Kendi ailem değil de çevremizdekiler bikaç arkadaşım paramı kullandırmamam gerektiğini dikkat etmem gerektiğini her şeyi ona aldırmam gerektiğini hep böyle uyararak söylüyolar bu durumu nasıl aşabilirim? Benim de aklımı karıştırıyolar..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇevrenizi dinlemeyin sonra pişman olma ihtimaliniz var sözüm meclisten dışarı eşiniz olacak müstakbel beyefendi öyle bir an gelir bunu suratınıza çarpar ki haklıda olmuş olur bu devirde zaten en ufak şey 8-10 misli olmuş ondan sonra çiftler evlenince bir ton borçla beraber vlendiği için kavgalar çıkıyor bence ortak yapılmalı her şey… Bakın her şey diyorum, maddi manevi sadece tek tarafın çabasıyla olmaz hem günümüz insanları çok müsait dedikoduya dediğim gibi sözüm meclisten dışarı ama şöyle düşünün olur ya şeytan dürttü müstakbel eşinizin çevresi veya ailesi “Bu ne oğlum her şeyi sen alıyorsun bu kız seni kullanıyor mu” gibi bir ithamda bulunsa doğru veya yanlış hiç fark etmez bu emin kocaman bir kavgaya ve güvensizliğe sebebiyet verecektir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Hayır her şey ortak bildiğim kadarıyla zaten evde kullanılacak tabaktan tut kirli sepeti havlular vs kız tarafı alır ki bunlar az az görünsede ciddi bir masrafa sokuyor insanı. Yatak odası da kıza aittir. Hani yok öyle yıkayım öteki tarafa diye bir şey. Biz siz uyanık karşı taraf enayi zaten di mi? Daha en başından bunun pazarlığın oturacak sana bunları söyleyecek kadar görgüsüz bir çevren varmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmenin amacı zaten ortak karar alıp bir yuva kurmaya bağlı ya hani :/ bence çok yanlış bazı kadınlarda şu var benim kazandığım benim :D bizde hesaba eşim bakar mesela ihtiyacım olduğunda ben isterim verir kredi kartımla istediğimi alırım abartmam zaten çocuklarım için lazım olan kendim çok istediğim bir şeyi falan yani :) karışmaz bu düzeni kurarsan sıkıntı yaşamazsın zaten
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki de bu çok yanlış bir görüş, ikiniz evleniyorsunuz ikinizde birbirinize destek cikmaniniz lazım, yok o erkektir o daha çok şey alsın kafası artık bi bitsin. Bence ikinizden de ne kadar çıkıyorsa ortaya o kadar koyun sonuç da çocuk masraf yapmak için evlenmiyor, bence etrafındakilere aldırış etme sen
03 Yorumla- +1 yıl
Öz ablam👍
- +1 yıl
Öz abim
- +1 yıl
Baş tacısın
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
92
Cevap
94Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılortaklaşa alınabilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Adam seni satın almıyor, evleniyorsunuz. Neydi onun adı; "Birlikte yuva kurmak" değil mi. Neyse yani bunu nasıl aşabilirsin. Çevrendekilerin görüşlerini bu kadar ciddiye almayı bırak, sadece bu konuda değil her konuda. Dinle ama o kadar, sık boğaz edeni kafanı karıştıranı uzaklaştır. Yoksa ileride daha çoook problem yaşarsın. Aynı kişiler yarın gelir, eşin niye şöyle yapmıyor, sen neden böyle yapıyorsun, aslında yapmaman lazım, falan filan anlatır da anlatır yine kafanı karıştırır, bir başmışsın boşanmışsın bile..! Onların aklını değil, kendi aklını kullan. 👍😉
100 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Aynı kişiler daha sonra meydana çıkıp "eşitiz" naraları da atar. Samimiyetsizlik parçalarından akıyor böylelerinin. Yuva kurmak bir bütündür, her iki tarafta elini taşın altına koymalıdır.
Hadi tüm masrafları erkek arkadaşın yaptı diyelim. Evlenince aynı kazık size de saplanmış olmuyor mu? Sonuç olarak erkeğin girdiği borcun sıkıntısını birlikte çekeceksiniz. Elinde kalan parayı da yine ortak refahınız için kullanacaksınız. Aynı şekilde sizde kalan parayı da.
Evlilik aşamasında tek bir tarafa yüklenilmesini her zaman saçma bulmuşumdur.60 Yorumla
+1 yılBirliktelikte tek taraflı olan hiçbir şey mutluluğu getirmez. Bakın para, sevgi, çaba demiyorum, HİÇBİRŞEY, hem maddi hem manevi. Kusursuz çift diye birsey yoktur çünkü, her insan kusurlu, eksiktir biraz. Karşınızdaki insanın kusurlarına tahammül edebildiğiniz kadar mutlu olursunuz. Kendinize bu adam maddi olarak benim isteklerimi karşılayamayacak duruma düşse, ben bu adamı yine de sever miyim diye sorun. Cevabınız tereddütsüz evet ise, o adamla birlikte bir yola girin. Hayır ise, kimseyi ne maddi ne manevi zarara sokmayın.
10 YorumlaHem evi erkek kurar diye kültür var, hem de evi erkek alır içini kadın döşer diye kültür var. Yani bu tamamen tarz meselesi.
Ben şahsen ev eşyalarını hani koltuktur, çamaşır&bulaşık makinesidir falan onları eşimin almasını beklerim. Ama diğer ev şeylerini yemek takımından, nevresimlerden mutfak robotlarına kadar kendim alırım yani bir nevi çeyiz olarak getiririm.
Sen boş ver başkalarını. Gelir durumunuza ne uygunsa, aranızdaki iletişim nasılsa siz ona göre yapın her şeyi. İster birlikte alın ister ayrı ayrı farklı şeyler alın. Tamamen kendi meseleniz. Ama kimin neyi aldığını, kaça aldığınızı falan asla başkalarına akraba arkadaş bile olsa anlatma. İlişkiye ne kadar dahil olan olursa o kadar yıpranır.10 Yorumla
+1 yılBak eşitiz diyen trolculerin söylediği şey bu işte. Hem eşitiz her şartta aynı olacak der işe gelince ben onu yapamam ben onu taşıyamam evlenmeye gelir 5 tane burma bilezik 6 tane büyük altın her şeyi sen diz ulan sanki başlık parası degil de buda kibarlastirilmis hali gibi oluyo seni mi satin aliyo yoksa yuva mi kuruyosunuz? Bak her seyi ona aldirip sonra borc icinde eve cikarsan 6 ay cicim ayi gectikten sonra kavgalar gurultuler eksik olmaz unutma düğüne yapacagin masrafi kendine yap biraz da esine destek ol herkes akil verir beyni yok fikri var hesabı ama is yastiga bas koyma olunca sen bas koyacaksin onlar degil beraber cikin bir eve kimsenin gazina gelip yuvani erken bitirme!!
10 YorumlaSen millete bakma. Herşeyi erkek alırsa olacak şeyi söyleyim sana. Erkek parası yok ise bir ton borca girecek. Evlendikten sonra borç ödemeyle geçecek sürekli borç ödeyecek. Adamın borç ödemekten hiç bir şey yapmaya hevesi kalmayacak. bir şey istediğinde alamayacak belki borç yüzünden. Sonra tartışacaksiniz sen onun üstüne gideceksin. Moraller bozulacak felan. Vesaire devam edip gidecek ve bunun sonu güzel bitmeyecek. Oysaki evlilik bir yükün altına beraber girmek demek. Gerektiğinde o sana sen ona destek olmalısın. Mal mülk hiçbiri önemli değil aranızda sevgi saygı olmazsa.
10 Yorumla
+1 yılKadınlar neden kendilerini erkek için ödül olarak görüyor anlamış değilim. Durumu her şeye yetebilecekse neyse de niye evleneceğin adamın sırtına bu kadar yük bindirirsiniz ki. Sonuçta borçla boğuşacak erkek bir süre sonra evlilikte size de yansıtacak ve mutsuz bir evliliğe dönüşecek.
42 Yorumla
Soran+1 yılBen de oyle dusunuyorum aılem de aynı hatta aılem her seyı yapmaya bıle hazır ama cevreden bıktım
- +1 yıl
Ya çevreyi boş ver, senin hayatın bu. Eşin olacak adamı da böyle şeyler yüzünden soğutma kendinden. Hayat müşterektir, ataerkil toplum yapısından çıkmak lazım.
+1 yılBence insan ailesini takmalı kafaya illa birilerini takacaksa. Onlarda da sıkıtı yok sende görüldüğü üzere. O zaman neden diğerlerine bakıyorsun. Çok gördüm öyle başkaları tarafından ilişkisi mahvolanı. Ama buna değer mi? Değmez. Ailen onaylamaz kızar eder ayrılırsın anlarım. Aile sonuçta. Ama başkaları bana çok mantıksız gereksiz zaman israfı gibi geliyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru söylüyorlar. Erkeklere göre evlilik bir yatırım çeşidi. Onların kalbi olduğunu zannetme hastalığından kurtulun. Çünkü yok. Onlarda duygu yok, başka yerle düşünür yaşarlar. Tabiki borca sok bırak o ödesin sen ödersen kıymetin olmaz. Hiçbir erkek o kadar yatırım yaptığı bir şeyi kolay kolay bırakamaz. Seneye diyorsun ama seneye çok sular akar o dereden bilinmez ne olacağı sağlam oyna.
15 Yorumla- +1 yıl
Şu milletin rüya aleminden yazdığı mesajlarida gülerek okudum. Neymiş ortak hayatmış yok o eşi olacakmış aşk mis sevgiymis hahshsjsjsj bundan bahsedenlerde kadını meta olarak gören aşktan sevgiden bi haber ruhsuz 2 cm şeyiyle düşünen erkekler😂 İşinize gelince nasilda mecnun oluyorsunuz karakomedi
- +1 yıl
1-Evlilik Kadınlar için yatırımdır
2-amozonun sahibi esinden bosandi paralarini kaybetmesine ragmen, acun seymadan bosandı ve kadinlar yatirimlarinin karsiliklarini almis oldu erkeklerde kolay kolay vazgecebilir esleri para harcatsada
(Bosanma oranlarida ortada)
Erkekler artik evlenmeyi dusunmuyolar kadinlarda da cocuk dogurma gibi bi icgudu var sonuc olarak kadinlar kendilerini riske atıyor dogurcaklari cocuğa kim bakıcak
Onu gectim 55 yasina kadar hangi kadin calisicak calismak istiyicek. Neyse cok mesele var ve senin konunla alakasız devam etmiyorum... - +1 yıl
Sana benim görüşüme yorum yapabileceğini kim söyledi? Saçma sapan fikirlerin umurumda filan mi sanıyorsun? Ne çok seviyorsunuz alakaniz olmayan yerlere maydanoz olmayı. Gereksiz insanlat kadar yorucu birsey yok hadi başka kapiyaaa allah versin
- +1 yıl
Ciddi soruyorum merak ettim bunca yazdıklarından sonra ya hiç mi sevgilin olmadı ya da oldu da terk mi etti seni? Ne bu tantana anlamadım erkeklerle alakalı niye bu kadar ters konuşuyorsun niye bu kadar dolusun onlara karşı? Belli ki içinde baya bi biriktirmişsin ki patladın burada 🤷🏻♀️
- +1 yıl
Seni rahatsız eden ne kezbansu? Sana yorum yapabileceğini kim söyledi? Kendi içini bana değil kendi yorumuna dök psikolog değilim hadi canım can sıkıntını başkası gidersin hayatim
+1 yılAy ay onları dinleme elindne geldiğince sende ailende destek olun. Kuracağınız ev sadece erkek için değil. Hangi tarafın durumu daha iyiyse daha çok alabilir
14 Yorumla
Soran+1 yılSorma ya evi ailem veriyo benım ustume olcak yok esyaların hepsını o alsın yok hazıra koncak yok paran ıcın evlenıyo..
- +1 yıl
Siz öyle bir niyet hissediyor musunuz?
Soran+1 yılHayır tabiki para bırıktırmek ıcın 12 saat calısıyo maasını dırek bana atıyo harcamıyo ben harcıyım ıstıyo ama ınsanlardan gorus ıstemememe ragmen konusuyolar bıktım
- +1 yıl
O zaman ona göre davranın ev evet çok güzel büyük bir harcama ama o da elinden geleni yapıyorsa genede yardımcı olsanız hiç sıkıntı olmaz
+1 yılo çevremdeki paragöz parazitlerden acilen kurtul
öyle bir dünya yok ne demek herşeyi erkeğin üzerine yıkmak ne bu holding sahibi falanmıda bukadar vicdansızlığa zorluyorlar seni
erkeğe ben nereye düştüm dedirtmeyin adam evlenip yuva kurma hayali kurarken bir bataklığa düştüm psikolojisi yaşatmayın
her şey ortaktır evlilikde20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılHayat müşterektir ikiniz bir adım atıp yuva kurma kararı almışsınız birbirinize destek olup ortaklaşa almalısınız herşeyi karşı tarafa yıkmak doğru bir davranış değil. Bu yuva sizin yuvanız kararı çevredekiler değil siz verirsiniz kimsenin aklıyla iş yapmayın derim
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerseyi ona aldirirsaniz bir dunya borca girersiniz ve evlendiginizde bu sizi,
gecim derdi yuzunden hayatinizi etkiler. Ayrica cevrendekileri sana bunlari deme sansini neden veriyorsun.
Kimseye boyle bir sans verme cunku ilerde onca borcu odemeye gelince hic biri ben sizin borclarini kapatayim demicek
20 Yorumla
+1 yılBence hepsini evlenir evlenmez almaniza gerek yok, paraniz oldukça eksiklerinizi tamamlarsınız öyle daha mutlu olursunuz, bir de israftan kaçmanı öneriririm… herkes o an çok harçamak gerekiyor kafasına giriyor ama o kadar abuk subuk şeyler alınıyor ki… evi dolduruyor sonra o evin işi hiç bitmiyor… minimalist yaşayın 👍
10 YorumlaBence herkesin dediğini dinlemeyin. Güven varsa ve bunu kullanmıyor ise erkek tarafı elbette sizde alırsınız. Ancak bir tarafın maddi durumu iyiyse bunun içinde diğer tarafın kendisini çok sıkmasına gerek yok. Mesela erkek tarafının durumu iyiyse bence çok fazla siz harcama yapmayın. Erkek tarafı da bunun farkında olmalı. Yani bu karşılıklı anlayışa dayanır ve sizde bunu az çok ölçersiniz. Mesela sizin durumunuz nasıl. Erkek tarafının durumu nasıl? neler aldınız kim ne aldı?
10 Yorumla
+1 yılMüşterek bir yaşamda herkes taşın altına elini koymalı. Çevreye aldanmak aşk ilişkilerinde çok büyük bir yanlış. Hedef mutluluk olsa? Az eşya çok eşya sen aldın ben aldım muhabbetleri dönmeden herkes huzura ve mutluluğa odaklansa? İnanın 3n değerlisi bu. Mutsuz insanlar gösteriş meraklılarıdir. Mutlu insanlar huzurun tadını çıkarıyor.
10 Yorumla
+1 yılÇevrendekiler beleşçi parazit tipler galiba. Erkeğin ailesine yazık değil bir sürü borcun altına sokuyorsunuz. Ailesi almayacak olsa bile erkek borç yapmış olcak. Erkek borç öderken evlenince ne yapmayı düşünüyorsunjz. Hayır farklı evde yaşayacağını falan mı sanıyorsun. Borcun yükünü sende çekiceksin ortak alın işte.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalamışlar. Adamı evlilikten soğutma daha evlenmeden. Nişanı kız tarafı yapar ayrıca. Tamamen sende o iş. Düğünü de erkek tarafı yapar. Evlenince belki maddi yükün büyük bir kısmı eşinde olur ama sana düşen kısmı da var. Yapma etme yazık etme.
😃10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMilletin aklıyla ilişki yaşayacaksan şimdiden bırak. Erkek herşeyi aldıracağın sponsor değil.
32 Yorumla
Soran+1 yılGorus ıstemıyorum kı durduk yere sokuyolar burunlarını
- +1 yıl
Kapatacaksın çenelerini. Sizin fikrinizi soran yok diyeceksin
- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılher şey güven. Çocuğa güveniyorsan sorun etme. Milletin ağzı hep açık. Kendi hayatları dışında herkesin hayatını eleştirirler. Eşine güveniyorsan, eşine söyle bunu. Yüzüne. Bundan endişeleniyorum de. Hallolur
20 Yorumla
+1 yılBoş konuşuyorlarmış
Hep karşındakine aldırırsan ve o’da hak etmiyorsa bunu basit olursun bunu fark eder
Çok önem verirsin çok açılırsın hak etmiyordur çok kazıklanırsın
Sana üç adım geliyorsa önce bir adım git sonra hak ediyorsa iki adım sonra adımlarını eşit atarsın bence00 YorumlaEvlenip feministlik yapmayacaksan elbette erkeğin görevi. Ama ben ev işi yapmam, görevim değil tiplerdensen erkek bir kuruş ödemek zorunda değil.
Ancak her koşula önerim gaza gelme. Saçma sapan düğün nişan masrafları yerine yatırım yapın ya da tatil yapın. Sirk katırı gibi milleti eğlendirmeye para harcamayın. O borca girerse sen de çekersin stresini.00 YorumlaKadınlar erkek için ödül değildir öyle düşünüyorsan evlenme zaten. Herşeyi erkeğe borç yaptırıp omuzuna yükleyip arkadaşlarına hava mı atacaksın bak bunu aldırdım diye. Bir de kafam karışıyor diyorsun sevdiğin adama karşı kafan karışıyor? Arkadaşlarından uzaklaş onlar arkadaşın değil şeytanın haberin olsun
00 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim kız tarafı ile erkek tarafı ev eşyalarını bölüşürler, ortaklaşa alırlar. Yani el insaf zaten. Bu devirde bütün eşyaları, bir tarafa yıkmak olmaz. Almak kolay mı? Sadece oturma odası başlangıç fiyatları bile 20 binlerden başlıyor. Yazık günah. Zaten bence ailenizi çok karıştırmayın, yani gerektiği kadar...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılortaklaşa alınır kız tarafı yatak odası takımları ve yemek takımları mutfak eşyalarını alır erkek beyaz eşya mobilya vb bizim buralarda böyle gördüğüm kadarıyla
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama aılem benım uzerıme ev alıcak orada yasıcaz mıllet ondan her esyayı o alsın dıyo
Cevap sahibi+1 yıldaha önce sormuştun bu soruyu hatırladım. hala karar veremedin sanırım 😀😀ev senin üstüne kalsın yine istediğin şeyleri al yani baktın kocan zorlanacak. çokta şımartma 😂sonra paranı yiyip aldatır seni
Soran+1 yılAy bıtmıyo kı olaylar kafamı karıstırıyo herkes🤣
Cevap sahibi+1 yıli harflerini yazarsan hersey düzelebilir aslında 😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa bunlar ne biçim insanlar böyle ne demek her şeyi erkek alsın ya? Abi yazık değil mi o çocuğa? O çocuk borclaninca senin için rahat edecek mi? Hayat müşterektir. Her şeyi çocuğa yükleme edit miktarda yapın masraflarisini . Ayrıca senin o arkadaşların anca evde oturup koca parasıyla kısır yerler. Yazık ya.
00 Yorumla
+1 yılYa öyle bir şey mi var onların hepsi para yiyici sakın onların aklına gitme olacak işin bozulur benden demesi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılSanırım sen kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın çevrenin ne dediğini umursama çevren her şeyi der sen mutlu olsan da bir şeyler mutlu olmasan da der önemli olan senin kararların
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle şey mi olurmuş. Bu tür durumlarda birlik beraberlik daha önemlidir. Sonuçta evlenince bütçeniz ortak olacak. Nişanlın sıkıntıya borca girerse sen de otomatik girmiş olucaksın. En iyisi ortak bir şekilde halletmek.
00 Yorumla Kusura bakma kardeşim adet olarak
Oturma odasının kız tarafından
Çeyizin kız tarafından
Erkek alyans ve nişan, söz yüzüğünün kız tarafından
Oturma odası halısı, perdesi nin kız tarafından karşılanması lazım
Hep erkek tarafı olmaz00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bu tarz şeyleri sadece erkeğin başına yıkmamak lazım. Sen çevreni dinleme bence. Eğer evleniliyorsa her iki tarafında aileleri ortak öder çoğu şeyi. Aileler yardım etmiyorsa çiftler karşılıklı ödemeli.
00 Yorumla
+1 yılEğer onu gerçekten seviyorsan ona yeri geldiği zaman destek olman gerekir çünkü evleneceğin insan o bşr yabancı gibi davranmamalısın o sana destek çıkacak sen ona destek çıkacaksın ve eğer ona maddi anlamda destek olursan bu onu çok mutlu edecek ve kendini değerli hissettirecek bu davranışınızda unutacağım sanmam erkekler bu konularda kadınların desteğini asla unutmaz inkarda etmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu işe imkanlar ölçüsünde bakmak lazım Kimin ne kadar imkanı varsa Kimin ne kadar güçlüyse o ölçülerde katkıda bulunmak iyi olur imkanı olmayandan fazlasını talep etmek Adil olmaz
10 Yorumla Aynı sey bana da söyleniyo her seyi bırak o alsın o ödesin sana cok altın alsın şu kadar altın olmazsa evlenme tarzı seyler. Karsimda ki insanın maddi durumunu biliyorum ondan yapabileceginin fazlasını istersem bana geri dönüsü borc olucak ve o borc icin verilen altınlar geri istenicek büyük bi borcun altına girmiş olucaz az olsun benim olsun kafasındayım ben
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Arkadaşın muhtemelen evde kalmış ve senin de kalmanı isyor
10 YorumlaAileler karar versin siz yıpranmayın
Sonra evlilik boyu tartışırsınız10 Yorumla
+1 yılMakul bir paylaşım yaparsınız herkes üstüne düşen görevi yapar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı. sen bir karar verirken arkadaşlarına sormaktan vazgeç içinden geçeni yap
10 YorumlaHerseyide erkeğe aldirmak olmaz adam evleniyormu borç bataklığınamı giriyor belli değil hele de bu süreçte kardeşim seninde durumun varsa el ele verip birlikte ne ihtiyacınız varsa alın ben şahsen türkiyede olmadığım için şu an ki duruma bakıyorum ve evlenmenin çok zorlaştığını görüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik olmuyor o zaman onun adı yani sana bu konuda telkin verenlere göre öyle bence ortak olmalı kullanıldığını düşünmek sakıncalı bu kafada olan insanlar evlenmemeli
01 Yorumla- +1 yıl
Dinleme onları
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Böyle bir şey yapma çevrendekiler akıl verir de o kişiyle aynı yastığa baş koymayacak koyacak olan sensin evllikte birikimdir. Fazla yükleme durumu yok ise güvenmiyorsan hiç evlenme.
00 Yorumla
+1 yılBende aynı şekilde önümüzdeki yaz evleniyorum allahım nasip ederse.. öncelikle etrafına aldırış etme o adamla yuvanız bir olacaksa herşeyi ortak yapmalısınız ona yüklenmemelisin paranı yedirme diye bi tabir yok ne kadar iğrenç ve saçma sen o adamla hayatını paylaşacaksın buraya sorman bile çok saçma olmuş
00 Yorumla
+1 yılKendini kullandırma, erkeği kullan. Vooov nasıl toksik, beyni östrojenle dolmuş erkek düşmanı bakış açısı bu böyle. O erkekte beyin varsa kendini kullandırmaz! Biraz eşitlikçi olun. İnsan olun!
00 Yorumla
+1 yılBu ne demek yaa. Siz yuva kuracaksiniz boyle seylerin hesabini yapman hic dogru degil bence. O da alsa sen de alsan amac ayni ve sonuc olarak sonrasinda birbirinize destek cikarak bu durumu duzelteceksiniz. Kimsenin ne dedigini bence cok umursama bazen insanlar yanlis yonlendirme yapabiliyor. Biraz empati kurarak ilerlemeni tavsiye ederim. Ki bence karsindaki insan boyle bir sey dusunse cok uzulurdun. Iyi dusun sekerimm
00 Yorumla
+1 yıl😂😂😂 yol adamı sömür düşman sanki boş ver çevreyi bak bir ömür murlu olmak istiyorsan söyle yap işi kuralına göre oyna herkes kendine düşeni alsın eğer ki senin üstüne düşmeyen bir şeyi aldırmak isterlerse sana canın sağolsun ha sen ha ben gibi sözler kullan
00 Yorumla
+1 yılBeraber yuva kuracaksınız. Arkadaşlarınızı dinleyerek devam ederseniz eğer. Üzülürsünüz. Ve adil bir davranış değil. Size yapılsa aynısı. Ne hissederdiniz.. empati yapın. Anlayacaksınız..
00 Yorumla
+1 yılNişanlanıp evleneceğiz diyirsun yani siz birlikte evlenecekseniz. Her şeyi birlikte yapmaniz lazım. Bence alınsın bütün eşyalar ortadan ikiye bölüşün ödemesini bitsin😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Çevredekiler net olarak kalitesiz zürtükler. Sen de onlar gibiysen dediklerini yap. Değilsen bu yazdıklarımı onlara söyle, itiraz edeni bana havale et.
00 Yorumla
+1 yılSenin alman gerekenleri sen al. Onun alması gerekenleri ona aldırmak zorundasın orada ciddiyetini koru ama sende yapman gereken herseyi yap ki bunları yaptırmaya yüzün olsun. Mert ol doğru ol her zaman. Ne ez ne ezil. Ve sevgilini cok iyi seç bu zamanda gercek anlamda İNSAN bulmak çok zor duyguyla değil mantıkla ilerle canım olma 😉ne kadar çok sevswnde güvensende dikkatli ol
00 YorumlaHayat ikinize ait. Elin ve hayat arkadaşın olacak insanı zora sokma derim. İmkanın varsa sen de el at, hayat ikinizin. İlişkileri bozan şey işte üçüncü şahısların ağzıyla iş yapmak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. aklin varsa onu borca sokma. evlenin ve beraber calisin. calistikca alin. yalniz ev sart. evi olmayana ev almak icin birikim yapmayana posta koy ayril. bu kadarina hazirlik yapmali bir erkek.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Şahsen masrafların yarısını karşılamayan kadınla evlenmem hadi diyelim evlendim saygın sevgim büyük ölçüde azalır ben parayı çok severim bana buradan vuranı affetmem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Yani evlilik musterektir o bi sey demez belkide ailler arasinda ilerde derlerki kiziniza bi sey yapmadiniz herseyi biz aldik tatsizlik cikar sizleride uzer yani
00 Yorumla
+1 yılErkekler nikahtan kız almak isterler paragöz oldukları için ancak bedava aldıkları kadınlara değil para harcadıkları kadınlara kıymet değer verirler
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılArkadaşların bu aç gözlülükle fazla yol katedemezler. Ne kadar çirkin, görgüsüzce bir düşünce "her şeyi ona aldır" ne demek.. Ayıp valla.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılHayır her şeyi o almaz. Sana düşen şeyleri sen alırsın. Karaktersizsen evet her şeyi ona aldırabilirsin.
10 Yorumla Şu çevrendekileri istersen elek ile ele.
İnsanın düşmanı bile bu kadar iğrenç tavsiyelerde bulunmaz.10 YorumlaAileleri bu işlere çok karıştirmayin derim birde cevrenizden önce o yuvayı ikiniz kuracaksınız. Durumu iyiyse alır tabi zorunlu tutmaya gerek yok ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇevrendeki çok bilmişler hayatının her evresinde olacaklar kulağını herseye tıka sana akıl verenlerin önce mutlumu mutsuzmu olduğuna bak
00 Yorumla - Devamını Gör (126)
Devamını Gör(171)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkek arkadaşımla seneye nişanlanıp evleneceğiz. Çevremdekiler her şeyi ona aldırmam gerektiğini söylüyor, öyle mi olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler