Kira değil, kendi evinse yeterli. Ama kendi evin yoksa yaşanabilecek medeni bir semtte oturulabilecek sağlam bir evin kirası zaten en az 20 - 25 bin civarı.
Burada şimdi gelip 5000 TL 'ye de ev var derler ama inanma onlara. O fiyata evlerin olduğu muhitlerde özellikle bekar bir kadın olarak zor yaşarsın. Hatta bekar erkeksen bile sürekli gözetlenirsin, başına iş açılır.
Kimsenin kimseye karışmayacağı Kadıköy, Moda, Suadiye, Cihangir, Nişantaşı gibi yerlerde 20 bin'den aşağı kiralık ev bulamazsın. Buralarda yaşamayacaksan da İstanbul'da yaşamanın bir anlamı yok, tabi iş gibi bir sebeple mecburen İstanbul'da olmak zorunda değilsin.
Beylikdüzü ve şehrin diğer ucunda Sabiha Gökçen havalimanı, Kurtköy civarında modern siteler var, belki oralarda daha uygun kira ile ev bulunabilir, site içinde ki yaşamda fena olmaz ama her gün şehirler arası mesade kadar yol gidip gelmen gerekebilir iş falan giderken.
Kirada yaşacaksan yetmez, ev kendininse yeter.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İstanbul'da yaşamak için yeterli bir maaş miktarı, kişinin yaşam tarzına, tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlıdır. 25 bin TL gibi bir maaş, İstanbul'da yaşamak için yeterli bir miktar olabilir ancak yine de bazı faktörlere dikkat etmek gerekiyor.
Öncelikle, konut masrafları İstanbul'da oldukça yüksek olabilir. Kiralık bir daire için ayda en az 2.500-7.000 TL ödemeniz gerekebilir. Bunun yanı sıra, diğer masraflar da dikkate alınmalıdır. Yiyecek, içecek, giyim, ulaşım, sağlık, eğlence gibi birçok masrafınız olabilir. Bu nedenle, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, maaşınızın yeterli olup olmadığını belirlemek için detaylı bir bütçe planlaması yapmanız önerilir.
Ayrıca, maaşınızın hangi sektörde ve hangi pozisyonda olduğu da önemlidir. Bazı sektörlerde daha yüksek maaşlar ödenirken, bazılarında daha düşük maaşlar ödenebilir. Dolayısıyla, maaşınızın sektör ortalamasıyla karşılaştırılması gerekebilir.
Sonuç olarak, İstanbul'da yaşamak için yeterli bir maaş miktarı, kişinin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına bağlıdır. 25 bin TL gibi bir maaş, birçok kişi için yeterli olabilir ancak detaylı bir bütçe planlaması yaparak ve yaşam tarzınıza uygun bir şekilde harcama yaparak, maaşınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz.
24 Yorumla
Soran+1 yılşu an imkansız 10 bin altı oda bile bulmak İstanbul'da
Soran+1 yılevet, onu tahmin ettim
+1 yılYorumlara göz attım da, yetmez diyenler tek başına isen ancak yeter diyenler.. Sanırsın ki üyelerin çoğu İskandinav ülkelerinde yaşayan insanlar :) İstanbul nüfusunun %65i asgari ücret ile çalışıyor. 5.5 milyon insan asgari ücret ile yaşayabiliyorsa bunun yaklaşık 3 katı maaş alan biri neden yaşayamasın? Elbette hayat anormal pahalı kiralar saçma sapan seviyelerde ama 25bin de kötü maaş değil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence çok iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir de bu gündem oldu son zamanlarda yok 30.000 yeter mi 25.000 yeter mi bilmem ne... Millet asgari ücretle bütün ailesini geçindirmeye çalışıyor farkında mısınız? Ben hem depremzedeyim, hem sağlıkçıyım hem de işsizim mesela bulsam 10.000'e bile kanaat edeceğim ama yok bütün iş sitelerine girip başvurabileceğim bütün pozisyonlara başvuruyorum ama geri dönüş yok. Bakın gerçekten kıyas yapmak istemiyorum, inanın ki herkes iyi şartlarda yaşasın istiyorum ama içinde bulunduğumuz süreçte kalkıp da böyle bir soru sormak ne kadar mantıklı bi sorgulayın bence.
12 Yorumla
Soran+1 yılsizi anlıyorum ama konu İstanbul olunca fark cidden açılıyor diğer şehirlerle. az para alıp aile geçinderen var mı, var ama o şartları bir de görmek lazım. geçinmek var geçinmek var yani
Cevap sahibi+1 yılİstanbul'un da daha ucuz, orta halli semtleri var. İş bulmak kolay değil bu devirde, bahsettiğiniz para da az bir meblağ değil elinize fırsat geçmişken değerlendirin bence memnun kalmazsanız bırakırsınız.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul'u Yasak elma dizisindeki ender ve yıldızın yaşadığı bölge olarak hayal edip gidenler sonra çok büyük duvara tosluyor. Çünkü ;gerçek İstanbul'da :( boğaz ve köprü nün olduğu yerler ) sadece zenginler oturuyor ve diğerleri oturduğunu sanıyor ( yani canım sen İstanbullusun diye kandırma ). Allahın boşverdiği boğazdan 3 - 4 saat uzakta yerler sırf "İstanbul" diye geçiyor diye maaşını sadece kiraya bırakırsın ayda yılda bir sırf deniz boğaz görmek için her çileye katlanırım diyorsan olabilir.
10 Yorumla
+1 yılYakıt parasına yetmeyeceğini beyan edeni mi dersin, 80.000'in altı yoksuldur diyeni mi dersin, yoksa elçin bir moritanlığına soyunmuş playboyculuğu/pelinsuluğu mu?
Hangisini?
Burada herkesin zengin takılması olağan bir anormalite olmakla beraber, bahse konu meblağ görev yaptığım üniversitede iki vhki maaşı etmektedir.18 Yorumla
Soran+1 yılbazılaro fena atıp tutuyor 😂
- +1 yıl
22 yaş için hayli sıkı bir üslup tebrikler
- +1 yıl
@doublemann
- +1 yıl
@Savrukleblebi
25.
22, Kübra'ma ithafendir. - +1 yıl
😇👏
- +1 yıl
🙏
- +1 yıl
+1 yılİyi değil ama kötü de sayılmaz eh işte anca idare edersin. Eh işte fena değil bir evin kirası 11-15 arası şu an. 3 de fatura desen 18. 3 de gıda desen 21. 2 de ulaşım 23. Eğlence ve giyime de 2 de 25 . Para bitti.
13 Yorumla
Soran+1 yılevet, biraz öyle bir devir. ama kira yok
- +1 yıl
Hee ev senin mi? O zaman yeter bak 👍
Soran+1 yılaynn
+1 yılKiralat 20 bin lira olmuşken sizce yeter mi?
Havayla beslenirseniz, hiç hastalanmazsanız, su elektrik doğalgaz ve telefon kullanmazsanız, haa bşr de toplu taşıma kullanmaz da tabanvay ile giderseniz heryere ve işe belki yetebilir.🤪😂10 Yorumla
+1 yılEv seninse şu anlık yeterli. Ev senin değilse eski kiracı olmalısın rahat bir şekilde yaşamak için. Yeni kiracıysan aman aman bir yaşantın olmaz ancak haftada 2.3 kulturel aktivite yapıp yarınını düşünmek zorunda kalmazsın
10 Yorumla
+1 yılKira yoksa fena değil ama bu sana bağlı yaşam standartına alışkanlıklarına. Ve İstanbul un şu avantajı var seçenek çok. Mesela daha küçük şehirlerde sadece olanla yetinmek zorundasın ama İstanbul’da alacağın şeyin çok ucuzu da var pahalısıda.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul Antalya yaşanacak şehirler değil bana göre. Ama antalyada yaşıyorum büyük şehirlere para yetmiyor elinden kalmıyor. Maaleaef eski fiyatlarda yok ki bu böyle devam ederse nasıl geçim sağlanacak hiç bilmiorum.!
00 Yorumla
+1 yılEv kirası 10 bin çıksan oda orta halli bi eski yapı 15 cebe kalır 5 de faturalara ayırsan 10 lira da harcamak için cebe
02 Yorumla
Soran+1 yılkira yok
- +1 yıl
O zaman yeter rahatlıkla sonuç olarak 8500 tl ile 2-3 çocuk okutan aileler var orada evini geçindiren
İstanbul ve 25bin? İkisi yan yana durmuyor bile… bu yönetimle çok ama çok zor. Zamlar durmadan geliyor. Hele birde kiracıysan simit ayran ile ömür geçirirsin 😣 evin varsa yeterli olabilir🫢
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 517 cevap paylaştı. Valla Beşiktaş Etiler Cihangir gibi elit yerlerde yaşamayacaksan yeterli olabilir onun haricinde savuran biriysen zor.
02 Yorumla
Soran+1 yıloralara yetmez zaten bu para
Para & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı. Yetmez en az 250 milyon TL lazım aylık (!).
İstanbul'da ki asgarî ücretliler yemeden içmeden yaşıyorlar zaten.10 Yorumla
+1 yılKesenin ağzını açtıktan sonra 50 de yetmez 100 de yetmez. Kişiye bağlı aslında ve de yönelimlerine
00 Yorumlakira ödemeyeceğini söylemişsin çok rahat yeter. istediğin etkinliğe katılırsın eğlenirsin tabi her gün değil :))
00 Yorumla
+1 yılHem ev kira değil hem de yalnızsın, evet oldukça yeterli. Alkol, sigara vb. masrafların yoksa ne âlâ.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyoksulluk sınırı üstünde bir maaş.
yani kiran da yok 8000 e kaldıgını süşün 33 bin gelirin olmuş oluyor.
aşırı yeterli.
keşke ailem avrupada olsa her ay 1000 euro atsa kral gibi yaşardım burada. evim varsa tabi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 306 cevap paylaştı. Yaşıyacağı yere bağlı ve beklentilerine.. Ama o paranın çok daha altında yaşayanlarda var onlar nasıl yaşıyor
00 Yorumla
+1 yılYoksulluk sınırı 28.875₺ olduğuna göre İstanbul gibi bir şehirde tutumlu olursan evinde vakit geçirirsen yeter
00 Yorumla
+1 yılDevletin belirlediği 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı rakamını kazanıyor olman lazım ( Bekar olsan bile ).
00 YorumlaYani kişinin yaşantılarına bağlı, bi kaç şeyden mahrum olan biri her türlü o maaşa yasantı sürer şu an.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılKira varsa şayet 10 bini kiraya gider. 15 bin ile de geçinirsin zaten. Kira yoksa da rahat rahat yaşarsın..
00 Yorumla Bahçeli müstakil bir evde oturup toprak la uğraşmayı seviyor isen olabilir. Ama büyük şehirler tüketim odaklı şehirlerdir. Zor gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYanlis anlama amacim kendimi ovmek degil ama bizjm annemle islettigimiz bu dukkanimiz var aylik 60 70 bin kazaniyoruz ama araba nile alamadik daha. Herseyin fiyati birden cikti tam çıldırmalkl
01 Yorumla
Soran+1 yılee tabiki, anlıyorum gayet.
25.000 ₺ sanmıyorum aracımın mazotuna yetebileceğini.
05 Yorumla
Soran+1 yılkaç bin kazanyorsn da öyle 😂
- +1 yıl
Uzun yol tır şoförüsün herhalde 🤣
kira ödemiceksen elbette yeter doya doya yaşarsınn
10 Yorumla25 bin liranın altında kazanırsan zaten otomatik olarak yoksulsun yani şu an sen tam sınırdasın öyle düşün
00 Yorumla
+1 yılNe bekletin olduğuna ve nerede neyi yaşamak istediğine göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul'da yaşamak için 25 bin lira tabi yetebilir Sonuç olarak iyi bir para ama biz Kadıköy istihbarat olarak ayda 250.000 yetmiyor Hatta 500.000'inde geçiyoruz
00 Yorumla😂 25 bin maas aloyosan gel baska sehirde alma samsin varsada İstanbul'a yaklasma pisman olma
00 YorumlaBen İstanbul'da yaşıyorum ve naaşım 18 bin lira. Bana yetiyor.
00 Yorumla
+1 yılYeter gibi İstanbul çok pahalı bir şehir emin değilim
00 Yorumla
+1 yılşu an maaşım 19 bin yeterli ama ev kendimin diğer türlü yeteceğini düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılGezip dolascam evim de kira diyosan eh ucu ucuna yeter
00 YorumlaKira yokmuş çok rahat geçinir. Faturalar dahil 8-10 bin çok rahat yeter..
00 Yorumla
+1 yılBen 20 binle denizlide zorlanıyorum yaşanmaz diyemem ama ona yaşamak denirse
00 Yorumla
+1 yılEvet ama sonradan yerlesiyorsan yerleşme büyük aptallik
00 YorumlaKiranda yokmuş hesap kitaplı bi insansan gayet ideal bi para birimi
00 Yorumla
+1 yılKira yoksa 25 k yeterli. Tabii haftasonu 2 gün tatilde ancak yeter. Alkol varsa club meyhane falan gidersen ve gezmeyi seviyorsan kafa kafaya yeter
00 YorumlaDuruma göre değişir. Kira, faturalar ve giderlere göre değişir.
00 YorumlaAsgari ücretle geçinen aile var sen de tek basına fazlasıyla geçinirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Yani👏
Kira yoksa gayet yeter kimse dümenden lüks takılıp yetmez ayağı yapmasın
00 YorumlaTek kişi yaşıyorsa yetebilir. Aile ise yetmez.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılEvet yeter. kira da yoksa konserine, tiyatrona, maçına gider zorlanmadan yaşarsın.
00 Yorumla Kaç kişi olduğunuza vb
Ne kadar ne yapacaklarına bağlı00 YorumlaHesabını iyi yapıyorsan ayın son günü bile keyfinden olmuyorsan iyi sayılabilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılKiranın ne kadar olacağına göre değişir. İdare edersen bence ay sonunu görürsün.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerede yaşayacağını da yazsaydın keşke onun altında yaşayanlar varsa sen de yaşayabilirsin Kadıköy Kağıthane gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl25k maaş alıyorsan iyi ben de 25 alıyorum evlenelim ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılkadın parasına bakan erkek sevmiyorum yalnız
+1 yılben eşimle birlikte çalışıyorum ben 30 bin eşim 50 60 bin alıyor avukat olduğu için iyi bir avukat çünkü boşanma davalarına bakıyor toplarsak 90 bin aylık alıyoruz
04 Yorumla
Soran+1 yılavukatlara örnek olun o zaman. avukat olmayanlarla evlenmesinler 😂
- +1 yıl
hemmen bir çırpıda arayıp söyledim fakirle evlenmeyin dedim
Soran+1 yıleşine göre fakir kalıyorsn bence ona da söyle :d
- +1 yıl
doğru ben 30 alırken o 2 katı alıyor fakirlik gururumuza bile yansıyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe iş yapıyorsun o işi İstanbul'da mi devam ettireceksin yoksa orada iş mi buldun
10 Yorumla
+1 yılKira yok demişsiniz bu durumda evet yeterli olur rahat yaşarsınız eğer tek başına yaşamaktan bahsediyorsaniz ve hatta 3/4 kişilik bir ailede rahat geçinir diye düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKendi memleketinde asgari ücretle geciniyormus gibi olur işte
00 YorumlaEn beğenilmeyen sebze kabak onun bile kilosu 50 tl İstanbul da hesabını sen yap
11 Yorumla
Soran+1 yılzaten İstanbul 'dayım aslında, evet pahalı bir şehir. hele de dışarda yemeyeniçmeye kalkarsan
Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. İyi gayet ama kiralar böyle artarsa yetmez bir süre sonra
00 Yorumla
+1 yılEv kira degilse ve cok gezme tozma gibi turkiye standartlarina göre lüks hayat tarzin yoksa yeter. Bide borcun felan yoksa.
00 Yorumla
+1 yılBence yetmez ben mersinde yaşıyorum 60 bin yetmiyor
04 Yorumla
Soran+1 yıleve 40 bin ödüyorsan yetmez ama 60 bin alan insan zengin de değldir ki lükse para harcasn. o zaman yetmesi lazm.
- +1 yıl
Ev benim oldugu için ödemiyorum ama illaki bir yerde bir şey çıkıyorum gerçekten ben bile anlamıyorum
Soran+1 yılborç filan mı var acaba. neye harcıyorsn en çok parayı mesela
- +1 yıl
En çok teknedeyken param çok gidiyor
+1 yılNe bilelim ablacigim bana sorsan ben bin lirayla da yasiyorum biz seni nerden bilelim.
00 Yorumla
+1 yılYaşam standartlarına bağlı. Kira yok diye bir güncelleme yapmışsın. Ben yeteceğini düşünüyorum.
00 YorumlaBen İstanbul'da yaşıyorum 15 bin TL alıyorum anca yetiyor kira az diye yetiyor yoksa yetmez
00 Yorumla- Devamını Gör (123)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne