6 aylık ilişkimiz var ben üniversite öğrencisiyim sevgilimde üniversite öğrencisi ikimizde bilgisayar mühendisliği okuyoruz İzmir'de. Benim ailem Edirne'de onun ailesi İstanbul'da yaşıyor. Sevgilimle birlikte de oluyoruz ikimizde rahat insanlarız ailelerimizde biliyor beraber yaşadığımızı ama ev sahibi amca bu durumdan rahatsiz olduğunu söyledi ve komsularda bizim seslerimizden rahatsızlık duyuyormus edep sınırlarını aşıyormusuz güya bunu söyledi şu an üni öğrencisiyiz ne yapmalıyız tavsiye verin?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılKira anlaşmasında bu kriter olarak yazıyor mu, yazıyorsa kural ihlali olarak sayabilir. Yok yazmıyorsa benim bildiğim anlaşma bitene kadar kural ihlali yapmadığınız süre çıkaramaz. Ama komşular cidden şikayet edip imza falan topladığında çıkarır.
Biz de zamanında karşı komşumuzu şikayet etmiştik, uyuşturucu ve sürekli geceleri binada yaşamayan erkeklerin onun evine girip çıkıp gürültü ve koridoru kirletmesinden, polis eşliğinde kadını evden çıkardılar. Hayır her yeride mosmordu ya, hatırladıkca kötü oluyorum.
Siz nolur nolmaz yeni ev bakın ya da gidin o bir imzayı atın, illa dügün falan filan gerekmiyor ki. Madem size bir şey ifade etmiyor, hayatı kolaylaştırmak için atıverin imzayı. Diğer türlü zaten çeşitli sorunlar oluyor resmiyette aile olunmadığından.🤷♀️00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılRahatsızlık veriyorsanız ses vs. diğerleri rahatsız olabilir başkalarını rahatsız etme hakkınız yok istediğiniz kişiyle yaşayın ama kimseyi rahatsız etmeyin örneğin benim yan dairemde 4 arkadaş kalıyorlar akşam eve geliyorum geceleri seslerinden uyuyamıyorum bağırıp çağırıyorlar gittim çocuklara söyledim sesiniz fazla geliyor diye tamam özür dileriz filan dediler 1 hafta sonra tekrar başladılar gittim ev sahibine söyledim onu hiç umursamadılar 5 ay sabrettim ama fayda yok artık polis çağırmayı düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılNe yazık ki hakkı var. Hukuki olarak bahsetmiyorum. Kira sözleşmesi olacakta maddesi olacak hukuki olması için. Fakat sonuçta mülk sahibi. İstediğine kiralar, istemediğine kiralamaz. Hakkı olmayan şey, sizi yargılaması, hakaret etmesidir. Böyle bir durumda da yapabileceğiniz şey zaten çıkıp bundan kurtulmak ve dava açmaktır.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kime ne kimin nasıl yaşadığı oturduğu. Yahu anne babası bile bu konuda karışmazken bitmek bilmeyen mahalle baskısı.
Ev sahibi de çevrenin dedikodusundan rahatsız olmuş olacak ki bu yola başvurmuş. Bu gözler cami şadırvanında abdestini alıp ardından dedikodu edeni.
Bunu ev sahibine yükleme bence. Bitmeyesice mahalle baskısı bu raddeye getiriyor. Hani gürültülü aşırı varsa ona herkes rahatsız olur o bir gerçek.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
99Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEv kendisinin olduğu için hakkı var tabi ki.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanların rahatsızlıklarına saygı göstermeniz lazım, ne diyorsun "biz rahatız" herkes sizin kadar rahat olmayabilir ve para ödüyorsunuz diye diğer ev sahiplerini rahatsız edecek değilsiniz. Ya başka yer bakın, ki hem sizin hem ev sahibinin canı daha fazla sıkılmasın ya da biraz çeki düzen verin kendinize, en azından istekli boğalar gibi çağır bağır olmadan birlikte olun kimse Mart kedileri gibi sizi dinlemek zorunda değil :) keşke kendi yaşam ve düşünce tarzınıza saygı gösterilmesini istediğiniz kadar toplumun diğer bireylerinin de hassasiyetlerini anlayabilseniz. Günümüz gençliğinde nedense bizden başka kimsenin rahatsızlıkları önemli değil düşüncesi var, toplumda yaşıyorsak biraz çevreyi de düşünün. Kusura bakmayın ama düşüncelerim bu
1013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKırıcı ya da dışlayan, ötekileştiren bir yorumda bulunmak istemem ama dediğiniz de iyi bir seçenek :) geçen bununla ilgili de bir haber okumuştum pandemi sonrası İngiltere'de onlyfans yayınları artmış, insanlar kendilerine ek gelir oluşturabilmek için hazır eve kapanmışken evden çalışıyorlarmış :) herkes istediği gibi düşünüp yaşayabilir ama hepimizin özgürlük sınırı bir başkasının kişisel özgürlüğünün başladığı yere kadardır. Evinizde çocuk veya hayvan sesi bile olsa ve komşular bundan rahatsızlık duysa sorumlusu siz olursunuz.
Cevap sahibi+1 yıl@Berivann6 Evli de olsalar kimsenin evindeki ses bir diğerini rahatsız edecek seviyeye gelmemeli, çok bağırınca çok zevk almıyorsun o biraz da fantezi, daha az ses ile de işini görebilirsin, üstelik evli insan eşiyle işini görür rahatsız da olsan bir şey demezsin ama bekar her akşam eve farklı birini getirirse (ki bu çift arkadaş için demiyorum) apartman fuhuş yuvasına döner bu yüzden evli bekâr ayrımı önemli. Senin annen baban böyle mi yaşamış onlardan mi gördünüz böyle şeyleri? Sanmıyorum, çoğunuz işlediğimiz dizilerden özentilik yapıyor, yüzeysel zevklere bağlı sefahat hayatı yaşıyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yıl@Berivann6 evlilik kağıttan ibaret demek çok sığ bir yorum olmadı mı? O zaman tüm devlet ve hukuksal anlaşmalar da kağıttan ibarettir? Atılan imzanın, karşılıklı verilen sözlerin hiç mi bağlayıcılığı yok? Evliliği bu derece değersizleştirilmek bence hepinizin kendisine duyduğu sadakat sorunundan kaynaklı. Evli olmak o evlilik süresince mutlak sadakat gerektirir ama böyle evlenmeden birlikte olmak Mart kedisi gibi bugün onunla 10 gün sonra bununla rahat bir yaşam, hiç bir sorumluluk bağlayıcılık yok. Gerçekten içi bomboş, tamamen cinsel haz ve düşüncelerle dolu bir nesil oluştu, tek derdiniz "bugün kiminle nerede nasıl birlikte olsak" olmuş, içinizdeki büyük boşluğu yüzeysel zevklere geçici çözümler arayarak geçiştirmeye çalışıyorsunuz. Hayatta hiç bir şeyi dert edinmeyen, hiç bir şeye çözüm aramayan, kendi dışındaki kimseyi önemsemeyen insanlardan bıkkınlık geldi artık. Neyse herkesin görüşü kendine zaman kime hangi davranışının ne sonuç vereceğini gösterecektir daha fazla uzatıp konu sahibini rahatsız etmeyelim, iyi günler...
- +1 yıl
Kedi dedi yaa:)))
Cevap sahibi+1 yıl@Berivann6 Boşanmakla konunun ne ilgisi var Allah aşkına, insanlar iş spor kulüpleri güzel takımlar kuruyor fakat başarısız olabiliyor şimdi başarısızlık oluyor diye bunlardan vaz mi geçilsin? Ölmek için doğuyoruz o zaman hiç doğmayalım :) boşanmanın bir çok farklı sebebi var, geçim derdi, karşılıklı anlaşmazlık, aileler veya eşlerin birbirinin beklentilerine cevap verememesi gibi. Evlilik kişilerin karşılıklı olarak birbirine yasalar önünde de sorumluluklarının olduğunu hatırlatır, mesela siz evlilik bağı kurmadan her önünüze gelenle "sevgi" "saygı" "huzur" ve "sağlık" ile birliktelikler yaşayabilirsiniz ama hamile kalsanız ve adam sizi terkedip gitse hiç bir sorumluluğu olmaz. Ayrıca bilemiyorum anne baba veya kendi evliliğinizde sorunlarla mı karşılaştınız ama "gerçek evliliklerin" temelinde zaten sevgi ve saygı vardır. Cinsel çekim ve elde etme arzusu ile 1 yılda evlenip hevesi kaçtığında boşananlar var diye ne evlilik kurumu ne de saygı sevgi üzerine kurulu ilişkiler boşa çıkmaz, unutmayın ki her türlü değerin içini boşaltan, değersizleştiren insanların bakış, yaşayış ve düşünce tarzıdır. 50 yıl ve daha fazla evli kalıp ilk günkü sevgisini ve saygısını koruyanlar var. İyi öykülere de bakın derim :)
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEv sahibinin, kiracının karşı cinsten biriyle nikahsız birlikte yaşamasına karışma hakkı yok, çünkü Türk kanunlarına göre bu bir suç değil, kişinin özel hayatını ilgilendiren bir durum. Burada kiracının sizi evden çıkarma gerekçesi olarak kullanabileceği iki şey var, gürültülü sevişme (ki gürültünün tespitini gerektirir) ve kiracının ev sahibinden habersiz masrafları bölüşmek için ev arkadaşı alması (ki sizin durumunuz bu değil. Ev sahibine karşı haklarınızı öğrenmek ve kış günü sokakta kalmamak, taşınma derdine düşmemek için bir avukata danışmanızı öneririm. Nikahsız birliktelik, tek başına tahliye gerekçesi olamaz. KS avukat BirBilenlerine danışın, soruya etiketleyin, görüş yazsınlar.
10 Yorumla Dairemi tıp öğrencisine kiraya verdim yıllar önce. Yan binanın dairesi içeriden yüksek sesli kahkahalar konuşmalar geldiği için çocukları da duyduğu için uyarmamı istediler bende arkadaşlar ne yapıyorsanız daha sessiz olun dedim gençler kırmak istemem ortada kalsın istemem bu toplum da evli ya da bekar kimse rahatsızlık vermeden yaşayabilir. Konu bekar bir çiftin devletin vermiş olduğu yetkiye dayanarak sevişebilirsiniz konusu değil normal bir hayat sürerek kalmaları. Arkasından kaldığımız binada üst katımıza kalabalık bir Afgan aile geldi cennet mahallesine döndü bina asansörlerden merdivenlere kadar atık. Yani kısaca apartman kurallarına uyduğun sürece herkes yaşayabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılK*erhaneye dönmüştür o ev, onun arkadaşı, senin arkadaşın sürekli gelir gider, sonra s*vişecek yerimiz yok deyip sizde işimizi görelim diyecekler, belki grup falan kurulacak, adam haklı yani, çünkü genelde bu tıp şeyler yaşanıyor öğrenci evlerinde
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılVuuu burada ortalık karışmış bayan ev içindeki davranışlarınız komşularınizi rahatsız edecek durumdaysa çıkartmaya hakki olur çünkü sizin rahatlık dediğiniz kavram başkaları için rahatsızlığa dönüşür herkes sizin gibi rahat düşünüp rahat yaşamıyor sonuçta
10 Yorumla
+1 yılEtik seveplerden rahatsız oluyor adam. Evli olsaydınız bir şey diyemezdi. Bana göre evi kiralamakla satmak aynı şey olmalı. Ben evi 1 aylığına 5 aylığına vs satın almış gibi olmalıyım. Özelime ev sahibinin karışması çok saçma. Evden çıkarken gelir kontrol eder zarar varsa ekstra ücret talep edersin. Derdin eve zarar vermemiz se.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılNe etik olarak nede kanunen bunu yapmaya hakkı yok. Ancak ev onun evi olduğu için eninde sonunda istediğini yaptıracaktır. Şimdiden yeni bir ev bakmanız sizin yararınıza olur. Hakkınızı aramakta bir seçenek ama sonucu belli olduğu gereksiz yere stres yapıp mahkemeye gidip gelme gibi külfetler doğuracaktır
00 Yorumla Öncelikle beni ilgilendirmez der geçerdim ancak toplumun hassasiyetlerini görmezden gelemezsiniz. Yani yaşadığınız toplum ortada, dolayısıyla siz kendi rahatlığınız noktasında bakarken. Komşularınızın da hassasiyetleri aynı şekilde dikkate alınırsa daha iyi olır
00 Yorumla
+1 yılValla söyleyin çıkaracaksa mahkeme falan uğraşsın tebligat göndersin en az 3 ay süre vermesi lazım o sırada da kira ödemeyiz deyin. Çıkaracaksa da zaten ödemeyin kira. Hepsi ahlak bekçisi oldu bunların. Bunlara ne ya milletin nikahından şuyundan buyundan.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRahatlık mı bunun adı? Her şey ne kadar normalleşmiş. Şimdi bana sığ ya da geri kafalı da dersiniz. Ultra medeniler sizi.
3065 Yorumla- +1 yıl
@lhateyouall
Zaten gizli olmadı esas... ulupeta olunca dünyanın her yerinde ayıptır
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar gizli veya değil. İnsanın fıtratı bozuksa her türlü yapar. Gizli yapmaktan iyiymiş vs vs geçin bu boş beleş işleri. Arsızlar yorumlara birikmiş.
- +1 yıl
@gizli üye bu konuda çok haklısınız artık millet ayıbını hüner diye sergiliyor şu an geldiğimiz devir bu maalesef , herşeyin bir adabı usulü vardır bu tarz yaşanılan ilişkileri doğru bulmuyorum ve sıcak bakmıyorum yobazımdır değilimdir bilemem ama biz bu örf adetlerle büyütüldük herkes kendine yakışanı yapar
Cevap sahibi+1 yıl@r_engarenkyollar herkes birbirinin alkışçısı. Bunu dine imana vurmaktan ziyade mantık işi de değil. Evliliği kağıttan ibaret düşünüp ayrıldıklarında da beni kullandı yok bilmem ney ağlarlar. Rezil bir topluluk olduk sıfır ahlak.
- +1 yıl
@ gizli üye Aynen öyle gülüm bu kişilikle alakalı bir durum ben bazen bayanların yorumlarina denk geliyorum yok artık diyorum böyle bir kadın olabilirmi bu gerçekten böylemi bir kadına yakışmayan düşünce tarzları geçen bir soruda bayan sormuş eşim beni aldattı ee benimde aldatmak hakkım degilmi diyor bende nasihat veriyorum" tm haklısınız eşin seni aldatmış ama o onun ayıbı sen onun seviyesine inme sen bir kadınsın bir annesin sana yakışmaz böyle bir davranış bir kadın olarak yuvan için mücadele et vss diyorum kadının verdiği cevap şu " iyi ozaman sen öyle yaparsın " yemin ediyorum şaşırdım bu gidişatimiz hiç iyi görünmüyor artık herkeze her şey normal geliyor ne desem boş herşeyin hayırlısı diyelim...
- +1 yıl
@r_engarenkyollar Bunun sebebi çok açık aslında İnsanlar her türlü manipillasyona açık ve sorgulama yetileri zayıf Akıllıca kelimeleri kullanırsan kafasını bulandıramayacağın insan çok az İzlet oku göster yeterli oluyor. Bunuda en çok Modernlik adı altında toplum muhendisliği yapanlar neden oluyor maalesef Bir hikaye var bilirisiniz Kral çıplak hikayesi resmen uygulanan taktik bu
- +1 yıl
@r_engarenkyollar bence seni ilgilendirmiyor birilerini yargılamak onu geçtim evet kadının düşüncesi de tuafmıs ama sen bir annesin sana yakısmıyor diyip erkek yapabilir ama kadın yapamaz anlayışı içindesin gibi geldi ve herkes örf ve adet dine uymakta zorunda değil
- +1 yıl
@Berivaan6 peki benim düşünce tarzim sizi ilgilendiriyormu güzel bayan ben erkeğe yakışır demedim zaten o onun ayıbı dedim bir kadına kocam beni aldattı bende onu aldatirim düşünce tarzı. Ve üstelik bir anneyse yakışır mı sence sen kendine yakistiriyorsan bunu. Benim sana doykecek lafım olmaz böyle diye diye zaten bu hallere geldik bayan senin düşünce tarzin , namusun , örf adetin beni ilgilendirmez bu benim düşünce tarzim senin işine gelmiyorsa yapacak bir şey yok
- +1 yıl
@r_engarenkyollar kadın bende aldatacagım demesi tabiki yanlıs ama tek taraflı yine değerlendirme yapılmaması görüşündeyım ve herkes kendi hatasından sorumlu yadırgansa yanlıs bulunsada üzerinden çok yargılama yapılması doğru değil kısaca kınamak ve o kişinin de tüm hayatını bilmemek peşin hüküm vermek ve sorudaki arkadaşta özel hayatından bahsetmiş ev sahibi diye özel hayatına müdahale edilmesi de saçma değil mi saygı karşılıklı olmaz mı
Cevap sahibi+1 yılBerivan kaç yaşındasın bilmiyorum ama düşüncelerin şu konuda güzel “saygı”. Evet insanların hayatı onları ilgilendirir. Ama toplum ahlak edep ilkesi içerisinde özeleştirilerimizi yapmamız da gerekiyor yoksa ipin ucu tamamen gider. Emin ol ayrılıktan sonra çoğu kızın dediği şey beni kullanıp attı. Gidip diktiriyorlar. Ve aynı döngü. Sonra psikolojik bunalımlar yaşanıyor buhran dönemleri ve çok ağır oluyor. İşin özü sevmektir. Sevmek sevişmek demek değil. Modernizm demek sevişmek demek değil. İleri görüşlü olmak sevişmek demek değil. Okula gitmek demek orada birini bul seviş demek değil. Önce ayakların üzerinde durmayı öğrenmeli insan. Her şeyden evvel kendini sakınmalı.
Cevap sahibi+1 yılTamam berivan sen gelen geçene ver seviyorum bahanesi ile.
- +1 yıl
O senin düşüncen senin yaşam tarzın istediğin hayatı yaşamakta özgürsün sen bunları yanlış buluyorsan yapmazsın olur biter bir başkasının hayatına bu neden burnunu sokuyorsun tanımadığın bir başkasının hayatı seni neden bu kadar ilgilendiriyor?
- +1 yıl
Rahatlık tabii. Özgürlük : sevgiliyle birlikte olmak ve popo baş açıp daldan dala gezmek artık.
Aman edebiyle oturmasın kimse. Asla düzgün biri olmaya çalışmasın. Herkes birbirinin koynunda gezsin. - +1 yıl
@Berivann6 insanlar herkesin ahlak anlayışının farklı olabileceğini ve herkesin ahlak anlayışının, inançlarının, yaşam tarzının kendisini ilgilendirdiğini kimsenin kimsenin ahlakına göre yaşamak zorunda olmadığını bi kavrasa şimdiye uzaya çıkmıştık millet uzaya çıkarken biz şu basit sorunu bile çözemedik daha
- +1 yıl
@Berivann6 Ancak yinede görüşü paylaşan hanımefendinin de haklı olduğu bir nokta var tabi...
- +1 yıl
@Berivann6 Soru sahibi biz rahat insanlarız falan diyerek böyle basit bir şeyle övünmeye çalışır gibi bir izlenim vermiş hani sanki "Ben rahatım istediğimle her gün sevgilimle yiyişip sevişiyorum kudurun çomar orspu evlatları hehehe 😎" dermiş gibi ancak burada övünelecek bir başarı falan yok mesela bana göre bu basit ve normal bir şey yanlış bulduğum bir şey değil ama böyle basit bir şeyle övünmemde, ben bunu rahatlık modernlik veya bir başka bir şey olarak adlandırmıyorum bana göre temel basit bir şey bu. İki tarafta hatalı, sonuç olarak yine başta değindiğim şey ile aynı kapıya çıkıyoruz herkes kendi hayatını yaşamalı kendi doğruları ile yaşamalı bir insanın doğru bulduğu bir şey bir başkası için olmayabilir sen öyle düşünüyorsun diye bu mutlak bir doğru diye bir şey yok o senin düşüncen, artık bu problemleri aşmamız lazım.
- +1 yıl
@Berivann6 Yani belkide öyle demek istememiştir ama verdiği izlenim o şekilde, sanki kendi gibi düşünmeyenlere geri kafalı diyerek aşağılıyormuş gibi. Objektif olarak bakınca öyle anlaşılıyor.
- +1 yıl
@Berivann6 Mesela bende evlenmeden önce aynı evde kalmak veya cinsellik olmaz falan taraftarı olsam muhtemelen benimde sinirime dokunurdu, kendi yaptığı şeye rahatlık vs gibi güzellemeler yaparak benim özgüvensiz ve korkak olduğumu vs ima ettiğini düşünürdüm
- +1 yıl
Yani sırf rahatça cinsellik yaşayabiliyor diye rahatım demesi saçma bence, ben iyiyim benim gibi düşünmeyen herkes kötü dermiş gibi bir izlenim vermiş özetle
- +1 yıl
Haklı haklı konuşma kız 😁
- +1 yıl
Ortada suç yok bişey yok, aynı evde yaşayan insanların nikahlı olup olmaması kimi ne ilgilendirir yahu? Kafası Türk Medeni Kanununun gerisinde olan, toplumun geleneklerini gerekçe gösterip kanunun suç veya kabahat olarak tanımlamadığı eylemleri kınayan geri kafalı insanlara saygı duyamıyorum. Bu ülke kanunlarla yönetiliyor, örf ve adetlerle değil, çünkü kabile devleti değiliz.
- +1 yıl
@Berivann6 sana mı sorucam nerde takılacagimi?
Senin gibi müşteri aramıyorum ben, sadece takılıyorum - +1 yıl
@Berivann6 Ben Real_AnimeGirl adlı üyeyi engellemişim, ne yazdığını görmüyorum. Belli ki eski kafa bi arkadaş. Engelle geç, ne uğraşıyorsun laf yetiştirmeye @berivann6
- +1 yıl
@Berivann6 Ahlak bekçilerinin içi genelde kötüdür.
- +1 yıl
- +1 yıl
İçinde kötülük olan, "amaaann beni ne ilgilendirir" demez, diyemez. Herkesin ahlak bekçisidir o çünkü. Herkesin kendi doğrularını göre yaşamasını istemekle de faşizan bir tutum içindedir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Nikahsız birliktelik yaşayan yetişkin insanların vicdanen rahatsız olmalarını gerektirecek bir durum yok. Topluma uymuyor dersen, özel hayata karışamazsın, dine uymuyor dersen de başkasının eyleminden, günahından sen sorumlu değilsin.
- +1 yıl
Evlenmeden birlikte yaşamak suçtur, hapis cezası vardır diye bir kanun maddesi çıkaramıyorsanız susacaksınız.
- +1 yıl
@Banker_Bilo Bende topluma göre çirkin diyorum zaten Ve gayette yargıya açıktır Her eylem. Gidip kendi başına kendi alanında yapana değil lafımız. Veya kişilerin kendi özel hayatlarına Bunu söyleyenlerinde aynı şekilde insanların Kendi Ahlak ve etik değerlerine saldırmaları Veya Ahlakdan bahsedenleri Ahlak bekcisi geri kafalı diye Sardırmalarıda yine aynı şekilde Karşı baskıdır Toplum düzeni ahlak yapısı için elbette insanlar Ahlaki ve etik değerleri savunacaktır Bunada kimse karışamaz
- +1 yıl
@Milabeni şimdi bir soruya denk geldim kız 22 yaşındaymış 1 aylık ilişkisi varmış çocuk şehir dışında yaşıyormuş 1 ay dir tanıdığı bir erkeğin evine gitmiş orada uygunsuz çekilmiş resimleri varmış çocuk şimdi bunu tehdit ediyor benden ayrılırsan resimleti ailene atarım sana bunu yaparım şunu yaparım diyor bu özgür ruhlu genç kızımız da yana yakıla burada çare ariyor ben şimdi napicam diye. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz işte. Birşeyler yaşarsan bedelini ödersin oyuzden ahlak kuralları geçerlidir işte giderken kimseye sormamıs yaşarken sormamis tehdit edilince sorma gereği görmüş belki ikigun sonra canından olucak vstsap konuşmalarını atmış çocuk tam bir piskopat şimdi bu özgür ruhlu kıza sormazlarmi senin 1 tanıdığın bir erkeğin evinde ne işin var diye birşeyler yaşadın diye erkeğin eline resimleri koz olarak verdin diye. Sende çeneni boşuna yorma gülüm kim ne isterse onu yapsın
- +1 yıl
Bu genç kızımız şimdi diyebiliyor mu ben özgür ruhluyum kimse bana karışamaz istediğim kişiyle birlikte olurum evine giderim diyebiliyor mu bak yana yakıla çare arıyor biz burada kimseyi yargilanadik aslında tam tersi kızlarımizi kadınlarımızı kotüluklerden korumak istedik çünkü hem İslami açıdan hem Türkiye açısından kadın olmak çok zor. Kadının adı var derler. Oyuzden diyoruz dikkatli olsunlar diye fazla özgürlük iyi olmuyor işte bizim toplum ahlak degerlerimiz bu tür seyleti kaldırmıyor ben o kıza şu an kadar üzüldüm ki gencecik bir kız rabbim kimseyi doğru yoldan ayırmasın yapmış bir cahillik inşallah çözümünede kavuşur hayırlısıyla
- +1 yıl
@r_engarenkyollar Sorun bu zaten özgürlük herkesin istediği bir şey sanki bi tek bunlar Özgür olmak istiyor. Ancak şu bi gerček ki Özgürce aldığın kararların davranışların ve eylemlerin Her zaman sonuçları Hatta bedelleri olur. Sorun şu ki kime Günün sonunda bu sonuçları Ne kabul etmek ister nede bedel ödemek. Hem ayranım dökülmesin Hem yoğurdum ekşimesin mantığı Biz ahlakı niçin savunuyoruz. Toplumun çöktüğünü evliliklerin azaldığını boşanmaların aldatmaların arttığı daha nice Konuda kötü eylemlerin arttığını görüyoruz. Bundan bize ve toplumun geleceğine olacaklardan endişe duyduğumuz için yapıyoruz Biri bişi desin Aha ahlak bekcisi çıktı İşte diyorlar. Liberalizim Bireyselcilik Özgürlükcülük peşinden BENCİLLİĞİ kaos ve karmaşayı getirir. Bundan yarın sadece kendisi değil herkes zarar görür. Adalete ve Ahlaka sadece bir kişinin değil herkesin İhtiyacı vardır. Günün sonunda ben ne istersem yaparım diyenler Ve bende istediğimi yaparım diyenler Yüzüden taviz tecavuzun sonu gelmiyor. Bunlar Direk değil İndirek olarak birbiriyle bağlantılıdır. Kim canı ne istiyorsa yapsın Ama sonuç ve bedelinide kabul etsin İnsanların ahlaki vicdanlarını rahatsız edip Kimse bana bişi diyemez diyemessin illa bir insana fiziksel zarar Verilmez zira. Yaptığın eylemin sonucunda Bundan rahatsız olan insanlar Elbette yüzüne ahlakı savunur yargılar ifadesini söyler. Nede olsa ifade özgürlüğü var dimi. Neyse biz ucuz algı oyunlarıyla normalleştirmelerle manupilasyonlarla Genişliği kabul ettirilen İzlediği okuduğu gördüğü şeyleri Beynini bi kenara bırakıp Sorgulamadan kabul eden uyur gezerlerden değiliz. Bizde özgürlük istiyoruz. Ama haddi ve sınırları Bedelleri ve sonuçlarına göre Vedahi başkasının gerek fiziksel gerek piskolojik ve manevi alanını ihlal edicek şekilde değil Toplum içinde yaşıyorsak kurallarımız olmak zorundadır.
- +1 yıl
Çok haklısın ben bu kızin yaptığına mantıksal bakarsam kızarım çünkü bugün adam veya kadın kırk yıllık eşine guvenemiyor sen bir aydır tanidigin bir erkeğin evinde ne işin var ve ne nasıl guvendin de adama şantaj yapma fırsatı sundun ama bende bir kadınim ve olaya duygusal bakıyorum çünkü bende anneyim çok çok üzüldüm şu an geldiği duruma ve yinede kızamıyorum genç işte yapmislik bir cahillik hiç kızın bu duruma düşmesini de istemiyorum işte herşeyi erkenden yaşayıp tüketmek istiyorlar tamam da olmuyor öyle işte hani bir laf vardır haramda mutluluk ararsan mutluluk sana haram olur diye işte bu tam buna bir örnektir
- +1 yıl
@r_engarenkyollar aynen öyle 👍
- +1 yıl
Berivann6 okudun mu gülüm yazdıklarımı işte biz sizi yargılamadik sadece sizi korumak istiyoruz bu tür yanlışlara düşmeyin diye krndinizi her zaman koruyun, her seni seviyorum diyene güvenmeyin istediğin erkekle birlikte de olabilirsiniz ama gelir birisi böyle musallat olur hayatınızı cehenneme çevirir çok gencsiniz daha sizi bu şekilde kullanmalarına üzerlerine izin vermeyin. Daldan dala konuyum derken kanadınızi kırarlar bir adam gibi birisini bulun yuvanizi kurun boyle bir yaşantinin sonu yok umarım beni yine yanlış anlamamışsındır sadece sizi çok seviyorum ve üzülmenizi istemiyorum ❤️
- +1 yıl
@r_engarenkyollar şimdi sen her ilişki yaşayan onumu yaşıyor dersin evli olup eşini bu şekilde tehtit edende var bu karşısındaki kişiliksizin sorunu
- +1 yıl
@r_engarenkyollar bak biriyle birlikte olmasanız bile biri musallat olur başınıza hayat bu yani o tarz psikopat kişiliksizleri yargılamak gerekiyor duygularıyls hareket eden kötü bir şey yapmaz
- +1 yıl
- +1 yıl
@r_engarenkyollar peki tecavüz magdurları da var onlar ne yapsın onda da mı tecavüz edilen suçlu
- +1 yıl
- +1 yıl
@r_engarenkyollar fikrini söylüyorsun sende saygı duyarım ama hayat tarzına karışılması doğru gelmiyor bana ama tabi hayatta hatalar yapanlar psikopat olanlar kötü insanlarda fazlasıyla var
Cevap sahibi+1 yılÇok uzattınız arkadaşlar valla
- +1 yıl
İnsanlar başkalarının özel hayatıyla ilgili fikir beyan etme hakkını kendilerinde görmeseler bu kadar uzamazdı. Suç işlenmiyorsa, size de zararı yoksa başkalarının özel hayatı kimseyi ilgilendirmez. Kim nasıl yaşıyorsa yaşasın, bize giren çıkan bişey yok.
- +1 yıl
- +1 yıl
Herkes kendi ahlakından, kendi hayatından sorumlu. Sizi ilgilendirmez başkasının nikahsız birlikteliği.
- +1 yıl
Bunu anlamak niye bu kadar zor? "Banane" diyemiyor musunuz başkasının hayatı için? Siz kim oluyorsunuz yahu?
- +1 yıl
bu tartışmada soruyu soran kişiyi ayıplayan, yargılayan, kınayan kim varsa, geri kafalı, bağnaz oldukları için sıradan engelliyorum. Onaylamak zorunda değilsiniz, ancak yargılamaya da hakkınız yok. Onların da sizin onayınıza ihtiyacı yok. Cahillerle, özel hayat kavramından ve birey haklarından habersiz sığ insanlarla konuşmak anlamsız.
- +1 yıl
@Banker_Bilo Cevap yaz sonra engel atta cevap verememiş olalım sende aklı sıra zeytin yağ gibi üste çık işte Kendini kanıtlamış oldun herkes yargılama hakkına sahiptir. Bahsettiğim eylemde değil fikirde Yapılan eylem insanların ahlaki ve vicdani değerlerini zedeliyor Rahatsız ediyor çünkü bu yüzden dedim. Yapılan eylemlerin sonucu bedelini dusuncekein ona göre yapacaksın diye Bende gider bu eylem hakkında konuşurum yargılarım şimdi aynı şeyi ben sana söylüyorum sen kendinde nerden hak bulupda Ahlak bekcisi diye laf atma hakkını görüyorsun o zaman diye Bu baya bildiğin çifte standart Ben derim sen diyemessin iki yüzlülüğü sen Evlilik dışı istediğim gibi olurum. Hayır bu Ahlaksızca / Aha işte gerici Ahlak bekcisi Sen fikrini söylersen oda buna yorumunu yapar sende buna karışamassın Anladın mı En büyük cahillik bildiğinin cahili olmaktır. Hadi şimdi bunada engel at üstüne yorum yaz Dışardan bakan cevap veremedi sansın buyur.
- +1 yıl
Başkasının nikahsız birlikte yaşaması size nasıl bir zarar veriyor, birisi anlatabilir mi?
Gizli Üye(25-29)+1 yılİmam nikağımız var deyin. Biz 3 yıl boyunca apartmandakileri böyle kandırdık. 🤣😂🤣
Çevredekileri gerçekten rahatsız ediyorsanız hoş değil ama genelde ses filan bahane. Kendi kültürlerine uymadığını için istemiyorlardır sizi. Hatta ev sahibi sizi kendi evinde barındırdıkça günaha girdiğini filan bile sanıyordur. En iyi çözüm imam nikahlı olduğunu söylem ve kirayı biraz fazla verme. Parayı gördümü genelde susuyorlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSözleşmeniz varsa hiçbir şey yapamaz. İleri giderse yaşam tarzınıza müdahalede bulunmaya çalıştığı için ve sizi taciz ettiği için yasal işlem başlatın. Evden vs atarım derse tehdit suçu da oluşturur. Her şeyi yazılı halde bulundurun söz uçar yazı kalır.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbaban da tam g4w4tmış bu arada
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an ki yasalar kiracıyı korumaya yöenlikte olsa apartmanda tüm komşulardan imza toplandığı takdirde çıkartılabilir siniz İzmir in daha nezih bölgeleri var o taraflara yöenlebilirsiniz büyük ihtimalle karabağlar ya da Buca bölgesindesiniz bayraklı da olabilir daha çok muhafazakar bölgeler de dikkatli olmanızda fayda var yine de ev arayabiliyorsanız arayın
04 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım muhafazakar olunca nezih olmuyor mu
Cevap sahibi+1 yıl@Pırasalıbörek nezihten kasıt şu aslında yanlış yazmışım orayı doğru nezih oluyor da anlayışlı olmuyorlar örneğin Karşıyaka da kalsanız aynı şekil kimse kimseye bir şey yapmaz ya da demez anladın mı ama o tarz bölgelerde maalesef anlayış yok
- +1 yıl
Anlayış değil bence bu kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Üstelik bu tarz şeyleri bu benim hayatım diyerek onun hayatı diyerek normallestirmemeli. Çünkü gelecek olan nesi benim hayatım benim isteğim adı altında da insan olmaktan cikiyo saygisiz heraeyden bı haber nesil yetişiyor
Cevap sahibi+1 yıl@Pırasalıbörek doğru kimsenin kimseye karışmaya rahatsız etmeye hakkı yok ama Türkiye de yaşadığınız da farkında sınız değil mi burada kural dinleyen var mı haklısınız o konuda nesil bozuluyor
+1 yılAileye bak ne kadarda geniş herşeyin fazlası zarar
Kimileri çok kısıtlıyor kimileri de aşırı serbest36 Yorumla- +1 yıl
Sonra berivan gibi cocuklariniz olur dikkat etmeliyiz.
- +1 yıl
Aynen senin gibi olsun yasak veya sınır bilmeden milletin hakkina gir gir cîk tabi.
- +1 yıl
Tabi
Senin rahatlık konfor alanın başkasını rahatsız ettiğin noktada biter. Müslüman bir ülkede millete sesini duyura duyura sevişemezsin. Gideceksin başka ülkede yaşayacaksin ozaman. Kimse senin mahremine tanıklık etmek zorunda degil
13 YorumlaAilen zaten geniş insan senin onunla bununla birlikte olmana karışmıyorlar. Ev sahibine deki benim ailem geniş insan birden fazla erkekle yaşasam da karışmayacak kadar genişler lütfen sizde karışmayın sessizce işimizi görürüz de
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılüniversite öğrencisi olup buna çözüm için burayı seçiyorsunuz ve üstelik gizli üye? buraya yazarken kimliğini gizleyip ortak evde yaşananlar legal öylemi? aldı beni bir gülme, söyle erkeğine gece karanlıkta kimseye görünemden gelsin ne diyeyim
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrikss. Arkadaş bu kadar relax olabiliyor demek. En azından burada utanabiliyor buda bsy
+1 yılEv sizin olsa sıkıntı yoktu kendi evin sonuçta kimse rahatsızda olsa bişey diyemez ama ev başkasının olunca ve eski kafalı belli böyle sorun oluyor işte
21 Yorumla- +1 yıl
Eski kafa = evlenmeden önce kadinin ve erkegin kendine deger verip kendini saklaması - yeni kafa = kadin ve erkek deger vermeden herkese kendini açmasi , her seyi acik olanin bir degeri yok , boyle yaparakta yeni kafali falan oldugunu saniyorsan git once okul bitir.
+1 yılAdam çok haklı bu onun evi sonuçta ve komşular rahatsız oluyorsa buna saygı duymalısınız komşular rahatsız olmakta da çok haklı ben olsam yine rahatsız olurdum yani bu konuda hiçbir şey diyemezsiniz kendinize çeki düzen vermelisiniz ya da evden çıkın
00 Yorumla
+1 yılHakki yok. Boyle bisey sozlesmede yazmaz cunku. Sozlesme disina cikamaz oyle bi hakki yok. Bence tasinmaniz en mantiklisi ya da nikahli gibi davranin imam nikahli. Cakma alyans takiverin. Bunlarda beyin yok zaten her seye inanirlar.
00 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi çok fazla aşırı rahatsız etmek zorunda değil sonuçta tek siz yasamiyorsunuz evde komsularda var komşularınız peki size gürültü çok yapıyor mu yani eşya çekme çok ayak sesleri çok fazla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yıl:)))) sen simdi ev sahibinden mi sikayetcisin
sevismelerinizin dozajinin reklamini mi yapiyorsun :)30 Yorumla
+1 yılYalnız ortada birlikte yaşamaktan daha farklı bir durum var seslerinizden rahatsız olan insanlar varsa burada adam gayet haklı. Bende üniversite öğrencisiydim evde kalırken sürekli bu şekilde rahatsız edici sesler oluyordu. Bu hoş bir şey değil kendi evimde rahat rahat oturamiyorsam rahatsız ediliyorsam bu benim özgürlüğümü kısıtlamaktir. Kimsenin özelini duymak zorunda değil kimse.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı. Sizi çıkarıp daha yüksekten kiraya verecektir. Ahlak bekçileriyle uğraşmaktansa taşının daha iyi. O apartmanda yaşlanırsınız da farkına varmazsınız onlarla uğraşırken.
10 Yorumla
+1 yılÖğrencilerin yaşadığı bir apart bulun. Aile apartmaninda böyle şeyler hoş olmaz. Kızlı erkekli kaliyorlar diye bir ara polis baskin yapiyordu. Gezi dönemlerinde...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSizinki rahatlık değil hayasızlık ne ara böyle ahlaksız bir toplum haline geldik ya bunu söylerken bile hiç sıkılmadan söylüyorsun ya daha ne diyeyim Allah ıslah etsin
00 Yorumla
+1 yılBende izmirdeyim ekonomi ünv sesinde okuyorum İzmir'de doğma büyümeyim hakkı yok inşaat şirketimiz var ondan ilgi alanım sözleşme yapılmışsa 10 yıl boyunca çıkaramaz kendiniz çıkmak istiyorsanız anca öyle çıkarırsınız kafanız ağrımasın diyorsanız çıkın yoksa gerek yok hangi ünv sizin
00 Yorumla
+1 yılO kadar rahatsız oluyorsalar ses yalıtımlı bir binaya geçsinler aynı sekilde 4 senedir bende kız arkadaşımla öyleyiz.. Öğrenci dolu bir mahallede oturuyor herhangi bir şikayet gitmedi bugüne kadar rahatsız olmak istemeyen doğru düzgün bir eve gitsin. 18 yaşını geçmez kendi özlüyüne sahip cıkabilecek bireylersiniz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Nikahsız ilişki suç değil. Ama komşuları sesle rahatsız etmek suç. Binadaki yaşam kurallarını bilmiyorsanız, oradan bu şekilde yaşamaya hakkınız olmaz.
00 YorumlaKanunen var. Baştan sadece sana verdiyse ve sözleşmede varsa sonradan evlendiğinde bile çıkarır. Tek bekara vermek isteyenler var. Ya da çocuksuz çift istiyor ancak çocukları olunca çıkartıyor.
00 Yorumla
+1 yılugrasmak istemiyorsaniz sozluyuz su an dugun icin kredi cekmeye calisiyoruz falan filan diye yalan uydurun. cok sinirlerinizi bozuyorsa da sana ne diyin zaten cikarmak icin dava acsa 2 yildan once cikaramaz rahat olun. ben yasli insanlarla iletisime girmek zorunda kalmaktan nefret ettigim icin yalan soylemeyi secerdim
00 Yorumla
+1 yılRahatlıkla, hayasızlığı nasıl bağdaştırdın bilemedim doğrusu.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÜniversite öğrencisi gibi davranın o halde sizde. Sevgilimle birliktede oluyoruz ne ya? Sizi yetiştirenin kabahati aslında da neyse.
Çıkın adamın evinden, sizin zina yuvanız değil adamın evi.
11 Yorumla- +1 yıl
❤️❤️❤️❤️❤️
Amca haklı. Kendiniz gibi rahat ve değeri inancı olmayan bir ev sahibi bulun. İki taraf da rahat etsin
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılİşte sizin rahatlığınız herkeste yok. Bazı insanların değer yargıları sizinkilere uymuyor. Ev onun sonuçta. Çıkarır uymuyorsa.
10 Yorumla Evi tutarken nasıl anlaştınız ki? Gürültü gerçekten yapıyorsanız kendinize çeki düzen verin. Ev sahibinden özür dileyin. Konu kapanır.
10 Yorumla
+1 yılGizli gizli sevişip ya da hiç sevişemeyenler kezbanlar kıskanmışlar 😂
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir yere de gidebilirsiniz. Ama bana biraz trol gibi geldi. Komşu ne sesinden rahatsız olacak? Evden çıkarmaya hakkı yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Ses rahatsız edici olsa da bunun sizin evli olup olmamanızla bir ilgisi yok. Ama genel yaşayış tarzınız anlaşılan edep sınırlarının dışında. Yani başkalarını rahatsız edecek çok şey yapıyorsunuz. Bu konuda haklı.
Hakkı yok adam akıllı durduğunuz sürece adamın evine Zarar vermediğiniz sürece parasını zamanın da yatırıyorsanız hakkı yok çıkarmaya.
00 Yorumla
+1 yılkomsulari rahatsiz etmediginiz surece sorun olmamali. sozlesmeniz oldukca cikaramaz. sozlesme de otomatik yenilenir.
00 Yorumla
+1 yılBuna hakkı yok yani belki siz evi arkadaş olarak kullanıyorsunuz? Yani sevgili olduğunuzu bilmese izin verecek miydi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda ki sığ kafaları takma, bu senin hayatın kimseye zarar vermiyorsun bu kararın ile, kimse bu duruma dahil olmuyor. Birine göre yanlış olabilir fakat bunu o yaşamıyor ve kimse kimsenin özgürlük hakkına karışamaz. Ve ayrıca birine yanliş olsa diğer insana göre doğrudur. Kimse kimseye yargıç olmamalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aynı şeyleri yaşadım fakat kontratin da olsa yaşanılır gibi olmuyor daha rahat bir siteye taşınarak (yani aile apartmanı olmayan) daha huzurlu bir öğrencilik süreci yaşamanızı tavsiye ederim. Kalacağım kontratim var derseniz de cidden kurallara uymak zorundasınız daha sessiz ve dikkatli olmalısınız. maalesef toplum bu değişmez yine rahatsız olan basi ağrıyan siz olursunuz. Tam özgür bir toplumda maalesef yasayamadik bir türlü.
10 YorumlaSadece troll bi soru adam dava açsa haklı cikar bunu soraya utanmadınız mi acaba gerçeksede
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Ev sahibi haklı. Hiçbir aklı selim aile sizin gibi insanları arasında barındırmak istemez.
10 YorumlaYaşanabilir neden karışıyor onlara ne ki başkalarından :)) bir evlenmek mi şart
14 Yorumla- +1 yıl
Ses sıkıntı ses.. Bi de genç bunlar, ortalık feryat figan 😂
- +1 yıl
Çok rahatsız edici olmasına gerek yok. Evlilik tabiki ahlaki anlamda çiftlerin birbirine ait olduğunu gösterir. Toplum tarafından yadırganmaz. Bariz şekilde seks yaptıklarını gösteriyor ses, az da olsa.
Hiç ses olmamış olsa, insanlar dedikodu yapar ve fakat yaptıkları dedikodudan kendileri de mahcup olabilirler. İçeriğini bilmedikleri bir durum hakkında kimsenin yorum yapma hakkı yok. Tartıştım konuyu günlerce
+1 yılPara verseler manitamla kalamam çekinirim utanırım evlenmeden olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Zorla kalmamı isteseler para bile verseler kalmam anlamında
+1 yılBen olsam ben de müsade etmezdim evimi kirletmenize
10 Yorumla
+1 yılMuhafazakar bir apartman ile bu durum ne yazık ki yaşanıyor
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılyok ne alaka onu ne ilgilendirir. belki fazla kiraya vericek. ondan olabilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Başka ev bulun ev sahibi ile aynı apartmanda yaşamayın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. İzmir gibi bir yerde bile böyle yobazlıklar varsa biz bitmişiz aga
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim toplumda böyle şeylerin normal karşılanmadığını biliyorsunuz dur en azından göze batacak davranışlar sergilemezseniz anlayışlı bir ev sahibi bulun
00 Yorumla
+1 yılKomşular rahatsız olduğu için ev sahibide çıkarabilir
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar sizin yaptığınız zinayı duymak zorunda değil
00 Yorumla
+1 yılÇevreye rahatsızlık vermediğin sürece onu hiç alakadar etmez bence.
00 Yorumla
+1 yılÇıkarabilir, aslında normal bir durum, inleme sesleri de normal aslında
00 Yorumla
+1 yılEvi tutarken söylemediyseniz itiraz edebilir sözleşme var ama bişi yapamaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. İzmir'de sizi kabul edecek başka ev bulmanız olası.
00 Yorumla- Devamını Gör (112)
Devamını Gör(157)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilimle beraber yaşıyoruz diye ev sahibi çıkarmak istiyor, buna hakkı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler