Lütfen yardımcı olun lütfen?

öncelikle merhaba. sayısalcıyım. 11. sınıfa kadarda feni gayet güzel yapıyordum ama 11 e geçince bir şey fark ettim. önceki fen konuları hep sözelmiş. tarihim 98 edb94 fiziğim 53 biyolojim 88 kimya 81 felan ama ben ezbere daha yetenekli olduğumu düşünüyorum. diş hekimi olmak istiyorum 18ime felanda girdim yani 1 yıllık sene kaybımda var ama sayısal konuların tam mı eşit ağırlıkta bir sürü şey var ezberlenecek derseniz sayısalım zaten 0. ailem yapamazsam 1 sene daha uzatabileceğimi söyledi kazanamazsam ama eşit ağırlığı seçmek istiyorum diyince de bir bölüm gibi bakmıyorlar pek bir mslek tercihi yok. yok diyorlar sen fizikten nefret etmiyorsun fiziği yapamadığın için kendinden nefret ediyorsun. sanki eşit ağırlık seçersem onca yıl boşuna para, emek verip okutmuşlar gibi davranıyorlar. oturup gerçekten çalıştın mı derseniz sayısala hayır, ama video 1, 2 izledim 0 anlama ama 7 10 kağıt verseler hevesle ezberlerim. belkide basite kaçıyorum bilmiyorum. birde malum eşit ağırlıkta daha az netle daha çok derece yapılabiliyor. ne yapsam bilmiyorum ailemi nasıl ikna edebilirim uzattım kbyın lütfen yardımcı olun. ve tartışmayı karşımdakini dinlemeyi felan seviyorum görsel hafızam kuvvetli

Lütfen yardımcı olun lütfen?