Ben istemiyorum. Bosa masraf. Nikahtan sonra dış çekime gideriz oradan ailecek yemege vs gideriz , aksamda arkadaşla sabaha kadar if sokakta falan eğleniriz. 1 gun sonrada balayina çıkarız. Benim ailem bunu onaylayan bir yalıda ama bunu kabul edecek erkek nasıl bulacağım bilemiyorum. Eski erkek arkadaşıma bunu söylediğimde kabul etmemişti hatta küçümsemişti bu fikri ve " ailem dul mu aliyorsun " der demişti. Ne ben kendim için düğün istemiyorum nede abim ve ablam kendileri için istemiyorlar. Ailemde bu konuda hempize " siz nasil isterseniz , o parayla ev avrupa turuna çıkarsınız " diyorlar. Mesele bunkafa yalisinda erkek bulmak zor..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBende aynı fikirdeyim ne düğünde en güzel halimi yolda görsem tanımadığım kişilere sergileyeyim onun üstüne önlerinde oynayayım ya da kına da damadın önünde ve herkesin içinde kocama oynayayım ki. Ben onlarla değil eşimle evleniyorum. Yıllarca bu mantığı kabullenemedim düğünlere gitmedim. şu an her şey pahalı bakalım bu sefer de herkes aman elalem ne der diyebilecekler mi merak ediyorum. Keşke hayatımda olacak kişi ve aileside öyle düşünse. Onu geçtim kendi ailem bile dul musun oynamadan olur mu kızım diyor. Bunu ilk kim başlattı acaba merak ediyorum 🤔
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde erkeklerin böyle bir fikire atlamaları gerekirken, “dul karı” benzetmesi hiç hoş olmamış.
Gerçekten de sen nasıl istiyorsan öyle olmalı. Yıllarca düğünlerde benim aklımda masalsı, çok güzel ve muhteşem anılardı. Büyüyüp arkadaşlarımın düğün ve kınalarında çok eğleneceğim, çok mutlu olacağım zannediyordum. Gerçek şu ki, çok sıkılıyorum. Sürekli “bitse de gitsek” kafasında bulunuyorum o ortamlarda. Ne müziği, ne yemeği, ne kalabalığı, ne gereksiz uzun süresi, hiçbiri beni cezbetmiyor. Gerçekten herkes çekirdek ailesiyle yemeğini, tatlısını yesin, dış çekimde bir kaç mutlu poz. Tamamdııır. Normalde de düğünün mantığı bu zaten, neden 20 kişilik merasim 2000 kişi oluyor? Çok yorucu be.
24 Yorumla- +1 yıl
Sen dünyayı kadınların etrafında dönüyor zannediyorsun herhalde. Bu erkek düşmanlığı nerden geliyor sana? Hıımm anladım sen feministsin💩
- +1 yıl
Benim isyerindeki kız arkadaşım ikinci evliliğinde düğün yaptırdı ne dulu. Çocuklu olduğu halde düğün yaptı 🙂 yapan dula da cocukluya da düğün yapıyor
- +1 yıl
Strong warrior farkındaysan eğer ki kız feministlige dair bir şey söylememiş normalde erkekler düğün istenilmemesine masraf yapmadığı için tamam der demiş senin dul karı benzetmesi yapan eski sevgilinin yaptığı hos olmamış demiş okuduğunuzu düzgün anlamayı ne zamna ogrenceksiniz
- +1 yıl
@Strong_Warrior he yavrum he feministim ben
Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Saçma değil aslında en mantıklısı bu. Düğünü vs kendin için değil davetlileri memnun etmek için yapıyorsun ama yine de memnun olmayıp kulp buluyorlar.
Fakat şöyle bir durum var ki kendi isteklerinin yanında aile büyüklerinin de isteklerini makul ölçüde orta yolu bularak gerçekleştirmek gerekiyor. Ne sadece senin isteğin olur ne de damadın ne senin ailenin ne de erkek tarafının. Çünkü büyükler ister istemez yakınlarını çağırıp göstermek istiyor. Örneğin nişan aile arasında olabilir, yüzük takıldıktan sonra ailece yemeğe gidilir, kına yapılır, düğün yerine sade güzel bir nikah yapılabilir.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle aklı başında kadınlara hayranım. Bu şekilde düşünen bir tek beni sanıyordum. Ailem de aynı şeyi savunuyor. Ama insanları anlamıyorum saçma sapan gereksiz masraf yapılarak uygulanan bu sözde "adetleri"
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
113
Cevap
112Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılSaçma değil bence en mantıklısı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla bence cok guzel hatta son zamandir (1 senedir falan) benim aklimda da dugune ne gerek var dusuncesiyle geciyor ama iste bide esim olacak kiz inat ederse ne bilim hani bilirsin yaa kizlarin bu yok "illa gelinlik giyecem ben" takintilari inatlari falan oluyor. Ustelik uc bes saat millet dans etsin gobek atsin diye ben niye evliligimin ilk bes senesini borcla odeyerek gecireyim, halbuki benim en mutlu gunum olacak sozde. Bunun neresi en mutlu gun boyle mutluluk mu olur bildigin dupeduz kendimizi mahvediyoz borc odeyerek. Kendiniz de yeni evli cift olarak da guzelcene bir sey yapamiyorsunuz kari koca olarak da. Zaten evliligin en onemli zamani ilk zamanlari, orada huzur bulamadiktan sonra anlasamadiktan sonra, sonrasini dusunmene bile gerek yok - asil zor zamanlar ilk baslarda oluyor sonucta yepyeni bir baslangic surec her sey orada degisiyor ayni evde yasiyorsun daha once yasamadigin birisiyle beraber butun bunlara asliacan altindan kalkacaksiniz beraber vs vs. Yani cok var boyle ekonomik durumlar yuzunden mutlugu huzuru kalmayan evlilikler, cidden cok onemli bir surec bu. Bende onun yerine basbasa hem balayi da olur dusuncesiyle beraber boyle tayland phuket adalari olsun maldivler bali adalari o tarz tropikal yerlere gidip tatilimizi yapalim dusuncesindeyim (ornek tabi, bu benim hosuma giden yerler, baska yer de olur tabi) ama iste kader kismet karsimiza cikacak kiz nasil olur bilemiyoz onceden. O yuzden bence senin dusuncen cok guzel tam benim kafadan ve boyle anlayisli olmak bunu gorebilmek karsi taraf olarak cidden insanin hosuna giden seyler. Ben bunu bi ara annemle de oyle sohbet muhabbet olarak iki dk konusmustum sakayla karisik falan diye, dedim anne ben dugun falan istemiyom gider onun yerine tatilimi yaparim yine dugune suna buna odenecek paradan daha az tutar falan diye o da sen bilirsin oglum ama bide evlenecegin kizla da konusup anlasilacak konular bunlar o dugun isteyebilir tek tarafli olan bir sey degil demisti, yani ayni benim dedigim gibi simdi karsima cikar biri dugun de dugun diye tutturur o zaman pek yapacak bir sey olmaz sanki ama ben yinede bu dusuncemi fikrimi soyler paylasirim belki fikri degisir dimi...
10 Yorumla
+1 yılBiliyor musun gerçekten tam istediğim şeyleri görüyorum hep senin profilinde ve yorumlarında keşke senin gibi birisine denk gelsem evlenmek için... karavan ve prefabrik ev işiyorum, sade bir nikah istiyorum, en başında çocuk istemiyorum, baba evlilik teklifi edecek birisini arıyorum vs. vs...
13 Yorumla- +1 yıl
Evet ama fazla muhafazakarsin :) kafa yapilarimiz farkli ama insaAllah ikimizde kendi kafa yapimiza göre birilerini buluruz cok isterim
- +1 yıl
Amin inşallah her ikimiz de kenfi yapımıza uygun kendi istediklerime uygun birisiyle bir an önce evleniriz 😊
- +1 yıl
Aminn
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Saçma değil en mantıklısı bence. Bu devirde gereksiz masrafa, gösterişe gerek yok. Ben de senin düşüncendeyim.
21 Yorumla- +1 yıl
Benim gibi hemcinslerimi gormekten cok mutlu oldum. Bencede gerek yok o parayla dunyayi gezerim
Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. vallahi billahi on numara beş yıldız fikir. düğün salon yiyecek içecek derken ciddi bir masraf çıkıyor ortaya. varsın Ayşe teyze kurtların dökmeyiversin Fatma teyze de halay çekmesin. takısı olan nikah sonrası nikah salonunda taksın çıksın gitsin. Yani evlenene yardım edilmesi gerekirken aile ve insanlar bunu zora sokuyor. o onu demiş bu şunu demiş !! pardonda biz hayatımızı elalemin ne dediğine göre mi planlayacağız yahu. şayet bir gün evlenirsem ve evleneceğim kişi bana böyle bir teklifle gelirse daha ne isterim ki. hayat şartları belli yahu her şey ateş pahası
10 Yorumlavalla ben düğünsüz kınasız evlendim. eşimin akrabaları düğünsüz kınasız olur mu diye mırmır etti, ama eşimin ailesi gayet memnundu bu durumdan. düğün yapmayı kayınpederim teklif etmisti ben acık acık soyledim, ben düğün istemiyorum bir nikah yemek versek yeterli dedim. onlar da memnuniyetle karsıladı. illa birileri elestiriyor , esimin akrabaları elestirdi ama biz hic takmadık cunku esimin ailesi de bizimkiler de durumdan gayet memnundu. bu mantıkta insanlar var, cunku cogu insan tek geceye dünyanın parasını vermek istemiyor. cunku masraflar asıl evlendikten sonra baslıyor, milleti eglendirmek icin borc altına girmek mantıklı değil bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. şu zamanda düğün yapılma sebebi etrafa takılan takıların geri gelmesi. takı makı gelmeyecekse çevreden boşa masraf etmenin anlamı yok. her şehirde değişir ama yemekli 1000 kişilik kır bahçesi tarzın bir düğünün maliyeti 150 - 200 bin arasında.
20 Yorumladul kadın benzetmesi hiç hoş olmamış onun dışında size katılıyorum haklısınız bu arada eksidenmiş o dul kadın gelinlik giymez düğün yapılmaz yok kırmızı kurdele kuşatılmaz falan sizin eski sevgiliniz biraz geri kafalıymış sanırım taa dedem zamanında kaldı onlar şimdi dullardan bekarlardan ala düğün yapıyor
20 YorumlaKesinlikle saçma değil. Ben de evlenilecekse düğün yapılmaması taraftarıyım. Birincisi senin dediğin gibi o kadar masrafa girmeye gerek yok. İkincisi o kadar insanı bir arada görmek stresli olur.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen o parayla neler yapilir birde neden insalar gobek atsin diye para vereyim ki
+1 yılBende son derece sade bir evlilik yapacağım durduk yere 50 100 kişiyi doyurmak ve eğlendirmek istemiyorum tabi isterim mega düğünler yapmak 40 gün 40 gece ama maddi açıdan gereksiz hani zorlamaz ama gereksiz abi havaya giden para gider minimalist zengin düğünü yaparım sonra kına yapılır sonra gider altıma audi çekerim en azından düğünden sonra altımızda araba olur veya kirada oturmayız:/
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de istemedim. Eşim yaptı, zorla. Hemde 5 düğün yaptı.
Söz için düğün, salonu kız tarafına yakın.
Kkına ıcın düğün salonu, kız tarafında
Düğün kız tarafında
Kına düğün salonu erkek tarafında
Düğün erkek tarafında
Ayrı sehırlerdeyız diye afedersin bo. kunu çıkardı
İnsan çok yıpranıyor 3 kere, gelınlık yıkatılır, mı. Üzerimde paralandı resmen. Neymiş, bizim burdakılerın de, görmesi, lazımmıs herşeyi. Çok gereksız ikna edemedım. Gitti paracıklar. Gecmıs olsun.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAynen öyle, şu ritüellerin hepsini reddettiğin için "kusuru mu var?" kafasına giriyorlar. Çünkü onlara göre ticaret unsuru olman lazım. Ben kadınken istemiyorken masraf erkekten çıkacakken erkeğin bunu istemesi de ne bileyim : ))) Erkekler değilmiydi düğün dernek sevmeyen? şimdi kızlar istemeyip erkekler inatla istiyor. Ahh ama tabi şeyy annelerinin sözünden çıkamaz onlar mecbur : ))) yoksa aleme ne derler 🤣🤣🤣
30 Yorumla Bana göre saçma sonuçta bir kere evleniyorum o eğlenceyi bir kere yapıcam, millet masrafı çok diyor evet fazla tutar ama bana göre değer, akrabalarım da eğlensin arkadaşlarım da biz de ki aklımda çok güzel planlar var o zaman geldiğinde, ben yaparım valla.
00 Yorumla
+1 yılBen de düğün sevmiyorum çok stresli bi sey onca kalabalık içinde tanımadığım bi ton kisinin taciz dolu bakışları arasında oynamak falan bana göre degil utangaç birisiyimdir ve evet bende sevdiğime bosa masraf altina sokmak istemem yük olmak istemem ama işte değer kiymet bilinmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun.
+1 yılGayet mantıklı açıkçası bu tür şeylere boşa masrafa gerek yok. Gerçekten saçma milleti bir kaç saat eğlendirmek için onca para harcamak israf yapmak. Yurt içi veya yurt dışı olayı balayında kesinlikle daha mantıklı çünkü en azından kendinize yemiş olursunuz ve daha da önemlisi ülke veya memleket görülür. Bunun yanı sıra örneğin eve 100 cm tv almak yerine 180-200 cmlik tv alınabilir bu tarz daha kaliteli iyi eşyalar alınır gereksiz düğün vs. masraf yerine.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef gelenek v. s. gibi nedenlerle gençleri bir sürü masrafa sokuyorlar...
Evet, düğünlerde takılar da oluyor ve gençlerin bütçesine katkı oluyor ama bunun büyük kısmı düğün masrafına gidiyor...
Siz bunları istememekte haklısınız. Umarım aynı görüşte bir arkadaş bulursunuz.00 YorumlaBende evlenince düğün yapmak istemiyorum aile içinde bı eğlence olsun gülelim içelim yiyelim kutlayalım böyle bı evlilik olsun istiyorum ama bunu kabuledecek kız yok, bunları istememin bı sebebi de düğünde ben 2-3 saat dans edemem 😄😁 buda sorun yani benim için, bunu başka türlü halletmek isterdim
00 Yorumla
+1 yılYoo değil, hatta bence çok ta akıllıca aslında. Zaten böyle olması gerekiyor. Düğün filan olunca ne değişiyor ki zaten. Saçma yani. Hatta maddi durumu iyi olan birisi olarak gerek yok diyorum. Aşırı mantıksız ve gereksiz bir şey. Örf ve adetleri kenara koymamız gerek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Bence çok mantıklı, olması gereken şey bu zaten.
Bir çok erkek aslında senin gibi kız arıyor, o yüzden çok rahat bulursun. Sorun erkeğin ailesi bunu kabul edecek mi.
Modern bir ailede yetişmiş her erkek zaten bunu ister.
Esas saçma olan o şatafatlı servet harcanan, sonra da ömür boyu borcu ödenen düğünler.
Eğitimli ve görgülü insan bulursan böyle saçma şeylerle uğraşmazsın. Zaten böyle saçma şeyler isteyen biriyle de senin gibi mütevazi biri mutlu olamaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de düğün ve kına yapılmıyor. Amerikada olsam ayıla bayıla yaparim ama tcde kuru gürültüden baska bir şey degil. Hayallerindeki gibi olmayacaksa yapma ama bir istegin varsa da gerceklestirmeye çalış. Sonuçta evlenirken kutlana yapıyorsun çokta sakincasi yok bunun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, sade bir nikah ve evde güzel bir söz şeyi tercih etmek saçma değildir. Herkesin düğün ve kına gibi törenlere olan ihtiyacı ve isteği farklıdır. Sizin isteğiniz ve tercihiniz size uygun bir partner bulmak için engel değildir. Öncelikle, kendinize ve tercihlerinize uygun bir partner bulmayı arzu ettiğinizi açık bir şekilde belirtmeli ve bu tercihlerinize uygun olan kişilerle bağlantı kurmaya çalışmalısınız.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Vayyy sadelik en sevdigim masrafsız gösterişsiz. Ya saten 2 kişi evlenmesinden sadece 2kişi sorumlu olması lazım oladar masrafa kişiye ne gerekvar bu düzene uyma tebrik ediyorum sizi mutlulugunuz dahim eviniz bereketli ömrünüz hayırlı geçsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Sacma değil bence düğün saçma! O kadar masraf insanlar altında eziliyor gerek yok ben mütevazi küçük bir parti yapılsın sokaklarda aç canlar var masrafa gerek yok
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Düğün yapmak akıl işi değil. Ama bazı erkek tarafı gösterişe düşkün oluyor. Nikah sonrası yakın akraba ve arkadaş yemek yenir sonra en güzeli tatile çikmak bencede👍
10 Yorumla
+1 yılAslında doğru.
Hak konuştun. Hepsi masraf erkek için sıkıntı olmamalı yığınca borcun altına girmekten iyidir. Bulduğun kişiyi ikna etmelisin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yıldiğerleri zaten yalnızca masraf o masrafı öyle şeylere harcayacağına tatile gidin :)
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum bir suru ulke gezerdim
- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılSu an evlilik düşünmüyorum ama bir gün evlenirsem kesinlikle aynı fikirdeyim
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ailem muhafazakar klasik türk ailesi aile olarak fazla oynamayı sevmiyoruz zaten düğün kına falan çok boş masraf geliyor bana da hemde bu devirde gerek yok yani aile arasında güzel bir kız isteme ve tatlı olur. Ardından nikâh tamam oldu bitti ben böyle diyince öyle kimse senin gibi pinti adamla evlenmez diyorlar 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi bekar kadın toplumda %5 kaldı. geri kalan organdan organa zıplayan tipler. Eşin çok şanslı kendini ve evliliğini düşünen biri bulmuş. Yoksa daha nikah atılmadan orada böyle şurda şöle şurda şunu şunu 500+ istekten fazlasını istiyor sonra nişanı neden attı? 🥴😂 Adamın bunları yapabilmesi için tüm iç organlarına kara borsada satsa gene toplayamıyıcağını anlıyınca pas der tabi.
00 Yorumla
+1 yılBenimde istediğim böyle bir şey evlensemde düğün yapmam zaten
11 Yorumla- +1 yıl
En mantiklisi
Süper bi fikir her kız senin gibi düşünse keşke bu ekonomi de kına nişan düğün isteyenlerin akıl sağlığından şüphe ederim.
10 Yorumla
+1 yılEğer genç olsaydım seni alırdım evladım, aklın yolu bir. Saatlerce tanımadığın insanlara maymunluk yapmanın alemi yok. Tebrikler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı. dolar artınca herkes kendini düğün saçma nişan saçma zaten diyerek avutmaya başladı bulursun fakir bir erkek evlenirsin istese de düğün yapamaz zaten
21 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki maddi durumuna gore bu yorum yapacak. Sacma bulunma sebebi zaten zorlamanmaktan kaynakli. Kişiler mutlu oldugu kisi ile olsun yeter. Fakirlik geçici seyler, anlayisi saygili karakterler gecmeyen huylar
+1 yılYa bende öyle düşünüyorum o parayla eşimle farklı ülkelere gidip gezmek daha mantıklı
20 YorumlaBir sürü gereksiz insanı mutlu etmeye çalışmanın alemi yok bence. Sevdiğim bir kaç dostumla kalite bir mekânda sade bir tören daha güzel olur. İnsanlar yesin içsin eğlensinler diye bir dünya para harcamak çok saçma geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😄😅🤣😆 siz kızlar yakında düğün masraflarını da üstlenirsiniz. Az kaldı buna. Evlenme teklifi tarih oldu. Kizlar yalvariyor evlenelim diye. Yakinda siz erkek istemeye gidersiniz, düğünü de balayinida siz yaparsiniz 😆🤣😅😄 bir kadina bu kadar masrafa değmez bence de. Hak etmiyorsunuz düğünü falan, sizde bunun bilincinde olduğunuz için, düğünsuz de olur demeye başladınız. Anam babam istemese ve düğün takılarını bilmesem bende size düğün yapmam, hak etmiyorsunuz çünkü,, değmez size 😄
04 Yorumla- +1 yıl
Niye degmez
Cevap sahibi+1 yılHak etmiyorsunuz çünkü. Ne yaptın da düğünü hak ettin derler
- +1 yıl
Dugun sadece kadina yapilmiyor. Ayni oranda erkegin de dugunu. Erkek ne yapmis da hak etmis 🙄
Cevap sahibi+1 yıl@Kırlariçindebikız evlenmek isteyen sizsiniz. Erkeğe kalsa bekarlık sultanlik
Saçma değil tabi ki. Ben de düğünlere anlam veremiyorum. 6 7 saat kalacağın bir yerde niye o kadar uğraş vereyim ki? Düz sade bir şey olabilir aşırıya kaçmadan. Hatta karşı taraf isterde direkt imza atıp bitsin
00 Yorumla
+1 yılBunu isteyen çok erkek var, karşı çıkanlar genelde nargileci kısa paça ihaleci yandaş keko tayfa. Böyle erkeklerden uzak duramıyorsan suç sende.
03 Yorumla- +1 yıl
Hayir aksine cok modern tiplerden geliyor bu fikir.. beni sasirtanda bu
- +1 yıl
modern olup da bunu isteyen adamı nereden buldun ben arasam bulamam :D
- +1 yıl
Cocuk moderndi ailesi geri kafaliydi
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılhayır saçma değil fazla gösterişli düğün nişan gibi merasimleri bnde sevmiyorum gereksiz geliyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHiçte zor değil 👍
Düğün çalgı cengi sevmeyen çok erkek var.
10 Yorumla
+1 yılValla ben de bu fikirdeyim. Benim de eski erkek arkadaşım ne alaka dul mu alıyoruz ben anlı şanlı düğün isterim demişti yani anlayacağın sadelik en güzeli ama herkeste durmuyo
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılvalla artık devir böyle zaten boşuna düğün müğün masrafı yapmaya gerek yok en güzeli sade bi nikah mis gibi öteki türlü evlendikten sonra borç ödüyon sürekli
00 Yorumla Saçma değil çokta mantıklı. her şey çok masraflı oldu artık. İnsanları eğlendiricez diye dünya paralar harcamaya gerek yok. Nikah yap topla takını borçları temizle yap tatilini. Birbirinize odaklanın.
00 YorumlaAksine son zamanlarda okuduğum en mantıklı düşünce toplumun dayattığı saçma örf ve adetleri yerine getirmek zorunda değilsiniz heleki bu devirde maddi açıdan bitirir sizi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. sende bir sorunv ar bence ya cekindiğin bişey var dugun kına ile ilgili. moderin kızsın ya da bunlar gelenekler cag dısı dıyen emo kızlarından. ya parasal bişeyler var ya psikolojık sorunlar:D
00 Yorumla
+1 yılDüğüne para harcayacağıma, akrabalara beleş yemek verip bugüne kadar bana yaptıklarını unutacağıma veririm o parayı tur şirketine avrupada krallar gibi bir haftasonu geçirir gelirdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılIste kafa dengi dedikleri. Bu , evlenmeden sunu yaparm bunu yaparm diyen erkek cok evlendikten sonra degisiyo hadi bakalm buna taman desinler de görelim sözünün erimiymis
00 Yorumla
+1 yılDüğün dernek aynen gereksiz fakat bir kına fena olmaz şöyle premsesler gibi giyinip eğlenip ele güne hava attığımız 🤭😂🙈🙈
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen de böyle düşünüyorum, kına yapmamıştım, söz-nişan evde oldu. Düğün zaten erkek tarafının, onlar da yemeksiz yapalım dedi kabul ettim.
Yemek masrafı olmayınca pastanın, kuaförün ne bileyim çiçeğin şuyun buyun en güzeli yapılmıştı...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aksine ben bu kafada kadın bulabilsem derhal evlilik düşünmek isterim, çoğu kadına bu görüşü paylaşsam biz görüşmeyelim derler ne yazık ki
10 YorumlaOlması gereken bence de bu zaten. Keşke bütün kadınlar böyle düşünebilse...
20 Yorumla
+1 yılOlması gereken budur da millet oynamak istiyor maalesef
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence çok mantıklı. Birkaç saatlik eğlence için borç altına gireceğinize o parayla gezin tozun eğlenin istediklerinizi alın
21 Yorumla- +1 yıl
Bencede aynen
+1 yılAyyy bendee sözede gerek yok sadece bir nikah hayalimdeki gelinlik ha bide bekalığa veda başkaa hiçbir şey istemeömmm
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılyok sacma değil bende öyle düşünüyorum ama banada hep dügün istiyorum diyen erkekler denk geldi
00 Yorumla
+1 yılAslında olması gereken bu fakat nedense olan da olmayan da bir gösteriş merakı yüzünden borç altına giriyorlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Keşke her hatun senin kadar naif düşünceli olabilse senin gibilerin sayısı azaldı seni müzeye kaldırmak lazım...
00 Yorumla
+1 yılVah vah zengin dertlerine bak
Biz seni anlamazük
Illa bulursun sizin tayfadan birisini
Umarım sadık olur00 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum. Ne ya milletin gönlünü eylemek için harcayacağın parayla kral gibi keyif yaparsın. Boş gereksiz masraf
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYahu çocukluğundan beri kadınların bir hayali vardır onu da elinden almaya çalışıyorsunuz. Hayatında bir kere ya da sayılı kere olacak bir şeyi neden çok görürsünüz kendinize ve eşiniz olacak insana hayret bir şey ya
00 Yorumla- Devamını Gör (165)
Devamını Gör(210)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Düğün ve kına istemiyorum. Sade bir nikah ve öncesinde evde sade güzel bir söz yeter. Saçma mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler