26 yaşındayım, yeni bir şehirde sıfırdan hayata başlayabilir miyim?

Merhaba herkese ben 26 yaşında bi kızım ailemle Bursa da yaşıyorum. Evim merkeze çok uzakta ve cok kotu bi semtte bir de sobali olduğu icin aşırı üşüyorum burada arkadaşım yok denecek kadar az, olanlarda çok uzakta gorusemiyorum bile. Aylardır is arıyorum bulamıyorum psikolojik olarak tükenmiş durumdayım bazen annemin uyku ilaçlarını kullanıyorum uyanık olunca kotu hissettiğim için. hayatımın boşa geçtiği duygusu beni bitiriyor. kendimi bitki gibi hissediyorum. Yeni bi başlangıç yapmak istiyorum İstanbul’a gidip bi ev arkadaşı bulup kasiyerlik gibi idareten isle başlayıp daha sonrasında kendime uygun ik tarzı bi is bulurum diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum hıc tanıdığım yok tek basıma yapabilir miyim bilmiyorum lütfen bana akıl verin
Başka bir şehirde tabi ki yaşayabilirsiniz, fakat uyum sağlamanız ve kasiyerlikle İstanbul gibi bir şehirde elektirik su doğalgaz mutfak masrafı sizi zorlar, bir birikiminin varsa aileniz maddi destek yapacaksa zor dönemleri anlatabilirsiniz, planınız için Eskişehiri tavsiye ederim tabi ev arkadaşınızı, evinizi işinizi önceden ayarlarsanız ilk dönemler sizin için daha kolay geçer, Üniversite mezunu deyilseniz Ailenizin yanında üniversiteyi bitirmenizi tavsiye ederim bu da hayatınızı renklendirici, çevreden dost arkadaş edinmek birazda sizin elinizde, mutlaka yaşadığınız yerde de iş imkanı, sosyal aktivite vardır mesafeler uzakta olsa değerlendirebilirsiniz, İstanbul'da yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki insanlar iş yerlerine gitmek için 2 saat gidiş 2 saat dönüş mesafesi çekiyor, eyer insan isterse bulunduğu ortamda renklendirebilir, resim, el becerileri gibi
Hayatını yeniden kurabilmen için önce psikolojinin sağlam olması gerekir. Öyle sabahtan akşama kadar uyuyarak bir şey olmaz önce kendini düzelt okumuş eğitimli bir insansın her zaman bir şansın var sadece mantıklı kararlar alman gerekir. Sana tavsiyem İstanbul'a hiç gelme burada tek başına ayakta kalamazsın hem maddi açıdan zor hem de güvenli değil. Kendi şehrinde ya da başka bir şehirde de hayatını kurabilirsin. Allah gönlüne göre versin.
Sıfırdan başlamak her zaman zordur ama bu yapamayacagin anlamına gelmez ama İstanbul gibi bir yerde imkansız değil ama zor hemde çok zor ve kendine inanırsan yapamayacağın hiçbir şey yok çok arkadaşım böyle yaptı ve şu anda mutlular peki ailen onlar bu duruma ne diyor üzülmeyecekler mi sen gidince?
Ailem kabul edicek mecbur burada durursam daha mutsuz olucam
Bilgi Yönetimi mezunuyum, insan kaynakları ve ya veri giriş vs işleri istiyorum
İş ilanlarına baktım da veri girişiyle ilgili birçok iş var hadi iş tamam diyelim ama hemen kalacak yeri nerede bulacaksın o sıkıntı aslında şöyle bir şey var yatılı oyun ablasi şeklinde kişiler işler oluyor 1 ay dişini sıkıp orada çalışsan o arada toparlarsın olmaz mı
Böyle olmaz önce işini ayarla sonra şehir değiştir. Ben mesela iş ilanlarına bakarken bodrum da mesleğim üzerine iş buldum gittim mesela. Şimdide yurtdışına gitmeyi hedefledim. Yani sen istedikten sonra her şey mümkün ama gideceğin yere gitmeden önce işini ayarlamış ol bir dünya iş ilanları oluyor şehir şehir bak onlara.
Dediğini yaptım kariyer üzerinden ama oturduğum şehir başka olduğu icin hıc dönüş olmadı zaten başvurduğum iste de tecrübem yok o yüzden is ayarlama şansım dusuk anca geçici isler olabilir o da kasiyerlik falan
Cevap
153Cevap
Elbette başlayabilirsin yeter ki yapmak iste ve dene. İlk zamanlar zor gelebilir ama her şeyi rayına oturttuktan sonra daha mutlu ve özgür hissedeceksin.
Umarım 🙏🏻 teşekkür ederim yorumun icin
senin mesleğin ne onu yaz bana boş ver İstanbulu sakın ola öyle bir hata yapayım deme helede bu sitedeki avcıların talebi doğrultusunda üstelik bende dahil sakın İstanbula geleyim falan deme vallahi saçını başını yolarım
mesleğini söyle seni bursada dostlarım var onlara yönlendircem efendi gibi aileyin yanında işine gidip gelceksin bursa milletvekili faruk çelik iyi konuştuğum biridir başka partilerdende var
Veri giriş işi yaptım en son, insan kaynakları gibi is bakıyorum fakat hıc donus olmuyor
ben görüşcem bursadaki arkadaşlarımla adamlar cv istediklerinde yollayabilecekmisin
Tabi gönderirim çok teşekkür ederim 🙏🏻
rica ederim
En mantıklı yorumu yapmışsınız
işin en geç en geç en geç iki haftaya hazır sağa sola bilmem oraya buraya yok efendim İstanbul manzarası izlemeye falan aldanmayın manzarasına skarım İstanbulun o manzaraların arkası acılarla dolu
teşekkür ederim iremcim
İstanbulluyum zaten biliyorum az çok
Sana hikayenin gerçek yüzünü anlatayım.
İstanbul'da biriyle ev arkadaşı olacaksın. Tüm ev işini sana yıkacak, sen fark etmeden elinde avucunda olan 5 kuruşunu senden güzelce alacak. En sonunda da seni çöp gibi evden atacak.
Asgari ücretin de altında bir yerde garson olarak işe gireceksin, hikayeni duyan takım arkadaşların ve patronun sana cinsel obje olarak yaklaşacak ve sen istemeyip reddettiğinde kovulacak, birde üzerine yapmadığın halde dostum damgası yiyeceksin.
Toz pembe bir rüyada yaşamayi ve buradaki aptalların yazdığı şeylere inanıp kendini tehlikeye atmaya çalışmayı derhal bırak.
İstanbula gelme hiç. Kasiyerlikle filan burada yaşayamazsın. Oradakinden beter bir hayatın olur. Eve geliceksin akşama kadar ayakta durmuş olmanın yorgunluğuyla direkt uyuyacaksın belki yemek yemeye bile halin kalmayacak. Aldığın para zaten ne sosyalleşmeye yeticek ne gezmeye ne alışverişe.. Sabahları yataktan dinlenememiş olarak küfrederek uyanacaksın. Eğer arzu ettiğin hayat bu ise gel İstanbul'a. Herkes buradan kaçmanın yolunu arıyorken senin İstanbul'a gelmeyi düşünmen ne kadar mantıklı bilmiyorum. O tarz işleri kendi şehrinde, en azından sehir merkezinde filan bulursun ve ailenden ayrı ev tutarsın bir ev arkadaşıyla daha mantıklı bence. Veya illa da şehir değiştireceksen hayat şartları oradan daha kolay olan bir yer seçebilirsin
Kasiyerlik geçici olarak düşündüğüm bi is uni mezunuyum masa bası işlerde de çalıştım insan kaynakları alanında is bulmak istiyorum fakat tecrübem olmadığı icin burada bulamıyorum
O zaman önce iş başvurularını yap mülakatlara gir. Kabul alırsan öyle gel İstanbul'a
Ne güzel kendi ideallerin ve ayakta durma olgusu bence çok hoş.. Fakat İstanbul bunun için güzel bir seçenek değil. Yaşam çok pahalı , insanlar senin bildiğin gibi içten değil. Aldığın para orada düzgün yaşamanı sağlamaz. Bunun için en ideal yer Eskişehir. İş imkanı fazla ve İstanbul'dan daha uygun. Eskişehir, Bursa, Kocaeli buralar daha mantıklı senin adına. Ama ilk önce sağlam zemin! Zemini oluşturup öyle gitmelisin yoksa gerçekten zorluk çekersin. Neye uğradığını şaşırırsın. Allah kalbinin güzelliğine göre versin. Bol şans!
Çok teşekkür ederim yorumun icin 🙏🏻
Bol şans
Harekete gecmezsen hic bir sey yapamazsin. O yuzden uyku ilaci alip, zamanini tuketmek yerine artik harekete gecmelisin. Ama İstanbul hayata baslamak icin cok pahali bir yer ve bir plan yapmalisin. En azindan is ayarlaman ve ilk zamanlarda hatir gonul ve/veya faturalar karsiligi bir kac ay seni idare edebilecek bir yakinindan destek alman lazim. Kalacak yeri ve isi cozersen gerisi gelir.
26 yas hayata herhangi bir yerde baslamak icin guzel bir yas. 38 yasinda yurtdisinda hayatini sifirdan kurmaya calisan biri olarak yaziyorum. Zor ama denemeye degmez mi?
İstanbul zordur ama inanırsan başarırsın. Tanıdık destek olan en azından bir akraban/tanıdığın yokmu? Tanımadığın insanlarla ev arkadaşı olmak sıkıntı binbir çeşit insan var. Herşeyden emin olmadan aileni bırakıp böyle bir adım atman seni daha dibe çekebilir. Bulunduğun durumdan sıkıldığının yeni bir başlangıç yapmak istediğinin farkındayım fakat yeni hayatını inşaa ederken birtakım sorunlara hazırlıklı olman için acele etmemeni öneririm. Mesleki olarak kasiyer olmak bile kolay değil. Marketlerde saatlerce çalıştırıyorlar insanları. Gelsen nerde kalacaksın bağlantılarını kurmadan kesinlikle evinden ailenden ayrılmak delilik olur. Çekeceğin sıkıntıları tek tek ele almıyorum bile. Aile yanında dertsizmişim dedirtecek bin yığın sorun yaşayabilirsin. Tavsiyem aceleci değil rasyonel davranman.
Sıfırdan bir hayat İstanbul şartlarında en az 100 bin eşyalı bir ev tutacak olsan dahi. Kiralar almış başını gidiyor heleki bu ekonomide. Bir ev tutarken kira+en az 2 depozito+emlakçı komisyonu bunlar bile birikimi olmayanı zorlar. Tek başına çok zor. Doğalgazı elektriği suyu dolap masrafı eşyası vs saymakla bitmez birden bu cendereye girmek ne kadar doğru olur bir düşün isterim.
Yeni bir başlangıç yapabilirsin elbette, ancak s nin dediğin gibi olmaz bu iş. Mezuniyetin nedir? Sertifika vs bir şeyler var mı? Dil biliyormusun? Daha önce çalıştın mı? Tecrübe var mı? işkur u indir telefonuna ve ordan başvuru yap bu arada kasiyer lik vs yazmışsın, güzel bir iş ancak a101 veya büyük bir yer olmalı. Mahalle bakkalı tarzı bir yer sana para vermez, ev arkadaşın bugün iyidir yarın seni satar. insanlara güvenme ailenden başka... hayat maalesef zor ama kendini yetiştirmeye çalış, istihdam garantili kurslar var işkur da başvur onlara ama asla İstanbul başlamak için uygun değil. Ve yallnizim arkadaşım yok yazmışsın, istediğin zaman yaz.
Benim İstanbul'da akrabalarım var onlara güveniyorum o koca sehirde güvendiğin bir liman yoksa ailemin dediği gibi Kız basına yutar o sehir seni ruhun bile duymaz. Bilmeden Güvenmeden kimseye basına iş alma hele İstanbul gibi bir sehire hiç yanasma. Uyusturucusundan sapığı kadın pazarlama ne ararsan var sahipsiz gördümü sana her şey yapabilirler. Beni asağı bile tek göndermezler yıllardır anneannemler yasamasına rağmen gece sokakta düzgün insan evladı yok der ben doğuda bu kadar baskı altında değilim mesela rahatım 9 a kadar Çalısırken eve gelmediğimi bilirim ama İstanbul'da olsam beni rahat bırakmazlar
İstanbul öyle kolay bir şehir değil. Kirada olacağım diyorsun. Geçim çok zor. İstanbul'da bir tek hava beleş o da pis. Gideceğin yerde öncelikle bir tanıdığın olmalı ve sana gitmeden önce iş ayarlanmış olmalı. Bu illaki İstanbul olması şart değil. Ankara olur Adana olur başka bir şehirde olabilir yani. Kendini İstanbul diye şartlandırma diye söylüyorum. Tamam İstanbul çok güzel eğlencesi güzel yaşaması güzel ama maddi açıdan zor bir şehir. Adımını attığın yer para. Sadece gezmek için dışarı çıktığında 50 TL harcıyorsun. Bunun içerisinde yemek hariç sadece yol ve içecek için. İyi düşün taşın derim. Ayrıca Bursa merkezde de bu aradığın işlerden bulabilirsin. Bursa küçük bir şehir değil sonuçta.
Öncelikle psikolojini düzelt bunu da böyle yapamazsın maalesef uyuyarak daha da kötü bir duruma düşersin. Düzenli spor yap kalbini zorlamadan hafif tempo mekik şınav vs. güzel başlangıç spor programları var. Öncelikle vücudunu ve vücudun dolayısıyla aklını düzelt. İstanbul'da kasiyerlik vs gibi bir işle geçinme imkanın yok bulacağın arkadaşlar seni kullanmaya kalkacak bunlara da hazır olman lazım. Dürüst bir arkadaşımın bir lafı vardı "çıkarlarımız çatışana kadar dostuz". Çok iyi ve çok doğru bir laftır. Senin çıkarlarının kendi çıkarları önünde olacağı tek topluluk ailedir. Senin bu bunalımın zaten aile kurmak için veya belkide yaşamak için bilemiyorum ama dikkatli olmazsan hayat seni çiğneyip tükürür yerde çürümeyi beklersin. Maalesef hayat toz pembe değil o yüzden önce aklını topla lütfen
Aynı durumdayız diyebilirim bu konuda. Üstelik bende hep aynı şeyi düşünüyorum. Ama bu çok zor. Asgarî ücret seni ev arkadaşın dahi olsa acayip zor geçindirir. Şehir dışında bir işe girmek için daha fazlası gerekir bence, bende hep bunu düşünüyorum. Tahsil derecen, deneyimin nedir?
Sen nerede oturuyorsun? Ben en son veri giriş işi yaptım 2 yıllık uni mezunuyum
Kütahya'nın bir ilçesinde. Bende iki yıllık mezunuyum, çocuk gelişim üstüne. Bakıyorum özeller hep deneyim istiyor. Kpssde atama yok ve yüksek puan gerekiyor. Ben bu sene tekrar okumayı düşünüyorum
Başlarsınız niye başlayamasınız ki? Geçenlerde bir yazı görmüştüm; Kendini her zaman el üstünde tut diye. Hayat inişler ve çıkışlar ile dolu. Her zaman başarılı olup, istediğiniz her şeyi kolay elde edeceksiniz diye bir kaide yok. Bazı şeyleri yaşamadan göremezsiniz. Kendinize inanın ama yeni bir hayata başlarkende makul olmaya özen gösterin. Sadece İstanbul olarak şartlamayın kendinizi. Kocaeli, Sakarya gibi yerlerde de hayat kurulabilir. Umarım zamanla daha başarılı olup dilediğiniz hayatı yaşarsınız.
Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Evdeki hesabın çarşıyla uyuşmazlığı, uzaktan bir davul sesinin kulağa hoş geleceği ve yine dereyi görmeden hiçbir paçanın sıvanmaması gerektiğiyle ilgili atasözleri vardı, neydi onlar?
Evet, dereyi görmeden paçanın sıvanmaması gerektiği...
İnce bir meâli zikrin örencesi !
Fikir almak icin buradayım yapicam edicem demedim zaten
Yapma, etme ve deme !
Bu ekonomide diline dahi getirme, kır dizini otur köyünde veya o köhne ilçede.
Şiir falan yazıyo musun sen
O derin trikoselliğe bir tek onun için düşebiliyorum.
Düşüncesi bile kötü, yaşamaman gerekir ki, şimdiye değin onsuz ne yapmışım diye düşünürken o kişinin bir daha dönmemek üzere gitmesi insanı nasıl bir buhrana sürükler bilmek istemezsin !
Yeryüzünün gelmiş geçmiş ve gelecek olan tüm kadınları, meleğimin tırnağı bile olamaz.
Dusuncen mantıklı cesaret etmek sana kalmış hayat bu ne olcağı mechul belki kotu bi tecrube gecirirsin belki daha iyi olursun benim tavsiyem aile evinde kalmaya calis internetten yazilim ve ingilizceni gelistir 2 senede, ilk once turkiyenin heryerinde sonra yurtdisina cikip daha fazla paralarda kazanabilirsin issiz kalma gibi bi probleminde olmaz
Youtube a work day in the life developer yaz izle yasadiklari hayatı
Teşekkür ederim yorumun icin bakıcam 🙏🏻
Doğma büyüme İstanbulluyum ve şunu diyebilirim ki geçimini sağlamak ekonomi açıdan çok zor hadi onu geçtim ev arkadaşı olacağın kişiye nasıl güvenceksin ya da anlaşabilecek misin yani çok zor ama aileni Bursa'nın merkezine taşınmaya ikna edebilirsin belki
İstanbul’da kiralık ev, yaşam koşulları çok zor. Kasiyerlikle olacak iş değil. Şu anından daha zor şartlarda yaşarsın. İş ilanlarına bak ama. Daha iyi bir iş bulursan denersin şansını İstanbul için. İş bulasıya kadar çağrılan görüşmelerde git gel yaparsın. İşini ayarladığın an gidersin. Sadece karamsarlığa kapılma…
Baslayamazsin bu neredeyse ok imkansiz maddi olarak bir güce ihtiyacin var bu varsa bu sefer önüne başka sorunlar çıkacaktır ailen in n izin vermemesi vs ancak bir memuriyet gibi bir işin varsa ancak o zaman aile zaten mecburen izin vermek Orunda kalacak eğer uygun şartlar oluşmadığı sürece neredeyse imkansızdır
Ben denizlide oturuyorum , burada tekstil olarak iş olanakları var , asgari ücret + mesai falan maaşın 10 bin tl bulur. Üniversitede de illaki ev arkadası arayan kızlar oluyor. aylık harcaman en fazla 5 bin tl olur max. her şey dahil. 5 bin de cebine kalır. Denizli ucuz da bir şehir.
Yani isteresen bu tarafa gelebilirsin.
Evet sobalı ev zor gerçekten bizde 4 gün önce bir süreliğine sobalı eve geçtik yani bunun için fazlasıyla özgüven lazım kendi ayakların üzerinde durabileceğine emin olman lazım arkadaş zor da olsa tabiki bulursun ama her zaman yanında durur mu bilemem alışman zaman alır
En İyi Cevap