AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
130Cevap
Lojmanda oturuyorum kira 157 lira olmasına rağmen daha fazla alsamda geçinemiyorum bence en az 2 kişi çıkmalısın eve
2 arkadaşla evde kalırsan geçinebilirsin, onun dışında hem sosyal hem de konforlu yaşaman zor.
Bir yaştan sonra da ev arkadaşı muhabbeti çekilmiyor.
O zaman konforundan ve sosyal hayatından biraz taviz vermek zorunda kalabilirsin
Meslek ne. 3000 aldigina gore iyi bir kariyer vardir herhalde
İstanbul standarstarına göre ortalama oluyor kira felan çok fazla orada
Öğretmenliğin kariyeri falan olmuyor 3000'den düşük normalde, benim ek gelirimle o kadar o.
anladım bir ogretmen icin az bile 3000 lira :DD ama orta sınıf bir sekilde yasarsın benim kuzende ogretmen orda tek yasiyor ve rahat yasıyor :DD
bu arada sana tavsiye edecegim bir yer kadıkoyde yasa
Kadıköy bana uygun değil teşekkürler.
Her türlü yaşarsın artik öyle bir duruma gekdiki 2 liraya sehrin diger ucuna gidebiliyosun bence hic durma hayat burada.
2tl? bir ucundan bir ucu?
Metrobus, simdi bana gelip tam fiyatını soyleme kaba hesap yaptim
zor kardeşim tek başınaysan belki :D kira zaten 1000 lira de 2000 lira kaldı doğal gazı var daha osu var şusu var ki bunlar konforlu deyil normal yaşarsın
sen neyin kfasini yasiyosun.. dogu gorevi olarak İstanbul ha cok komiksin ya.. bati gorebi olarkta karsa hakkariye git
Öğretmenim İstanbul ilçelerinde doğu görevi yapma hakkım var. Neyi eleştiriyorsunuz anlamadım.
nasıl bir o hak o ilk kez duydum.. bence saçmalıyosun
İlk kez duyduğunuz belli.
evet ilk kez duydum..
Komikmis kardes
yo bir komiklik görmedim ben
Anlıyorum. Şöyle söyleyeyim bu doğu görevinin sadece adı şark görevi. Puanlama üzerinden yürüyor. Merkezi yerlerde kalırsanız devlet bir süre sonra rotasyonla doğuya atıyor, ya da siz kendi tercihinizle şark kapsamına giren ücre ilçeleri yazabiliyorsunuz. Her ilçe şark görevi kapsamına girmiyor ama özellikle ulaşıma uzak olan muhitler şark görevi yerine geçerek puan kazandırıyor. Hemen her ilin şark görevi var. Bilginiz olsun diye basitçe anlattım. İyi akşamlar.
anladım.. haklısınz.. şimdi hatrladım benmde bir arkdşm ist a atandı da :)
700 tl kira versen , sen düşün işte , yaşarsın , iyi para 3 bin tl ama tek başınaysan.
Biraz ev baktım da internetten, normal dediğim evler 1000 TL altında değil. Pek tek başıma kalmıyorum.
ortalama bir ev 700 tl civarı ama bu semtine göre değişir. ben doğma büyümü istanbulluyum , sen hangi semtinde oturmak istiyorsun ve eğlenmekten kastın ney , gece klüpleri falan mı. tek derken sürekli biri ile yaşamaktan bahsetmiştim.
Gece hayatım yok fakat gezmeyi çok seviyorum. Bir de ailem beklediği için sık sık şehir dışına gidiyorum yani onun da masrafı oluyor. Sağlık sıkıntımdan dolayı araba aldım, otomobilin de masraflarını esgeçmemem gerek. Sıksam biraz yürür gibime geliyor doğu görevi olacağı için çok merkezi bir semtte yaşamam sanırım Kadıköy, Beşiktaş falan olmaz yani. Lükse düşkün değilim ama yine de harcıyorum ben bir şekilde.
sağlık giderin ve kredi borcun varmış , bunlar ne kadar tutuyor ayda.
Sağlık giderim değil ondan dolayı otomobil kullanıyorum yazmıştım ama İstanbul'da ulaşım için otomobili evde bırakabilirim konumuma göre. Kredi aylık 600e yakın.
hım anladım , bir önceki yorumunu da göz önüne alarak diyorum ki ; madem gece klübü işlerin yok , yeter. aylık bin tl keyfiye harcasan , bin tl kira olsa , bin tl de kredin mutfağın faturaların olsa. istediğin gibi bir hayat sürersin merak etme.
Sizler yazınca umutlandım. Ailem akrabalar bayağı içimi karartmıştı. Denemeye değer galiba. Teşekkürler.
maaşın yüksek :D 1 buçuk desen gelme derim , 2 desen kıt kanaat geçinirsin derim ama sen 3 bin tl diyosun :) İstanbul holuwut değil ki :D he lüks semtlerde olsan oda yetmez ama normal ayarlarda isteğin. dediğim gibi öyle işte. umurım herşey istediğin gibi olur rica ederim iyi günler.
Umarım. Çok teşekkür ederim, mutlu günler.
o para ile adana da konforlu yaşayabilirsin ama İstanbul'da zor :D
Acliktan olmezsin diyelim. Ogretmen maasiyla İstanbul zor. Kira fiyatlari epey yuksek.
3000 lira ile İstanbul'da yaşarsın ama Konforlu ve küx yaşayamazsın :)
Kredi borcunu bitir öyle git bence. Ayrıca birikimin olsun bir köşende mutlaka.
Tek yaşıyosan sıkıntı yok. Geçinebilirsin güzelce ama pek konforlu olmaz.
1.000 TL kira, 500 TL elektrik su ısınma, kredinden kalan sana yeterse evet.
Aşırı bir lükse kaçmadığın sürece. Çok rahat yaşaya bilirsin..
yaşarsın rahat rahat cok extra harcamaların olmazsa
Sana kalmış. Gecinebilirsin diyebilirim. Bende Bekarim. Ortalama o kadar yiyorum. Artı ev giderleri haric. Yani birazda sana kalmış bu iş.
3000 tl zor... Ben kendi evimde kalıyorum arabam var dediğin rakamdan fazla kazanıyorum.. Ayın 20 si gelince ağlamaya başlıyorum.
babanın evınde çok rahatsınya orda kı rahatlıgını ıstıyorsun. bence evlenme yazık o adama
Bilmeden konuşmayın lütfen.
nıye ama soruna baksana adamla sevıp evlenmek ıçın degılde rahat eder mıyım dıyorsun. evet 3000 tl ıle rahat edersın ama bu kafayla çok zor once kafayı rahatlat sen
Beyefendi ben zaten yalnız yaşıyorum. İnsanları yargılamadan önce bir anlamaya çalışın çok manasız konuşuyorsunuz.
3 bin tl netmi geciyor eline onu söyleseydin ona göre ;)
Evet dönem dönem ek gelir de geçiyor elime yuvarlak hesap 3000 dedim.
Basiktas kadikoy sariyer gibi pahali yelerde yasamm zyn imkansiz. Ama eline 3 bin geciyorsa sikinti cekmezin;)
fazla açılmadan yaşarsın ist guzel şehır ama bır okadarda luks kendını kaptırmassan rahat edersın
Teşekkür ederim.
rıca ederım
gel 3000 tl ile benim yanımda kal prensesler gibi yaşatırım seni :D
yaşanmaz , burası anadoluyo benzemez burada erkeklerin parası değil kadınların parası yenir şimdi sen bir erkeğin parası yemeye kalksan elindekinden de olursun.
Evet yaşayabilirsin.
Akıllı olursan birikim bile yaparsın
konforlu yasam :::::::::) hiç bir maaşla konforlu yasam olmaz
Yaşıyamazsın 10 günde 2 bin hiç bişi yapmadan gidiyo emin ol
Bu dediklerini bu parayla zor yaparsın. Hayalini kurduğun yaşamın maliyeti sana minimum 5000 tl ye patlar...
afedersin ama nah yaşarsın birde kredi borcu ödeyecekmişsin
Sağolun.
senin harcamana bağlı marketleri takip edersen yaşarsın dışarda yicem dersen borç alırsın
ortalama 1000 tl ev kirası faturalar falan 1200 de 1800 sana kalır. konfor algına bağlı olarak elbet yaşarsın.
baba gibi yaşamasanda bir evlat gibi yaşayabilirsin :) birikim yapacaksanda Ankara ;)
Ankaralıyım ben. Doğu görevi için Ankara seçeneklerime baktım o kadar uzak ilçelerde var ki, İstanbul düşünmeye başladım artık.
Ne iş yapıyorsun diye sormıycam :D 3000 tl maaş ne ya :D
En azından yaşamsal faliyetlerini yerine getirebilirsin ki buda bir şeydir.
Ödeyeceğin kiraya, faturalarına, harcamalarına bağlı. Ama yaşanır gibi gözüküyor.
1000 lira kira, geriside yemek ve faturalara saysan yasarsin.
rahat rahat degılde orta hallı yasayabılırsın bıde semte baglı
Öğretmen olmussun geregınde nereye harcama yapılacagını bılecek olgunluktasındır. Fazla bıle gelır
Olur bence ama cok ta keyfini sure sure geciremezsin bence
konforlu değil de anca yaşarsın...
Zor bence çok pahalı çünkü
Teşekkürler
Tek kisiysen yasarsin çok konforlu olmasada.
Nişantaşına gel sen evler burada çok uygun
Yaşarsın 1500 le 4 kişi yaşıyoruz
Yok yaşıyamazsın rahata 3 bin yetmez
neden istanbul? neden İzmir değil de istanbul?
İstanbul sevgisi. İzmir onun yanından bile geçemez.
Kredi borcun ne kadar
600
Bende oraya atanmak istiyorum
Hayırlısı olsun.
Inşallah canm inşallah
Yaşayabilirsin tabi.. Ama biraz dikkat ederek 😊
Orta halli bir hayat yaşarsın çok konforlu olmaz.
maalesef ki çok zor arkadaşım..
yaşayamazsın gelme.. zaten burası çok kalabalık :)
;) hayırlısı olsun. neden olmasın.
Umarım. Teşekkürler.
:) ne demek
paşa paşa yaşarsın...
Teşekkürler.
En alt düzeyde konfor için 5000 şart
Yasarsin bide İstanbul'da kalcagin yere bagli
Beni nüfusuna alıp yine yaşarsın ^^
yaşarsın da pek konforun olmaz..
Lüks bil hayat yasamiosan gecinirsin
Bandırmaya gel bedava yaşa benden garanti
Neden? Bedava ev mi dağıtılıyor?
Aynen sana 1 daira ew 1 dönümde tarla karadağda hemde orman havasında ordada kendin ek biç ye haaa haaa al sana hayat bedava ne işin var doğuda kekoların içinde
Kredinin aylık ödemesi ne kadar?
600
Nerede oturup nasıl bir yaşam tarzı benimseyeceğine bağlı
acından kıvranırsın ne konforu :D
Ya yapmayın :)
İstanbul la ora 3 bin neye yetcek :D konforluymuş bide :D