+1 yılKonforludan kastın nedir ona göre değişir. Ayrıca istanbul'da hangi semtte kalacaksın bu çok önemli. Çünkü en önemli giderin kira olur. Bir fikir sahibi olmak istiyorsan önce kalmak istedigin semti seç mesela. Orada kiralar ne civarda gir sahibinden. com'dan bak. Senin beğenecegin bir ev ne kadarmış. Aylık kiranı buradan çıkarırsın. Sonra kredi borcunu da ekle üstüne. Bunun yanında yaklaşık tel+su+internet faturalarını ekle. Bunun yanında işe gideceksin tabii ki. Ulaşım parasını ekle. Ama şunu da hesaba katmayı unutma Sen şimdi tüm ev eşyaları sıfırdan alacaksın büyük ihtimalle. Bütün evin eşyalarını cok ucuz bir yerden bile alsan 5-10 bin tl para yapar. beyaz eşya vs. Onun taksitlerini de ekle. Bundan sonra bir de yeme içme var. Kaldıgın yerde 5-10 tl'ye öğle yemeği yiyebilirsin belki ama İstanbul'da bir öğle yemeğine 25 tl vermen gayet normal. Srıf bu biel 20 gün çalışsan 500 tl yapar. Bunları düştükten sonraki para sana kalıyor. Bundan sonrası konfora giriyor. Yapmak istedigin şeyler gezmek tozmaksa onun bir maliyeti var, ya da alışverişse onun da maliyetti yaklaşık belli. Ona göre sen de hesaplayabilirsin. Ama her zaman kağıt üzerinde hesapladığından çok daha fazla harcarsın ;)
13 Yorumla- +1 yıl
Eşyalarım tamam. Yakın bir ilden gelecek sadece taşınma masrafı, yenilenme masrafı çıkar bana o da zamanla toparlar. Ama diğer giderler konusunda karamsarlığa düştüm sağolun yorum için. Tek tük beğeneceğim bir ev maliyeti 1000 TL altında değil. Onu görünce vazgeçmiştim zaten, tekrar bir sormak istedim. Dediğiniz gibi fazladan hesap yapmak lazım.
- +1 yıl
İstanbul'da hemen hemen hiç kimse istedigi gibi yaşayamıyor. Ancak çok çok zengin olursan belki. Burada senin beklentilerin önemli. Evi işinin yanında tutarsın mesela, zaman kazanırsın ama pahalı olur. Uzak bir yerde tutarsın ucuza ama günde 2-3 saatin yolda geçer. İstanbula taşınmanın iş açısından bir zorunluluğu yoksa bence uzak dur. Yani mesleğin açından İstanbula taşınınca örneğin 3-5 sene sonra çok güzel yerlerde olacaksan bazı sıkıntılarına katlanılabilir. Ama ciddi bir getirisini şimdiden öngöremiyorsan bence küçük bir şehirde yaşamak çok daha rahat ve mutluluk verici :)
- +1 yıl
Küçük şehir konusunda aynı fikirde değilim alışkın olmayınca dönem dönem boğar hale geliyor. Ama tabii şark görevi yerine yine şükrediyorum çok iyi koşullardayım şu an görev yaptığım yer de şarka giriyor bir ilçe. Merkezden git gel 45 km toplamda yol 1 saati alıyor. Yorum için çok teşekkürler fikirleriniz bana yardımcı oldu.
En İyi Cevaplar
200 yıllık İstanbullu bir aileden geliyorum. Dolayısıyla burada doğdum büyüdüm. Kira derdin yoksa 3000 lira ile sinema, tiyatro, eğlence, kafe, gezme , dışarıda yemek gibi ihtiyaçlarını çok rahat karşılarsın. Zaten devlet tiyatroları öyle pahalı değil ve grufoni gibi siteler var ucuza sinema bileti, bakım seansları satan. Bunları iyi takip edersen hem çok ucuza bakımını , yemeğini yiyip İstanbul'un olanaklarından çok iyi bir şekilde faydalanabilirsin. Evin yoksa bir memur arkadaşınla aynı eve çıkarsın 800 liraya kalabileceğin çok hoş 2+1 ler ya da ondan biraz daha alt seviyede 3+1 'ler var. Bulan buluyor valla kimse bulunmaz demesin ben Taksim'e 15 mesafe'de yerler biliyorum kiraları böyle olan. Arkadaşım kimler geçiniyor sen niye geçinbmeyesin. Al pazardan yiyeceklerini zaten seninksi bir boğaz 3 gün bile yersin. Giyimdir elektroniktr zaten İstanbul'da ucuz , ürün bolluğu olan yer burası. Birtek yiyecek pahalı onu da idare edecen.
09 Yorumla- +1 yıl
3000-600 = 2400 liraya çok rahat geçinirsin. Merkezi yerlerde evde tutarsın. Zaten merkezi yer olmasa bile metrobüs denen bir şey var Beylikdüzünden bile tutsan 1 saatte Taksime gidersin. Artı İstanbul'un her ilçesi ayrı bir şehir gibidir. Her ilçenin kendi merkezi vardır ve o merkez Taksim'i Beşiktaş'ı aratmaz. Her yerde AVM var. Benim akrabam öğretmen Çatalca'da yaşıyor. Merkeze çok uzakta olsa memnun ve oranında gezilecek bir çok yeri var üstüne üstlük doğal beslenebiliyor; sebzesi , meyvesi, yoğurdu ünlü oranın.
- +1 yıl
Avm kültürüm yok işte küçük şehirden sıkılmak bu yüzden. Burada gidebileceğim tek yer avm ve artık bu kelimeyi duyunca kızar hale geldim. Hafta sonu tiyatro için İstanbul'a kaçma fırsatı gözlüyorum düşünün artık. Herkes ayrı bir şey söyledi. Çok iyi hesap yapmam gerekecek. Ümit verici sözler için teşekkürler.
- +1 yıl
Gerçekten kendini nasıl ayarladığına bağlı. bir akrabam olan kız erasmus için Finlandia Helsinki'ye gidecek. Oraya gitmiş biri 150 liraya yemek yemiş. Bizim akrabada geçinemem dedi. Bizde evde yemeğini yaparsın dışarıda başka şeylere para harcarsın dedik. Yani neyin önemli olduğuna sen karar vereceksin ona göre harcayacaksın. Kesşnlik tek başına ev tutma derim bir arkadaşınla karşıla kirayı. Olmadı face grupları var İstanbul'da kirada birini bulup onun evine yerleşebilirsimn. Üniversite öğrenciler filan bulurusun.
Yasayamazsin bir kere sen kadinsin kuaför masraflarinda olucak senin kas biyik agda belki her ay agda yapman gerekicek onu gectim ozel gunlerin olucak adet donemleri pet alicaksin o donenlerin hassasligindan dolayı evi cikolatayla doldurucaksin tek odali evde kalamiyorum diyorsun en kötü mekanda tek odali ev 600 tl kiralı bir de e sen tiyatroya gidiceksin geziceksin her gece falan ciksan en az 50 kagit haftada 3 kere ciksan 100 150yi bulur harcamalrin e seb jadinsin alisveris duskunusun elbise alican havalar soguk mont kaban bot alicaksin ee dogalgaz elektrik su internet faturalari da var e sen hic mi yemek yemiyorsun yiyorsun tabi en az aylik 300 lira yakinlarina hediye aliyim desen dogum gunlerinde falan onada bir 50 70 kagit desek... Sence yaşayabilir misin?
04 Yorumla
Yasarsin. Dedigin evi cok luks olmasa da sergileri, tiyatrolari vs kacirmayacagin bir yer olan Kagithane taraflarindan tutarsin. Alisveris icin daha uygun yerlere gidersin. Migrostan degil de pazqrdan alirsin yani. Guzelce yetirirsin. Ama artiramazsin bence.
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
istanbulu gözünde çok büyütme şu an bulunduğun yerde nasıl yaşıyorsan istanbuldada yaşarsın, kiranı 1000 tl yi gecmesin, çalışacağın yere toplutaşıma mutlaka olsun, sosyalleşmek için şehir tiyatrolarını, devlet tiyatrolarını, grupfoni, gibi yerleri takip edip çok ucuza oyunlar bulabilirsin, fuzuli harcamaların olmadığı sürece lükse konfora merakın yoksa çok rahat yasarsın, konfordan maksadım işe toplu taşıma yerine taksi ya da kendi arabanı kullanırsan, devlet tiyatrosu yerine özel tiyatroları tercih edersen eve pazar alışverişi yerine avm marketlerinden yaparsan, ihtiyacın olmadığı halde alışverişler yaparsan gibi...
03 Yorumlakredi borcu ödüyosun, bir takım sanatsal faaliyetlere (ki bunlar da ücrete tabi) katılıyosun. yalnız yaşadığın için kaldığın evin site içerisinde güvenlikli olması gerekiyor. bana sorarsan, mevcut lüksünün aynını yaşayamazsın o para ile. hele kredi borcunu da eklersek, o maaş ile İstanbul'da sadece "ölmezsin" diyebilirim.
14 Yorumla- +1 yıl
çok sıkı hesaplamalar yapmalısın. yol, yemek vs.. bunların hepsini hesaplamasın. İstanbul kelimesi bir çırpıda ağızdan çıkabiliyor. fakat beylikdüzünde oturuyorsan, gitmek istediğin tiyatro da örnek veriyorum kartaldaysa, evden çıktığın andan itibaren en az 2-3 saatin yolda geçecek. dönüşünü de ekle 2-3 saat. bu seni çok yoracak. dışarıda güzel bir yemek yesen, en az 30-40 tl ile kalkacaksın masadan. bunu ayda 5 defa yaptığını, yol yemek masraflarını da kattığımızı düşünürsen, etkinlikte harcadığın para hariç sırf yol yemek su sana aylık 200-300 tl ye mal olacak. 5 defa gidiyosun ve sadece yol masrafın, yiyeceğin bu. dediğim gibi eski konforunla yaşaman imkansıza teğet geçiyor. ancak bazı ihtiyaçlarından kısarak başka ihtiyaçlarını finanse edebilirsin.
- +1 yıl
Haklısınız. O yüzden endişeyle soruyorum zaten. Normalde yapacağım seçim Ankara için olacaktı ancak orada da doğu görevi konumu-uygun muhit konumu farklarını hesaba katınca İstanbul daha mantıklı geldi. Ya da bulunduğum yerde biraz daha kalmak, fakat ben burada sıkıntıdan sürekli seyahate çıkıyorum. Yani hiç sevmediğim bir şehirde saçma sapan şeylere para harcıyorum İstanbul'a harcasam bana o kadar dokunmaz diyorum, ama yaşayanlardan duymalı bir de. Esasında İstanbul'a hafta sonları 2 saatte gidebileceğim bir muhitteyim şu an ama kültürel açıdan mantığımı tatmin etmiyor. Hesap yaptınız emek verip yazdınız çok teşekkür ederim.
+1 yılkonfordan anlayışına göre değişir. Sonuçta Yoksulsun.
https://www.turkis.org.tr/
yoksulluk sınırının 4000 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz. ki bence İstanbul için yoksulluk sınırı daha yüksektir.11 Yorumla
+1 yılÇok çok iyi yaşayamasan da yaşarsın yani. Kiralar ortalama 1000 tl. 1000 tl'nin altında bir yere s*kseler gitme. Onun dışında faturaydı vs. derken paran cebinde çok kalmaz ama yine ayın sonunu getirirsin.
Sergilerin çoğu beleş. Tiyatro desen değişir, Kadıköy'de tonla tiyatro var, fiyatları normal. Bedava da tiyatrolar oluyor. Özellikle yaz aylarında Kadıköy belediyesi ünlü tiyatrocuları getiriyor ve halk bunları bedava izleyebiliyor.01 YorumlaYasayamazsin. 3000-600(kredi)- 1200 (kira)
1200 tl kalir. 400 faturalar tutsa 800 kalir. Konforlu falan yasayamazsin. Arabanin masrafi, mutfak masrafi, kuafor kisisel bakim hobiler vs derken imkansiz. İstanbul'da tek basina konforlu yasaman icin 5000 tl gelir gerekli.02 Yorumla
+1 yılTutacağın kiralık daireyi merkezi bir yerde seçmediğin müddetçe. Saydıklarının birçoğunu rahat bir şekilde gerçekleştirirsin. şu an Avrupa yakasında oturmuyorum. Gayet sosyal bir hayatım var. Ve durumdan memnunum. Çok da düşünme hergün oluk oluk su gibi harcamayacaksın sonuçta. İstanbulun bir tadına bak derim. Bu arada istanbula 2 saat mesafede diyince aklıma 2-3 il geldi ve ben onlardan birinden eve doğru seyahat etmekteyim şu an (:
02 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah.
Gizli Üye(30-35)+1 yılO paranin biraz ustune ankarada konforlu yasayamadim ben. Özel derslere yüklendim de nefes aldım. İstanbul'da da özel ders piyasasi hareketli eğer branşın uygunsa.
O şekilde olur. Zaten kamudasin, günlük mesai +ozel ders saatin bizim sadece mesai saatimiz etmez. Rahat edersin. :D :D01 Yorumla- +1 yıl
Hangi semtte oturuyorsunuz? Belki yaşam koşullarına adapte olmak ve kanaatle ilgili biraz. Yüklendikçe ihtiyaçlar artıyor zira. İstanbul olmazsa Ankara yazacağım. Evet branşım özel derse uygun, dilciyim, fakat biraz keyfime düşkünüm yani istiyorum ki nefes alacağım gezeceğim zaman bol olsun.
Bence geçinirsin. Benim maaşım bu miktardan yüksek hiç kasmadan para harcarım yinede aylık harcamam 3000 lirayı geçmiyor. Arabaya yakıt ve masrafları ve ayda 1000 liraya çanta almazsan sorun yok. Erkek de değilsin benim gibi haftada bir klüpte şişe açtıracak 600 liraya. Bence sorun yok çok rahat yeter.
01 Yorumlayaşayabilirsin ama kredi borcun ne kadar bu önemli ayrıca misafiri azaltmanı öneririm harcamalar artıkça artar.. birikim yapmayıda düşün. kültür ve sanat etkinliklerini ben de severim mütevazi bir bütçeyle çok yönlü bir kültürel hayat olabilir tabii ki her hafta pahalı konserlere gitmezsen..
02 YorumlaÇok detaya girmemissin oturacagin ev kirami olacak aliskanliklarin ne durumda aracın var mi bunlarda yazarsan söyleyebilirim benim 2000 lira maasim kotu aliskanligim olmadigi halde sigara içki gibi zor yetiyo sadece giyime harciyorum bide gezmeyi eğlenmeyi sevdiğim için zorlandgim oluyor haliyle
02 Yorumla- +1 yıl
Otomobil var kredi onun borcu zaten. Küçük ilde ulaşım problemi olduğu için kullanmak zorundayım İstanbul olsa o kadar sık kullanmam, sanmıyorum. Kirada olacak. Gece hayatım yok, alışkanlık derseniz, sosyo-kültürel derim sergi, gezi, işte tiyatro sinema gösteri vs vs... ve seyahate gidiyor benim maaş genelde.
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. 3000-600=2400
merkezde orta karar bir semtte küçük fakat yeni bir dairenin kirası 1000 tl
400 de elektrik, su, doğalgaz, internet falan olsa, kalan 1000 lirayla tiyatro sergi vesaire çok zor bence..01 YorumlaNe kadar kazanırsan kazan, her zaman kazancına göre yaşayacaksın. Konfurlu yaşamak nedir ki? Kime göre konfurlu. 3000 tk yi 2 ayda kazananlarda var, 1 gecede harcayanlarda. Sence İstanbul'da yaşayanların yüzde kaçı 3000 in üzerine maaş alıyor.
01 Yorumlahangi semtte oturacağına bağlı olarak kiran değişir ama insanlar 1+1 e 600 lira ödüyor gerisini sen düşün
10 Yorumla
+1 yılValla 1000 liraya kira İstanbul'da pek değil, ben 1+1 küçüke antresi bile olmayan giriş kat evde yaşıyorum ortaköy merkez olduğu için çok daha yüksek kiram. 3bin için ya şehir merkezinde oturmayacaksın ya da konfordan kısacaksın.
00 Yorumla
+1 yılyani benim için gayet iyi bir para ama kredi borç taksidine bağlı işte ne kadar kalacağı falan ama 1.000 TL yi geçmiyosa kredi masrafın iyi bir yerde yaşarsın yaşadığın yer önemlidir bakma sen.
03 Yorumla- +1 yıl
şişli Bakırköy Beşiktaş daha merkezi daha iyidir yani Bahçelievler olabilir karşıda Kadıköy Üsküdar gayet ideal tek kişilik illaki bulursun bir yer emlakçılara bakarsın
+1 yılBeylikdüzü gibi bir yerde 2+1 ev tutsan 600-800 arasina kiraya halletmis olursun. Faturalarin vs 1000 lira olur. Sehre uzak oldugunu kabul etmekle birlikte bence sosyal ihtiyaclarini da karşılayacak bir muhit.
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılyetmez sergi vs seviyorsun ama semtine gore değişiyor ben ataşehirde kalıyordum 1+1 de tek yaşıyorum vesaire işte aylık giderim 4500 civarı oldugu oluyordu bir de tabi tadını çıkartmak mevzusu var o yuzden o para çıkıyor..
01 Yorumlakirada oturmazsan iyi durumda olursun rahat yaşarsın. ama ben ailemle yaşamama ve 3000'in üzerinde kazanmama rağmen pek rahat ettiğimi söyleyemem. ne kadar kazanırsan o kadar harcıyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcok zor bee.. bende tek yasıyorum evım kıra degıl 3.850 tlye gecınemıyorum kredı kartı lımıtım doldu.. ustelık sevgılım bıle yok.. bıde o olsa hıc yetısmez.. konforlu hayat ıcın ıstanbulda en az 10.000 tl olmalı
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen konforlu bır yasam dedım sergı panayır dedın. bende dıyorum yetmez 3000 tl. hadı 700 tl kıra verdın. 2300 tl yetısecekmi.. kaldıkı ben senın kadar sosyal degılım. ona ragmen yetmıyor.. tekırdagdamısın.2 saatlık bıyerden kastın
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. bu biraz göreceli kimisi günde harcar o parayı kimi 2 ayda harcar sen ne harcarsın bilemem ama ben yaşardım yani :)
04 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi harcamana bağlı kaba taslak bir hesap yaparsak
Teksin elektikmiş suyunmuş çart çurt pek geleceğini düşünmüyorum doğalgazı ne kadar kullanırsın onu bilemem abartılı kullandığını varsayarsak bunların toplamı max 200 tl olur ev kirası ne lükslükte bir yer arıyorsun bilemiyorum ama hadi diyelim ki iyi bir şey aradın gerçi bana göre iyi :D 1000 1500 diyelim
1700 tl hadi diyelim 300 tl de yemeğe harcadın 2000 tl 1000 tl kalıyor yani o da artık canın ne isterse tabi biraz bol keseden salladım ya da sallamadım bilemedim hayat standartın nasıl bilmiyoruz neticede.
bak sana örnek: 3400 tl gelirim var. tek yaşıyorum. 1+1 küçük ama şık bir evdeyim. hem kredi borçlarımı ödüyorum hemde köpek gibi harcıyorum :))
05 Yorumla- +1 yıl
Oraları yazamam doğu görevi yapacağım, öğretmenlik. Biraz dış semtler olacak. Düşünmem gereken sanırım İstanbul'un ekstra götürüsü nedir... Değil mi? Kim ne der diye bir endişem yok kendi rahatımı düşünüyorum şu an. Bir de tek kendime harcayan biri değilim yakınlarıma zaman zaman gidiyor bir şeyler.
Simdi soyle olur 3 bin civarı da ben kazanıyirom.. beraber ev tutarız bahcelievkerde 1200 tlye 100 metrekare bize yeter.. harcamaları bolusuruz ohh valla kral gibi yasarız.. ama eve hatun ve erkek atmak yoook :))
03 Yorumla
+1 yılBizden uzak durursan rahat yaşarsn biraz da sıkacan boğazı tamamdır bu iş...
03 Yorumla- +1 yıl
Bayanlardan yani genelleme yaptım ama cidden para dayanmıyor bize..
+1 yıl3.000 ile İstanbul'da geçinirsin sadece. Konforlu ev zor. Konforlu ev dediğin İstanbul'da min; 3.000 den başlıyor. Birde güzel kalite semt dersen 5 bin kiraya ayır ;)
01 Yorumla
+1 yılBiraz başlarda zorluk çekersin ama kısa sürede toparlarsın kendini o maaşla çokta rahat geçinirsin sıkıntı yapma gerçekten. Ayrıca doğu görevi diye İstanbuş Esenler ilçesine gelmiyorsundur umarım
03 Yorumla- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla başka başakşehir vardı bide Anadolunun dış kısımları
+1 yıl1500 TL ye ataşehirde havuzlu spor salonlu bir site kiralarsın hacı 300 aidat versen :D 1800 + 200 fatura 2000 arabaya ayda 500 2500 mutfağı ıvırı 250 desen sigara yoksa 250 lirayla istanbulu doya doya konforlu 65 sene de yaşarsın :DD
01 Yorumlabiz aynı evde kalırıyoruz @RememberUS ile
aylık gelirimiz toplamda 6bin tl
eve kızda atıyoruz yemekte yiyoz faturalarıda ödüyoruz
arada işte su faturası fazla geliyor oda cok abdest almaktan312 Yorumla- +1 yıl
Eksi !!!
Terbiyesiz her şeyimizi anlatmışsın :// - +1 yıl
Günde 5 vakit namaz kıldığımız doğrudur :/
- +1 yıl
daha yeni döner ekmek ısmarlıyodun kızlara :D @romeooooo
- +1 yıl
eve attığın kızın kalitesine görede değişik kanka.
- +1 yıl
sus bana cevap verme not olarak fakiriz yapmıştın susususus :D @romeooooo
- +1 yıl
Kafalar kafalar, çok iyi ya.
- +1 yıl
Siz şu ev arkadaşınızla oldukça uçuksunuz ya. Kötü anlamda söylemiyorum ama insan hiç sıkılmaz, 30 saat güler size.
Ben 3250 para alip sifara kullanmayan birisi olarak kwsinlikle gecinemezsin :)) emin ol buna. Coooook zor. :((
04 Yorumla- +1 yıl
Ya ist da guzel semtte nisantasinda 1+1 1500tl. Etilere gidemedim daha :) depozito + emlakci. Ama bak barbaros bulvari var besiktasta. Arkadaslar 4+1 2000 tl ye oturuyorlar 4 kisi :) yani oylede ucuz yerler varm yalniz cok asiri pahali kiralar. Yabina bul bir kisi. Kafani yastiga koy. Bogazi izle :))
+1 yılİş yerine yakın yaşaman ve kiraya en fazla 700 tl vermen şartıyla akmasa da damlar yağmasada gürlersin.
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Hayırlısı olsun.
Ne kadar kredi oluyorsun normal bir semtte kiralar 700 den başlıyor ve senin para na kadar çıkıyor 2.1 ev tutsan faturalar ve diğer giderlerle 1300 i bulur gecinirsin ama senin dışarıda yiyeceğin paraya bagli
00 Yorumla1500 kira ortalama 400 fatura 600kredi 1000 küçük ev var 1+1 iyi semtlerde dahada ucuz varda tek kız olduğun için yaşama oralarda merkezi yerlerde otur güvenliğin için.
02 Yorumla
+1 yılErkek olsan gel evlenelim dicektim :) Bu arada kredi borcunun da maşallahı varmş :)
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla sağda solda dolaşmazsanız gece hayatına da akmazsanız geçinilir tabi ki :)
00 Yorumla
+1 yılEvini nerede tutacağına bağla 1000tl kira ödeesen geçinemezsin düşük kiralı bir ev bulursan çok güzel geçinirsin ya da ev arkadası
04 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
Hangi yakada oturucaksın? - +1 yıl
Avrupa yakasında ikitelli taraflarında uygun evler var karşıda ise pendik güzel yalıda gayet uygun ev bulabilirsin
Duş Bile alamazsın... Ankarada Kırallar gibi yaaşrsın ama.. İst. Simit 1 tl.. ankarada 7 tane sişmşt 1 tl :)))
14 Yorumla1000 lira kira vs oturacagin yere gore artar ya da dusebilir 2000 lira tek basina yetmiyosa hayatını bir gözden gecir derim
01 Yorumla
+1 yılYaşanır tabi kardeşim hemde rahat rahat. Millet 1200 lira maaşla 2 çocuklu bir ev geçindiriyosa tek başına 3 bin neyine ulan :D
01 Yorumlakonforlu olmasada iyi bir hayat yaşanır ama para ile mutluluk olmaz ;)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. O maaşı bana ver seni saraylar cariyesi yapayım. Tabikide yaşarsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılÇok rahat yaşarsın yeterki altına bir araba alıp İstanbul trafiğine çıkma :)
04 Yorumla- +1 yıl
30km işe gidiş mesafem 30 da geliş ortalama 70 km diyelim biz ona altımdaki araba ile taş çatlasa tavan patlasa 20 lira yakması lazım 35 40 liradan aşağı günlüğü düşmüyor aya vurduğunda ağır bir külfet o yüzden bin metrobusune otobusune 3000 fazla bile gelir sana
- +1 yıl
Aktivitelerine akşam dolmabahçede çay içmeyi de ekle :) Vazgeçemezsin sonra hava buz gibi olsada gider oraya oturursun sanki para veriyolar :)
+1 yılİstanbul'da nasıl harcıcana bağlı kimisine 10 bin tl yetmez kimisine 2000 tl yeter.
01 Yorumla
+1 yıl1 lira maaşla faturalara ve yemek dışında yyaşanılırmı acep ev kirasıda olucak? :D
02 Yorumla- +1 yıl
1000 yani :D
+1 yılTek basinaysan güzel yaşarsın fakat konforlu yaşamak herkese göre farklıdır. Benim gelirim 2000 ben çok rahat yaşıyorum aramızdaki tek fark benim kira ve kredi derdim yok.
00 Yorumla
+1 yılEv arkadaşın olursa yaşarsın. H. içi zaten pert oluyoruz dışarı çıkamıyorsun. H. sonları takılırsın. yeter anacım yeter gel se
01 YorumlaBence rahat geçinirsin. İstanbula 2 saat uzak ufak bir il neresi oluyo. s Kocaeli falan değil demi.
03 Yorumla
+1 yıl3000 lira ne ya sırf bahsettıgın tarzda bir evde oturman 1500 tl ye mal olur sana, 300 de yol parası , 300 mutfak, kaldı 900 bunlada sergı gezersın :D
05 Yorumla- +1 yıl
aynen, oda olmadı gecekonduda oturursan rahat edersın ama
- +1 yıl
o zaman daha yüksek maaslı is bul
Dur ben sana rehberlik edeyim 3000 TL de iyimis sikinti yok 1000 eve gitse 1000 aylik harcasan zevkine 1000 sana kalio birikim bile yaparsin birikim bile yaparsin aynisini ben yaptim 7 sene ;)
04 YorumlaAile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. 1.000 - 2.000 tl ev kirası vs saysan su elektrik internet vs vs vs zor bence
00 YorumlaHe Gelin gelin bir sen eksiktin goc almaktan yolda yuruyemez hale geldik... kim dediyse buranin tasi topragi altin diye herkes İstanbul meraklisi.
00 Yorumla3600 lirayla yaşanabiliyor. ancak oturduğun semt ve ev yani kira kısmı önemli...
02 YorumlaRahatını bozma bence. yaşanılır o parayla ama buraya gelip öğrenci hayatıda yaşayabilirsin. ( ketılda makarna pişirmek öykkk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen İstanbul da yaşıyorum 4 kişilik bir aileyiz 3 bin TL maaş alıyor babam kira odemiyoruz ama fazla yetmiyor açıkçası sen tek basına yasayacaksan yeter
01 Yorumla
+1 yılBenim antalyada ayda 4 5 binlira param gidiyor sozde ogrenciyim
01 Yorumla
+1 yılvalla mükemmel şekilde yaşarsın kenara para ile atarsın :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılancak karnını doyurursun o parala kira + kredi simit çayla anca idare edersin işte
00 Yorumla
+1 yılYaşarsın da asla lüks olmaz. Biyerlerden kısman gerek.
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaş daha bulup ev tutarsanız keyfince yeter.
00 YorumlaKonfordan kastının ne olduğuna bağlı , yaşamak istediğin semte , yemek alışkanlıklarına vs vs
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende sevgilimle ayni evde kaliyorum. Sevgilim arada eve erkek arkadaslarini getiriyor yiyioz iciyoz takiliyoruz ben ogretmenim ikimizin maasi 7000 tl bize yetmiyo kredi borcumuz bile var.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKredi borcunuz varsa hayatiniz berbat olur. O yuzden borc yapmayin derim.
konforlu olamazsın. kesinlkle ama kanaat etmen lazım. bu parayı bulamayanlar var çok
08 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat