Bu sadece uzun zaman önce oluşmuş saçma bir algıdır ve aklı kıt olmayan insan bu şekilde bir düşünce içine girmez. Bir çok araştırma vardır ve yüzlerse saç ve ten rengi arasında yapılan aratırmalar gösteriyor ki IQ sevileri arasından tensel farklılıkların hiç bir etkisi yoktur.
Zeka veya akıl beyin haricindeki fiziksel özelliklere bağlı değildir. Bağlı olmadığı için de din, dil, ırk, tip vs. gibi etkenler etkilemediğinden bu bir efsanedir.
Fakat şöyle bir şey var. Her insanın bir mental kapasitesi var, bunu nereye daha fazla ayırırsa diğerlerine o kadar az kalır. Bu sebeple dış görünüşüne çok dikkat eden kişiler diğer konularda zayıf kalabilir. Bazı sarışınlarda da bu olmuştur ve genelleme yapılmış öyle kalmıştır. Özellikle bizim ülkede böyledir.
Mesela Finlandiya'da aynı sebeple esmer olan birisine de aptal esmer denilebilir 😀
Yoksa ne sarışınlar var zeki, akıllı, güçlü, yetenekli vs. yani hiiiiç alakası yok.
yakışıksız bir yakıştırma. tamam aptal olması pek bir haz vermeyebilir ama bu sarışınlığı veya esmerliği ile bağdaştırılmamalı. saçının rengi sarı olup, şeytani bir zekaya sahip çok kadınlar tanıyorum. yoksa ben de biliyorum kimse sevmez, pazar bulmacaları gibi kolay çözülen kadınları...