Yargıtay 2. Hukuk Dairesi "kocanın tembellik yapıp çalışmamasını" boşanma sebebi saydı. Bu haber beni çok güldürdü. 😂 Tembellik de suç olmuş be kardeşim. :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bu sosyolojik acıdan garip bi karar aslında zihinlerde hep moderin düşünce su sekilde veriliyor algı bu yönde kadın erkek esit kadında calısır öyle erkek calıscak karısına bakcak bu cag dısı görüntü icap eder erkek cocuk bakar kadın işe gider vs vs. hatta karı koca kelimeleri bile kullanılmıyor eş deniliyor 2 sine de bu bile eşitliği gösteriyor. eski düşüncede kocanın cinsel arzularını esı karsılamalı algısı da kırılıyor. kadın istemezse nayn olmaz seks. ama bu kararla bu bu yönelimi bozuyor. sanki eskinin işine yarayan özelliklerini kadınlar tarafından almak gibi. kadınlarda bu var. eşit olmak istioyrlar ama biraz kadınlar daha eşit olsunculuk var. farklı bakmak ıstedım acıkcası klasık yorum bellidir koca ise işe gidicek yargıtay haklı vs. esı burada bi gerekce koymak istemiş dilekceye yargıc abilerimizde tembellik kelimesini uygun görmüşler. yangelip yaptma karısına bakmama diyememişler. ok demişler bosanmaya. bence 2 taraftan biri koptuysa zaten yasal evli olsan ne olur beyinde bosanmıssan
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışması şart zaten. Bunu kalkıp belli bir yasaya bağlamak saçma. Hele şu hayat pahalılığında kesinlikle çalışması gerek.
Ev geçindiren adam çalışmayıp da ne yapacak, nasıl ödeyecek faturaları, market alışverişini vs. Durumları?
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı.
+1 yılAtaerkil/Erkek egemen bir toplumda erkegin tembellik yapıp çalışmaması söz konusu olamaz. Bu kadınlar için de geçerli. Her iki cinsiyetin de kendi yaşamlarını idame ettirmeleri ve sosyal hayata katılıp çalışmaları gerekiyor, ha bu durum önceden konuşulup anlaşıldıysa ve bir taraf çalışmayacaksa, anlaşma dahilinde boşanma sebebi olamaz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
84Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet komik olmuş bence de
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Mantıklı ama eksik.
Kadının da tembellik yapıp çalışmaması boşanma sebebi olmalı.
Bu tip yasalar insanlı evlilikten uzak tutuyor bence.
Zaten mantığı doğru çalışan insanlar, özellikle erkekler evlenmez.
Çünkü yasalar hemen her durumda erkeği suçlu bulmak üzerine evrilmiş durumda.
Siz siz olun evlenmeyin, özellikle erkekler evlenmesin.
Evlenirseniz hayatınız biter zaten, en ufak bir hatada terk edilirsiniz, belki aldatılır da terk edilirsiniz ve başka bir adamla birlikte olan kadına bir de her ay ödül gibi para ödemek zorunda kalırsınız, kadında başka adamlarla sizin paranızı çatır çatır yer.
412 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeyin o zaman
- +1 yıl
@Melissim0272 Evlenmedim zaten, özellikle erkeklerin bu yasalarla evlenmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Akıllı, kariyer sahibi erkler genellikle evlenmiyor artık. Evlilik yasalardan dolayı kendi kendine kelepçe takmak gibi bir şey.
Adam çalışmış çabalamış, kariyer yapmış, mal mülk sahibi olmuş, neden durup durmadık yerde bunları başkasına kaptırabileceği bir şeye imza atsın ki?
Gerçi evlilik sözleşmesi var, evlenmek isteyen kendisini o şekilde garanti altına alabilir. - +1 yıl
Bir kadın bebeği veya çocuğu varsa nasıl çalışabilir
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Hamileliğin belli bir döneminden, çocuğun büyüyene kadar erkeğin çalışıp bakması lazım zaten, ona bir itirazım yok.
Ben sadece yasaların taraflardan birine yüklenmesine karşıyım. Eğer yasalar kadınları eziyor olsaydı kadınların tarafında olurdum. Saçma sapan sebeplerden erkeklere ömür boyu nafaka bağlanatılabiliyor. - +1 yıl
Cinsellik için evlenen erkeklerin başına geliyor o dediklerin. Aklı çalışan düzgün bir kadınla evlenen erkek bu dediklerini yaşamaz. İster kadın olsun ister erkek olsun her insan kendini önceden belli ediyor. Bazen inanmak istemeyip göz yumuluyor o ayrı.
- +1 yıl
@Kartonhelva Cinsellik için evlenmek mi? Afganistan'da falan mı yaşıyorsun acaba?
Cinsellik isteyen insan eğer ortamı müsaitse f. ckbuddy bulur yani seks arkadaşı bulur.
Ortamı müsait değilse de eskort çağırır.
ya da belki de normal kız arkadaşı olur, onunla cinsel hayatı olur.
Mantıklı bir insan seks için evlenmez. Seks için evlenecek erkek varsa bir zahmet uzak durun. - +1 yıl
Siz de hem aldatıp hem boşuyorsunuz ona bakarsan çocuğu olup aldatan eşi hamileyken aldatan erkeklere ne demeli? O kadınlara yazık değil mi? Kanun olmak zorunda çünkü gerçekten erkekler kadını ezme gücünü kendinde görüyor.
- +1 yıl
@Blackskdkdkkd Erkek suçluysa eğer savunacak halim yok, ama yasalar erkeği ezmeye yönelik genel olarak. Eşit şartlar olmak zorunda, bu şekilde, günümüz yasalarıyla evlenmek erkek için çok tehlikeli. Aklı çalışan erkekler evlenmiyor zaten.
Eğer yasalar kadını ezmeye yönelik olsaydı kadını savunurdum, erkek olduğum için erkekleri savunmak gibi bir niyetim yok yani. - +1 yıl
Oda Türkler biraz ataerkil bir toplum kadın cinayetleri vs daha çoğunlukta o sebepten bence yasalar kadını savunmasa erkekleri kimse tutamaz. He bu kötü niyetli kadınların işine gelir mi gelir burada bir açık var evet. Ama erkeklerde ona göre tanıyıp eş seçimi yapmalı. Ben kadınlar haklıdır demiyorum çok kötü olan hemcinslerimde var biliyorum. Burada erkeğe haksızlık oluyor evet ama herşeyi ayrıntılı olarak çözebilecek bir hukuk sistemide maalesef ülkemizde mevcut değil.
- +1 yıl
Anlattığın şeyler cinsellik için evlenen erkeklerin başına geliyor diyorum. Böyle yapanlar var. Adamın dinine ters belki belki zührevi hastalık kapmak istemiyor. Evlilik öncesi iyice tanıyan insan için evlilik problem olmayacaktır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru bir karar olmuş. Erkek çalışmasa baska ne yapacak? Kadin çalışmadığı zaman ev ile ilgileniyor. Ev işleri, yemek, cocuklarla ilgileniyor. Yani eve erkek para getiriyor, kadinda evdeki düzenden vs sorumlu oluyor. Yani kadin calismasa da bir bosluk olmuyor.
Peki erkek çalışmasa ne yapacak? Bizim erkekler zaten asalak olarak buyutuluyor. Ev işi yap desen yapmaz, bilmez, yemek desen onu da bilmez cogu, cocuk bak desen kendi cocuguna bile 10 dk tahammul gösterebilen varliklar. Evde oturup gercekten ne yapacak? Calismasa ne yapacak bizim erkekler?
Bir kadinin calismayan eşi bosamasi cok normal. Cunku erkeklerde kadinlara kadinlik gorevini yapmiyorsun diyerek boşanabiliyor ve dava açabiliyor. Ev işlerini yapmiyor, bunlarla ilgilenmiyor diye boşanan erkekler var. Kimse boş duran birini istemez. Herkesin bir sekilde sorumlulukları var ve onlari gerceklestirmek durumunda.
95 Yorumla- +1 yıl
Bazı erkekler demen daha doğru olur. Genellemiş gibi oluyorsun böyle
Cevap sahibi+1 yıl@GalaksiAdam Bu ulkede eşine ev islerinde, cocuk bakiminda falan destek olan ya da bu tarz kendi temel ihtiyaclarini kendi goren erkekler cogunlukta degil. Bu isleri en cok yapan erkekler bir şekilde anne evinden cikmis bekar yasayan erkekler oluyor. Onun disinda zor. Dedigim gibi azinlikta olan taraf içinde cok yorum yapmaya gerek yok. Istisnalar kaideyi bozmaz.
- +1 yıl
zaten günde 23 dakika ev işine zaman ayırıyor erkekler istatistikler var
- +1 yıl
Ayıp ediyorlar
- +1 yıl
@zİstilacıTürİnsan beni katmamışlar o zaman %100 doğru olan verilere (!)
+1 yılBır yakınımda bu sebepten boşanmak istiyor eşi erkek olmasına rağmen çalışmıyor. Karısı ona bakıyor
Ben olsaydım boşanır mıydım 🤔
Duruma göre değişir. Duruma göre değişir derken ben farz edelim ki sabahtan akşama kadar köpek gibi çalışıyorum eşim olacak şahıs öküuuz gibi evde yatıyor evde hicbirseye yardım etmiyor. İşten geliyorum yemeği çamaşırı ben yapıyorum çocuğa ben bakıyorum eşim dediğim şahısta sabahtan akşama kadar futbol izliyor çıkardığı donuunu çorabı çıkardığı yerde kalıyor. Böyle bir insanın kahrını çekemem
" Erkekler çalışıyor kadınlar evde oturuyor çalışmıyor ama " diyenler olabilir. Erkekler evet çalışıyor eve para getiriyor, ama dün kirli bıraktığı donunu çorabını ertesi gün yerinde temiz buluyor. Çocuk bakma yok, çamaşır yıkama ütüleme yok, yemek yapmak temizlik bunlar da yok.
Eşek gibi ben de çalışayım ama bunlarda olsun. O zaman ortada bı sorun da kalmaz...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMadem eşitsek sorumluk almayan çalışmayan kadından da erkek boşanabilmeli Fakat hep kadın tarafına çalışıyor Hukuk bravo derim. Adalete cinsiyet kavramını soktuk Herşeyin adil olmasını bekliyoruz 😄 neyse Sadece bu örnek bazında konuşmuyorum. Yani eşitlik deyip de Niye kanunlar hep tek cinsiyete odaklı ona vurgu yapıyorum. Kadın delilsiz şekilde beni tehdit etti dese uzaklaştırma alıyorsunuz. Boşandığınız zaman Mahkemeye karısını tehdit etmiş biri olarak gidiyorsunuz. Mesela böyle saçmalıklar Mevcut Kardeşim evlenmeyin burada ki örneğin sizin açınızdan karşılığı yok Çalışmayan veya Ev hanımı olupda sorumluluklarını yerine getirmemesi Boşanma sebebi görülmüyor. Hukukda Evlenmeyin aklınızı başınıza alın
2123 Yorumla- +1 yıl
Anca bu yorumu gizliden yaparsın. Ancak.
- +1 yıl
O zaman erkekte ev işi yapmalı çocuk doğurmalı emzirmeli çocuk bakmalı her şey eşit olmalı değil mi...
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd tamam ven eşitliği savunmuyorum zaten Eşit diyorsanız niye hukukda eşit değiliz diyorum 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Bzöaiaxnekwm linç et diye mi 😄
- +1 yıl
her şey eşit olacak diye bir şey yok erkek ve kadın ayrı varlıklar herşeyin eşit olması zaten mantıksız olur.
- +1 yıl
Eşitliği savunmuyorsun fakat eşitiz. Ayrıca kadınlarda nafaka ödüyor fakat hani siz erkekler biz güçlüyüz diyip diyip geriliyorsunuz ya. İşte o yüzden adalette buna göre şekilleniyor. Bir kadın bebeği ve çoğu küçük ise çalışamaz. Belli bir yaşa gelince çalışır. Kadının işi ev erkeğin dışarısıdır. Ağlamayın lütfen
- +1 yıl
Eşitlik derken hak ve hukuktan bahsediyoruz bu pozitif ayrımcılık değil erkek daha çok çalışmaya dayanıklıdır. Doğanız gereği dişi için bir şeyler yapmak istersiniz sen tembelsin galiba
- +1 yıl
Eşitlik beden vesaire olarak değil zaten hak ve hukuk olarak eşitiz onun haricinde değiliz hiçbir feminist erkek ile kadının bedensel olarak eşit olduğunu savunmuyor
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd Asıl mantıksızlık İşime gelen komuda eşitiz Gelmeyende hayır değiliz demek
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ bedensel olarak eşit değiliz evet ama kadının hem evde hem de dışarıda çift zamanlı harıl harıl çalışmasını isteyen ondan sonrada ben erkeğim ben daha güçlüyüm deyip işten gelince ay yoruldum çay getir yemek getir diyen erkekleri kınıyorum.
- +1 yıl
Bizim savunduğumuz eşitlik güç eşitliği değil bu gözle gönüe bir şey. Erkek yapar kadın yapamaz zihniyeti eşitlik. Sen erkeksin diye benden üstün değilsin bu olay sen yanlış anlamışsın
- +1 yıl
İşimize geldiği gibi mi demişiz? Hak hukuk olarak eşitiz erkek parası yemeye çalışmıyoruz merak etme onları bizler ile bir tutma. Kadında çalışmalı bizim demek istediğimiz eşitlik derken bunu kast etmememizdi
- +1 yıl
Katılıyorum. Kadın erkek işten geliyor erkek oturuyor kadın ev işi işte bu asla eşit değil.
- +1 yıl
Aynen öyle bizler kimse kimseden üstün değiliz diyoruz arkadaş konuyu çok yanlış anlamış
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ kim nerden uyduruyor bunu Madem öyle kadında doğası gereği ev işine yatkındır Yapsın madem niye erkeğin üstüne kakalıyor Diye bende söylemlerde bulunayım o zaman Ben tembel değilim burada bahsettiğim şeyde bu değil Madem oyle hukuk adil olacaksa aynı kanunu Kadın içinde çıkarsın madem diyorum anlarsan artık He bu arada Bedensel dedin Biz sadece bedensel değil daha pek çok konuda eşit DEĞİLİZ
Cevap sahibi+1 yıl@Bzöaiaxnekwm bende diyorum ki Savunulan şey kadının üstünlüğü eşitlik değil Madem öyle kanunda da eşitlik olsun
- +1 yıl
Kadınlar mı ev işi yapmıyor? Sizin evde bu böyle değilse o sizin probleminiz. Niye başka konularda eşit değilmişiz?
- +1 yıl
Kadın üstünlüğü savunmuyoruz hala anlamıyorsun sadece kadınsın yapamazsın diyenler oluyor ya hani. Yapabileceğimizi söylüyoruz zayıf değiliz.
- +1 yıl
Zaten o kadın ev içerisinde gerekli işleri yapmıyorsa mahkemeye gidip ve boşanır adam bu kadar basit
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Bayada bildiğin iş güzarlık bunun milyin tane örneğini sayarım madem eşitlik istiyorsun hadi gel zorunlu askere git hadi butun pozitif ayrimcilikları reddet karşı çık Hadi bak kanunda da eşitliği savun Ama yok çünkü faydanıza varsa eşitiz yoksa degiliz siz yapın biz yapamayiz
- +1 yıl
Sen evini geçindirip karının ihtiyaçların karşılıyorsan ondan para beklemiyorsan oda ev işlerini yapar çocuğa bakar eşitlik sağlanmış olur. Ama yok hem çalışsın hem evde çalışsın hem çocuk doğursun olmaz kardeşim o zaman sende ev işi yapacaksin karin çalışıyorsa. Ancak aldatmak küfür etmek şiddet uygulamak bu tür kötü fiilerde herkes eşit Allah katında da öyle sen aldattın diye daha az günaha girmiyorsun yani.
- +1 yıl
Sen sanırım cahilsin. Kadın asker yok mu? Çok var. Kadın madenci çok var Türkiyede az olması diğer kadınların yapmadığı gerçeğini değiştirmez. Erkek kadar asker olmamasının sebebi kadınlar doğum yapıyor adet görüyorlar ya hani. Bu yüzden zorunlu değil ancak herhangi bir ülkede asker açığı olursa kadınları da zorunlu asker yapıyorlar.
- +1 yıl
Sen adet dönemini 7 gün değil 1 gün yaşa sonra askerlik yap bakalım.
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Bizim eve gore konusmuyorum evde gayette guzel yapılıyor. Ama soylediginin aksine ev hanimi olmayı tercih edenler hem calismasini bekliyor hem ev islerini adamın ustune yikiyor Ve ikinci yoruma cevabımda bastan verildi. Mahkemede boyle gecerli bi neden yok bende buna itiraz ediyorum zaten Yapamassın edemessin diyen yok onlara konus
- +1 yıl
Bende diyorum ki o kadın ev işi ve parayı erkeğe atıyorsa mahkeme zaten boşuyor sen niye saldırıyorsun ki ayrıca iş görmeyen kadınlar üzerinden bizleri bir tutman yanlış.
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd aynı şeyden mi bahsediyoruz yoksa siz beni mi anlamıyorsunuz Bende bu adaletsizliğe vurgu yapmıyormuyum. Ben biz yan gelip yatıcaz sizde calisin mi diyorum Sanırım başta ki yorumu bi cumle okuyup yorum yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Bak ben bunları inkar etmiyorum. Sen nerenden anlıyorsan ordan konuşuyorsun Sonuç eşit değiliz İşte bende diyorum ki Eşitlik diye anıranlar madem öylede hukukda bunu niye kabul etmiyor Sen neyi anlamıyorsun
- +1 yıl
Baştaki yorumuna ithafen yazdim
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Sende en çok acı çektiğin günde hiçbir şey olmamış gibi dik dur Sürekli ilgi göstermek zorunda kalan karşılığın hiçbir şey almayan Sırf cinsiyetinden dolayı sapık ilan edilen Haksız görülen seviyorum diye parası sömürülen Vatanı için cephede savaşıp ölen daha say say bitmez bunları yap gorelim bakalım herseye kendi acinizla baktiginizdan empati yoksunusunuz
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Nickden bariz belli anti maskulenmiş Maskulenizim mecburen olması gereken bir şey Ha kadını korursan sorun yok tabi Gine işine gelme muhabbeti
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd O zaman doğru oku doğru anla
- +1 yıl
Emir verme insan gibi konuş
- +1 yıl
Kadınları suçlamak yerine birazda tecavüzcü sapık hemcinslerini savunsan böyle olmazdı şu an :)
- +1 yıl
Maskülenizmi savunmuyorum. Gereksiz buluyorum hiçbir geçerli sebebi yok. Feminizmin de yok fakat feministler genel olarak bazı erkeklerin bu yarattığı bu yanlışa sebep oldu. Kendi canavarınızı kendiniz yaptınız. Her erkeğe düşmanlık beslemiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd İnsan gibi oku o zaman
- +1 yıl
Onlara laf etseydin * olacaktı başka bir iş ile uğraşıp cevap yazdım 😂
- +1 yıl
Senin nasıl biri olduğunu görebiliyorum anlaşamayınca karına hakaret edersin artık.
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Kadınları direk olarak değil sistemi suçluyorum Kaldı ki suçlanan taraf Bariz ve Açık şekilde hep erkek oluyor Bu yıllardır böyle Ne zaman kadınlarda şu konuda hatalı desen hemen mağdur edebiyatı yapıyor çünkü Yıllardır Erkekler serefsiz o, c pi, slik tacizci tecavuzcu suclanıp. duruyoruz Şu sitede bile Dilimde tüğ bitti genellleme genelleme genelleme diye diye Erkekelrle başlayan asalama cumlelerinden bıktım artık sen kalkmış Birazda hem cinslerini suclasan diyorsun gulsem mi aglasam mi bilemedim Dünya resmen sizin etrafinizda donuyor Bİ BAK Bİ BAK EMPATİ DİYE BİSİ VAR BİDE ERKEK TARAFİNA BAK
- +1 yıl
Srnin karakterinin Allah belasını versin kimde güç fazla ise o fazla iş yapar senin güçlü olman erkek olman gidip istediğini yapacağın benim yapmayacağım anlamına gelmez yazıklar olsun
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd Ben mütevazi olsun kanaatkar davransın vazifesini yapsın sadık olsun Başımın üstünde taşırım öyle kadını Boyle birini bulmak Samanlıkda iğne oldu ya paran için seninke ya da sırf ilgi sömürmek için Tamamen çıkar bahsettiğim özelliklerde yok artık
Cevap sahibi+1 yıl@Bzöaiaxnekwm Boş yere bela ananın başına dolanır o bela sana söylemiş olayım. Tövbe etsen iyi olur. Hala aynı kafadasınız Bana bir tane cümle göster Bak şurda yorumda demişsin ki "ERKEĞİZ BİZ İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ" hadi ara bul yaz görelim. Sırf b, ok atmak için soylemedigim bir sey uzerinden bana saldirma
- +1 yıl
Her erkek tecavüzcü sapık değil zaten
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ Ama öyle muammele görür ona göre davranılır. Adam sokakda adres sordu pis pis baktılar sanki tecavuz edeceklermiş gibi Erkek sevmezmiş hep aldatırmış hiçbişi yapmazmız. Bakıyorsun bunların çıktığı erkeklere nerde pislik adi şeref, siz var onun oeşinde koşuyorlar sokak röportajları lnda bile var soruyorlar Pi, ç olsun bence p, iç olmalılar diyen sürüyle kız var. Eee sen böyle adamla çıkarsan ne olur. Aldatır şiddet uygular terk eder Kullanıp atar. Ama sonra ne olur biliyormusun buraya Başlık açar ve Mutlaka Bu hiç sekmez şu başlığı görürsün "Bu Erkek>LER< Neden böyle pislik sere, fsiz aldatır vs vs vs"Ne oldu bende oturduğum yerde tacizci pislik sere, fsiz oldum. Bir kere aldatmadım kullanmadım cinsellikle yaklaşmadım. Bak kadın cinayetlerine he tabi erkek erkekden anlar Bakıyorum öldürülen kadınların sevgililerine kocalarına Adamın tipi resmen at hırsızı Ben pisliğin tekiyim diye bağıyoruz sıfatı resmen Sonra oturur konuşurlar Gine genelleme içinde Bu erkek terörü ne zaman bitecek. Sen seçiyorsun diyen yok tabi Genelleme diyen yok tabi Olay bu
- +1 yıl
E burada haklısın. Erkekler bana bir şey sormaya çekinir oldu hiç terslemiyorum ben aksine kibar yaklaşıyorum
- +1 yıl
Evlendiğin kadın tabi ki paranı yiyecek o yemeyecekte kim yiyecek sen onun yaptığı yemekleri yersin ama he
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd Bak baştan anlatayımda beni doğru anla Ve yarım yamalak okuma tam oku Eğer ben tek başıma giderlere yetiyorsam. Kadında ben ev hanımıyım diyorsa bunu sorun olarak görmem. Ancak durum buysa vazifesini sorumluluklarını yerine getirecek Benden hem çalışıp hemde kendi sorumluluk alanı ev işlerini bana kakalayamaz. Yardıma ihtiyacı olur hastadır Ayrı Her iki tarafda çalışıyor ise bölüşürler. Ancak kadın çalışıp banane giderler senin 5 kuruş vermemde deme hakkına sahip değildir Madem herşeyi bölüşüyoruz O zaman sende bu evin giderlerine ortak olacaksın. Üstüne düşeni yapıyorsa Bizim açımızdan sıkıntı yok Hukuğa gelirsek Beyan esas mantığıyla cinsiyetci ve tek taraflı yaklaşım pozitif ayrımcılık olamaz Kuzenimin Karısı boşanma aşamasında Beni tehdit ediyor diye beyanda bulundu Çocuk tek mesaj bile atmadı Muhatap 0 ama uzaklaştırma cezası aldı Peki ne oldu Mahkemeye eşini tehdit. etmiş koca olarak çıktı sonrası belli Bir başka örnek Kız lisede beden hocasını tacizle suçladı adam hüküm giydi. Sonra öğrenildi ki arkadaşlarına O benim olacak yoksa sürüdürürüm onu demiş mesajalr çıktı ortaya Şimdi jeye isyan ettiğimi anlıyormusun burada tembelliği savunmuyorum. Aynı hukuki haklar ve mantık erkek için işlemiyor. Kimse demiyor ya iftiraysa diye Kadını korumak için verilen imtiyazlar Resmen adi şekilde kullanılıyor. Benim itirazımın aslı bu
- +1 yıl
Onlara tamam haklısında zaten sorun olarak görme hakkın yok evde iş yapmiyorsan diyorum erkekler paramı yiyecek diyor ya yiyecek tabi ne yapacak sevgili mi yapacak kadın kendine ben bunu yazdım. Evde bende çalışırım oda dışarıda çalışırsa diyorsun orası doğru tabi ki sana katılıyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Blackskdkdkkd Sorun olarak gördüğüm şeyin esasen bu olduğunu diyorum bende zaten Diğerininde anlattığı denklem bunun üzerine kurulu Ziraa boşanmalar arttı evlilikler azaldı Erkek tarafının boşanma şikayetlerinde bahsettiği 1. cil unsur %32 lik oranda sorumlulukların yerine getirilmemesi üzerine Ki erkek kolay kolay boşanan tarafda olmaz. İstatiklere göre de baya Önemli bir kısım şu kafada Sorumluluk ve Yükümlülükler erkeğin sırtında olcak tüm oteride benim. Hukuki. kanuni adaletsizliklerde ortada Bunca şey varken erkek neden evlenmek istesin Neden bunca adam kaçıyor Evlilikden boş yere değil. Bunneden böyle oldu. Çünkü birileri çıktı Kadınlarada dedi ki ev işleri yapmak aşalık bir şey yemek yapmak rezalet adi bir şey Çocuğa bakmak saçmalık Çalışıyorsan eve para vermek enayilik Sonuç aile kurumu çöküyor geleceğimiz böyle giderse karanlık birşeyler değişmek zorunda
- +1 yıl
O dediklerini yapan kadın zalimdir zaten. Ne kadın adamı ezebilir ne de adam kadını öncelikle saygı ve vicdan gerek değişmesi için.
- +1 yıl
Bu asırda kadınlar aynen dediğin gibi olmuş sözde eşitlik diyorlar oysa erkeği yok etmenin peşindeler. Kadın dediğin evine bakar çocuklarına bakar, evin iç işleriyle ilgilenir, erkek dediğin çalışır korur kollar, evin dış işleriyle ilgilenir. İkiside birbirine saygılı olur ve sorumluluklarını yerine getirirse mutluluk daim olur. Çünkü ikisinin fıtratı böyledir. Kim ne derse desin. Nokta
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Allah senle denk gelecek insanlara sabır versin bu ne genellemedir. Carcarcar ne boş yapmışsın. Zihin okuyarak akıl yürütmeye çalışma, erkekler eşitlik isteyen kadınlara karşı samimiyet bekliyor sadece.
- +1 yıl
Ne desen haklısın eşitlik kisvesi altında Neler neler yaptılar. Herkes iki yüzlü tutumun farkında kendimizi ezdirmeyeceğiz 👍
- +1 yıl
@coffeyyJohn senin gibi bir cahil çıkacaktı illaki bunu bekliyordum. Yazık
- +1 yıl
@Gezginn63 başlatma şimdi erkekleri yok ediyor demeye ben günde 1000 tane kadınlar olmasa bir şey kaybetmeyiz diyen erkek yorumu görüyorum kimin kimi yok etmeye çalışmak istediği aşikar. Ama bunu yazan hemcinslerine laf etmezsiniz.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ İşine gelmeyince cahil demen tam bir yansıtma hareketi. Kendini yansıtıyorsun. Demek ki kendini cahil buluyorsun. Başka ne düşünüyorsun kendin hakkında. Çocuğuna inelim. Savunma mekanizması olarak neleri kullandığını görmek istiyorum. Biraz aşağılık psikolojisi var sen de başka neler var bakalım anlat?
- +1 yıl
Genelleme yapmadım. Hangi yorumum genelleme ayrıca sana anlatsam anlayacak mıydın sanki? Gerçekleri söylemem beni değil seni yansıttı maalesef ki :) cünkü dediklerimi anlamak istemeden carcarcar boş konuşuyorsun diyen birine ne diyecektim? Amacın münakaşa yaratmak anlamaya dinlemeye çalışmak değil ;) 3 gram fikrinle zikir verme insanlara.
- +1 yıl
Aşağılık psikolojisi yok aşağılık kompleksi diye bir şey var. Oradan buradan duyduklarını daha iyi dinle ve öyle karşıma gel.
- +1 yıl
Cinsiyetini takım gibi tutan birisini elbette ciddiyete alacak değilim. Ön yargılarını bırak ve kendinle yüzleş
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ "ben günde 1000 tane kadınlar olmasa bir şey kaybetmeyiz diyen erkek yorumu görüyorum" diyerek ne kadar boş bir insan olduğunu kendi ağzınla itiraf etmişsin. Günde 1000 tane yorum okuyacak kadar boş vakti olan boş bir insansın demek. Sökül bakalım başka neler yapıyorsun?
- +1 yıl
1000 tane erkek yorumu görüyorum dedim evet her erkek mi yazıyor dedim? Ayrıca o 1000 yorumu ciddiye almışsın yazık buna biz kinaye abartma diyoruz hatta Türkçe dersi alsaydın bilirdin.
- +1 yıl
Bunu bile ciddiye almış zekan olmadığını anladım umarım daha faydalı birisi olursun …
- +1 yıl
1000 tane değil elbette yazık gerçekten 1000 tane olduğuna inanmış nasıl bir zavallısın hahahahahahhddhdjdjfhdhfjd
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Halk diliyle hitap etmek istedim, psikoloji dersine girdeydim aşağılık kompleksi derdim.
- +1 yıl
Halk dili ile hitap etmek isteyip bilge şekilde yazmana ne demeli. Kendini kandırmaya devam
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Bir sağlık perdoneli diabetes mellitus dese anlamayacak hastaya şeker hastasısın diyebilirim. Çünkü her hastalığın bir tıbbi terminaloji (genelde Latince) bir de halk arasında adı vardır. Neyse senin durumuna gelelim. Günde 1.000 erkek yorumu okuyan stalkçı. Başka neler yapıyorsun gün içinde? Çocukluğunu anlatmayın, ne problemlerin vardı acaba.
- +1 yıl
1000 sayısını mecaz yani gerçek olmadan söylediğimi açıkladım ama anlamamışsın. Ayrıca şeker hastalığını doktorlar diyabet diyor düz mantık kurup bilimsel adını anlardım. Kendini aklamak için konuyu saptırma. Aşağılık psikoloji ile aşağılık kompleksi ne alaka aynı şeyler bile değiller bir kere ne bilimsel adı. Stalkta böyle bir şey değil gene :d stalker takip etmek gibi ama bu instagramdan etmek gibi değil onun adı follow Stalk insanları aslında gerçek hayatta takip edip araştırmaya denilir güzel ingilizcende zayıfmış hala bilimsel örnek veriyorsun. Latince yerine ingilizce çalış tavsiye ederim
- +1 yıl
Yorumu bile 40 kez düşünmüşsün anlaşılan nereden atlasam da haklı çıksam diye Xd
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Aşağılık kompleksini yansıtmaya devam et bakalım. Başka şeyleri de yansıt da ne tip psikolojik sorunların olduğunu, ne tip davranış bozukluklarının olduğunu anlayayım. Diabetes mellitus raporlarda yazar, diyabet diyip türünü yazmadan e-nabıza hastanın tanısını giremezsin. Hastalığı ile ilgili rapor alan bir hasta tanı bölümünde bunu görecektir. Diğer konuya gelelim. Aşağılık Komleksi bir psikolojik durumdur. Komleks yazmadan psikoji yazmak bunun için yanlış olmaz. Savunma mekanizması olarak herkese cahil diyen ve başkasına 3 gram aklın var diyen vakaa. Ciddi psikolojik sorunların olduğunu için burada insanlara saldırdığını düşünüyorum. Tekrar diyorum Allah anana babana, kardeşlerine ve senle denk gelecek insanlara sabır versin.
- +1 yıl
Ben e nabıza girilir mi dedim? Düz mantık anlaşılır dedim? Ayrıca bana ilk sen sataştın carcarcar boş konuşuyorsun diye.. yoksa ben yorumda sakince cevap veriyordum hani. Bakıyorum konuya hakimsin aynı problemler sende de var ;) ayriyeten aşağılık kompleksi psikolojiksel hastalık ancak aşağılık psikolojisi diye bir şey yok dedim. Yoksa OKB blumia klostrofobia gibi hastalıklarda psikolojik vakalardır. Bunların hepsi psikolojinin bir dalı.
- +1 yıl
Profil resmine baktımda ne kadar ağlak ve yalnız olduğun halde herkesi böyle görmene çok güldüm :d
- +1 yıl
Kendi problemlerini başkalarına dayatma. Cidden yazdıkların o kadar alakasız ki hasta olan sensin. Cahil dememe alındığın için bilimsel şeyler yazarak cahil olmadığını kanıtlamaya çalıştın. İşte aşağılık kompleksi tam olarak böyle bir şey.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Vallahi boş konuşuyorsun. Yalan mı söyleyeyim? Ailen sana nasıl sabır gösteriyor?
- +1 yıl
Diyecek bir şey bulamayınca veyahut işine gelmeyince boş konuşuyorsun demek asıl boş konuşmaktır. Burada senin duymak istediklerini yazmamak beni boş yapmıyor
- +1 yıl
Ağlamaya devam et. Hayatsız:( asla kimsenin umurunda olmadan öleceksin. Millete sataşıp sevgisizliğini kanıtlama daha fazla yoksa kimse seni umursamıyor
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Profil fotoğrafımda The Green Mile filminden John Coffey karakteri var. Buradan birçok kişi profil fotoğrafımdaki karakter ile ilgili olumlu görüş bildirdi. Birçok kişi bana The Green Mile filmi ile ilgili, John Coffey karakteri ile ilgili sohbet açıyor, olumlu görüş bildiriyor. Bir tek senin film ve John Coffey karakteri ile alakalı problemin var herhalde. Kimse bu görsele sahip bir kişi psikolojik sorunlara sahip demez. Senin profil fotoğrafına baktığımızda ne var? Kadın sembolü. Üst üste koyulmuş kare kutular var. Bu kareler erkeklerin çömelerek taşıdığı kare kutular. Bu bile buradaki insanlara bir şeyler anlatıyor.
- +1 yıl
Ben karakteri değil altında yazan yazıyı diyorum ehveli cühela arkadaşım
- +1 yıl
İşte cahil dememdeki sebepte buydu insanlara saldırmak için saldırıyorsun. Yanlışları yüzünden değil.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Alttaki yazı filmden. Bana cahil diyen kişiye bak. Bu genel kültür seviyesi gözlerimi yaşarttı. 😅
- +1 yıl
Filmden değil demedim ben işte yine anlamamışsın. O yazıyı profil resmi yapmandaki bağlantıyı söylüyorum. Filmdeki yazının genel kültür ile alakası yok yine cahilsin
- +1 yıl
Cidden tam bir zavallısın. Öfkeni git anne ve babana kus.
- +1 yıl
Arkadaşlar şunu alsanıza buradan taktı bana hem bir şey bilmiyor hem argümanı yok. Cidden ne boş vasıfsız insanlarla dolu ya cahildeki özgüven kimsede yok
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ 6 saattir insanları hayatından bezdiren kişi ben değilim sensin. Kimin kime savaştığı 6 saattir belli oluyor. 9 saat önce yapılan bir yoruma 3 saat sonra görüş yaparak girip bunu 6 saattir sürdüren sensin. İnsanları hayatından küstürmüşsün. Umarım kardeşin yoktur. Kız olsun erkek olsun kardeşini de hayattan bezdirmişsindir. Annen - babana da yazık. Evde seni görmemek için 4 duvar arasında nereye kaçacaklarını bilmiyorlardır.
- +1 yıl
Kişi kendinden bilir işi diye yorumladım
- +1 yıl
Kimseyi bezdirmedim gayet medeni şekilde yazıştık senin zoruna giden şeyler olmuş. Buda benim umurumda değil. İkide bir ailem üzerinden örnek veriyorsun. Gerçekten bu tam bir aptallık örneğidir.
- +1 yıl
Senin ailenle aran kötü diye bizi de mi öyle zannettin? Ben aileme yemek hazırlarım beraber yeriz güler ve eğleniriz. Sende böyleyse ne acı umarım insan olursun cidden toplum için tehlike arz ediyorsun
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Film görseli olarak arttığında bu karakterle olan bu görsel vardı. Bunu Kullandım. The Green Mile kült bir filmdir. En iyi filmler arasında seçilmiştir. Genelkülltür ile ne alakası var ne demek? Bu alakalı değil de ne alakalı? Ayrıca profil resminde kareleri erkeğe yükleyip üstüne çıkan parazitler var. Feministim diye ciyaklayan amip, parazitlerdensin herhalde.
- +1 yıl
Feminist değilim. Anti maskülistim sadece :d
- +1 yıl
Benim görüşüme ve aileme atlaman belli ediyor senin nasıl bir aşağılık olduğunu zaten.. insanlara saldırmak için yazdıklarından vur aile ve desteklediği şeylerden değil ;) ben profilinden örnek verdim çünkü o yazıyı oraya koymanın bir anlamı olmalı diye. Bu arada şunu da ekleyeyim yazdıklarıma bir şey diyemiyorsun çünkü haklıyım
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Kendini aşağılık olarak görmesen erkeklerin üstüne kare koyup, karelerin üstüne çıkan ve kendinle birlikte kareleri de erkeklere taşıtan ruh hastası görseli seçip koyamazsın. Ben kült bir film koymuşum. IMDB' de en iyi filmler arasında olan bir film. Ona laf ediyorsun. Altta yazan filmde geçen bir replik diyorum onu da bahane buluyorsun.
- +1 yıl
Doğru o görsel erkekleri ezici değil. Kadınlar oturuyorsa bu erkeklerin yorulması. Yanlış bi görsel yok. Görseli zaten patriarcy yazıp aldım (ataerki) demek.
- +1 yıl
Filme bahanem yok izlemedim. Lütfen sataşmak için sataşma
- +1 yıl
Görseli de partiarcy yazıp aldım. Gümümüz sisteminde erkek ezilir kadın saltanat sürer görselde bu var ama sen erkekleri ezmek olarak görüyorsun. Çünkü körsün
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ "Kimseyi bezdirmedim gayet medeni şekilde yazıştık" yazana bak "Ağlamayın lütfen... Kadınları suçlamak yerine birazda tecavüzcü sapık hemcinslerini... Sen sanırım cahilsin..." benden önce yazdığın şeyler. Ne seviye ama. Başkalarını da bezdirmişsin. şu an komadalar. Böyle bir ruh h*astasına nasıl denk geldik, diyorlar.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Anti maskulistsen bu bildiğin erkek düşmanlığıdır. Maskulenizim erkek doğasıdır. Feminenite Bak feminizm değil feminenite de kadınsı veya kadın doğasıdır. Uzun süredir yaptığın tartışmadan ve arkadaşın görsele yaptığı vurgudanda anlaşılacağı üzere sen gerçektende Aşağılık komplexi yaşadığın anlamına gelir. Feminist olmadığını söylesende zaten feminazi kafasında bir insansın ki anti Maskulenist bir nick ve erkek ezen bir gorselin var. Kıvırma boşuna Dünyada iki cinsiyet olduğu gibi bu cinsiyetlerin feminenite ve maskulenizmi gereklidir. Cesaret yaratıcılık çalışkanlık mucadeleci ruh İdealistlik güçlülük ağırlıklı Maskulenizmin getirisi Kibarlık sosyalite naiflik nezaket Güzellik zerafet gibi şeylerde feminenitenin getirisidir. Dünyanın bu ikisinede ihtiyacı var abd de maskulenizim feminazilerin baskısıyla toksik olarak kabul ettirildi. Yığınla bu işi bilen piskolok araştırmacı bilim insanı sosyalok Ki bunların arasında aklı başında kadında var Buna şiddetle karşı çıktı. Hiç bir şey aşağılık komplexi yaşıyan ruh hastasına mantığı kabul ettiremez Mantık bu kafada insanda yoktur. Bak yukarda demişsin ki İki cinsiyetin arasında fark fizikseldir. Sadece fiziksel değil Mental ve zihinsel açıdanda epey buyuk fark var. Ama kafanda tek fark bu olduğunu dusunduğunden erkekle rekabet piskolojisine giriyor. Ve üstünlük mücadelesinde kuduryorsun gerek yok İki cins birbirine dengtir eşit değil İkisininde iyi olduğu ve kötü olduğu alanlar vardır. Fakat sana göre eşit olduğundan hastalıklı rekabet piskolojisi seni belli ki Aşağılık komplexine sokmuş. Haklıyım deme değilsin cunku
- +1 yıl
Öncelikle evet iki cinsiyette denktir ayrıca anti maskülizm erkek düşmanlığı değil. Maskülizmin yeterli bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Kıvırmadım görsel ataerki yazıp aldığım bir görseldi. Görselin amacı erkekler kadınlar için çoğu şeyi icat etti. Üstünlük sağlamaya çalışsam feminist olurdum. Feministlerin bir gerekçesi var en azından. Maskülizm , feminizmden sonra çıkmıştır. Bunlar beni aşağılık kompleksine sokmadı seni sokmuş yazmayı bile bilmiyorsun.
- +1 yıl
Evet doğru tecavüzcü hemcinsleri suçla diyerek her erkeğe mi tecavüzcü dedim okuduğundan bir habersin. Bazı tecavüzcüler yüzünden bu haldesiniz okuduğunuzu anlayınca toxic feministlerden hiçbir farkınız yok
- +1 yıl
Maskülist olup kadınlarla erkeklerin eşit olduğunu söyleyen yok aksine maskülistlerin bir ideolojisi yok. Feministlerin maalesef ki var. Hiçbir şekilde pozitif ayrımcılık istemiyorum ben. Çünkü bu cinsiyetçiliğin alası demektir. “ sen kadınsın yapamazsın sana hak tanıyalım “ demektir bu yüzden ayrıcalık istemiyorum.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Maskulizim sonra çıkmadı hep vardı. Erkek olduğu sürece olacak bu sadece isimlendirme ve tanımlamadır. Ve her zaman gerekcesi olduğu gibi her zamanda olmak zorundadır. Feminenite gibi burdan konuya yabancı olduğun anlaşılıyor. Ve sen ne kadar aksini idda etsende reaktif doğan gereği şu an si, dik yarışına girmişsin İnatlaşma kadın yapamaz vurgusu yapman bile komlexinin bir ifadesi he okey piztif ayrımcılığa bu şekilde karşı çıkman işte bu samimi bir eşitlikci anlayıştır. Fakat eşit değiliz İki cinsinde tam olarak yapıp yapamayacağı şey kesin yok diyemeyiz fakat elverişlilik açısından yapamacağı veya yapabileceği şeyler vardır. Asla bir baba anne olamaz Ama asla bir Annede baba olamaz Tahsilatı ile açıklamak uzun gider. Olay budur o yuzden anti maskulenizim derken neye karşı çıktığını iyi bil öğren Femineniteye karşı çıkanda benim gözümde cahil ve konuya yabancıdır
- +1 yıl
Ben yapamayız veya yaparız mı dedim sen yazmışsın baştan sona oku şu yorumları öyle cevap ver. Ben kadınlar her şeyi yapabilir mi dedim a*q
- +1 yıl
Feminenite ve feminzm aynı şeyler değil. Ben kadınların gerekçesi olduğunu söyledim. Ney olduğunu sizlerden daha iyi biliyorum. Maskülizm vardı ancak feminzmden sonra popüler oldu
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ "Kimseyi bezdirmedim gayet medeni şekilde yazıştık" şeklinde yazdığın şeyin boş olduğunu arkadaşta sana söyledi. Çünkü aşağılık kompleksiyle birçok insana saldırıyorsun. Profil resmindeki görselden herkes ne demek istediğini anlıyor. Ayrıca genelemeci ve akıl okuma yaptığını sanan birisin. Erkekler bu durumda şunu yapar, bunu yapar gibi. Erkeğin ne yapacağını bilemezsin. Boşuna akıl okuma. Hamile kadının çalışıp çalışmaması hakkında söylediklerinde yanlış. Dünyada pek çok örneği var. Erkekler ev içinde yardım etmiyor demişsin bu ne boş bir genelemedir. Erkeklerin tek işini dışarıdan paran kazanmak gibi göstermişsin. Erkekler eve para getirme dışında evde ihtiyaç duyulan bazı durumlarda sorumluluğu tek başına alır. 20 litrelik su bidonlarını erkek sırtına alıp da sebile takar. Tesisatla ilgili bir konu olduğunda erkek öncelik alır. Erkek ayak ayak üstüne atıp TV izlemez böyle bir durumda. Öyle yapsa kadın erkeğe dik dik bakar. Ev taşınacağı zaman ağır eşyaları erkek taşır. Özellikle Türkiye'de.
- +1 yıl
Kompexinin diye yazılmıyor. Bana örneklendirme yaparken bozuk Türkçe ile yazman bile bilmediğini gösteriyor aşağılık kompleksiyle alakalı hiçbir şey yazmadım. Sizler kadın olduğum için saldırıyorsunuz ay cidden uğraşamam
- +1 yıl
Arkadaşta söyledi çünkü arkadaşta öyle ancak diğer yorumdaki 2 kız buraya gelse onlarda bana hak verecektir. ;) arkadaşın seni desteklemesi bir şeye yaramıyor bu bir ikincisi genellemeyi sende yapıyorsun bizim evdeki su damacanasını ben takıyorum. Tamirat işlerinde de öyle keza bulaşık makinesini ben düzeltmiştim. Boşu ve genellemeyi sen yaptın
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Benim kastettiğim yaptığın vurgu bide bana yorumları oku diye kendini yapman gerekeni bana söylüyorsun Ve ne zaman cevap veremesen kıvırıyorsun Feminenite nin feminizimle aynı şey olmadığını zaten ben sana söyledim ben cidden bana mı oku diyorsun Maskulizim vardı diye kıvırma sonradan çıktı dedin bir kere Bunun popileriteylede alakası yok BU BİR İSİMLENDİRME hep vardı. Olacak ve Bu gerekli neden olduğunuda anlattım gerekcelik bir meselede değil bu
- +1 yıl
Uğraşamam ikinizle taşa anlatsam anlardı. Hala üste çıkmak için çabalıyorsunuz. Bana saldırmak yerine feminazilere saldırın. Her karın feminazi değil. Feminenitenin anlamını bile bilmiyor feminen demektir bu kadınsı dişil anlamına geliyor off off
- +1 yıl
Ulan sen yazdın maskülizm feminenitenin karşıtı diye kör XDDD
- +1 yıl
Bir çok insana saldırmıyorum çoğul konuşan sensin. Bir sonraki adımı tahmin edemezsin demişsin ama ailenle anlaşamıyorsundur diye aynı b*okun sarısını yapmışsın. Yazık gülüyorum sadece
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Cinsiyet dayanışması için hak verecekse gülerim ancak Mantıklı ve haklı davaya dayanışma olur Cinsiyet dayanışması bekleme olursada kendini haklı gorme
- +1 yıl
2 saattir açıklıyorum anlamıyorsan bu senin beyinsiz olduğunu gösterir. İstediğin kadar yaz parmaklarımı yoramam
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Bir erkeğin yorumuna saldıran sensin feminist t*erör örgütü profil resmine sahip şahıs. Erkekler burada sana saldırmıyor. Keza baban ve ailenin erkek bireyleri dahil senden yaka silkmiş durumda. Yazık, ortalama kadın ömrü 80 yılda seni 56 yıl daha çekecekler. Tüm dünyanın seni 56 yıl daha çekme ihtimali ızdırap verici.
- +1 yıl
Cinsiyet dayanışmasına karşıyım karşıt fikirlere de ama bunu sevmediniz diye saldırarak yapmayın neyse artık yazmayacağım
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Karşıtı mı? Karşıttan sen ne anladın gercekten merak ediyorum 🤣
- +1 yıl
Babamın yakasını çekmiş olması benim sorunum değil 3 sene önce çocuk sayılırdım. Bilmeden konuşman nasıl bir akılsız olduğunu gösteriyor
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Ev taşırken koltuğu, çamaşır makinesini, buzdolabını, bulaşık makinesini, fırını sırtına al da göreyim seni. Porselen tabakları gazete kağıdına sarmaya benzemez bu iş.
- +1 yıl
Daha 2 gün önce evin eşyalarını değiştirdik ;) erkeklerde sırtına almıyor. Adet döneminde idim üstelik o halde dahi değiştirdim evin eşyalarını. Ayrıca bak konu yine buraya geldi. Sen baştan istikrarlısın kendini üstün göstermeye GEĞQÜDKPWFLJEEN
- +1 yıl
Ya zargana amca 30 yaşına gelmişsin artistlik yapma lütfen 🙏 4 sene spor yaptım. Eğer bir kadın spor yapıyorsa ağırlık kaldırır. Tek kolla 20 kg dumbell çalıştım. Bench press çalışıyordum yine.. ön yargılarını bırak ve kanıtlamaya çalışma kendini
- +1 yıl
Bana aşağılık kompleksin var diyip bedensel gücü koydu ortaya yazık @mk ciddiye alıp sana cevap vermekte hata ettim. Neyse ne yazarsan yaz cevabım yoktur. Kudur dur
- +1 yıl
Birde fake hesabıyla gelmiş kendini savunan varmış gibi. Tek buraya yapmış ne hikmetse. Yazık vallahi
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ söylediğin şeylerin çoğunun yalan olduğuna yemin edebilirim. Adetten dert yandı Şimdi adet doneminde soyle yaptım felan diye sallıyor 😄
- +1 yıl
Bir o hesaba bir bu hesaba girmek zor olmuyor mu knk XD
- +1 yıl
Birde anlamayalım diye bozuk Türkçe ile yazmış. 10 hesaplı arkadaş
- +1 yıl
@Skylifes28 Feminist t*erör örgütü profil resmine sahip "Antimaskulızmm_ " nicknameli şahıs beni engellemiş. Kafa dinlemek için güzel bir sebep. Bu sayede zırvalıklarıyla kafamızı *z*kmeyecek.
- +1 yıl
10 tane hesaptan yazan asosyal mi diyor. Komik hadi bok çukurunda debelenmeye devam et
Gizli Üye(30-35)+1 yılE heralde yani. Erkek çalışmak zorundadır. Böyle olan biriyle çok çektim aynı evde yaşıyorduk. Beni sinir hastası etti. Her konuda tembeldi çalışmaya kadar. Sorumluluk alamayan 28 yaşında küçük bir çocuktu. Ki benim bu yaşıma kadar tanıdığım herkes çalışma hayatına okumuyorsa çocukken bile atılmış insanlar çalışkan insana alışkının yani kendisi ise bu yaşa gelmiş elinden hiçbir şey gelmeyen biriydi. Cidden bahsetmek bile daha fazla istemem. Yargıtay çok çok iyi karar vermiş zaten bu yok muydu? Bugüne dek asla olmaması hata. Çalışacak tabi kadın mı bakacak? Aman hiçbir kadın böylesiyle yakmasın kendini. Herkes yanında güçlü adam ister çocuk adam değil.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi tembel erkekler beğenmemiş acaba burada duracağınıza gidin çalışın lan tembeller çalışında kendinize karınıza falan bakın. Ülkeye bir yararınız dokunsun ancak yatıyorsunuz. 😂😂
Adamın beynini yiyen, oturduğu yerden nafaka parası alan, "damat tarafı yapacak biz kız tarafıyız" gibi şımarıklıklar yapan kadınlara hiçbir şey yapılmıyor ama erkeklerin sırtına bin binebildigin kadar, muhteşem bir sistem. Sonra "biz esitiz, toplumda kadınlar şöyle muamele görüyor" vs vs.
465 Yorumla- +1 yıl
@esmayim orası ayrı mesele. Adam zaten sorumluluk almalı. Öyle kadınlar az da olsa var.. ama çok çok azlar. Az dediğim kadınların da beynine giriliyor evlilik zamanı "kızım bi kere evleniyorsun saçmalama" falan diye. Kız dik duramıyor ailesine karşı arkadaşlarına karşı, bu kadar baskıya dayanamıyor bu ilişkisine de yansıyor.
Gösteriş mevzusunda erkeklerin durumu çok zor. Instagram kullanıp gösteriş meraklısı olmayan kadın ben gormedim mesela. "Kahve keyfi" "kızlarla" "doğum günü hediyeleri mm" falan tarzı şeyler paylaşan kadinlari yakından tanıyorum ve cidden gösteriş meraklısı hepsi. Yediği yemeğin resmini atacak kadar görgüsüz takımı.
Gel bu kadar kişi içinden gösteriş meraklısı olmayan kadın bul - +1 yıl
Çevren kötü desene. Benim çevremde de öyle paylaşım yapanları doğru bulmayanlar var. Yani azınlık değiliz merak etme. Ve o "sadece bir kez evleniyorsun" lafıyla yapılan israflar korkunç. Biraz kültürel durum bu, o kültür zincirini kırsalar her şey düzelecek. Maalesef gösterişli düğün yapmayanlara "ne halt yedi de düğüne layık değil" baskısı da var. Yani sıkıntı zihniyette.
- +1 yıl
Muhteşem bir yorum.
Eşitlik eşitlik diyorlar, sonra erkeğin sırtına,
kadına yüklemedikleri kadar sorumluluklar yüklüyorlar.
Bir kadın tembel olduğu zaman, bu boşanma sebebi oluyor mu? Hayır!
Üzerine haybeden tazminat alıyor, ömür boyu nafaka alıyor, bütün altınları alıyor erkekten.
Hani nerede kaldı eşitlik.
Azıcık samimi olun. - +1 yıl
Evlendikten sonra bütün yükü omzuna alan günde üç öğün yemek yapan her gün hep aynı temizliği yapan çoçuklarla ilgilenen dışarıya çıktığında bile en ufak birşeyde kocasından izin almak zorunda kalan kavgada öylemi değip yüzüğü atıo gidicek bir evi olmayan gitse bile artık hiç bir yere sığmayan çoçuklarla biz buna evli kadın diyoruz işte O kadın çalışsa kendi ayaklarının üzerinds dursa sana yemek yapmasa seni umursamasa köpek yerine çekse özgürce yaşasa akıllanırsında neyseeee
- +1 yıl
hayatın yüzü bu emre ben erkeğe oturuyor demiyor ama kadın aşağlanıyor bak sen fark etmeden istemeden kadınların bu kadar yükünü yok saydın hiç birsey olmasa bile pskolojik bunalım bu kadın çalışsın çalışmasın değil ama zaten hersey onda çalışmazsa yatıyo olmuyor dinimiz buna ne diyor biliyor musun kadının mesleyi değil temizlik size sunduğu lütuftur derken üzülüyorum bu sözlerinize
- +1 yıl
@hıhıöyledir0 kadını aşağılamıyorum. toplumda pozitif ayrımcılık var. Nafaka parası ödeyen erkek mağdur değil ama kadın mağdur sayılıyor. Adam asgari ücret alıyor, kirada kalıyor ve adam nafaka ödüyor. burada adaletsizlik var. Adamın tek suçu evlenip mutlu olmak. Kadın mağdursa kadına devlet ödeme yapsın. Niye erkeğin sırtına biniliyor?
Kadınlar da fiziken çalışıyor. Evde bütün gün temizlik yapsam ben de yorulurum. İnsansın sonuçta. Kadınların yükünü yok saymıyorum, adalet lazım diyorum. - +1 yıl
İyi de sistem dinimize göre işlemiyor. Dinimize göre işlese evin sorumluluğu erkeğin omuzlarında olması sebebiyle mirastan da bir kat fazla pay alıyor erkek. Bugünkü sistemde Müslümanım diyen kadın bile Kur'an'da açık bir ayetin tam tersine mirastan eşit pay istiyor. Dinimize göre yaşasaydık bir kadın 3 ay nafaka alabilecekti ama bugün ömür boyu nafaka almak onun tercihinde.
Kocasının malının yarısını alabiliyor. Ne hakla bunu yapabiliyor? Dinimizde buna dair 1 tane delil gösteremezsiniz. Bu resmen devlet eliyle eşkiyâlık, birinin malını devlet kudretiyle gasp etmek!!! - +1 yıl
@hıhıöyledir0 Yorumun ne kadar s*açma. Kadın erkekle yaşadığı evden gittiğinde evi yoksa bekarken de evi yoktu. Burada evi erkekten değil ebeveynlerinden isteyecek veya bekarken çalışarak yapacak. Devletten ev istesin, erkekten neden ev istiyor? Erkekler tapu zengini mi? Diğer yazdıklarında sallama şeyler benim gördüğüm çoğu erkek evlilikte ev işi de yapıyor, çocukla da ilgileniyor. Ben daha dün çocuğum olmayan bir çocukla akşamdan yatana kadar ilgilendim. Evli olsam salata da yaparım, çocukla da ilgilenirim, market alışverişi de yaparım, çöp de atarım, temizliğe de yardımcı olurum. Bu sa*çma sapan genellemelerinizle hayatınızda karşılaşacağınız insanlara Allah kolaylık versin.
- +1 yıl
@ahqqowp20 Ya Allah karşıma iyisini çıkarsımda boşanmıyım hiç insallah NAFAKA VERİCEK DEMEDİM ZATEN KIZDIĞIM KONU O DEĞİL Kİ KADININ ÇALIŞMASINI KONUŞUYORUZ BİZ EŞİT ŞEKİLDE NE GEREKİYORSA HERKES ONU ALSIN.
- +1 yıl
@coffeyyJohn Algın o kadar dar ki sen böylesin diye herkes böyle değil ki ben genel kadınlar adına konuştum evlenip gittiklerinde dayak yeseler bile affet kızım deniyo heryeri mosmorken ayrıca konu bu da değil arkadaş demiş ki kadın yatsın erkek çalışşın hayır kadın yatmıyor kadında emek veriyor diyorum nafaka konusunu anmadım bile sen temizlik yaparsın ama başkası yapmaz. Kadının yarısı eziliyor ben bunu andım sadece kadın çalışabilir kendi ayakları üzerinde durması ne güzel. Ayrıca hayatıma giren insanlar seni hiç alakadar etmez sen çocuk baktın diye dünyanın en iyi erkeği değilsin herkes kendi aynasında ki pisliğe baksın
- +1 yıl
yahu ben nafakayı anmadım bir kere ne olursa olsun kadın onu alıcak da demedim ki ben sadece sert konuştun ondan yargıladım nafaka konusunda aldatma varsa paşa paşa öder ondan harici bir de erkek haklıyken ödemesi tabiki olmaz kim haklıysa Allah onun yardımcısı olsun bu konularda aksi bir şey demedim ben ya bak mesela kadın boşanıyor nafaka alıyo sonra başkasıyla dini nikah yapıyo bilerek para kesilmesin diye bu durumlarda tabiki kadın hatalı adalet yok ama ben sana en baştan cok ayrı yerde yargılamıstım:(
- +1 yıl
@ahqqowp20 AYRICA YAZIMDA BİR KERE BİLE NAFAKA ANMAYAN MASUM BENKEN YAZIMI DOĞRU DÜZGÜN OKUMADAN KALKMIŞ YORUM YAPMAYA KALKIYOR ASIL SEN MAĞARADAN ÇIKTA HOCAN SANA BİR YAZI NASIL OKUNUR ÖĞRETSİN
- +1 yıl
@coffeyyJohn senin yüzünden modum bozuldu ayrıca ben BOŞANMAK İÇİN EVLENMİYORUM TAMAM MI inşallah eşim iyi olur gül gibi yaşarız sende umarım iş konusunda köle olursun eşine tek duam bu
- +1 yıl
@hıhıöyledir0 Ya sus günümüzde artık kadınların çoğu o pozisyondan çıktı hatta erkek ezilen konumuna düşmeye başladı. Bahsettiğin durum artık gunumuz de çok şükür azaldı ama senin gibiler erkeği ezme derdinde. Kocam çalışsın bana para getirsin yiyim kisirimi derdindesiniz. Ulan insan eşine yaptığı hizmetten şikayet eder mi he? Adamın önüne iki tas yemek koymak çok mu zor. İşten gelsin ikimiz yaparız diyen bile var ya. Oğlum siz bencilsiniz lan
- +1 yıl
@Müdrik Umarım kimse boşanmaz bu sayede nafaka olmaz:) sjkwmxwşls şaka bir yana nafaka konusunda haklısınız umarım yanlış evlilikle kimse hayatını karartmaz temennim bu
- +1 yıl
@ahqqowp20 senin piskolojin mi bozuk anlamıyorum ben de onu dedim ya en baştan kadın emek veriyor kocasına hürmet ediyor yok sayma emre dedim özet birşekilde nafakadan girdin bencillikten cıktın ne alaka demezler mi birincisi kısır sevmem ikincisi bende çalısmak icin can atıp sınavlara hazırlanıyorum kimseden para istemiyim diye biliyorum zorluğunu üçüncüsü bırak para yemeği daha bir sevgiliden bile bir hediye almadım doğru düzgün ne yiycem malını ben ben sadece kadını hor görme dedim anasından girdiniz sözümün ayrıca insallah eşin kısır yiğen şişman biri olur paranı yer yer otururre oheşşşşşş olur sana amiiiiinnnnnn xlwmslwmsw acuu cuuu cuuuu hahahahaha
- +1 yıl
@hıhıöyledir0 Özbekistanlı bir tanıdığım geldi, Türkiye' de bir tanıdığımın evinde 3 ay çocuk baktı. Parka gittiğimizde bana söylediği Türkiye'deki kadınların erkeklere çok bağırdığı, çok carcar konuştuğu idi. Türkiye'de erkeklerin çocuğunu kucağına alması, anakucağı tarzı aletlerle çocuğunu taşıması, çocuk arabası sürmesi ve çocukla parkta oynaması onu duygulandırıyormuş. Bizim Özbekistan'da erkekler çocuklarıyla böyle uğraşmazlar diyor. Kadın erkeğe böyle bağırarak psikolojik şiddet uygulasa, sürekli bağırsa kapıya koyarlar diyor. Kendisinin de 3 oğlu var. 2' si evli. Gelinlerin hiçbiri Türkiye'deki gibi ağzı durmayan kadınlardan değilmiş. Bu kadın oğlu ile başkentte bir otel sahibi yani zengin ama oğlu İstanbul'da otelde kalmasına izin vermediği için, Özbekistanlı kız arkadaşının kaldığı evde kal dediği için Türkiye'de otelde kalmadı, Özbekistanlı arkadaşının da kaldığı evde her yoktu, Özbekistanlı arkadaşının kaldığı ailenin oğlunun evine gitti ve onun bebeğine baktı. Evdeki tüm tartışmalara şahit oldu.
- +1 yıl
@coffeyyJohn burdan seni oraya uğurlayalım o zaman. Birde bayıl istersen feriha ya abartmayın arkadaşlar bu kadar tüm Türkiye'de kadınların reçetesini çıkardınız kul hakkına giriyorsunuz farkında değilsiniz. Sadece kadına saygı duyun dedim özbek erkeklerin "Elimi masaya vurdummmu kadın susar ulan" ya da "bizim kızlar bağıracak kapıda bulur kendini" bu sözlere bağladın konuyu hani Adaletti hani eşitlikti ne oldu kapıya attın karını jdkamzlwsmwlsm ayrıca beğenmeyen almasın kardeşim zorla evlenmiyorsunuz ya bak huyu huyuna suyu suyunaysa tamam iste değilse koynuna atlamaz kimse korkma:))
- +1 yıl
@hıhıöyledir0 Kardes boşuna bize savunma. Erkeklere atılan iftiraların haddi hesabi yok. Hukuk önünde kadın daha avantajlı kaç adam iftira kurbanı olup uzaklaştırma alıyor kadınlar melek değil anlayın artık. He şiddet görüp öldürülen kadınlara sözüm yok. Benim sözüm erkeği aşağılayanlara
- +1 yıl
@ahqqowp20 aşırı kız gibi konuşuyorsun kız mısın yoksa? ha öyleyse hemcins düşmanı der seni atardım camdan ldlwlslw ne bedduası espri yaptım orada benim senle ne yaşanmışlığım varda beddualık değerin olsun mslsmslaöd Ya s*lak mısın burnumaaaaaa geliyoduuuuuuuu burnummm estetikkkk yaaaa kocam yaptırdı aaaa hahahahaha
- +1 yıl
@ahqqowp20 bu arada cidden haksız yere ne para ne nafaka hiç birini desteklemiyorum. Allah hepimize en güzel eşi nasip etsin de toplumca oh çekelim:) xpaözls
- +1 yıl
@hıhıöyledir0 Sen Türk Erkekleri hakkında atıp tutarken, genelleme yaparken iyi dime. Yok erkekler kadınları morluk içine sokuyormuş yok kötü davranıyormuş.
- +1 yıl
@coffeyyJohn ama ben onları emre sert yaptı bende sert yapma kadının hakkı da cok diye dedim yoksa iyisi de var kötüsü de
- +1 yıl
@ahqqowp20 kswlskwlls linç dediğin iki kişinin boş kafa yapması mı diğerine sözüm yok saygısını korudu hep de sen kim köpeksin hemcins düşmanı herhalde erkeklere beğendiremedin kendini yalaklık yapıyosun
- +1 yıl
@ahqqowp20 benim canımı sıkma terbiyemi bozma sieee
- +1 yıl
@ahqqowp20 cevap bile vermiyecektim ama bak zorluyorsun sen kimsin ya kimsinde senin sözünle u dönüsü yapıcam jswkkskakssk ezikoya bak sen en basından beri dediğimi diyorum annene söyle de bir koca bulsun düsme bir yerlere mazallah
- +1 yıl
@ahqqowp20 hele ppsine bak Allah ın ergeni yarım akıllı
- +1 yıl
@ahqqowp20 bu zaman a kadar böyle konusmadım saygımı korudum yorumumu belli ettim bilseydim paçoz koca avcısı oldugunu muhattap olmazdım
- +1 yıl
@ahqqowp20 yoo gayet Orrrkodassslar Linc yooopppyooon u doonduuuu bu ne kasr annene dönmedime dua et sende o karpuzda yok ki koca bulamadın dimiii orssssp
- +1 yıl
@ahqqowp20 başka küfür bilmiyorsun herhalde kooorrrpuzzzz alzöaşzöwlzöaşzlwşöswşsösşsls
- +1 yıl
@ahqqowp20 sana bir küfür eder bir küfür ederim ama bunu ben hak etmiyorum
- +1 yıl
@ahqqowp20 ben bu değilim herneyse özür dilerim kusura bakma kardesim ayıp ettim halkını helal et bu ben değilim yemin etmiştim küfür etmiycem diye ama sinirli bir insanım krize giriyorum cok cabuk u dönüsü de vs umrumda değil kendim icin yapıyorum bu özrü yoksa seni tanımam etmem
- +1 yıl
@ahqqowp20 ya vallahi özür dilerim dediğim gibi çok sinirli biriyim sinirlenince gözüm görmez çirkefleşir Rabbimi unuturum haşa tekrar kusura bakma sözlerim için bu ben değilim istersen sen dile istersen dileme problem yok yeterki vicdanım rahat olsun
- +1 yıl
@ahqqowp20 benimde helal olsun bak bu sayede birbirimizi tanımıyoruz etmiyoruz ama mahşerde karsılaşıp belkide cehenemden kurtulduk ettiğim küfürleri hemen geri çekiyorum. Yolun açık olsun daima mutlu ol bu arada herkesin kendi kararı ve görüşü umarım Allah herkesin gönlüne göre verir
- +1 yıl
@ahqqowp20 amin amin her şey cok bos yaşadıklarımdan biliyorum yeterki Allah sevsin seni bazen böyle aptallık yapıp günaha giriyorum ama sen iyi birisin şükür bende ilk adımı attım yükü attım üstümden de nası siliniyo mesajlar bilmiyorum biliyor musun?
- +1 yıl
@ahqqowp20 ciddi misin off üzüldüm şikayet et sene beni silinsin zaten gidicem silicem uygulamayı küfürlü şeyler kalmasın üzüntü duyarım
- +1 yıl
@ahqqowp20 Olsun Sen şikayet et beni lütfen hesap mı kapanıyo mesaj mı siliniyo gitsin sende anılma böyle görmesin kimse gidicem ben zaten
- +1 yıl
@ahqqowp20 inşallah canım inşallah
+1 yılTembelliğin kadın veya erkek diye ayırt etmek doğru değil, Yargıtay ayni kararı tembel kadınlar için de vermelidir. Mesela ev hanımı bir kadından bahsedelim yemek yapmayan, ütü ve temizlik yapmayan vs. ozaman erkekler de böyle bir eşten boşanmalı.
30 YorumlaYargıtay 2. Dava Dairesi..
Kadının açtığı "eşim erkek, erkek cinsiyetinde olduğu için boşanmak istiyorum" diyen kadını haklı buldu ve boşadı. Kadına 200 milyon lira tazminat ve 20 bin dolar aylık nafaka bağladı.
Bu da bir gün gelecek.
Hakimlere ve kadınlara gülüyorum, malûm yerimle...
Evliliğin içinde sıćtılar.
36 Yorumla- +1 yıl
Abartmayın tüm yuk kadınlarda tembel amip erkek için yapılmış bir yasa bu
- +1 yıl
@Melissim0272 elbette tembelliği ben de sevmiyorum ama artık kadınlar "a" dese 2. Dava Dairesi kadın "a" dediği için haklıdır, erkek kusurludur diyecek hale geldiler. Buna da sebep 2. Dava Dairesinde görev yapan 5 hakimden üçü bekâr kadın hâkim. Aynı aile bakanı gibi. O kadın da bekâr ve anne değil ama aile bakanı. Yani kuzuyu kurda teslim etmişler.
Kadın ne derse doğru diyen bir yerden adalet çıkar mı? Bakın erkekler evlenmiyor veya evlenmeden tüm malı mülkü annesinin üzerine yapıyor. Bu doğru mu sizce? - +1 yıl
İstediği kadar yapsın nafaka verecek zaten
- +1 yıl
Biz de çok çektik sizden evlenmemek en mantiklisi
- +1 yıl
@Melissim0272 Nafaka avcısı mısın? "İstediği kadar yapsın nafaka verecek zaten" bu nasıl bir cümledir? Annen - baban kendi paranı kendi kazanman gerektiğini öğretmedi mi? Başkasından bir şey bekleyerek hayat geçmez.
+1 yılgerçekse de trolse de bu haber o kadar insanları birbirine düşürme amaçlı yazılmış ki.
kadını erkeği ayırt edip kadını erkeğe erkeği kadına düşman etmesi mi diyeyim...
bu kadar sorun varken böyle boş bir şeye odaklanılması mı diyeyim...
gerçekten ne diyeyim bilmiyorum
20 Yorumlayarabbi çok şükür bekarım bu son zamanlarda hep kadının tarafını tutup erkeğe çok yükleniyorlar nedir bu kadar erkek duşmanlığı yeter ya hep erkek suçlu hep erkler çalışmıyor vs o yüzden tekrar söylüyorum bekarlık sultanlıktır çok şükür bekarım
10 Yorumla
+1 yılEslerinizin.. evin işlerini yapmayıp.. bir annenin ilgilenmesi gereken seviyede ilgilenmediği taktirde dava açma hakkımız ve ispatlandigi durumda buda bosanma nedeni sayılabilmesi bu bakış açısı ile. Aile içindeki taraflara düşen sorumluluklar yerine getirilmediği taktirde.. karşı tarafın ya da tüm ailenin mağduriyeti varsa.. kadın erkek fark etmeksizin cezai yaptırımı olmalı bence. Boşanma sebebi sayilmasi.. ya da .. yapririmi olan başka bir cezai yaptırım olabilmeli. Şahsi fikrim elbet.
10 Yorumla
+1 yılYani geçim sıkıntısı olunca sorunlar başlar. Taraflar tartışır da tartışır. Yargıtay haklı. Ev geçindiremeyecek biri evlenmesin. Mum ışığında mı oturacağız? Acıkınca birbirimizi mi yiyeceğiz? 😂Soğuk soğuk ortamlarda oturup yemeği de soğuk yiyip hasta mı olalım? Çocuk olsa bir de bebekken açlıktan ölür.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiye normalde boşanmaları yasak mıymış yorumlara baktım da saçma sapan kavga gürültü olmuş gereksiz yere zaten böyle birisi neden evlensin böyle birisiyle neden evlensin adama sorarlar ama işte türk insanı oldugu icin beyin yoksunlugu oldugu icin olmuyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAynısı bence kadınlar için de geçerli olmalı. Onlarda kendi yükümlülüklerini yerine getirmezlerse (iş olur, çalışma olur, ev işi olur vb…) nafakasız ayrılma şartı olsa herkes eşit olur. Ne erkek ne de kadın birbirine ters hareket yapamaz o zaman. Gerçekten seven, anlaşan ya da anlaşacak insanlar evlenir birbiriyle bu sayede
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yargıtay, kocanın tembellik yapıp çalışmasını boşanma sebebi saydı! Sizce yerinde mi yoksa abartılı bir karar mı?
2xper mi olmuş vay be
Evet haklı bir sebep diyorum00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşta evlenmem ki. Ben çalışırken o kıçını mı yaycak, oldu.
😃40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın regl oluyor, 1 hafta boyunca regl sancısı çekebiliyor, hamile kalabiliyor, çocuğa bakıyor, çocık bakımını da kadın yapıyor. Kadının çalışmamasını anlarım da, adamın çalışmaması nedir yahu? Adam çalışıp karısının ve çocuklarının rızkını kazanacak. Ailesine bakacak. Yoksa hiç evlenmesin daha iyi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın erkek eşitliğini savunuyorsak mantık olarak kadının çalışmaması da nafaksız boşanma sebebi sayılmalı. Ama Türkiye' de kadın erkek eşitliğini savunan yok, sadece kadınlar erkeklerden daha üstün olsun, kadınlar erkeklerin üstüne çıksın diyen var. Kadın erkek eşitliği savunan yok sadece yaygara yapan var.
10 YorumlaŞartlar gereği 2 taraf da çalışması gerekiyorsa bir diğeri yatmayı tercih ediyorsa haklı sebep. çocuk varsa anne mümkün olduğunca çocuklar ile zaman geçirmeli sonra mecbur ise ya da istiyorsa işe başlamalı
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi karar.. Mazeretsiz çalışmayıp evde yatan adamı zaten boşasınlar.. Arkadaşım 3 çocukla sel sefil durum da. Kayınpederi olmasa aç açıkta kalacak çoluk çocuk..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Aşırı zenginsindir çalışmaya ihtiyacınız yoktur bir yerden sonra anlarım... ama biri çalışıp diğerinin parasını yemek de boşanmak için yeterli bir sebep... kaldı ki öyle biri ise neden evleniyon zaten?
00 Yorumla
+1 yılBöyle erkeklerin evlenme amacı kadına kendini baktırmak. Kesinlikle ağır bir kusur bu. Erkeğin bakımı masrafı çocuklar evin geçimi hepsi kadına bırakılamaz.
10 Yorumla
+1 yılBence iyi bi karar olmuş. Lakin ev hanımı olsa da evle ilgilenmeyen kadınlar var. Gösteriş için evlenmiş olanlar. Onlar da erkek için boşanma sebebi sayılmalı
12 Yorumla- +1 yıl
Adaletli olmak lazım tabi
+1 yılAilevi sorumluluklarını yerine getiremeyecek düzeyde tembelse kadın neden çeksinki onu. Sırtında yük... Boşansın bari sadece kendi masraf ve yüküyle uğraşsın kadın bence.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkeğin zaten tek ve asıl görevi bu. Bunu da yapmıyorsa zaten ona neden gerek olsun. Ben çalışıp evi çevirip birde evi geçindiriyor isem ona zaten gerek yoktur...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir yandan doğru bir yandan da yanlış haber. Sadece erkeğin değil kadınında tembellik yapması boşanma sebebi olmalı. Ev hanımı olan bir kadın evinde ki hiçbir işi yapmıyorsa bu da boşanma sebebidir.
20 Yorumla
+1 yılEğer eve ve eşine bakacak maddi gücü varsa isdedini yapar ama eve bakmıyor sa zaten o erkeğe ne gerek var ki neden evlenmiş o zaman eve bakamıcaksa boşa gitsin o zaman
00 Yorumlaİmkan ve isteğe bağlı bir şey
Kendi isteği ile çalışmamak ayrı, imkanın olmaması ayrı. lütfen insanları herşeyin kolayına kaçmasina ayrılma/boşanmaya sürüklemeyelim.00 YorumlaÇok çalışan erkeklerin kendilerine vakit ayırmadığı gerekcesiyle şikayet ediyor gibi görünseler de kadınlar çalısmayan işi sevmeyen aylakcı olan veya olmaya müsait birisi ile asla evlenmezler!!!
00 Yorumla
+1 yılBasta evlenmezdim. Hersey evlenmek degil arkadaslar lutfen once adamin eli ekmek tutuyormu nasil biri bu evlenince bana nasil balacak bunlari dusunerek evlenin.
00 Yorumla
+1 yılTamam eşitlik ilkesi gereği çalışmayan kadınıda koca bosamali
Ama burası malum muz cumhuriyeti
Ne anayasa kaldı ne töre
Feminikler sevinmiştir bu ayrımcılığa
00 Yorumla
+1 yılTembel biriyle (kadın erkek fark etmez) evlenilmez Allah düştüm diyenin yanında değil besmele çekip kalkanın yanındadır.
10 Yorumla
+1 yılEvet mahkeme boşuyor. Ama boşasak ne değişecek adam bakması gereken ailesine çocuğuna bakmıyor. Yazık böylelerine
Not : babam böyleydi10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen çalışmıyorsam oda çalışmıyorsa hayır ama ben çalışıyorsam o yatıyorsa çalışmakta gözü yoksa evet😂
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDüzelmeyen ekonominin çıkardığı şeyler bunlar
20 Yorumla Evlenmicez desenize. Kadın çalışmaz ise bosanirken nafaka vericez. Erkek işsiz kalsa boşanma sebebi. Yerim öyle kanunu
00 YorumlaEvli olsaydın ve kocan da çekyattan çıkını kaldırmasaydı da bu kadar komik gelir miydi bu karar acaba
00 Yorumla
+1 yılBu karar sadece erkek için çıkmışsa eğer cinsiyetçilik yapılıyor demektir. Kadını da zaten saymıyoruz toplumdan anlamları da çıkar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılPara kazanmayan karısına çocuğuna iyi davranmayan erkek değil karıyı, havayı bile hak etmiyor ki. Müebbet hapis bile az, idam şart.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman erkeğede tembel ev işi yapmayan kadına boşanma hakkı tanınsın nafaka yükümlülüğü olmadan
00 Yorumla
+1 yılKoala derecesinde değilse boşamam ama diğer türlü hayatı çekilmez hale getirir ve boşamak zorunda kalırım.
00 Yorumla
+1 yılBoşanılır yani öyle bir koca çekilir mi. Eve para getirmezsen sıkıntı. Bir laf var bedavaya anan babana bile vermez derler.
00 Yorumla
+1 yılAslinda bu coktandir bir bosanma nedeniydi ;) yargitayin karar verdigi yil hangi yila ait bakmadim gerci ama ;)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllah böyle öküzler kadın veriyor ya bilmiyorum bu nasıl adalet biz köpek gibi çalışıyoruz gee gündüz demeden ama şansımız yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılVe ataerkilliğin ideolojisi onları da mağdur etti.
10 Yorumla
+1 yılGeç bile kalınmış bir karar. Tambel erkekten koca olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de mübarek arı gibi vız vız vız jdjsi
+1 yılBoşamayacak slklar var bu ülkede kendi cebinden yediren kadınlar var. Neymiş seviyormuş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılAynı şart kadınlar içinde getirilse. Yani koca da karısı çalışmıyor diye boşanma davası açabilmeli bence.
00 Yorumla Öyle birisini neden hayatımda tutayım. Çalışmayan erkeğe erkek bile demem.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimki çalışıyor da homeoffice buda hep evde dahil edilsin bence zira sürekli görmek boğucu oluyor 🥴
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAynı şey kadın içinde geçerli mi? Boş saçma bi karar
00 Yorumla Haha calismayan ve ev isi kadinlara acidim dogrusu 😂
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi geçtim tembel birisiyle muhatap dahi olmam
00 Yorumla
+1 yılZaten boşamak isteyene bahane çok birde tembellik eklensin yanına sorun değil.
00 Yorumla
+1 yılKoskoca Yargıtay işi gücü adaleti bırakmış nasıl yuva yıkarımın peşine düşmüş resmen
00 Yorumla
+1 yılben çalışmıyorum parada kazanmıyorum hadi beni boşa
00 YorumlaBiz halen orta çağdan çıkamadığımız için köle al köle sat olayı devam ediyor yapacak bir şey yok 😂
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi olur mu bilmem ama çok itici temel erkek hadi bekar olsa neyse
00 Yorumla
+1 yılBoşanma olmasada çekilmez yani bi yere kadar olmadi atarsın kapiya
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Devamını Gör(128)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kocanın tembellik yapıp çalışmaması artık boşanma sebebi sayılacak. Eşiniz tembel olsa boşar mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler