Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ah ah 1990 li yılların herşeyi çok Güzel di dizileri filmleri insanlık ilişkileri çocukların çocukluk nasıl yaşadıkları en çok bulunmak istediğim yıl olur 1990 lar şimdiki düzen gerçekten saçma sapan yıl değil saçma olan toplumun bozulması nerde kötü örnek diziler filmler var onlar çoğaldı yok herif birini öldürüyor neymiş intikam mis sonra Gidiyor işte aşk dizisi dizinin konusu ama aldatma başkaları ile cinsel birliktelik bu nasıl Rezalet dir be sürekli ya Pisliklikler ya da öldürme kavgalar hatırlarsanız 1990 lar dizileri genel de aile dizileriydi orada neşeli sıcak candanlar di birbirlerine ama benim gitmek istediğim yıl 1970 ler
13 Yorumla- +1 yıl
Tabi o zamanlar böyle akıllı telefonlar falan yoktu tabi cep telefonları da 1990 larin sonuna doğru geldi önce ev telefonları vardı ama dediğim gibi o zamanın İnsanları sıcaktı bunun için denk geldiklerin de neşeli güzel konuşuyorlar di şimdi kimse kimsenin umrunda değil maalesef ot dan farksız şu an ki toplum
- +1 yıl
Teknoloji gelişmesi güzel ama bazıları maalesef ki kötü yönde kaptırmışlar kendilerini eskiden ne güzel di be dünyayla gerçekle daha haşır neşir di İnsanlar gazete okur TV de tek kanal vardı eskiden TRT 1 vardı ona bakar sonra dışarda açık ortam da zamqninj geçirir di şimdiye bakıyor sun millet kafasını internete gömmüş akraba ziyaretlerine gidildigin de insanlar da eski o sıcaklık kalmamış hep bi dizi program açık geçmişi çok özlüyorum
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslen bir çok sebebi var, ilki tabii olarak çocukluk diyebiliriz, komşuluk aile ilişkileri toplum ve sosyallik gibi bir çok etken bulunmakta, ben çocukken komşunun evine rahatlıkla misafirliğe giderdim, bırakın sadece bir kenarda oturtmayı eğer ailem bir kaç gün gelmeyecekse yemeğimden duşuma okula bırakmasından almasına ailem kadar ilgi gösterirlerdi, öyle bir komşuluk vardı.
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Sosyal medyanın ve bilgisayarların olmayışıydı ve buna bağlı olarak da toplum yapısının henüz bu denli bozulmamış olmasıydı. İnsanlar varlık- yokluk ikilemini sadece maddi olarak değerlendiriyorlar genellikle. O zaman yokluk vardı, şimdi bolluk gibi. O zaman manevi bolluk vardı şimdi yokluk var. Hangi para, manevi bir boşluğu doldurabilir ki!
12 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılBu sitedekilerin çoğu 90larda portakalada vitamindi. 90lara özel değil her yeni dönem eskisini aratıyor.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence samimi ortam olabilir
10 Yorumla Galiba 80'lerden sonra gelmesi...
Çünkü hayattaki denge sebebiyle ne kadar kötü şeyler olursa hemen sonrasında daha da iyi şeyler oluyor, 90'lar da o durumdan çıkışın coşkusuydu bence.
Fakat durum şu ki, bir türlü o coşku korunamıyor ve tekrar tekrar o kötü olaylara gerek duyuluyor. Umarım bu düngü kırılır ve kendiliğinden daha güzel günlere geçilebilir...
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKüçüktüm, hayallerim vardı, insanların özellikle de kadınların benden bu kadar nefret edeceğini bilmiyordum, hatalarımıza kızılmıyordu, zengin ile fakir arasında bu kadar uçurum yoktu, insanlar sosyal medyadan birbirine küfretmiyordu, biz büyüdük ve kirlendi dünya... 90'lar benim için cennette rüya... :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ben de... 😊
+1 yılİnsanlar daha medeniydi. Eski olaylara, dizi ve filmlere denk geliyorum, herkesi birbirine kenetlenmiş görürken içim sıcacık oluyor. Mutluluğa bahane arardık ya en küçük şeylerden mutlu olmasını bilen milletken bugün tam tersi hallete düşmemiz çok üzücü
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence sayginin sevginin olması , komşuluk ilişkileri , samimiyet , şarkıları , ekonomik şartların daha düzeyli olmasi , ahlak ve namus kavramı , herşeyin daha doğal ve organik olmasi , çocukların sokakta daha özgürce oynamalari , ikili ilişkilerde çiftlerin istikrarlı ve ciddiyetli olmasi
11 Yorumla
+1 yılBizler için evet çocukluğumuza denk gelmesiydi fakat alım gücünün yüksek olmasından dolayı geçim derdi yoktu daha çok eğlence, ailece gezmeler dışarıda yemeğe gitmeler yaşanırdı. Şimdi asosyal yaşam daha çok ortam kötü geçim sıkıntısı çok. Bu yüzden 90lar güzeldi
18 Yorumla- +1 yıl
O takıntı bende hala daha yok. Bugün giydiğimi yarın da giyiyorum yani. Çorap her gün değiştiririm ama
- +1 yıl
Zaten iş kıyafetim olduğu için her gün aynı giyinmek zorundayım bir de bu var yani 😂
- +1 yıl
İşim gereği temizler bir de yumoş sprey sıkıyorum eve gelince sabah mis gibi yeni yıkanmış gibi kokuyor giyerken ☺️☺️ böyle oluyor yüzüm o anda 😂😂
- +1 yıl
Eveeet☺️☺️ O spreyi tavsiye ederim marketlerde satılıyor Yumoş Jet Fresh ismi
+1 yılTeknoloji mahvetti herseyi eskiden insanin insana ihtiyaci vardi sevgi vardi mutluluk vardi mahalle aralarinda toplanip konusurduk eglenirdik saatlerce aksamlari hele cekirdek cay fastı muhtesemdi şimdi õyle õzluyorumki o günleri okul yillarimi filan burnumda tütuyo zaman cabuk gecio.. kahretsin. simdi hic birseyin tadi yok berbat hersey anlamini yitirdi bende tatsiz tuzsuz. sahte yapmacik dogallik tan yoksun bu yani..
12 Yorumla- +1 yıl
ilişkilerin sanal değil, gerçek olması da var. herkesin yakın çevresinin ev telefonu numarasını ezbere bildiği yıllar olması. yakın çevremin belki de 25 senedir aramadığım ev telefonu numaraları hala ezberimde. şimdilerdeyse, sevgilisinin numarasını dahi ezbere bilmeyen tipler olduğuna yemin edebilirim.
- +1 yıl
Haklisin cnm😌
+1 yılBiz çocuktuk belki ama;
İnsanlar daha saygılı, daha vefalı daha iyimserdi her anlamda. Gerek aile olarak gerekse toplum olarak insana odaklı hassasiyetlerimiz vardı.
Tok olan aç olana, mutlu olan hüzünlü olana daha yardımseverdi.
Şimdilerde insanlar soyutlandı birbirlerinden. Kimsenin kimseye ne saygısı, ne sevgisi ne de tahammülü var. Özleneneler hep güzel olanlardır.
Güzeldi, geçti ama gitmedi hiç.
13 Yorumla- +1 yıl
hayallerimiz vardı çünkü, çalışarak herşeyi elde edebileceğimizi biliyorduk. en fakiri de en zengini de aynı sırada eşit imkanlarla eğitim görüyordu. insan hayal kurmayı bıraktığında ölür. amaçsız insan her türlü kötülüğü yapar, brezilya’daki favelaları düşünün. adamların ordan çıkma şansı yok, ve bu bilmek korkunç bir şey. sosyal medya da çocuklara çok zarar veriyor aslında, sanki herkes ultra lüks yaşıyormuş gibi görünüyor ve bütün gün onlara bakan, hayattan zevk almasını bilmeyen çocukların da psikolojisi bozuluyo
- +1 yıl
Katılıyorum, günaydın.
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. - Anlamlı şarkıları
- Samimiyetin doruk noktası olması
- Bir de çocukluğumun güzel dönemleri olması
- Radyoda o sevdiğin şarkıyı duyduğun an teypten kasete çekmek
11 Yorumla
+1 yıl3 neden var
- Cep telefonu yoktu
- İnternet yoktu
- Abuk subuk diziler subriminal yayınlar yoktu
Gerisi hikaye 🙂
12 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru, sanal diye bir şey yoksa insanlar daha mutlu demektir.
Aile & Toplum konusunda 699 cevap paylaştı. Aslında günümüzde kötü değil ki?
İnsanlar meseleyi bu noktaya getiriyor. O dönemlerde yük hafifti. Fakat günümüzde ağır bir yük var.
Hızlı artan nüfus, katkılı ürünler, sorgusuz insanlar, sorumsuz insanlar, köleler, boş zenginlik vs.
Yani çöküşü yaşıyoruz. Eskiden olan şuanda var oysa.11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılSaygı sevgi aile bir önem taşımaktaydı.
O sıcaklık kaliteliydi.
Dizilere filmlere takılıp kalinmiyor, herkes kendi hayatına devam ediyordu.
Selfy kelimesi ile bence her şey darma duman oldu.
İpin ucu tamamen kaçtı.
Bu konuyla ilgili tespitim hiç yanilmadığımı hala görmeye devam ediyorum.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıldünya insanlar, doğa beyinler daha temizdi, komşuluklar samimi içtendi, sbaah okula giderken (ünv) hala Allah zihin açıklığı versin diyen komşularımız vardı!!!
şimdi komşusu olan var mı (şehirde yaşayanlar)
116 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle haklısın, sadece bahçesideki meyva ağaçları için izin alırdık, tulumbadan su çeker içerdik
- +1 yıl
göz hakkı :)
- +1 yıl
ha izin almazdın ooooo, izinsiz girişlerde bacaklara sırgan otu
- +1 yıl
kaşınma ötesi acısı fenaydı, luvara otu bulursak şanslıydık
- +1 yıl
yokmuydu luvara otu
- +1 yıl
resim için uğraşıyorum
- +1 yıl
bak bakalım
- +1 yıl
anladım
Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. 33 yaşındayım 90'lar benim için çocukluğumu geçirdiğim en iyi yıllardı. İnsanlar küçük şeylerle mutlu olabiliyordu. İnsani toplumsal ve ahlaki değerler hâlâ kaybolmamıştı. Mahalle ve sokak kültürü vardı. her şey daha doğal ve analogtu. Şimdi her şey bana yapay ve dijital geliyor.
10 YorumlaSanal alemler, ekranlara ihtiyacimiz yoktu ve de kapitalizmin soguk yuzu endustrilesmenin globallesmedigi donemlerde meta kavrami bu kadar hissedilmiyordu.
Ayarlarimizi bozan ve dunu guzel kilan temel faktorler bunlardi.
13 Yorumla- +1 yıl
Yine de sansliyiz. Cunku gorduk, dahasi olmaliydi evet ama yine de biseyleri bizati yasadik, hissettik..
Ya 2xxx li yillarda dogmus olsaydik (?), hicbiseyden habersiz elinde ekran, etrafinda global markanin urunleri ve bunlara erismek icin hayatlarini feda eden insanlar.., bi de oyle dusun..
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım şimdiki gibi her şey bu kadar yapay değildi , bizler dışarda oynardık şimdi çocuklar evden çıkmıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle zaman geçtikçe birseyler değişiyor
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÜlke de, insanlar da şimdiki gibi kirlenmemişti... Sokaklar çocuklar için daha güvenliydi, insan ilişkileri daha samimi, daha sıcaktı...
11 Yorumla- +1 yıl
ayrıca iğrençlikler her şey haber olamıyordu. imkanlar izin vermiyordu. toz pembe dünyamızda kendi kendimize takılıyorduk.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl20007 yılından sonra böyle bozuldu her şey hanımefendi
12 Yorumla- +1 yıl
2007 ye kadar her şey çok güzeldi
Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Z kuşağının henüz doğmamış olması
Tiktokun çıkmamış olması
Vs vs uzar gider118 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Yaralı bir çocukluktu ama saf ve temizdi o yıllar be…
11 Yorumla- +1 yıl
Ah ah
+1 yılSenin çocukluğuna benim gençliğime. Ama bizimle alakası yoktu bu durumun.
13 Yorumla- +1 yıl
Eksik olan insanlar ve umutlar. Hepsini aldılar elimizden.
- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyat arka planda, maneviyat ön plandaydı. Insanlar merhametli, saygılı ve sevgi doluydu. Birbirlerine yardım eder, gösteriş budalasına dönüşmezdi. Gizli yapılırdı hayır işleri vs. Dahası insanlık vardı ama şimdi ise öldü.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılDaha saf ve temiz bir toplumduk.. Beklenti ve istekler daha sınırlıydı ve elimizdekilerle yetinmeyi biliyorduk..
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO zaman sohbet muhabbet samimiyet vardı şimdi herkes birbiriyle yarış birbirine nispet peşinde
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer türlü imkan var ama o zamandaki mutluluk yok
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle söz ettiğin gibi çocukluğumuza denk geldiği için, yoksa çok da bi esprisi yok. şu an ki 20 yaşındaki çocuklar için de 2010 yılı onlar için bambaşka :D
10 Yorumla Çocukken daha mutluyduk demişsiniz bence öyle değil , şu an 90 ları yaşıyan milyonlarca insan var aynı insanlar duruyor ama yaşadığımız ortam ve hava değişti.
Öncelikle mahalle kültürü bitti apartman oldu heryer, buda bir çok şeyi değiştirdi.15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl96 doğumlu olduğum için açıkçası 90'lı yılları hatırlamam anı biriktirmem mümkün değil Sadece 17 Ağustos depremini az buçuk hatırlıyor gibiyim Onun dışında hafızamda 2000 sonrası şeyler var
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. herşeye kolay ulaşılamamanın verdiği değer ve bu değeri bilen o neslin insanları, radyoda yakalanan o şarkıların ritmini hala hissedebılıyoruz
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMasumiyet. İnsanlar masumdu o zamanlar. Artık herkes kirli.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBoomer gibi görünmek istemiyorum ama internetin olmaması ajfjejd
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılTeknolojinin yaygın olmaması ve neoliberal toplumun daha kararlı hale gelmemesi
12 Yorumla- +1 yıl
sosyal medyanin bu kadar yaygin olmamasi, herseyin bu kadar fabrikasyon olmamasi, insan iliskilerin daha kuvvetli olmasi. evdeki tv bile insanlari bir araya getiriyordu, simdi herkes kendi telefonunda. ev telefonlari bile ailenin birbirlerinin arkadaslarini tanimasina yardimci oluyodu. kadinlar calismadigi icin misafir agarlama daha yaygindi. yani neticede insan iliskileri daha iyiydi, onun disinda hic de güzel yillar degildi.
- +1 yıl
Tabii ki. İyi tarafları da vardı kötü tarafları da. Şimdiki gibi ama şöyle bir gerçek vardı. Şimdi daha çok çalışıp daha az kazanıyoruz görece
+1 yılTeknolojinin bu kadar gelişmemiş olması sayesinde ilişkiler daha sıcaktı şimdi sanal
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer sey sade ve gerçekti yokluk vardi teknoloji yoktu ama genede cok guzeldi
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. her şey özeldi, beklenti yoktu, dürüst idi insanlar, paylaşım vardır, güvenirdi insanlar.
10 Yorumlainsanlıktı bence komşunun komşuya saygısı dostluk arkadaşlık ozamanlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Doğaldı herkes masumdu çok kapılara tırmanırdım yaramazlık yapardım
10 Yorumla
+1 yılBence sosyal medyanın olmayışı herkes kendi halindeydi
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamus diye bişey vardı kimse ben topum gayşm diye gezmiyordu kızlar açık seçik giyinmezdi vs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2010 kadar güzeldi. Bu kadar güzel olmasının sebebi samimiyet vardı Sevgi şefkat vardı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. Tam da detaydaki gibiydi
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaman bu kadar çabuk ve anlamsız geçmezdi o zamanlar dolu dolu yaşanırdı.
11 YorumlaCanık yandı fotolardan sonra...
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSamimiyet vardı çünkü, samimi insanlar vardı
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen canım
+1 yılAile samimiyeti olmasıydı
11 Yorumla- +1 yıl
o zaman erkek dokunmaya, kadın ise bakmaya kıyamazdı. her şey çok masumdu aslında. aşklar, arkadaşlıklar..
şarkılar anlamlıydı, yaşanmışlık kokuyordu.
bazı şeylerin olmayışı bile çok güzeldi.
nerden bilebilirdik ki 'yokluğun' bu kadar kıymetli oluşunu..
şimdi o zamandan kalan ne varsa nostalji kokuyor
+1 yılEskiler güzeldi masumdik temizdik samimiydik daha dürüsttuk sıcaktik...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. Teknolojinin olmamasi
11 Yorumla2000’li yıllarda da vardı bunlar💁🏽
10 Yorumla
+1 yılSosyal medya aktif değildi.
10 YorumlaAç gözlülüğü harmanlayacak endüstri yoktu
10 YorumlaModern ve eski iç içeydi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTeknolojinin yaygın olmayışı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılOzaman saygı sevgi vardı hersey cok güzeldi
00 Yorumla Hersey saf, basıt ve netti.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Galiba hiç derdimiz yoktu, o sebeple.
00 Yorumla
+1 yılHer şey azdı ve yeniydi o yüzden değerliydi
10 Yorumla
+1 yılsamimiyet bence doğallık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHer şey doğaldı
10 Yorumla 90 lar hep guzeldi
10 Yorumla
+1 yılBenim o yıllarda dogmam
10 YorumlaNeresi güzel wk
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem