Yine garip bir boşanma sebebi daha. Yargıtay, kocanın çalışmadığı ve bu sebeple kadının ailesine sığınmasından ötürü bu gelişen olayın aile yapısını bozduğu kanaatine varmış.
Ne derdiniz bu olaya?

Kaynak:
Yine garip bir boşanma sebebi daha. Yargıtay, kocanın çalışmadığı ve bu sebeple kadının ailesine sığınmasından ötürü bu gelişen olayın aile yapısını bozduğu kanaatine varmış.
Ne derdiniz bu olaya?

Kaynak:
Bizce de yerinde bir karardır. Nitekim kanun gereği eşlerin evlilik birliğinin giderlerine güçleri ölçütünde katılma yükümlülüğü bulunmaktadır Ayrıca toplum içerisinde ailenin ekonomik bütünlüğünün de önemi tartışılmazdır Dolayısıyla bu yükümlülüğünü sağlık ve imkanı yerinde olmasına rağmen yerine getirmeyen eş kusurlu sayılır
Avukat bey, kadının çalışmayı istemek veya istememek gibi bir seçeneği varken, çalışmayı istediğinde çalışmasının kocası tarafından engellenmesi, çalışmayı istemediğinde kocası tarafından çalışmaya zorlanması kadın için geçerli boşanma nedeni sayılırken, aynı hakkın (çalışmayı isteme veya istememe hakkı) koca için geçerli olmamasını eşitlik yönünden nasıl değerlendiriyorsunuz? Meseleye cinsiyetten bağımsız bakın.
Yani, kadın çalışmak istemediğinde kocası ona bakmak zorunda, koca çalışmak istemiyorsa kadın için boşanma nedeni
Ama kadının çalışmak istememesi koca için haklı boşanma nedeni değil.
Kadının çalışmayı istememesi halinde kocasının onu çalışmaya zorlaması, kadın için haklı boşanma nedeni sayılırken, erkeğin çalışmaması yine kadın için haklı boşanma nedeni sayılıyorsa, kimse eşitlikten bahsetmesin. Kadının çalışmayı istememe özgürlüğü varsa, erkeğin de olmalı. Kadın lehine pozitif ayrımcı uygulamalardan biri olmuş. Eyyy kadınlar, eşitiz meşitiz diye zırlamayın, kadın çalışmak istemeyebilir, ama erkeğin çalışmayı istememe hakkı olamaz diyorsanız eşitlikten bahsedemezsiniz. Ben bir erkek olarak, kadın ve erkek hak ve görevlerde, kişisel özgürlükleri kullanmakta eşittir derken siz bunu savunuyorsanız, kusura bakmayın ama sizden bir halt olmaz. Kadın çalışmayı ister veya istemez, kendi gö. ünün keyfine bağlı derken, erkek çalışmak zorundadır derseniz, erkeklerden eşitliğe ve kadın haklarına saygılı muamele bekleyemezsiniz. "Evlilikte erkeğin de kadın gibi çalışmayı istememe özgürlüğü olmalı" diyemediğiniz sürece kadın erkek eşitliği konusunda söz söyleme hakkınız yok. Erkeğin "karım çalışmasa da ben ona bakarım" demesini beklerken kadın "kocam çalışmasa da ben ona bakarım" diyemiyorsa (ki hiç bir kadın bunu demez), erkekler için evlilik kadar a*talca bir ilişki olamaz. Sokak röportajlarında "Allah eşinizin canını mı alsın sizin mi?" sorusu sorulunca kadınlar "eşim ölsün" derken, erkekler "Allah benim canımı alsın" diyor.
Ben bu konuda hak veriyorum, bence yerinde bir karar.. Erkek ya da kadın taraftarı değilim.. Yükümlülüklerini getirmeyen eş bence de aile yapısını bozar.. her şey elbette para değil.. Ama şöyle de bir gerçek var, ekonomik anlamda ciddi zorluklar çekiyoruz artık ülkece.. Her iki eş de çalışıyor olsa ellerden gelen yapılıyor olsa bişey demeye iki tarafın da hakkı yok.. Ama her iki taraf çalışırken bir tarafın keyfî olarak çalışmayı bırakması biraz sorumsuzluktur bence..
Ben evlilik yapmadım, ama böyle bir durum yaşadım. Bence de ciddi anlamda zorluk çekiyor çalışan ve sorumsuz bir eşe sahip olan kadın ya da erkek.
Tepki çekecek falan sanmıştım, hatta eigye bile şaşırdım 😂
Teşekkürler
Yani yerinde bir karar tabi ki. Ha kimi kadın kocasını calistirmaz evde ev erkeği olsun diyebilir. Ama tembellik eden adamla evlilik yurutmek istemeyen kadını da kimse haksız bulamaz. Siz erkek olarak evlenince ev işi yapmam çocuk doğurmam diyen kadınla ne kadar evli kalabilirsiniz ki?
Cevap
8Cevap
Haklı
Doğru bir karar çalışmayacaksa evlilik sorumluluğuna girmemeli erkekler. Kadınlar açısından durum biraz daha isteğe bağlıdır ama elbette ihtiyaç dahilinde kadın da bunu yapıyorsa eşi de dava açmalı
nedense yargıtay kaıdnlar için hiçbir kural çıkarmıyor örneğim nafaka adam senelerce aldatılıyor mahkemede boşanıyor ve mahkeme adamı ömür boyu nafaka ödettiriyor.. Türkiyenin en saçma maddesi budur..
Çok yerinde bir karar tebrikss 😅 bunlar da boşamaya yer arıyor
Şaka yapma :D o nasıl bahane öyle
Öyle olmalı
Merak ettiğim ve araştırmadığım için soruyorum erkeğin boşanabileceği konuları da böyle sık belirtiyorlar mı?
Kadınları kandırmak cidden çok kolay😁
Yoo, kadınlar için erkeğin her şeyi haklı boşanma nedeni olabilir. Kanunun uygulamasında erkekler genelde mağdur.
Bence adalet karşısında erkekler eziliyor diye düşünüyorum ben. (Nafaka konusu vb şeyler) Kadınların korunmasını destekliyorum fakat gerçekten çok saçma kararlar veriliyor. Aynı şeyi kadın yaptığı zaman sorun olmuyor. Bence her iki tarafın da gerçekten hakları korunmalı. Bu tarz şeyler erkekleri evlilikten de korkutur oldu artık. Bence düzenleme şart.
Yazdığımı okur musun?
Adaletten yoksun cinsiyetçi bir karar olmuş. Bir erkek karısı çalışmadığı için dava açsa yargıtay oralı bile olmaz. 🤷♂️
Kesinlikle elinde bir karar tembellik erkeklere yakışmıyor
He kadınlara çok yakışıyor. Kadın çalışmak istemezse kocası ona bakmak zorunda, ama "eşim çalışmıyor" diye erkek boşanmayı isteyemez. Bunları savunup da kadın erkek eşitliğinden bahsedemezsiniz.
Boşanmak için yeterli bir sebep bana kalırsa
Tembel kocayı kim napsın, doğru bi karar olmuş.
Tembellık yapıp çalışmasını mı çalışmamasını mı 😅
Bir erkeğin en büyük vazifesi çalışıp evini geçindirmektir doğru bir karar bence
Ayrılmak isteyeni boşasınlar zaten sebebi farketmez
Peki tam tersi olsa kadın tembel olsa ne olucak?
Kadının çalışmayı istememesi erkek için haklı boşanma nedeni değil. Koca, karısına bakmakla yükümlü.
Kim diyor onu?
Gayet yerinde bir karar olmuş
Abartılı değil yerinde bir karar
Çok yerinde bir karar 😂
Kadına da nafaka bağlamıştır mahkeme🙂
Kaçıncı yüz yildayiz acaba ya bu ne biçim karar 🙄
Anlamadım?
Yani aslında haklı bir gerekçe denebilir. Tabii ki durumlar söz konusu ama çalışmamasının geçerli bir nedeni yoksa kadında boşanmak istiyosa boşaması normal yani
Olmuş
İyi olmuş
Haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?