Bir kere nişanlandım ve nasip değilmiş bitti. İnsanların benim mutluluğumu paylaşmaya değilde laf söz aramaya küçümsemeye geldiklerini fark ettim. Açıkcası o gün mutlu günüm olumsuz etkileyecek kimse hayatımda olmasın istiyorum artık bir dahakine. Aile Arasında bir yüzük takılır ve nilahla giderim diyorum inşallah kafa dengi biri olursa. Alışılmışın dışında iş yapmakta korkutuyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eskiden usul şöyle idi.
Durumu olmayan insanlar nikah kıyardı ve belediyeye sarayında evlenirlerdi. Zenginler ise salon tutar har vurup Harman savururlardı.
Şimdi ise günümüzde bunların tam tersi yaşanıyor. Artık normal aileler Balo davet salonlarında evlilik serüveni yaşıyor.
Zenginler ise zamanın kıymetini bilip nikah salonunda işlerini hallediyorlar.
Tabii ki de her Zengin kendi şanına göre düğün yapıyor. Eskiden söz nikah evde aileler arasında yapılırdı ama şimdilerde ise salon tutulup sırf para toplamak için böyle bir usül getirdiler.
Para sizin ister salon tutarsınız ister evde yaparsınız. Ama sonuç olarak maddi bir külfet bunlar. Bunlar aranızda konuşulacak konular. Aranızda karar vermelisiniz. Elbette ki içinizde bir ukte kalmasın.
Ama ölçülü olun. Mutluluk için de Servet harcamayın. Paranızı çöpe atmayın. Sonra o parayı kazanmak için insanlar çok afedersin Eşek gibi gece gündüz çalışıyorlar.
İnsanlar sırf rahat bir yaşam alanına sahip olmak için yıllarca çalışıyorlar ama gençlik ve ömürleri gidiyor. Sorsan ne geçti eline, gençliğini mutlu yaşayabildin mi? Haz aldın mı? Dolu dolu yaşayabildin mi? Hayır.
Belli bir saatten sonra insanların yaşı alınca da Emeklilik hayali kuruyorlar. Düşünsenize yaşı bekliyorsunuz yani Yaşlanmayı arzu ediyorsunuz aslında.
Demem o ki Zamanın ve Gençliğinizin değerini bilin. Para bir amaç sakın onu kölesi olupta yıpranmayın, Gençliğinizi körertmeyin.
Rabb'im hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez...
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız çok teşekkür ederim 🌸 o kadar güzel yazmışsınız ki
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılBence gayeye olur. Ben pandemiyi denk geldi diye direkt nikah istedim olmadı ama keşke olsaydı. Her anlamda daha az yorulurdum. Allah hakkında hayırlısını versin canım ❤️ inşAllah çok mutlu olursun
00 Yorumla
istemiyorsan yapma mecbur değilsin içinden nasıl geliyorsa, öyle bir zorunluluk yok. Ben de sevmiyorum kına, söz, nişan düğün, aile arasında olması en iyisidirek git evlen.
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten en yakınlarımız mutluluğumuzu paylaşıyor gerisi yalan
+1 yılAsla nişan hicbirsey istemiyordum her şey kaçar tane oldu 😂 yani olduğuna pişman değilim ama olmasaydı da olsun demezdim ne istiyorsan onu yap.
02 Yorumla
Soran+1 yılGönlümü yormayan Allah rızasını düşünen biri olsunda inşallah ortak noktada buluşuruz
- +1 yıl
İnsAllaj
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
56Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılOlmazsınız
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılZaten beyni olan bunları yapmaz dinde bunlar yasaktır ama insanlarda din iman mı kaldı ki erkege sorulacak sorular imanın var mı namazın niyazın var mı içkin kumarın vs bunlaro yapmıyorsun degil mi diye sorulur ama bu turk milletinin dini imanı para oldu mu tabi paran var mi araban var mi evin var mi soruluyor parali bir erkekle kiz evlenmis tabi iliskiye giriyorlar iliskiden sonra erkek gusül abdesti almiyor kiz bunu ailesine anlatiyor baba oglanla konusuyor sen neden abdest almiyorsun diye soruyor oglan da siz bana dinin imanin var mi diye sormadiniz ki evin araban paran var mi diye sordunuz diyor hem erkege hem de kadina bakilir evlilik Allah rizasi icin yapilir evliligin ne oldugunu bilmeyen bir toplum olduk artik zaten evlilik kalmadi sevgili bul onunla seksini yap bitsin gitsin
22 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir yaşantı istemiyorum ki. Geçen biri geldi oğluna kız bakmaya namaz kılıyor mu diye sorduk kadına arada dedi. Cumaları kılıyor mu dedik ona da müsait olursa diyince yok dedim. Allahtan yalan söylemedi
- +1 yıl
En iyisini yapmışsın doğru olanı
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bence kişi isteğe göre kına düğün vb şeyler yapmalı. İstemiyorsa pişman olmaz. Kına düğün gibi organizasyonları isteyen kişilerin çoğu en iyisini yapalım düşman çatlatım derdinde.
Öncelik ve ölçü şudur namaz kılıyor mu? Farz ibadetlerini yapıyor mu? Haramlardan uzak duruyor mu? gibi gibi.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür ki ilk baktığım şeyler bunlar. Kına nişan düğün gini şeyler beni yoruyor. Birde sürekli gelip gitme yeni bir şey için toplanma gibi adet var isteme ve nişan bir arada gibi aile arasında olsa mesela tadından yenmez
Soran+1 yılİnsanlar öyle iğrençlik yaptılar ki umrumda değil
- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılne uygunsa onu yap illa gösteriş uğruna tonla para dökmeye ayrıyetten bir gram faydası olmayan akrabalara eğlence ve boş karınlarını doyurmaya ne gerek var?
Örneğin ben evde kına nikâh sonra da restoran tutucam yemek müzik dans ve eğlencem bitti gitti11 Yorumla
Soran+1 yılOhh miss
+1 yılBen de öyle yaparım hatta düğün de istemiyorum. Söylediklerinde çok haklısın. Bir de milletin takacağı iki kuruşun yanında yapacakları onca dedikodu ve düğün masrafları... yani değmez. Yaparsınız bir dış çekim olur biter.
12 Yorumla
Soran+1 yılDedikodu insanı bitiriyor gerçekten. Lafsız sözsüz bitsin daha ne
- +1 yıl
Bir de zaten herkesin ne m. al olduğunu biliyoruz ne gerek var gereksiz samimiyete, mendebur suratlarını görmeye...
- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılKin cok sacma bir sey... neden aglatiyorlar gelini anlamis degilim... Nisan da bombos bir olay evlenme dairesine gidip evlenip es dost akrabalarla da soyle eglence duzenlesek ne guzel olur da... elalemi mutlu etmemiz laizm
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel görüşün için ✨
Soran+1 yıl@ZaxraI8 sevinç paylaşan çok insan göremedim ya. En azından çevrem öyle davrandı o gün
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılEğer istemiyorsanız neden pişman olacaksniz ki.
Başkalarının lafına göre hreket eden biri değilseniz pişmanlık söz konusu bile olaMaz.
Keşke kelimesini kullanmayan birisi değilseniz fazla takılmayın.15 Yorumla
Soran+1 yılİçimden gelmiyorsa o ortamda mutlusa olamıyorum zaten. tek korkum erkek tarafının ezmesi. nişanlı iken pek bir şey aldırmadım kıymetimi bilemediler
- +1 yıl
Eğer içinizde bir kuşku veya acaba varsa hiç başlamamanizi tavsiye ederim.
Deneme yanılma ile başlayan hayatların nereye gittiğinin örneğini çok gördük - +1 yıl
Tabi son karar yine sizin
Soran+1 yılMaalesef içimde kuşku ola ola evet dedim ve yaşadım o kadar haklısınız ki...
- +1 yıl
Tercih ve karar sizin.
Olumlu olumsuz herşeyi siz yasayacaksiniz
- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılBende istemiyorum ama annem babam sonra pişman olursun diyor, evlenen arkadaşlarda pişman olursun diyor. Sanirim yapacağım ama daha evlenecek erkek yok 😃 hayallerde kalacak sanirim
22 Yorumla
Soran+1 yılBenimde yok🤣
Düğün, nişan, organizasyon hayalleri kuran biri pişman olur ama olmasa da olur dediğin şeylerse bunlar pişman olmazsın. Ben de sade nikâhtan yanayım ve pişman olacağımı hiç sanmıyorum..
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 🤲🏻
+1 yılPişman olursun. Kalkıp çok büyük şeyler yap demiyorum ancak küçükte olsa bisiyler yapın. İlerde anın olsun kinam nisanim dersin. Çocuklarına anlatırsın. O yüzden yapmanı tavsiye ederim.
11 Yorumla
Soran+1 yılBakalım hayırlısı olsun
Ben 2 yıl organizasyon şirketinde dansçı olarak çalıştım ve bu kadar açma şeyler olmaz dışarıya mutluluk tablosu yansıtıp gelin odasında kavga edenlere defalarca rastadim ve fuzuli masraf asıl yaparsan çok pisman ölürsün onun yerine evine fanidigin yakınlarını çağır her kişiye bir tane hediyelik ver bir hatıra geldikleri için teşekkür et bu kadarı kâfi bence
18 Yorumla
Soran+1 yılDansçılar da saçma geliyor bana da neyse 🤣 hadi yaptım diyelim çıkar tek başıma oynarım
+1 yılNişan kına gibi şeyleri seviyorsanız, maddiyattan dolayı yapamıyorsanız ilerde pişman olursunuz ama gerçekten sevmiyorsanız istemediğiniz birşeyin pişmanlığını duymazsınız
13 Yorumla
Soran+1 yılSevmiyorum ya akrabalarımla da aynı ortamda bulunmak istemiyorum iyi niyetli değiller burun kıvırıp oturuyorlar
- +1 yıl
Nişanı evde aile arasında yapabilirsiniz kınayı yapmak zorunda deyilsiniz her zaman banada çok anlamsız ve saçma gelir ama zevk ve talep, istek meselesi kimseyi mutlu edemezsiniz, etmeye de çalışmayın siz ve müstakbel eşiniz ve aileniz neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın, bu sizin hayatınız sizin kararınız
Soran+1 yılEvde yaptık zaten akrabalar vardı ama onda bile sıkıntı çıkardılar yaydıklaeı enerji ile
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılİsteme söz nişan kına düğün o bu hepsi lüzumsuz geliyor bana. Sırf aileler istiyor diye kalkıp düğün yapamam. Erkeğin ailesi zımbırtıları ister seni yadırgar felan evlilikten soğumak için nedenler😏 Bir de şimdi erkekler düğün meraklısı şaka gibi🤣🤣
111 Yorumla
Soran+1 yılNiye o kadar düğün meraklılarıysa anlamadım
- +1 yıl
Çünkü takı takılacak para yağacak yaa 😂 yoksa bir erkek niye düğün ister ki 🤔
Soran+1 yılAma düğün salonlarına denk bile olmuyor ki en azından bizim burada öyle. Zaten görgüsü olan kişiler nikah bile olsa gönderiyorlar altını
- +1 yıl
Her evlenen zararlı çıkıyor : ) o bir gerçek ama buna rağmen erkeğin istemesi saçma. ya da pısırıktır ailesine "hayır" diyemiyordur 🤣 aile istediği için oluyor düğünler
Soran+1 yılYa ev eşyası ev derken zaten milletin anası ağlıyor şu devirde. Az alsan bile her şey pahalı yeniden ev kurmak kolay değil. Saçma geliyor
- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Parası bol desen sonrada kendileri ağlanıyor 🤣 dengesiz kafalar.
Soran+1 yılAnneleri öyle istiyor genelde yani göreyim mürüvvetini diye
- +1 yıl
Pısırık yani 😂
Soran+1 yılPısırıklıktan nefret ediyorum. Tabi herkes öyle olduğundan mı yapıyor orası ayrı 🤣
- +1 yıl
ahahahhaha günün haklısı ilan ediyorum seni 🥳
Tek değilmişim böyle düşündüğüm için yakinlarımla aramızda biraz gerginlik olabiliyor. Öyle topluluklarda benim mutluluğumu paylaşmaya değil de laf söz etmeye geldiklerini biliyorum. O yola birgün nasip olurda girersem kendim nasıl mutlu olacaksam öyle ilerleyecegim inşallah.
Sen nasıl mutlu olacaksan öyle yapabilirsin inşallah.02 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür anlayan biri çıktı. Allah razı olsun sizden. Rabbim gönlünüze göre versin
+1 yılSade olsun, sağlam olsun. Satafatli biseyler yapılıp iki yıl sonra boşanmayacaginin mutsuz olmayacaginin garantisi yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılBen açıkçası söz isteme nişanı bir yapıp,
Sadece nikah yapmak istiyorum.
Kinaymis, düğünmüs ugrasamam11 Yorumla
Soran+1 yılAynı şekilde düşünüyorum inşallah
Nikah yaparsan olmaz bence ne kadar para harcatırsan degerin o kadar olur biraz ugrastır ki degerin artsın
11 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef kötü niyetli insan çok. Keşke haksızsın ditebilseydim
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNişan ve kına keşke yapmasaydın daha iyiymişti insanlar laf söz etmeye gelirler ve sen nişanı mı attı ve neden attın
18 Yorumla
Soran+1 yılSevemedim ya başta anlaştığım insanla tanıdığım insan farklıydı
- +1 yıl
Sevemedin mi başta anlaştığın kişi tanısa tanışa farklı mı çıktı ondan karşı tarafın sana karşı sevgisimi yoktu onu mu diyosun hanfendi
Soran+1 yılFarklı biri çıktı sevgisi yoktu evlenmek için evleniyordu
- +1 yıl
İnsan tanıya tanıya ne olduğu çıkıyor işte sevgisi yoksa evlenmeye gerek yok ozaman hanfendi iyi ki atmışın nişanı yol yakınken
Soran+1 yılÇok şüküüüür
- +1 yıl
Evet öyle hanfendi nişanlandığın kişi yakın kişimi tanımadığın kişimi
Soran+1 yılAileler tanıdıktı
- +1 yıl
Aileler tanıdık olunca nolacak
bende istemiyrm ama kanka kendini guvenceye almak icin altin al kendi hesabina yatir kiymetin bilinmezse diye
12 Yorumla
Soran+1 yılBak haklısın millet ezik sanıyor öyle gönlün geniş olunca
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılEn doğru olanı yaparsın inan. Çok yakın arkadaşlarınızı ailelerinizi toplayın küçük bir eğlence yapın bence bu yeterli.
12 Yorumla
Soran+1 yılBazı arkadaşlar bile gereksiz
- +1 yıl
Gereksizler arkadaş olmuyor ya :) Yani "bu benim arkadaşım" dediğim bir insan kardeşim gibi olması lazım. Gerisi gerçekten gereksiz
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Niye pişman olasın düşüncelerinde haklısın. Gelen insanlar mutluluğuna şahit olmak yerine karaktersiz hareket ediyorlar
14 Yorumla
Soran+1 yılYa çevreden tepki geliyor kız dediğin oynamadan gelin olur mu diye
Soran+1 yılGerçekten öyle birde memnun olmuyorle
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsıl nişan düğüne niye onkadar para verdim diye pişman oluyor insan. Kimsenin faydası yok iki kuruş takacaklar diye onkadar zahmete gerek yok o parayla tatile gidin altın alın
13 Yorumla
Soran+1 yılMillet birde dedikodu yapıp gidecek
Cevap sahibi+1 yılEvet düşünsene mi yiyip içip üstüne dedikodunu yapıp göbek atsın diye kredi borcuna giriyosun değer mi😂
Cevap sahibi+1 yıl*millet yiyip içip... Olacakti
+1 yılşimdiden pişman olma olasılığını düşünüyorsan.. bu konuda kararsız oldugunu gösterir!
12 Yorumla
Soran+1 yılHerkes bunu derken düşünmemek elde mi? İçten içe istemediğimi biliyorum ama ileriki yaşlarda insan nasıl düşünüyor bilmiyorum ki. Tecrübe eden varsa diye sordum.
- +1 yıl
anliyorum.. bugun kararli olursan..
ileride pisman olmiyacagini düsünüyorum 😊
- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılKına güzel de çoluk çocuk dolstugu düğünü bebb de istemem
11 Yorumla
Soran+1 yılKınada da doluşuyor sıpalar
Hayır düğünde yapma, takıların getirisi bile düğün masrafına yetmiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılSen adamdın bacım adam adam inşallah karşıma senin gibi birisi cıkar
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha iyisi çıkar inşallah.
+1 yılİlerde pişman olursun yap derim hem eğlenceli oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle düşünüyorsunuz. Siz yaptınız mı?
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPişman olursun. Aile arasında gönlünce bi nişan ve kına yap düğün istemezsen nikah kafi gelir. Ama güzel bi eğlence organize et kınanda ve keyfini çıkar çağırmak istemediğin kimseyi çağırma
10 Yorumla
+1 yılOlabilir Ben de her türlü fikre saygı duyuyorum ama şu an Hayatında biri yokmuş hayatını aldığın kişinin de fikirlerini önemsemen gerekiyor o zaman ortak karar verirsiniz Bence Hayatında biri yokken net olarak bir sonuca varamayız
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet o yüzden kesin konuşamıyorım çok isterse kendi bilir yani uyarım ona ama maddi anlamda da zorluk çeksin istemem
- +1 yıl
Seni tebrik ederim Herkes böyle düşünmüyor İnşallah karşına çıkan erkek seni hak eder
Soran+1 yılİnşallah Allah razı olsun
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence en mantıklısı o. Aile arasında sevdiklerinle yapılan bir kutlama nişan kına düğün gibi milletin dedikodu yapmaya geldiği etkinliklerden çok daha özel ve değerli
10 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan neden pişman olasın ki. Nişan kına bana da çok gereksiz geliyor yapmayı düşünmüyorum. Bir anı kalmasını istiyorsan en yakın arkadaşlarınla aranızda küçük bir organizasyon yapabilirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yıliçinden geliyor ise aleme inat çatır çatır oynaaa. enmutlu gunun ogun, düşman çatlat boş ver. hatta istanbuldaysan KS ailesi olarak geliriz kalabalk bir grup olarak :) ama acımız taze derin. yaralarımızı saralım ondan sonra..
015 Yorumla
Soran+1 yılYok yakın zamansa düğün planım 🙂 teşekkür ederim güzel düşünceniz için tebessüm ettim sayenizde 😊 keşke abim kuzenim olsaydınız samimiyetinizi öyle hissettim
- +1 yıl
benimde kız kardeşe ihtiyacım var :) ama ben abiniz olsaydım o düğün yakın zamanda zor olurdu. kolaymıdır be kardeşimi almak peeh :) :)
- +1 yıl
emek verip yazdığımız böyle tsk ediyor yaa cansın :) farkında olunması cokguzel emek verildiğinin
Soran+1 yılZaten ben aile evinden kolay gidemedim. O iş bitti 😊 abim olsanız herhalde zor zamanımda yanımda olurdunuz daha kolay geçerdi o süreç. Allah samimi insanlarla karşılaştırsın sizi de
- +1 yıl
o süreç belkide hiç oluşmazdı. dağ gibi abin var kız ne süreci :) aminnn yürekten amin bilmukabil
Soran+1 yılKesinlikle oluşmazdı ondan emin oldum 🤣🤣
- +1 yıl
yansıtabildiysek nemutlu beni anlayana :)
Soran+1 yılMesleğe sanat yazmışsınız merak ettim özel değilse nedir? Benimde alanım sanat Merak ettim açıkçası
Soran+1 yılKaç yıldır abim yok diyordum on dakika da olsa abi duygusunu yaşattınız valla
- +1 yıl
ayakkabı moda tasarımcısıyım. sizin nedir?
- +1 yıl
abinizin infosunuda hemen araştırmıssınız, hangi sanatı icra ediyorsunuz falanlar :)
Soran+1 yılResim bölümü okudum canım abim :) merak ettim baktım
- +1 yıl
hmm kardeşcan resim bitirmiş demek. abininde resimi iyidir :) gençliğimizde graffiti atardık 3-4 metrelik duvarlara. bizim zamanımızda onlar vardı tabii. kara kalemde severim , geneli araba olsada yapardım :D
Soran+1 yılBen insanın sanattan anlayanını hisseder samimiyet beslerim 🤣 maşallah size. İnsanın üretebilmesi onu çok farklılaştırıyor
- +1 yıl
nasıl sanattan anladığınızı bana yazarmısınız dm den lütfen :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılPişman olursun zaten bir kere evleniyorsun ondada mutlu ol imkanın varken yap
11 Yorumla
Soran+1 yılYav aman milletten tiksinme boyutuna gelmişim
+1 yılEn güzeli. Sade bir nikâh çok yakınların olduğu bı de nikâh sonrası bir yemek tamamdır gerisine gerek yok.
Doğru bir karar bencee10 YorumlaGenelde öyle bende evlendim ayrıldım akrabalrin canım laflarindan dedikodudan eşim Özbek idi bir sene yaşadım ayrıldık kendi akrabalarin lafları bitirdi
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl oldu dinleyebilşr miyim
- +1 yıl
Eşim yabancı idi benden 9 yaş küçüktü eş dost bildiklerimiz bizim kültür le onların kültürü karıştırdı çocuk olacaktı ikizler düştü tartışmalar benim ailem benden habersiz eşinle tartışmalar dedikodu kadın lafları bitmez en sonunda ayrıldık herkes rahat ben tekim beni düşünen olmadı çok iyi işim vardı ondanda bıraktım kariyerim de on numara biri makina teknisyenim üç aydir herkesle ugratik düğünde de aynı biz hariç herkes konisma hakkima sahip olur maalesef edepsiz bı toplumuz düğün konusunda
Soran+1 yılOoooo baya bir uğraştırmışlar. Milletin lafıyla ayrıldınız mı yani
+1 yılBaşkasını eğlendirmek için o kadar para vermeye gerek yok bence o düğün salonu gelinlik pasta parasına bir bulaşık makinesi koltuk alırım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı fikirdeyim ama bunu kabul edecek çok erkek yok
12 Yorumla
Soran+1 yılKabul eder de bize saygısı olur mu
Cevap sahibi+1 yılParasını yiyene saygıları var dimi akılları yok
+1 yılmaalesef herkes aynı seven nadir düşman ise aşırı çok bende aynı düşünceye sahibim elimden gelse sade bir nikah ile dünya evine girmek isterim ama malum takılan altınlar ve paraları almam lazım 😁😁
12 Yorumla
Soran+1 yılYa takılanları geri vermek zorunda değiller mi
- +1 yıl
Ondan bahsetmiyorum düğün şart diyorum yani nişan olmasada olur anlamında
Kesinlikle olmazsın. Tamamen gereksiz işler. Boş kalabalık
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBana da nişan ve kına saçma geliyor. Düğün de gereksiz ama aileler uzun süre bunun için başınızın etini yemesin istiyorsanız bence sade bir düğün az kişiyle işi bitirin.
10 Yorumla
+1 yılpişman olmazsın, az para harcamış olursun bu da mantıklı bir şey
10 Yorumlayaptığına pişman olursun, ama yapmadığına iyi ki dersin.. boşa masraf başka bişi değil.. cebinde kalır birşeyine bir derdine derman olur o masraf.
135 Yorumla
Soran+1 yılErkekler bir şey almayan kadını eziyor daha doğrusu erkek tarafı bir kere tecrübe ettim. Tek korkum bu ama Allah'tan da korkuyorum
Soran+1 yılSjsjjsjs aradığım yorum. Mesela çarşıya çıkıyorum anlayışlıyım kuyumcuya giriyorum anlayışlıyım herhangi birşeyi beğendim bile diyemedim. Gözlerinde küçüldüm bu sebeple
Soran+1 yılValla içimde ukte kaldı, tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Yani bu sebeple önemsenmem diye. Çünkü genede arsız olamayacağım
Soran+1 yılBen kendimi de herkesi de düşünürüm ama insanlar sadece kendini düşünüyor. Benim sıkıntım bu. Benim edepli davranan gelinim olsa çarşılarda surat asıp hevesini kursağında bırakmam
Soran+1 yılYa adetler bellidir alınacak bellidir ve usulü bellidir. Ben fazlasını istemedim hiçbir zaman. Öyle fazlada harcamadılar harcasalardı da kendimi çok mahcup hissederdim.
Çarşıya çıkıyoruz kimse konuşmuyor ben bir şey diyemiyorum inan o duruma düşeceğime damdan düşseydim dedim öyle için sıkıldı
Soran+1 yılGenelde dua ediyorlardı yüzüme ama bilemiyorum 🤣
Ne derlerse desinler ben içimden eminim ama tabi kötü yansıtmaları hoş olmaz
Soran+1 yılEn azından almaları gerekende beğenirim kesinlikle. Fazlasını istemem ama üstlerine düşeni yapsınlar napayım
Soran+1 yıl🤣🤣🤣 nasıl diyeyim karşıdaki utanmıyor ben utanıyorum. Afedersin babanne donunu alıp geldi kadın kızarıp bozarmadı
Soran+1 yılYok ya ben zaten bitireli çok oldu ne alaka yuva yıkmakla. İnsan gelinine veya damadına bir şey yapıyorsa onun genç olduğunu hevesli olduğunu bilip hevesini söndürmemeli. Bu sizin veya benim ayıbım değil onların ayıbı. Ya herkes kendi eksiğini alacak adetler olmayacak olacaksa da özenerek yapacaksın. Genç bir kadına nedir bu çamaşır diye beynimden vuruldum inanın yani. Evlilikten soğutular. Allah düzgün niyetli ile karşılaştırsın. Durumu yok yapamıyorsa her şey anlaşılıt ama kıymet verilmiyorsa insan hissediyor
Soran+1 yılHa yok çok oluyor kendinizi suçlu hissetmeyin 😊
Soran+1 yılGüzelce dinleyip yorum yaptığınız için teşekkür ederim sizin gibilerin sayısı bu sitede çok az🌞
Soran+1 yılYanmaktan kurtuldum bende tabi karşı tarafta benden kurtuldu. Rabbim iyi insanlar çıkarsın karşımıza
Soran+1 yılSizde mi nişandan döndünüz
Soran+1 yılAnladım. Kiminin imtihanı erken bitiyor kimininki daha geç işte ama bitiyor
Soran+1 yılNiye öyle dediniz
Soran+1 yılBitmedi mi
Soran+1 yılİşte ben sizin kadar anlayamıyorum. Allah güç kuvvet versin. Ne hayallerle evet diyip yola çıkıyoruz sonunu düşünmeden
Soran+1 yılÖneri ve tecrübelerinize açığım dinlemek isterim
ben de istemiyorum açıkçası akrabalarımın yüzünü görmek dahi istemiyorum inşallah evleneceğim kişi bu konuda anlayışlı olur
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılHepsi gereksiz saçma şeyler ben de ilerde evlenirsem hiç birini yapmam sadece nikah yaparım
10 YorumlaKimin ne düşündüğü umrunda olmasın istedim nişanlandım nasip değilmiş ayrıldım dersin evli insanlar boşanıp 2. ye 3. ye evleniyor kimin ne dediği önemli değil senin ne istediğin nasıl istediğin önemli. Hayata bir daha gelmiycez en güzelini yap ki ilerde keşke demeyesin. Şahsen bende nişanlıydım 2 gün önce yüzükleri attık eğer olurda biriyle evlenecek olursam sabahtan akşama kadar davullu zurnalı düğün isterim 😂
00 Yorumla
+1 yılmeraba
evet bende istemiyorum bana saçma geliyor ben doguluyum burada bir düğün salonu kına ve düğün iki gece 60.000 tl o parayı sacma sapan dugun yapacagıma tatile gideriz daha iyi00 Yorumla
+1 yılBence ilerde öyle biriyle tanıştığında onunla konuşabilirsin en azından şatafat olmadan sınırlı bir şekilde yaparsın
03 Yorumla
Soran+1 yılİllaki belli noktada olur diye düşünüyorum ama akrabalarımı istemiyorum
Soran+1 yılYani mesela kıba mı olacak küçük bir yerde arkadaşlarımla yaparım. On tane kıyafet değiştirmem dansçı tutmam en fazla böyle olur
- +1 yıl
Valla böyle düşünmen aslında çok iyi ama işte a dan z ye düşünmek lazım bunu
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bi kizin boyle dusunmesi ne guzel. Gunumuzde zarardan baska bisey degil gereksiz masraf. O paralarla evinizi duzersiniz, guzel bi balayi yasarsiniz
05 Yorumla
Soran+1 yılVallaha öyle çok param varsa da köşede durur yani ille harcamak zorunda mıyım
Soran+1 yılİnşallah
Soran+1 yılCimri olmasında anlaşırız inşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende istemiyorum ama karşı taraf ve benim ailem istiyor bu konuda beni çok zorluyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlünüze göre versin
+1 yılİçinde ukte kalmayacaksa ileride keşke kına nişan yapsaydım demeyeceksen yapmayabilirsin çokta önemli değil
03 Yorumla
Soran+1 yılSadece bindallı giyme isteği var. Yakışacağını düşünüyorum onun dışında ukte kalacak bir şey yok
- +1 yıl
Bindallıda kınada giyinir evde ya da bir salon tutup yapabilirsin kendi aranızda
Soran+1 yılHayırlısı olsun bakalım
+1 yılBence mantikli ben gorustugum insanlara oncesinde istegimin bunlar olsugunu soyluyorum zaten olumsuz ise devam etmiyorum acikcasi
04 Yorumla
Soran+1 yılBende söyledim öncekinde ama dinlemediler beni. Masrafı bile geçtim gereksiz enerji tüketiyor
- +1 yıl
Olumlu olanlara ne yapiyosun
- +1 yıl
@teflon-_-tava hepsiyle evleniyorum hdshdhhd kankam yani genel manada birisiyle flortlesiyorsam ve konuyu buraya getirirse fikrimi soyluyorum zaten bu fikre bile agiz bukuyorsa hic uzatmiyorum.
Mantikli bakan ile de deniyoruz bi seyler gittigi yere kadar - +1 yıl
Ha öyle desene kanka aklımız gitti 🤪🤪
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOlursun yap. Hayatında bir kez oluyor bunlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen istemedim erkek tarafı düğünü nişanı yaptı kına yapmadım ama çok pişmanımmm keşke hepsini isteseydim adamlar resmen herşeyin ucuzuna kaçtı... şimdi ki aklım olsa en kralını isterim...
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle düşünüyorsunuz? Çok mu çektirdiler
Cevap sahibi+1 yılYoo çektiremezler bana da. ne bileyim her şey çok daha güzel olurdu benim için.. sadece pişman olursun diyorum..
Soran+1 yılAnladım Allah mutlu mesut etsin
+1 yılBence gerek yok sadelik her zaman iyidir düğün parasını kendi evinize hsrcayabilirsiniz
14 Yorumla
Soran+1 yılİlle para mı harcayım yav 😂
- +1 yıl
Hayır ya akrabalara 1 -2 saatlik gösteriş yapacağınıza o paraya gidin tatil yapın ihtiyaçlarınızı alın
Soran+1 yılHaklısınız takılıyorum
- +1 yıl
Valla mizah şölenisin şakalar efsane 😂 lütfen bir daha şaka yapma
+1 yılÇok pişman olursun benimde düğünüm olmadi pandemiden dolayı hep içimde kaldı 😕
01 Yorumla
Soran+1 yılSen isteyipte yapamamışsın. Ben pandemide bile dua ediyordum şu an biri çıksa da evlensem diye djjs demek ki içten gelen bir şey
+1 yılPişman olmak istemiyorsan düğüne harcayacağım parayı depremdekilere yardım için kullan
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu zamanda çok zengin değilsen düğün salonuna para verilmez zaten ama cimri ile de eş olmaktan korkuyorum ne bileyim
+1 yılBilmem bence uzun uzadıya düşünmeden karar verme bunlar güzel duygular ileride eksiklik duyma
00 YorumlaHaklısın, iyi güne gelmiş gibi görünür toplum.
12 Yorumla
Soran+1 yılAma hepsi arkadan arkaya laf aramış
+1 yılKimsenin ne dediğini önemli değil Sizin kendi düşünceniz önemli insanlar her türlü her şey eder O yüzden takmayın
10 Yorumla
+1 yılBöyle hayallerin varsa pişman olursun
11 Yorumla
Soran+1 yılBindallı dışında yok
- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlenirken nişan kına gibi şeyler istemiyorum. Pişman olur muyum acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler