Miras meselesi yüzünden kardeşim ve annemden uzaklaştım? Sizce iyi mi oldu?

geçen yıl babam vefat etti ve üzerinde kalan malların bölüşümü için avukat aradı geçenlerde bir ev ve bir dükkandan bahsetti fakat babamın bir değil iki evi ve bir de bahçesi olduğunu söyledim yok dedi meğer erkek kardeşim diğer evi ve bahçeyi üstüne almış nasıl aldıysa hiç haberim yok babam yaşarken mi oldu yoksa vefat ettikten sonra mı bilmiyorum mesele mal mülk değil de ben bu ailenin bir parçası değilmişim gibi habersiz işler yapılması canımı sıktı bunu da hem kardeşimle hem annemle paylaştım annem zaten oldum olası erkek kardeşimi kayırırdı hep "olsun o hep babanla çalıştı hiç ayrılmadı babanın yanından hakkı var" falan diye geçiştirdi neyse dedim kısmen haklı olabilir kardeşimin emeği de var bbamın yaptığı mal mülkte ama en son dükkandan payım olanın yarısını verince bardağı taşırdı artık dedim onu da başımın gözümün sadakası olarak sana bağışlıyorum. benim nasılsa mesleğim iyi bir gelirim var, evliyim eşimin de kendi işi durumumuz iyi çok şükür onlara muhtaç değiliz yaptıkları şu hareketle en fazla görüşmem artık kendileriyle. kardeşim pek iş tutan biri değil zaten biraz tembel ve borsa, kripto, iddaa gibi kısa yoldan para kazanma derdinde biri o mal mülkü çar çur etmesi uzun sürmez biraz da o yüzden hemen kabullenip al hepsi senin olsun dedim çünkü yarın bir gün bütün birikimini kaptırınca ben sana şunu şunu verdim diye benim başıma kalmasın borcu harcı diye düşündüm sizce fena mı yaptım. şu an içim rahat aslında ama görüş almak istedim.

Miras meselesi yüzünden kardeşim ve annemden uzaklaştım? Sizce iyi mi oldu?