Deliricem artık gerçekten bıktım. Çok iyi yerlerde staj yaptım. Ama iş başvurusu yaptığım hiçbir büyük kurumsal şirket beni almıyor. Nedenini de açıklamıyorlar. ODTÜ bitirdim Hacettepe de okudum Avrupa’da master yaptım kaç tane dilim sertifikam var. Herkes oha böyle iyi profil CV görmedik diyor ama dönen sadece uyduruk aptal şirketler. Mecbur oralarda çalıştım ettim ama lanet ettim. Oradaki insanlar bile dedi sen niye burada çalışıyorsun bu kadar iyi eğitime diye. Benim yarım olmayan sınıf arkadaşlarım çok çok iyi firmalarda çalışıyor bok gibi para kazanıyor. CV me filan da kaç kere baktırdım ettim gayet iyi. Neden olmuyor anlamıyorum. Deliricem mutsuzluktan. 5 yıldır böyle. Ondan güzel düzenimi hayatımı kuramıyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aslında bakınca çok komik bir çaresizlik hikayesi bu..
2 yıllık mezunum, Türkiye'de yapılmayan bir tasarım işi yapıyorum 30 bine yakın maaş alıyorum. Şans işte.. demekki her şey okumak değil..
Kesinlikle şans. Çevremde nerde eğitimi bok gibi insan var onlar iş hayatında uçtu zaten. Okuyanlar sürünüyor.
Peki iş birwz da sende bitiyor olabilir mi? Kendini iyi ifade edebiliyor musun. ? Mesela bu işe girerken ben 600 kişi içinden 1. Olarak girdim. Hemde şu an kullandığımız programı bilmiyorum. burada öğrendim. Ama görüşmede kendimi çok güzel sattım eheheh
Evet gayet iyi sattığımı düşünüyorum ben de. Çok etkileyici konuşurum ederim. Ayrıca ben de yarışma veya sınavlarda birinci olarak giriyorum zaten.
Bak ben sabancida calisiyorum buraya Sakarya üniversitesinden normal mühendisler bile girebiliyor. senin bölümün ne bu arada
İstatistik işletme
Zor bir meslek dalı yani. burada gerçekten şans lazım sana
İşte sıçayım yani asla bulunmuyor bi bok ben asla istemedim bu bölümleri okumak. Endüstri müh dişçilik filan istiyordum ailem okutmadı. Şimdi de onun çilesini yaşıyorum işte.
O bölümler okusam mesleğim hazırdı. Şimdi ne oldu tamamen boşa okudum.
Bi de hayvan gibi zor bi bölümdü İstatistik nefret ede ede okudum ailemin tehditleri ile zoruyla. Allah belalarını versin.
Aynen öyle dişçilik desen kendi muayeneni acardin. Endüstri desen şu an üst seviye bir yerde yoneticiydin. Bu arada İstanbul da mı yasiyorsun
Hayır Ankara . Evet işte şu an hiçbir nok yapılmıyor lanet olsun nefret ediyorum baştan mı okuyacağım?
Ailemden nefret ediyorum hep onlar yüzünden zorla beni para vermemek için bu bölümlere soktular okuttular. Hep okurken dedim sevmiyorum bu mesleği yapmak istemiyorum nefret ediyorum diye hocalarım da hep konuştu ama bir gram umursamadılar.
Yok iyi güzel bölüm bunu okuyacaksın diye dayattılar. Sonra mezun oldum hiç iyi işler bulmadım hep berbat yerlere girdim onda da bize ne ne yaparsan yap diye sap gibi bıraktılar.
Öldürmeyim de ne yapayım ben bu şerefsizleri
Hayır sektör degisebilirsin ya da isanbulda daha üst klasman yerlere gidebilirsin. Bak ben 7 sene bir Kobi de çalıştım kariyer de kimse cv ne bakmazdi bile. Ama biraz kurumsal firmaya geçtim İstanbul'dan bile aradılar. Sonra da Sabancı ya geçtim. Eğer o atlamayı yapamazsan gidemezsin.
Kibar holding şişe cam, kariyer net ten havuzdan bulupta ulaştılar bana
Öyle düşünme onlar da seni iyiliğini istedi sonuçta. Ama yanlış düşünceler sadce geri kafalık yaptılar belkide.
Evet öyle diyorlar yok ODTÜ diye istedik şu bu bilemedik filan diye ulan ama sevmediğim istemediğim bölümleri okudum ben asla mesleğimi yapmak istemediğim. Yani mutlu olacağım zevk alacağım bölümü okusam bir şekilde iş bulur ya da akedemisyen olurdum en azından.
Olay kesinlikle kurumsal firmaya kapak atmak zaten. Benim ne mal ne embesil arkadaşlarım var zaten bölümden. Berbatto eğitimleri zekalı ama şerefsizler nasıl girdilerse Akbank n11 trendyol allianz teknosaya filan girip ordan yardırdılar gittiler. Zaten böyle büyük markalara girdin mi sırtın yere gelmiyor ki. Yükselip gidiyorsun.
Benim abim filan mal emredilin tekiydi torpille tekfene girdi dört yıl kaldı sonra hiçbir zeka dil beceri olmadan kurumsaldan kurumsala zıpladı şerefsiz. Şimdi bana bak hepsine beş katlayan dil eğitim okulum var kursum aktivitem var. Ama hiç kurumsal büyük şirket yok. Asla dönmüyor almıyor.
Ondan da hep böyle 20 kişilik ezik embesil mal bana bir nok katmayan patron şirketlerinde kendimi kesiyorum
Adidasa siemens e başvurdum
Zaten bin tane yere başvurdum ve başvuruyorum ama büyükler hiç dönmüyor bana
Normalde mesleğin nedir?
Ya öyle net bi ismi yok. Ben istatistik be işletme okudum pazarlama muhasebe finans üzerine staj yaptım. Proje yönetimi kursu aldım. Yüksek lisans da uluslarası yönetim ve pazarlama alanında. Sosyal medya pazarlama dijital pazarlama ve reklam operasyonları yönetimi, mobil app trafikleri web sitesi düzenleme email pazarlaması post tasarımı gibi birçok şey var.
Özetle dijital pazarlama iş geliştirme iş analisti filan diyoruz
Ayrıca ik yönetimi de okuyorum şu an
Baya eğitimlisin anlasılan. Kendinide güzel geliştirmişsin. Pırıl pırıl. Bende zor bir mühendislik dalı bitirdim ama istediğim yerde calısamıyorum. Bu işler biraz şans kısmet işi gibi ön görüyorum. Tabi iş görüşmelerinde mülakatlarda nasıl tavır takındıgın, giyim kuşam, heyecanlımısı değil misin o anki jest ve mimiklerin, konusma tarzın. Çogu sey etkiliyor. Hala mükemmel geçiyor der isen evet tuhaf denilebilir.
Mükemmel geçiyor. Modelim fiziğim çok iyi zaten. Güzelim özgüvenlerim diksiyonu çok iyi arada seslendirme yapıyorum. Öyle düşün.
Zaten hiçbir eleştiri veya kötü yorum almadım. Sadece şunu diyorlar. Daha tecrübeli bakıyoruz ya da bize fazla iyisiniz ya da başka birini daha uygun bulduk. Bu kadar. Başka hiçbir şey yok. Ya da Türk olduğum için eleniyorum Avrupa’da.
Yabancı Menşeili firmalar İstanbul'da bir sürü ofis ya da şirket açıyor. Genelde türk çalışanları alıyorlar. İyi bir cv si olan eğitim görmüs insanları. Şansını bu firmalarda denedin mi bilmiyorum ama pes etmemelisin.
Tecrübe kazanmaya devam et.
Evet denedim. Yaz bana isimlerini.
T system ve experian gibi
Tabi portföy şirketleride cok
Başvurdum iki pozisyona ama genelde senior istiyor benim daha 1 yıl iş tecrübem var
Kibirden kdkdkdk
Terbiyesiz pislik. Ne alakası var.
Yorum bile kaldıramıyorsun sosyal beceri diye bir şey var araştır derim cv ye yazılmaz :D
Hayır kibirim filan yok. Nerden çıktı ben okuduğum okulları söyleyince mi kibir oluyor.
Tarzından anlşılıyor
Tamtwrsi insanlar bana çok alçakgönüllüsün kendini ağırdan sat diyor
Ben denilene değil şahit olduğuma vurgu yapıyorum
Bir yazıda mı tanıdın da teşhis koydun lavuk
Öngörüde bulundum 5 dil bilen terbiyeli insan:D