde kalmanin cok buyuk bedelleri var.
Avrupa gibi degiliz toplum olarak. Onlar hem genc yasta evden ayrilip kendi duzenlerini kuruyorlar. Kurmasalar bile onlarin cocuk yetistirmeleri ve aileleri bizim ailelere gore daha net ve seffaf. Yani bir yabanci ebeveynin gelipte cocugunu psikolog gibi gördüğünü, ona dert yandigini, yaslaninca bana bakacaksin dedigini sanmiyorum.
Bizim aileler cocugu sevdigi icin degil ilerde yalniz kalmayayim diye yapiyor zaten. Ilerde bana bakar mantigiyla yapiyorlar. Pedagojiden anlama sıfır zaten. Sonra psikolojisi bozuk koca bir copluk topluluğu. Turk aile yapisinda bence ne kadar erken aile evinden çıkılırsa o kadar iyi.
Ciddi misin yaa bazen ben de ayrılalım diyorum, ama popom yemiyo ayri eve üstelik calisiyorum da
evet arkadaşımın yorumunu okudum cidden içimden kan yürüdü ve üzüldüm bu gibi istisna olaylarda ülkemizde cidden günden güne çoğalmaya başladı çok farklı yaşam tarzı hatta adına yaşam denilmez olmuş yani içler acısı bir durum
meslek nedir
atanma beklediğiniz durum için torpil işe yararmı öncelikle onu bilmek istiyorum
Cevap
50Cevap
Bu rapor bana gerçekçi gelmedi çünkü bekar Türk gençleri evden ayrılamıyor, çok büyük bir kısmı asgari ücretle çalışıyor ve ülkenin ekonomik durumu gayet ortada. Ayrılmasını başaranlar bile bir süre süre sonra ana baba evine geri dönmek zorunda kalıyor çünkü tutunamıyor. Geri dönen çok insan tanıyorum en son Ankara 'da mühendislik yapan bir arkadaşım 3 ay önce buraya İstanbul'a aile evine geri döndü çünkü yok yani kira mı karşılasın, fatura mı ödesin, erzak mı alsın yoksa birikim mı yapsın... Bu ülkede gençlerin çok büyük kısmı çok uzun yıllar ailesi ile yaşamaya mecbur, mecbur bırakıldılar ekonomik şartlar yüzünden. Anne ve baba mal mülk birikim sahibi değilse veya evlenilmediyse ayrı eve çıkmak mümkün değil.
+999
Almanya'dan örnek vereyim, bebeklere 1 yasinda kasigi eline veriyorlar, yemegini kendisi yemeyi ögreniyor, 18 yasina geldimi evden atiyorlar, birde 2 yasina kadar emziriyorlar, evlenip evden gidinceye kadar annesi yemegini yapiyor.
Almanlar genc yasta sorumluluk almasini ögreniyor, meslegini, isini mücadele edip kazanmasini ögreniyor, calisaraak yapmasi gerektigini ögreniyor. Bizdede her türlüdetsekle zorla bir üniversite bitiriyor, bitirdikten sonra ikinc bir tembellik basliyor, is begenemiyor, gelir begenmiyor, isi olacak, rahat olacak, emir verecek, aldigi maaas arabasini evini tatilini temin edecek kadar olacak..
Bence simarik, tembel nesil yetsimesinidurdurmak icin kücük yasta sorumluluk, 18 yasinda basinin caresine bakacak..
Merhaba
İyi akşamlar
Bence bunun yaşla bir ilgisi yok kişi kendini ne zaman hazır hissederse ne zaman evlilik için hazır olursa o zaman evlenmeli kendini herhang bir yaşa bağlamamalı neden mi ABD Eski Başkanı Trump bile kaç yaşında başkan oldu herkes kendi zamanında kendi hayatını yaşıyor yok elin oğlu 26 yaşında evlendi sen 30 oldun hala evdesin demek yanlış hayatının aşkını bulmadığın sürece mutlu olamazsın
Aile evinden hemen sonra evlenmek iyi değil bence hayatının bir döneminde tel yaşaman da gerek diye düşünüyorum, bekâr evi. Neden derseniz farklı tecrübeler kazandırır. Ev işleri nasılmış biraz öğrenirsin, idare vs senelerce olmasına gerek yok hayatının belli bir döneminde olsa yeterli. Yaş da fark etmez bence 18 de olur 30 da olur
Ekonomik şartlar müsaade ettiği an... Herkes bir birey aileni sevsen bile sorumluluk alman kendine bir hayat kurmak gerekir. Baba evinden koca evine hayat olmaz. Ama Türkiye şartları bunu gerektiriyor maalesef. Ayrica ekonomik şartlar derken oturacağın yerde önemli. Kimse bağdat caddesindeki aile evini bırakıp bağcılara taşınmaz.
bağdat caddesinde oturuyorsunuz anlaşılan
Sana ne
19-23 yaş arası normal bence okul dönemi bittikten sonra kendini bir işe yerleştirdikten sonra olabilir
O ortalamalar şu an ki ekonomi yokken olan şeylerdi 😁 valla ben senenin 4 ayı aile evi 8 ayı dışardayım aile evi rahat dert yok sıkıntı yok
Bence ekonomik özgürlüğünü eline alınca ayrılınabilir çünkü cidden bir süre sonra aile çekilmez oluyor. İnsanın hiç mi özeli olmaz kardeşim evde 4 oda var halen benim odaya zırt pırt girip rahatsiz ediyorlar kapı dinlemeler bıktık yahu
24 yaşında ayrıldım. Birazdan çamaşırlarımı asıcam. İnsanın kendisinin, kendi ayaklarının üzerinde durarak , sorumlulukları ile yaşaması da güzel.
İmkanı olan hemen ayrılıyor zaten maddi gücü yeten aile evinde kalmak istemiyor nadirdir
23 yasında ayrıldım , imkanı olan arkadaslara tavsiye ederim
Yolunuz açık olsun gençler ben rahatsızlığım sebebiyle kısıtlandım
Yatırım yapacaksan tek eve çıkmak epey masraflı özellikle büyükşehirlerde.
Valla ailemin evinden 26 yaşında ayrıldım. Keşke diyorum daha erken ayrilsaymisim. Gerçekten o kadar rahat ve güzel bir şey ki.. kendini idare edebilecek herkese tavsiye ederim
Ben evlendikten sonra ayrıldım evlenmesem ayrılmazdım aile evinde gerçekten çok rahattım yediğim önümde yemediğim arkamda Allah annemden babamdan razı olsun
helal kız sana 🙏
Ben 19 umda ayrildim ailemin tek cocuguyum ama nedense hayat
Mümkün olan en uygun zamanda diyorum buna ben.
Ama günümüz ekonomik şartlarında ayrı ev açmak veya sürdürmek zor.
18 yaşında üniversite için ayrıldım o gün bugündür ailemi sadece ziyaret edip belirli bir süre kalıyorum.
21-22 yaşında Ayrı eve çıkmasına müsaade edilmelidir.
Geçen yıllarda birey olmayı öğrenecektir.
cut.
Ailemin evinden ayrı ev kurmak için kocamın evine gitmem gerekir. Ben tek yaşayamam. Her türlü sesten, karanlıktan, cinlerden korkuyorum jemxjwjs
Turkiyede bir aile zor geçiniyor. Gençler nasil ayrı eve çıksın bunun kirası var faturasi var yemeği var. Ee neye para kaldı? Eşşek gibi çalıştıkları halde bide. yazık Türkiye genclerine.
Şimdi bu konu çok farklı bir durum çoğunluk ailesini sevdiğinden dolayı ayrılmak istemiyor bunun yaşlada alakası yok
Bilmiyorum evlenmeyene kadar ailemle yaşamayı düşünüyorum.
Ben 28 yaşında ayrıldım. Kendini hazır hissedince ayrılmalı.
18 yaşında ayrıldım evden bir daha da geri gelmedim
18 yaşında kendi evime çıktım.
Kasım 1995.
Ayrılmayı isterdim ancak ailem böyle bir şeye izin vermez
Bennce seni ilk. bakkala gönderdiklerinde .. çöpü at demeden evvel. basarmalisinn yoksa cok geç
Maddi durumu ne kadar iyiyse, o kadar erken ayrılmak daha iyi
18 dedim mi gideceksin ruhsal sağlığın için hsjsjsj
Belli bir yaşi olduğunu düşünmüyorum. Cunku nasil bir aile ortami olduğuna göre değişir eğer iş, evlilik gibi bir durum yoksa ne diyr baska eve tasinip kendime de masraf çikartiyim ailemle yasarim
28 yaşındayım ve hâlâ ayrılmadım ama yakın bir zamanda ayrılmayı düşünüyorum..
Türkiye de aile evinden ayrılmak çünkü yaşam şartları çok sıkıntı.
Ya ben ailemleyim bu durum kafamı çok kurcalıyor gerçekten
Bunun belirli bir yaşı yok vakit ne zaman gerektiriyorsa o zaman ayrılırsın.
Yaşla alakası yok, maddi olarak ne zaman hazır hissederse ayrılabilir isteyen
Ben iş sahibi olayım ,1 yıl da düzenli çalışırsam ayrılmayı düşünüyorum ama sadece düşünüyorum :')
Biz de 30 olup evlenmeyen kız ve erkek var öyle bir şart mı varmış 😃😂😂
Tükiyede çoğunda Avrupa özentisi var. 31 yaşındayım kendi evim olmasına rağmen ailemle birlikte yaşıyorum ve evlenmeden önce ayrı eve çıkmayı falanda düşünmüyorum.
Yaş ile ilgidi yok kiralar 7 bin tl maddi gücün varsa 20 k civarı ayrılabilirsin
Ne zaman istersen ama bence Evlenerek deyil kendine yeni bir ev açarak.
Kız olarak okuduysan 20 yasında veya 22 yasnda parwnı alıp gidersin erkek ise 24 falan
Kendi paranı kazanıyorsan ve reşit isen ilk fırsatta ayırmalısın evleri
25 yaşın ideal olacağın düşünüyorum ama maalesef bu şartlarda çok zor
Use the edit icon to pin, add or delete clips. Use the edit icon to pin, add or delete clips.
Ömür boyu annemin yanından ayrılmak istemiyorum
Bir kurmanc kızı olarak sadece ve ancak evlenince ayrılabilirrim😏😂😂😂
Mümkün olduğunca erken ya
30 için geç değil bence
Kendini maddi manevi hazır hissettiği zaman
21-22 bence. Hatta o bile erken.
Gücüm olursa ilk fırsatta
İş evlilik düzeni varsa 30 yaşından sonra olabilir
Ailenin yetiştirme üslubuna bağlı
Ben 18 yaşında ayrı eve geçtim
Üni bitip is hayatına atılınca
Bunun evlilikle bir alakası var mı