Ahirette Çan Eğrisi Olduğunu Düşünerek Yaşayan İnsanlardan mısınız?

1) Ben 5 vakit namaz kılmıyorum ama en azından Cuma namazına gidiyorum, falanca kişi ona da gitmiyor

2) Ben kapalı değilim ama ne kapalılar var açıklardan beter. Benim içim temiz.

3) Ne hacılar, ne hocalar var götürüyorlar paraları, lüks arabalara biniyorlar görüyoruz. İbadet etmiyorum evet ama benim kalbim temiz en azından.

Özet; Başkalarını kendisiyle kıyaslayarak onlardan benden daha amelsiz diyerek kendini çan eğrisi muhasebesine sokan insan örnekleri bunlar.

Gerçek: Ahirete çan eğrisi yok maalesef üzgünüm. Çan eğrisi nedir= sen 80 alırsın başkası 30 ikisini topla 110. Böl ikiye 55 geçer not. Fakat ahiret hesabı öyle olmuyor. Bak şöyle olacak diye bildirmiş peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem: Soru1: Sana gönderilen Kuran'da oku diye emredildi, neden okuyarak amel etmedin, sen kimsin de 5 vakit namaz kılmayarak Allah'ın emirlerine savaş açtın?

Cevap: "5 vakit Namaz kılmadım ama Cumaya gittim en azından başkaları onu da yapmıyordu" Gülesim geldi bu cevaba şimdi bak 😂

Soru 2: El , yüz, ayak dışında örtün diye emredildi.. Sen kim oluyorsun da Allah'ın emrine karşı gelerek bu emri çiğnemiş bir şekilde huzura getirildin kime neye güvendin de emirlere karşı geldin cevap ver?

Cevap: "Ben kapanmadım ama ne kapılılar var açıklardan beter gördük hepsini" Ya gerçekten çok komik duruyor cevaplar. Sorulacak sorular ile verilen cevaplar çok alakasız durmuyor mu 😂 Herkes ölünce kendi amel defteri ile hesaba çekilecek. O bunu yapmış, bu şunu yapmış bunların hiç biri sizi kurtaramaz çünkü amel defterinizde başkalarının yediği haltlar değil sadece sizin yediğiniz naneler yazılmış bir şekilde sizin elinize verilecek. Yani siz orada zaten konuşamayacaksınız bile. Sizin yerinize amel defteriniz konuşacak. Umarım bu kıyaslamanın saçma olduğunun farkına varır da şeytanın bu vesvesesinden kurtarırsınız kendinizi.

Ahirette Çan Eğrisi Olduğunu Düşünerek Yaşayan İnsanlardan mısınız?