Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi. Sizce bu gibi kanunlar evliliklerdeki bağı artırır mı?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi. Sizce bu gibi kanunlar evliliklerdeki bağı artırır mı?

Yargı kararları, evliliklerin sağlığını veya bağını artırmak amacıyla değil, genellikle yasal normlara uygunluk veya taraflar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için yapılır. Bu nedenle Yargıtay'ın belirli bir dava hakkında verdiği kararlar, evliliklerin bağını artırmak veya azaltmak amacı gütmeyebilir. Evliliklerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürülebilmesi için iletişim, saygı, empati, işbirliği ve anlayış gibi faktörler genellikle daha önemlidir. Evliliklerde yaşanan sorunlar, çoğu zaman daha karmaşık ve derin nedenlere dayanır. Bu nedenle hukuki bir karar, evlilikteki temel sorunları çözmek için yeterli olmayabilir. Eşler arasındaki ilişkinin sağlığı ve bağı, taraflar arasındaki duygusal, psikolojik ve sosyal faktörlere bağlıdır. Eşlerin birbirlerine olan sevgi ve bağlılık duygularını güçlendirmek için çaba göstermeleri, iletişimlerini geliştirmeleri ve ortak çözüm yolları bulmaları önemlidir. Evliliklerde yaşanan sorunları çözmek için çoğu zaman profesyonel yardım almak da faydalı olabilir. Bir çift terapistine veya ilişki danışmanına başvurarak, evlilikteki sorunları anlamak ve çözmek için rehberlik almak mümkün olabilir.
Ya tabii ki zaten insan ameliyatı olan veya sağlık durumu kötü olan eşine ilgi göstermesi gerekir göstermemesi o zaman evliliği ne anlamı kaldı niye o zaman insanlar hastalıklı ve sağlıklı diyerek evlilik yapıyorlar tabii günümüzde insanların menfaati uğruna evlilik yaptıkları ekonomik çıkarlar cinsel çıkarlar nedeniyle evlilik yaptıkları söz konusu olduğu için artık böyle hastalıklarda ameliyat durumlarında adam sen de boyutuna geldik.
Bu yüzden kararı doğru buluyorum ama şöyle bir gerçek de var yani artık her şeyi o kadar boşanma sebebi saydılar ki ya insanlar zaten evlenmek istemiyor ekonomik koşullar geçim derdi saçma sapan düğün merasimleri yüzünden insanlar evlenmek istemiyor evlenen insanları da böyle saçma sapan nedenlerden dolayı boşanma kararı aldırıyorlar yani insanlar artık bu gidişle hiç evlenmeyecek millete cinsel açlık alıp başını götürüyor ondan sonra sağa sola salça oluyorlar
Yargıtay kararını falan bi kenara bırakın, zaten ameliyat geçiren eşine bakmıyorsa o insandan hiç bir hayır gelmez.
Benim de vardı öyle bi sevgilim, kalp krizi geçirdim... Neyse artık anlatmayım, boşuna sinirleriniz bozulmasın 😂
Cevap
20Cevap
kimse kimseye ilgi gösterme kzorunda değil
kimse çocuk değil
çocukça bahaneler bunlar
zaten arasında bu muhabbeti yapacak birini tanımadıysa neden evlenmiş?_
Doğru karar.
Aslında birçok insan, evlilikte haklarını bilmiyor. En basit sebepler bile boşanma sebebidir evlilikte.
Merhaba,
Hiç alakası yok, hiçte bile, hiç sanmıyorum! 😅
İlgisiz olan yine de ilgisiz olur...
Yargıtay herşeye boşanma sebebi diyor ama boşanma davaları 2 seneden kısa çözülmüyor. Çelişkili.
Evlilik bağı korku ile artmaz gidecek olan gider
Bu kanunlar evliliklerdeki bağı artırmak için değil, insanların kişiliğini eşinden dahi korumak için alınıyor.
Yargıtayda gözü evliliklere dikmiş , siz önce tecavüzcülere yolsuzluk yapanlara gerekli cezayı verin.. milletin evinin içine karışmayın
adam zaten bosanmak istiyormus
sadece tazminat haklarini guclendirir
Yargıtayı falan geç zaten ameliyat sırasında ilgi göstermeyen kadından veya kocadan hayır gelmez
herkes boşanmaya sebep arıyorken mi ahahah bekle de arttırsın
Yargıtay benim ponçik kalbime uygun kararlar veriyor 😌
Zaten boşanmak için bahane arıyor insanlar ne baği 😂
:) mahkemelr mi bunu sağlayacak adam -kadın eşini dinlemiyor senimi dinleyecek :D
Evlilikteki bağın arttığını dusunmuyorum. Peynir ekmek gibi bir kaç ay sonra boşanıyor herkes evlenip
aklı gerçekten onda değilse bütün önemler boştur insanlar hâlâ bunu anlayamadı özellikle de kadınlar ama yapabilse neredeyse tasma bağlayıp zorla yanlarında tutacaklar
Yakında sıçmakta yasak derlerse şaşırmayacam
Yargıtaya göre her şey boşanma sebebi 😂
Katılıyorum. Böyle eşi eşek zksn.
Azaltır. Feminazi pislikler
korku ve cezayla bağ artmaz
Bu gibi kanunların yalnızca içine mıçılır. :D
Bag bunlara kaldiysa zor
Hayır değil
Yok ya
Yeni mi çıkmış buda
İyice uzaklasiyorum. Hayırlısı bakalım. dd
evet doğru