Benim özellikle direksiyonum çok kötü arkadaşlar. Bir de trafikte yanaşma problemi yaşıyorum. diyelim ki ilerde yol ayrımı var ben ordan ayrılmak zorundayım ama oraya yanaşırken çok zorlanıyorum yani trafiğin içinde. park etmede sorun var. babam çalıştırıyor ama çok kızıyor bağırıyor hata yaptığımda o yüzden onunla çalışmak istemiyorum. ne önerirsiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılgeceleri arabaya bın sehrı turla. bendede park sorunu dıye bı sey var ama bu senden benden kaynaklanmıyo
aracın ıyı manevra yapamıyo olabılır park eden arabalar kotu park yapmıs olabılır. ıkı araba arasına gırerken ondekı arabayla aynı hızaya gel yan yana sonra dıreksıyonu kırıp sola ya da saga ıkı araba arasına gır tabı bu arada sagından ya da solundan akan tafıge dıkkat et bı hamlede ıkı arabanın arasına gırer bı ıkı ılerı gerıyle kaldırıma yanasabılırsın ve sakın unutma ıkı arac arasındakı mesafe kullandıgın arabanın boyundan mutlaka uzun olmalı gırmeye cesaret edemedıgın zaman hıc ugrasma baska yer ara gerekırse uzaga bırak yuru. ıyıce gelısmek ıcın NOT link verebılmek ıcın 2xp olmak gerekıyormus ben boyle boktan sıte gormedım.00 Yorumla
+1 yılÖncelik özgüven... Gerisi ise pratik. Korkarak oturuyor san direksiyon basina basari bekleme. Cesur ol. Kaza yaparim korkusunu at. Sen emniyet kemerini takip hız sinirini asmayip kurallara uydugun sürece Allahin izniyle birşey olmaz. Arabayi vururum korkusunu da at. Park ederken ufak tefek darbeler olabilir. Bunlar gayet normal. Ya da ileri sürüş tekniği kursuna git. Ben faydasibi gördüm. En usta soforum diye gecinenlerin aslında trafik canavari olduklarini fark ettim. Bir de bizim toplumumuzda bayan şoför gördüler mi trafikte hemen diğer sürücüler tacize arabanin önüne makaslamaya bayan şoförü sıkıştırıp sebepsiz korna calip kadini paniğe sevk ediyorlar. Sogukkanluligini koru.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOncelikle korkunun ecele faydasi yok. Zamanla tecrubeyle asacaksin ama her gun mutlaka 15dk sur trafige cik.
00 Yorumla
Direksiyon geliştirme kursları var ona kaydol hoca tut
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
45Cevap
+1 yılmerhaba öncelıkle boyle seyler bol pratıkle olur ve tek basına yapmalısın bunu yanında kımse olmasın. bunu vucut beyın koordınasonuyla becerıceksın. sakın bır sokak bul orada ıkı su bıdonu koy dolu olarak ıkısının arasına yanasma manevralreı yap. bırde cok dar bır sokakta aracı ters yone cevırmeyı dene manevralarla sonra trafıkte takılırsın
00 Yorumla
+1 yılBaban hata yapmana dayanamaz kızar bağırır bir şey öğrenemezsin. Mesela komşunun oğlunu babası çalıştıramazdı. Çocuk da stop ettirmekten arabayı kullanamazdı bir kaç hafta çalıştırdım şimdi trafikte çatır çatır kullanıyor sınavı da geçti ;) O da trafiğe çıkmaya çok korkuyordu. Park etmede sıfırdı artık sorunsuz kullanıyor ;) Senin birisinden ders alman lazım ;) Varsa yakınında mümkünse bayan yoksa güvenebileceğin bir erkekten ders almanı öneririm ;)
00 YorumlaBen arabayı ilk kullanmaya başladığımın 3. gününde trafiğe çıkmıştım. Sonrasında gerisi geldi zaten. Debriyaj ayarı, direksiyon kontrolü gibi temel sürüş ilkelerini öğrendikten sonra kendi başına trafiğe çıkıp kendini geliştirmen lazım. Neden çok korkarsan süreç o kadar uzar.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda türkiyede gerçekten 1 numarayım öğrencilerimden referans verebilirim. Sana araç kullanmayı öğretecek kişi önce kendine güvenmeni sağlamalı Kendinden emin olmalısın ki hata yapmayasın ayrıca yaptığın hatalara da tepki vermemeli sana sakin davranmalı ki hatanı anlayıp düzeltebilecek kadar rahat olabilesin :)
00 Yorumla
+1 yılsana şöyle diyeyim günde en az 1 saat araba kullanmalısın ve yanında seni sakinleştirecek biri olmalı bende babam yanımdayken kullanamazdım çünkü çok konuşurdu kızardı :) bir arkadaşımın yanında kullandım ve sonra alıştım. şu an ist. trafiğinde tek olayım olmayım farketmez çok rahat kullanıyorum. ehliyetini ne zaman aldın?
00 YorumlaEvde bir tane tabak al. bir tanede sopa al. terlikleride ters cevir.3 tane terlik koy yere. Gaz fren debriyaj onlar:) sopayi kanepenin kenarina sok. fites oda. tabakta direksiyon:) hadi surmeye basla. Annnnnn ann annnnnnnnnn demeyide ihmal etme:D
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılSana sadece cesaretli ol soğuk kanlı ol arabadan korkma pasif kullanma diycem ama sürat, de yapma heyecan yapma bak nasıl farkı görüceksin.
00 Yorumla
+1 yılbende başta kötüydüm ama geliştirdim sabretmelisin
babam kızdıkça sürmüyorum diye bende küskünlik yaptım
baba kızacak halim yok ya
sinyalini yakacaksın yavaşlayacaksın. ilk boş arada (hızlı gelmiyorlarsa) hemen kayacaksın...00 Yorumla
+1 yılBabanla trafiğe çıkma. Araba kullanmak trafikte öğreniliyor. Yapacağın en kötü şeylerse panik yapmak ve kararsız kalmak. Sapağı kaçırirsan bir sonrakinden dön yolun uzar en fazla. Zamanla bir bakmışsın ki otomatik pilota aliyorsun arabayı
00 Yorumla
+1 yılİleri sürüş teknikleri eğitimi diye bişey var arat şehrinde illa vardır İstanbul'da autodrom vardı misal o çok yararlı olabilir
00 Yorumlabence bütün kadınlar aynı kadınlara ehliyet vermeseler de trafiğe çıkmasalar trafiği altüst ediyolar araba neyinize sizin :D
10 YorumlaCalisma sansin varsa özel hoca bul hangi sehirdesin ankarada onerebilecegim garantili hocalar var bay bayan
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 373 cevap paylaştı. kendini araba kullanarak geliştirebilirsin işte ama yanında baban olmadan :) trafiğin az oldugu yerlerde calıs dur kalk park etme yaparsın işte falan filan
00 Yorumla
+1 yılPratik yapmalısın ancak kapasitenin aldığı kadar tecrube edebilirsin.
Coğu ınsan yapabılıyorsa sen neden yapamayasın ki?00 YorumlaAllahım inşllah bu bayanla trafikte vasıtayla ya da yoldayken yaya olarak karşılaşmıyım. Amin :) tenha yerlerde pratik yap öyle üstesinden gelirsin.
00 Yorumla
+1 yılDostum Kendi Kendini geliştirmelisin Ben Çok İyiyim Kendime göre Çalıştıran Olmadı Hiç Yavaş Yavaş Kendini Geliştir Ve Heyecan Korku Olmasın Sakın :)
00 Yorumla
+1 yılKizarak olmaz bu is daha sabirli birisiyle calismam lazim. İstanbul'da misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Hani su cok onemli sabirli olmasi lazim size ogretecek kisinin. Ehliyet var sanirim degil mi?
Soran+1 yılvar evet. kursta iyiydim 90la geçmiştim direksiyondan. sonra babam çok strese soktu beni çalışmadım ve unuttum
- +1 yıl
hmm anladım öncelikle sakin yerlerde pratik yapman lazım. ne tarafta oturuyosun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzel ders alacaksın, sahibinden. com gir orada ders veren hocalar var saati 30 tl den başlayan fiyatlar ile.
10 YorumlaOncelikle bindigin seyin bir cesit carpisan araba olmadigini anlamalisin:)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 988 cevap paylaştı. Pazar gunleri Butun gun Dolas sabahlari ozelikle cok Arac olmaz.
Surmeden kendini gelistiremezsin.00 Yorumla
+1 yılBaşka yolu yok araba kullanmalısın. Başka türlü olmaz.
00 Yorumlaen güzeli araba kullanırken yanında kimsenın olmamasıdır. şöförlükte hayat gibi tecrübedir. arabayı al ve önce trafiğin az oldugu yerlerde pratik yap
00 Yorumla
+1 yılileri sürüş tekleri hocalarından ders al bence o şekilde daha rahat olur
00 YorumlaBende de ayni problem var ders aliyorum rahat olmaya calisiyorum panik yapmamak lazim
00 Yorumla
+1 yılher gün arabanın üstünde olursan yavaş yavaş alışırsın
00 Yorumla
+1 yılsürerek gelistireceksin acikcasi yani..
00 Yorumlakadınalr trafige çıkmamalı
40 Yorumla
+1 yılGel gardşaım öğretelim hemen gel gel
00 Yorumla
+1 yılyak gitsin ehliyeti :)
00 YorumlaGel seni 3 ayda yarislara hazirlayim
00 Yorumla
+1 yılDireksiyon dersleri alabilirsin.
00 YorumlaToplu taşıma araçlarını kullan
00 Yorumla
+1 yılDireksiyon dersi verilir asdasd
00 Yorumlabos bır arazıde yuzlerce tekrarla duzelırsın