AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
154Cevap
İlk olarak daha makul yani fiyatlar uygun iş imkanı çok olan şehirleri seç İstanbul Ankara yaşanacak şehir değiller çok pahalı hersey kazandığın elinde kalmaz daha beter olur hersey ilk başvurularını yap mülakatlara gir ona göre git zaten Bi çalışmaya başladın mı tecrübe edindigin işte devamı gelecektir iş bulmak konusunda ilk kendin yasasir arkadaş zamanla olacak iş çünkü kimseye güven yok hakkında herseyin hayırlısı olsun
Ben 25 yaşimda başka bir ülkede yepyeni sıfırdan bir hayata başladım. Şimdi geldiğim nokta o kadar iyi ki.. kendine inan yeter
Nasıl gidebildin
Bir yakinimin davetiyesi ile, çalışma vizesi de aldım
Ne güzel öyle bi imkanım olsa benimde keske senin adına çok sevindim
Olduğun şehirde biraz çalışıp para biriktirip sonra birikiminle İst’a gitmen daha faydalı. Sonra ciddi hayal kırıklıkları yaşarsın , bir daha çalışmaya da hevesin kalmaz.
İstanbul riskli ve ik'ye almazlar kolay kolay. Küçük bir şehire git. Her açıdan iyi, çevre edinmen de hızlı ve bol olur. Uygun kiralık ev vs açısından da iyi. Ben Uşak'tayım mesela.
Ben bu dediğini 24 yaşında yaptım ve dedim ki neden daha erken yapmamisim
Ve sana ufak bi tavsiye İstanbul zor bir şehir Ankara daha bi sicak geliyor bana mesela
Nasıl yaptin
@canımsıkıldıdiyo bende küçük bi ilçede yaşıyordum her türlü imkan kısıtlıydi gıda mühendisliği mezunuydum. Bi cesaret Ankara'ya geldim. Kardeşimden arkadaslarimdan yardim aldim. Bi öğrenci evine yerleştim kendi mesleğimde is bulamayınca önce şok markette sonra bi avmde çalıştım derken kpss puanim vardi atandim
Şimdi diyorum ki iyi ki gitmişim
Aynı durumdayız. Benim oldugum yerde de kasiyerlik yatım sezonluk
Simdi yine başvurdum. Bu sefer kadroya gecmek icin cabaliycam.
Biraz para biriktiricem aynı zamanda yks ye hazirlanıcam okumadan iş bulmak çok zor bulsan da huzurlu olamiyorsun. En iyisi okumak. Yaşım 23
Ama yinede sıfırdan başlamak icin geç değil.
Kaç olursa olsun. Bence sende öyle yap.
Okuma imkanin varsa hazirlan git üni oku.
Ama sakın iki yillik okuma biseye yaramiyor cünkü
Hayatın değişir iste.
Mevcut olduğunu şehirde merkeze inmen neyse ama İstanbul üzer seni peşin peşin söyleyeyim yaşam şartları maalesef artık kolay değil bu boşlukta nelerle uğraşıyorsun ne mezunusun
Konfor alanından çıkmanın yaşı yoktur yanlız bu çok cesaret isteyen bir şey.
Ama insan gerçekten istiyorsa bir şekilde yolunu bulup yapar.
Merhaba, kendi ayaklarının üzerinde durma çaban ve bulunduğun şehirden kalkıp iş bulabileğin yabancı bir şehire taşınma isteğin ve cesaretin için tebrik ederim :) Elbette fikirlerin ve düşüncen çok güzel bulunduğun yer de sana gelecek vaad etmiyorsa zaten başka çaren de yok gibi duruyor. Sadece burada arkadaş dediğin kişiyi ve ortamı yeri çok iyi seçmen gerekiyor. Konuşmak istersen tüm içtenliğimle yardımcı olmaya çalışacağım.. :)
Bence Bursa da bir iş bulup biraz kendini geliştirip daha sonra şehir değiştirmeyi düşünebilirsin. İstanbul'a defalarca gittim gezmeye kesinlikle karmaşık bir şehir gezmek bile zorken yaşamak daha zordur diye düşünüyorum. Ayrıca güvenilir ev arkadaşı bulman da biraz zor. Umarım gönlünce olur her şey
İstanbukda yaşıyorum durumum iyi ailemleyim ve bu şekilde bile çok zorken Sana yardım etsin Allah net olursan bana mesaj at bilgi veririm semt semt en azından iyi geceler
Bende bursadan egeye geldim inanmak lazım önce bi garantiye al planını yap b planların da olsun sonra pişman olma ama inanırsan her şeyi başarırsın
İstanbula aklın varsa gelme, daha kolay gecinebilecegin bir şehre git.
Kiralar olmuş 10 bin iyi misin sen.
Kasiyerlikten aldığın asgariyle kirayı mi odeyeceksin faturayı mi mutfağı mi? Ev düzmesi de ayrı mesele
Yaşının 26 olduğuna emin msn?
Online siteler var ev arkadaşı bulurum diye düşündüm tek zaten çıkamam, kasiyerlikte geçici olarak
Kime güveneceksin ki..
Bu geçici dünyada hiçbir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda geçecek sapır ve dua et
Bende her şeyi duaya bırakmamak gerekiyor
Dua içimizdeki sikintilar gitmesine derman herşeye deva
Anlıyorum
elbette. yeni bir şehire taşınıp yeni bir hayat kurmak için erken yaştasın. bence cesaretini topla eğer istiyorsan.
Öncelikle uzak dedigin neresi kestelmi gursumu yavuzselimmi bence bursanin merkezi istanbuldan cok cok daha elverişli iş bulma asamasinda bende cok skıntı çektim seni iyi anliyorum ama iyi dusun iyi olsun
tabikide yapabilirsin 26 yas ne ki. Sen iste yeterki 40 yasinda bile yeni bir hayata baslayabilirsin.
Büyük şehirde yaşamak herkesin harcı değil çok masrafın olur küçük bi şehirde daha uygun olur
İstanbul'da kasiyerlik maaşıyla hiçbir şey yapamazsın maalesef. Bence en azından bursanın merkezi yerlerini araştır veya durumunu ailene aç.
Ben de bursaya tasinacagim sanirim. Erkek arkadasim orada yasiyor ve oraya tasinabilirim. Bursada baska kimseyi tanimiyorum arkadasim yok hic :( belki tanisip arkadas olabiliriz kahve icer manikur yapar dedikodu yapariz? 20 yasindayim ben de
Tabii olur, yapılmayacak şey yoktur. Bu konuda size yardımcı da olurum isterseniz (iş konusunda falan) , yazarsanız eğer yardımcı olurum.
İstanbul'da is bulursun ama ev kiralari olsun gecim olsun cok pahalli onuda geçtim duzgun guvenilir bir ev arkadasi bulmak daha da zor
İstanbul da olsa bile sana konaklama imkanı sağlayan işleri gözden geçir. İlle de İstanbul olsun diye de düşünme. Ancak bu şekilde sıfırdan başlarsın.
Başlangıç için tatil merkezlerindeki kafeler ideal olacaktr otelleri aramalsn
Bu sezonda alim yapıyor bir çoğu yazın uğraşmak istemiyorlar
Bende işten çıktım ve şehir değiştirmek istiyorum yarın yatacak son maaşımı alıp gidesim var buralardan
İstanbul'da gecinemezsin. Yine bulundugun yerde merkezi olan ilçelerde de yapabilirsin illa İstanbul'a gitmene gerek yok yani.
Pastane gibi üretim yapan yerlerde çalışabilirsin Kafkasa bak derim, bilindik yerlere bak
İşte en büyük yanlış şu hayat kurmak isteyen İstanbul'a koşuyor. Aklı olan İstanbul hayali kurmaz. Doğu'da mis gibi illerimiz var kiraları daha uygun sebze meyve uygun git doğuda kur hayatıni İstanbul'un eskidendi taşı toprağı altın denilen dönemi.
Görükle'de her yer kasiyer arıyor. Gel görükleye 10-11 maaş alırsın 5 bine eşyalı ev tutsan gerisiyle de geçinirsin.
Tek başına yapamazsın çok zor olur. Turizmlik bir iş bulabilirsen daha iyi lojmanda flan kalırsın yoksa iş bulayım ev kirası giderler flan derkenn dahada kötü olabilir r
İstanbul dışında bir çok şehirde ev kiraları daha normal fakat iyi planlamak gerekiyor,
ayrıca tek başına neden yapamayasın
Çok zormuş hayatın ama tanıdığın olmadan İstanbul'da nasıl iş bulucan nerde kalıcan, kiralar çok yükseldi İstanbul'da
İstanbul'da kiralar çöp evlerde bile 6.000 civarı en aşağı. Ev arkadaşı olursan 3000 kira verirsin en aşağı yıl bazina vurursak 600 700 faturalar 2 öğün döner yesen ayransiz ayda 3000 de o. Kıt kanaat gecinirsin. Hemen iş bulabilirsen tabi
Artık herkes ev arkadaşı oluyor ama ne kadar güvenli tek başına ev tutmak zorlaştı zaten uygun kira olsa ben bile tutacam iyi hesap yapan lazım
İstanbul seni çok yorar ege tataflarını düşündün mü hiç?
24yaşımdayım
Antalya Bursa Çanakkale İzmir gibi şehirlerde yaşadım hem de ailemden habersiz gayet de olur
şu an bursadayım bence Bursa en iyisi
Ben 28 de sıfırdan yeni bir hayat kurdum kendime
Aynı yaştayız ismin nedir senin için dua edeceğim her şey gönlünce olur umarim
Ben yaptim sende yapabilirsin yeter ki iste ve kos
26 yaşındayım ve blog yazmaya başladım istediğin şeyi yapabilmek için ideal bir yaş
mükemmel olur senin için tabi başlıyabilirsin.
İstanbul'a gitme çok zor olur Cv gönderebilir misin bana
Keşke benim öyle bir imkanım olsa?
Fırsatın varsa kesinlikle git uzaklara...
Gel eşim ol. Çalışalım sevişelim bebek yapalım. yasayalim
İstanbul'da hayat bitik başka yere git Ankara'ya git antalyaya git
Kabaca çizgin belli, bu rotadan devam et. Bence başarmak için her şey mevcut sende.
Dhll çalışırmısın? İlk etapta İnsan kaynakları yardımcısı olarak?
Tabiki başlarsın zor olur ama bir süre sonra rahat olursun sanırım
Ayıpsın atla gel evimde sana bir oda veririm. Belli bunalmissin
Mesleğin olsaydı belki derdim de, bu ekonomik koşullarda, üstelik iş bulmak da çok zorlaşmişken çok zor yani ac açıkta kalabilirsin bir güvencen de yok anladığım kadarıyla
Bu pahalılıkta zor çok zor, otur oturduğun yerde bence😁😁😁
Önce işini bul ondan sonra nerede oturacağına karar ver bence çünkü iş yok.
Sıfırdan İstanbul gibi bir şehirde yapamazsın
İstanbul pahalı bir yer asgari ile kira veremezsun yarısından çoğu gider paranın
önce ufak bir adım atmak lazım, direkt İstanbul'a gidersen harcarlar seni.
Ben İstanbul dan gitmeyi düşünüyorum millet buraya gelme derdinde aklın varsa gelme
Cesaret etmeden bilemezsin. Kafanda böyle bir şey varsa durma yap.
Hiç deneme çok daha zor olur emin ol orada da kasiyerlik yapabilirsin iş bulman dileklerimle
Yatağan gel sezon açılıyor olanaklar fazlasıyla cogalıyor doğalgazlı bi oda verebilirim
Bu tarafa gel
Yaşarsın. Umudunu kaybetme. Araplar şöyle demiş umutsuzluk iki yokluktan birisi
Adana çok uygun bu dediklerin için , sıcağa dayanirsan gel