Evlenirken nişan düğün yapmasak ne olur? Yapılmadığı zaman erkek kadın için çok kolay/basit/değersiz diye mi düşünür?

Nişan ve düğün olmasa ne olur? Neden bu kadar önemli ki? Bazen bana da saçma geliyor. Anne babalar tanışırlar. Çocuklar der ki biz evlenmeye karar verdik. Onlar da tamam derlerse eğer gitsinler gün alsınlar atsınlar imzaları kıyılsın nikahları olsun bitsin yav.

Bazen bu gelinlikmiş damatlıkmış nişanlık bindallı falan salon tut kına yak yüksek yüksek tepelere de ev kurmasınlar falan bana çok anlamsız geliyor ya. Gereksiz telaş gereksiz stres. Sanki bu zamana kadar yüksek yüksek tepelere ev kurunca bir şey oldu da. Kendim bile yüksek yüksek tepelere inşa edilmiş bir evde doğdum yaşadım anam babam bile yüksek yüksek tepelere kurulmuş o evde 29-30 yıllık evli kaldılar.

Kız da nikah olduktan sonra valizini eşyalarını alsın yerleşsin kocasının evine aynı öğrenci evine yerleştiği gibi ondan sonra da yaşasınlar işte oh mis.

Tabii bu durumda ev sahibi olabilmiş olmak ve eşyaların tam olması önemli. Ev de ortak tapu olsun ya da aile şerhi koyulsun. Böyle olsa ne var?

Soruyu bu sorudan esinlendim:

Sevgilimle nişan hazırlığı içerindeyiz, bazen 50 liranın bile hesabını yapıyor. Ne olacak böyle?

Böyle düğün nişan istediğim gibi olmadı falan diye gerilmeye de gerek yok bence. Olmasa da olur yani. Oraya çağıracağım kişileri gerçekten seviyor muyum? Onlarla mutluluğumu paylaşmamak benim olmazsa olmazım mıdır? Gelecek olanların hiçbiri benim bir şeyim değil ki annemin babamın ya da dedemlerin anneannemlerin, babaannemlerin bir şeyleri. Çoğunun adını da bilmem pek konuşmuyorum da muhabbetim de yok.

Evlenirken nişan düğün yapmasak ne olur? Yapılmadığı zaman erkek kadın için çok kolay/basit/değersiz diye mi düşünür?