Erkekler, 35 yaşındaki kardeşim aşırı sorumsuz dünya üzerinde böylesi yoktur sanırım?

• Herkese iyi akşamlar sabahın 5 inde burdan yardım arıyorum fakat başlıkta da belirttiğim gibi kardeşim o kadar tuhaf biri ki insan düşünmeden yapamıyor. 35 yaşında avukat kendi geçimini sağlayamıyor. Tamam şu an mesleki anlamda kötü bir dönem olabilir ama hiçbir çabası da yok. Şöyle izah edeyim. Bizimki fazla dürüst bir müvekkilinin hakkını korumak adına ceza aldı 5 yıl Devlet memurluğu sınavlarına girip memur olamıyor. Davanın dilekçelerini okudum gerçekten hakkında yanlış karar verilmiş ve ceza almış. Şimdi olay şurda başlıyor. Önünde 3 sene var bu süreyi değerlendirebilir kendine yatırım yapabilir Diyorum ki memur ol yok diyor çok tek düze ben yapamam. Ee üniversite hocalığı için çabala diyorum yok diyor o meslekte dışardan göründüğü gibi değil işin içinde sıkıntılı durumlar var. Beni çıldırtıyor. Ulan sen 35 yaşındasın büronun kirasını ailen karşılıyor sigaranı onlar alıyor günlük masraflarını onlar yapıyor. Bu davadan dolayı bi de depresyona girdi her ay dr a gidiyor 1000 tl. Babam emekli. Yaa valla annem o kadar üzülüyor ki. Çocuk sanki başka bi kafada yaşıyor. Kendi geçimini sağlayamıyor diyor ki yok u iş olmaz bu iş olmaz. Şimdi ailem maddidesteği çekseler bu seferde içime kapanıyor bürosunun kirasını ödemiyor aileyi aramıyor vs vs. Adam tam bir eylemsizlik içinde. Zehir gibi de zekası var ama bence tuhaf. Avukat parası olmayanlar için baro az bir para karşılığında iş veriyor onu yap diyoruz ben o para için üstelik 8 sene sürecek dava için öz saygımı bir kenara bırakıp çalışamam diyor :)) bu kendine saygısızlıkmış. Yaa aileme desteğinizi çekin diyorum onlar da korkuyor nasıl bırakalım bu çocuğu ya daha kötü olursa diyorlar. Ne yapsak öncesinde doktoruyla mı konuşsak valla ben ilk defa böyle bir insan gördüm. Aileme çok üzülüyorum nasıl yaklaşım gösterebiliriz?
Erkekler, 35 yaşındaki kardeşim aşırı sorumsuz dünya üzerinde böylesi yoktur sanırım?