çok sevdiğim bir arkadaşım var ama uzak mesafeyiz yarıyıl tatilde yaşadığı şehre gidebilirim o zamanında beni görmek için gelmişti yanıma fakat uzun zamandır konuşmuyoruz üniversiteye gidince yeni arkadaşlar edindi beni unuttu gibi bir şey oldu kesik kesik konuşmaya başladık ve ben de yazmayı kestim en son beni özlediğini ve akşam arıcağını söyledi ama aramadı ben de üzerinde durmadım haftalar geçti sizce gururumu kırıp dostluğunun hatrına arıyım mı
Kim olursa olsun herkes günde bilmem kaç kere eline telefonu aliyor 1 dakika olsa arasa ya da 2 saniyeliğine yazsa "kusura bakma müsait değildim dönüş yapamadm" bunu yazmak ya da belirtmek çok mu zor kişi de bir şey mi eksilir benimde çocukluk arkadaşım var sevgili yaptı inanmiyacaksnz ama tam tamına 1 ay boyunca yazdım mesaj attım ihtiyacm vardı ona manevi olarak telefonu sürekli meşguldü sevgilisiyle konuşturdu çünkü saatlerce günlerce haftalarca çocukla sohbet muhabbet ediyor 2 dakikasını da bana ayıra bilirdi bende iletişimi kestim 1 ay sonra dönüş yaptm "neden beni aramıyorsun "diye cevap vermedim dünde yazdı "seninle işim var " diye hattâ 2 kere aradı yine dönüş yapmadm
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
senin gururunu iyi yormuş gerçekten çok can sıkıcı ona bu şekilde tavır alman çok güzel olmuş
Tek kelime dahil etmedim sen böyle şöyle yaptn diye en son sevgilisi şey demişti arkadaşım için hani dönüş filan yapmıyordu yaa "herkesin önceliği vardır " o kadar çok zoruma gitmişti ki şey gibi geldi bana başkası varken sen kimsin seninle nedn muhattap olup zaman kaybetsin ki sevgilisi olarak ben varım der gibi geldi bende anladm yerimin olmadığını uzak durdum eğer ki arkadaşım ya da sevgilisi nedn bize dönüş yapmıyorsn cevap vermiyorsun derse "önceliklerim var o yüzden size sıra gelmiyor fırsatım olmuyor" derim
Hayr yani birde hiçbir şey olmamış gibi muhattap oluyorlar yaa kendileri istediğimi konusucaksnz istemedi mi onceliklerimiz var derler ayıp yaa bana söylendigi için ben kendimden utandm insan kusura bakma ne desen haklisin diye direk konuya girer bi mütevazilik yapar 10-15 yaşında ya da ne bilim 20 yasinda çocuk değiliz en az 25-30 yaşına gelmiş yetişkin bireyleriz yaşımıza ayıp yani o davranışlar
aynen öyle katılıyorum ben artık bana bu muameleyi yapanlara karşı duvarımı direkt örüyorum aradıklarında buluşmak istedikleri zaman şu tarihte arkadaşlarımla buluşucam haftaya görüşürüz diyorum önceliğim artık sen değilsin mesajının en güzel hali
Uzakta yasıyorum ve haliyle kimseyle gorusemiyorum. Memlekete geldgmde arkadaşlarımı hep bn arardm görüşelim die. Bu sefer memlekete geldgmde kimseyi ne aradm ne de bulusalm die mesj attm ve şunu anladm benim zorumla görüşülmüş bu zamana kadr ki buluşmalar konuşmalar çünkü aylardr memleketteym geldigmi biliolar ve bı kere bile arayıp mesj atıp sormadılar görüşelim demediler bnde aramayı sormayı birakirm artk. Sende öyle yap seni aramayani sende arayıp sorma herkesin değeri verdg değer kadr olsun
Aynı şeyi bende yaşadım kimseye bişey demedim sadece sosyal medyadan bı hikaye paylastm yazan olur mu diye ama kimse tek kelime etmedi yıllardır bı çok kişi geldi geçti ama hiç sağlam dostum olmadı garip olur belki ama çocukluğumdan beri çok sağlam bı dostum olsun istedim ama hayırlısı bu ya hiç olmadı
Aslında bir defalığına durumu görmezden gelip aramak mantıklı olabilir belkide o da ilk adımı senden bekliyordur, bu durumdan sonra zaten hala aynısı gibi devam ediyorsa ilk adımı beklemez ya da atmazsın.
Aynısını yaşıyorum yaz döneminde her gece her sabah sabahlara kadar oyuna girerdim uyanınca yemek yer tekrar oyuna girerdik kafeler avmle havada uçardı 8 senelik tanıyoruz birbirimizi fakat dediğin gbii üni döneminde ne o arıyor ne ben arıyorum bir konu hakkında mesaj atmıştım dönmedi bende daha aramıştım geçen kapıya geldi 3 hafta falan oluyor halen konusmadık aramadım aramam da bence sende arama
Biz erkeklerin arkadaşlık algısı sizde olsaydı baya yükünüz azalırmış. Hiç görüşmediğimizde bile buluştuğumuzda aradığımızda bütün kayıp günleri sıfırlarız, sanki hep görüşmüşüz gibi falan... Sanki bir aşk yaşıyormuş gibi yapmayız. Zor zamanlarımızda kendi kendimizeyiz. Kendi kararlarımızın başkaları tarafından değerlendirme yanlısı değiliz. Kendinize gelin, istediğiniz neyse onu yapın. İstemediğiniz şeyi de düşünmeyin.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bana karşı çok önyargılı bir yorum… ayrıca arkadaşım erkek, benim kırıldığım nokta açıkcası ortam yapınca beni unutup yalnız kalınca bana geri dönmesi yinede onu çok seviyorum az dertleşmedik ama bu sefer haklı olarak sabrım bitti yıllar önce sevgili yapar sadece kavga ettiğinde beni arar derdini anlatır geçerdi yine o hissi aldığım için ona bu kadar tepkiliyim. Aylar önce beni çok özlediğini aramak istediğini söyledi “şu saatte ara” dedim arkadaşla buluşcam dedi bir daha ne yazdı ne aradı, bu beni unutmuştur diye ben aradım.. en son yine yazdı özlediğini aramak istediğini söyledi akşam ara dedim yine aramadı bu seferde zahmet olmazsa beni hatırlasın arasın triplerine girdim
Yorumum aynı şekilde yine geçerli burada bir ön yargı yok. Arkadaş dediğin ilaç gibidir, ihtiyaç duydukça kullanırsın. O ilaç her zaman derman olmaz fakat vakit geçmediği zaman faydalıdır. Anlattıklarınıza bakılırsa siz aşık gibi davranıyorsunuz... Size sizin gibi birini bulmanızda fayda görüyorum, aksi takdirde bu dertten hep müzdarip olursunuz.
aşık gibi değil gerçek bir dost gibi davranıp öyle iletişim kurmak istiyorum bu onun için değil herkes için geçerli çünkü aynı şeyleri ben ona yapsam o bana daha sert tavır alırdı bunu biliyorum yinede fikrine saygı duyuyorum iyi günler
Yaw kardeşim sen de aramamişsin o da aramamiş kıza niye yikiyorsun tüm suçu. Şu işi yapmayin işte arkadaş bulamazsiniz sonra. Sen ara konuş ama beni aramadin ariycaktin filan deme sakın. Baktin 2-3 sen ariyorsun mesaj atiyorsun o sonrasinda adim atmiyor daha yazmassin ama sanmiyorum onun da yazmiyacağini yazar
dostluğunuzun hatrını o düşünmemiş sen nıye duşünesin ki arıycam deyıp aramayan kendısı bence senın yapman gereken hiçbırsey yok arkaasın senı yolda bulduklarına değişmiş kısaca sende yenı iyi arkadaslıklar kursan iyi edersın
Arasan fena olmaz bence ve ortada öyle senin sandığın bir durum da yok herkesim hayatında değişiklikler olabiliyor ve vakit bulup da eski arkadaşlarımıza vakit ayıramamaya başlıyoruz. Hem o sana adım atmış yani gelmiş etmiş. Ara bence.
Bizimde öyleydi ben arıyorum o aramıyor o istemedi benimle sohbet etmek sanırım kavga vs yoktu bende ne mesaj ne arıyorum kendi ne yapmak isterse öyle yaptım sende üzülme
şu durum kafamı karıştırdı bu üni’ye gidince bana kesik yazmaya başladı.. aylar önce yazdı bana, beni çok özlediğini aramak istediğini söyledi “şu saatte ara beni o zaman” dedim arkadaşla buluşucam o saatte dedi bir daha aramadı haftalar geçti dedim neyse bu unuttu ben arıyım aradım güzel bir muhabbet geçti aramızda sonra aylardır birkaç kez yazdı ama aramadı beni… en son yine bana yazdı seni çok özledim arıyım mı diye eee ara akşam dedim yine aramadı dalga geçer gibi iş yapıyo ben de bu sefer bi zahmette kendisi beni hatırlasın triplerine girdim
Bir iki kere arayıp sormana rağmen hâlâ arayan soran sensen daha da arama.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
şu şekilde üniversiteye gidince kesik kesik araması canı isteyince bana yazmaları oldu aylar önce yazmıştı seni özledim arıyım mı diye ara dedim aramadı yine ben aradım bu sefer yine ona benzer bir durum oldu yine bana yazdı arıyım mı dedi ara dedim yine aramadı bu sefer tekrardan o unuttu beni diye aramak içimden gelmedi ve şahsen kırıldım dalga geçer gibi iş yapıyo
Arkadaşlık dostluk birbirini aramak değil aradığında dertlese bilmektir yıllarda geçse orada onun olduğunu basin dara düştüğünde ona gitmen gerektigini bilmen yetter