Ben öğretmenim. Hep de ya okudum ya çalıştım hiç evde durmadım. Sevgilim yurt dışında yaşıyor. Ben oraya gitsem öğretmenlik yapamam. sizce gitsem sıkıntı yaşar mıym
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İlla öğretmenlik yapmak zorunda değilsin, ben de mesleğimi yapamayacağım gibi görünüyor ama asla evde oturmam. küçük düşünme, kafede bile çalışırım evde oturmaktan iyidir. En azından yurt dışında olacağım, yurt dışında kapı kolu olmayı bile kabul ediyorum yemişim mesleğini.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteye gdierim diye düsğndüm ben de yl falan yaparım ya da bi bölüm okurum dil gelistirip evde durmam ya
En İyi Cevaplar
+1 yılBenzeri benim başıma geldi. Şöyle ben italyada okudum Master. Benim de mesleğim ve okullarım iyiydi ama çok düşük maaş ve kötü koşullarda iş buluyordum Türkiye’de. Okulum da daha bitmemişti italyada ama boşuna kira ve yaşam gider olmasın diye Türkiye’ye dönmüştüm. Onla da daha yeni flört ediyorduk o dedi gel benle yaşa restoranı vardı annesiyle yaşıyordu. Yani özünde iyi biriydi ama çok vasat bir hayatı ve düzeni vardı birkaç hafta onunla yaşadığımda çok bunaldım ve devam etmek istediğimi fark ettim. Ha evet ülke güzel arkadaşlarım da vardı vs ama sonuçta ailemden kendi ülkemden uzağım. Yani hastane olsun bürokratik iş olsun zorlanıyorsun. O da diyordu bana sen restoranda bana yardım edersin işte ben sana para veriririm ben sana bakarım diye de. Yok ya bence okumuş Zeki çalışkan bi insan ona razı olamıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Türk müydü o restoranı olan italyada mı yaşıyırdu
+1 yılÇalışma hayatına alışmış biri ve yaşı gençse asla evde oturamaz ilk günler zevkli gelebilir daha sonra sıkıntılar başlar, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bırakmanızı hiç tavsiye etmem çok pişman olursunuz, hayatınızdan ve emeklilik hakkınızdan vaz geçmeyin, yurt dışında da çalışma imkanı bulursanız sizin için daha huzurlu ve mantıklı olur
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ancak sen bilebilirsin. Sadece çalışmak/ çalışmamak konusunda zorlanmazsın emin ol. Çevre, dil, aile. Bunlarıda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Ben evde duramıyorum mesela. Öyle bütün günüm ev işi, yemek, bulaşık, bunlar benlik şeyler değil. Senlikte değilse, sıkıntı yaşarsın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
56Cevap
+1 yılYani genel olarak bizim toplumumuzda şöyle bir şey var sanki insanlar yurt dışına gidince böyle mükemmel iş imkanlarına sahip oluyormuş gibi bir algı operasyonu söz konusu, ancak ne yazık ki herkes bu konuda şanslı olamıyor mesela benim babamın Amerika'ya giden arkadaşlar var kimisinin durumu çok iyi kimisinin durumu çok berbat yani oradaki şartları ve durumunu iyi gözlemlemen gerekiyor şu an için sana burada olur ya da olmaz diyemem ama eğer burada bir öğretmenlik durumun varsa hani riske atmamanı da tavsiye ederim çünkü bu kadar insan atanmayı beklerken sen elindeki fırsatı bırakıp garantisi olmayan bir şeyle uğraşman mantıksız geliyor yine de sen bilirsin.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılÇok sıkıcı Polonya:) Ben kendi ülkemi seviyorum. Bilmiyorum burdakiler bayılıyor da. Tamam gittim gördüm gezdim güzel yeşil tatlı bir yer falan filan da. Ben yaşamak istemezdim diye düşünüyorum. Ama ben kendi ülkemde diyelim ki bir Çorum’da ya da Düzce’de ne bileyim diyelim ki Adapazarı’nda ya da Niğde’de falan da yaşamak istemem.
Öyle bir yerlerde yaşıyorsan tabiki Polonya’ya git. Ama İstanbul’da Boğaz semtlerinde ya da o semtlere biraz yakın yaşıyorsan gitme…
İzmir de kabul edilebilir.
Onun dışındaysan git. İnsanın yaşadığı yer, baktığu şehir çok önemli. Çok mal gibi geliyor bana oranın insanı da şehri de hele yemekleri. Saçmasapan yemekler. Her taraf yemyeşil o çok güzel. Huzur veriyor evet. Ama yabancı bir yerdesin. Yine de kendi şehrimde olmayı isterim. Gidersen de mutlaka bir iş edinip çalışmaya çalış ki dil öğren. Tamamen gitmek değil ama dil öğrenmek maksatlı deneyebilirsin aslında bir süre.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soru tam bana göre. Sorunun yaşayış şekli benim cünkü. 😊 aynı senin gibi Türkiye’de çalışıyordum. Eşimle tanıştım, dogma büyüme almanyada yaşıyordu. Evlenme kararı aldığımızda, ben orada nasıl çalışacağım peki dedim ve o da bana çalışmana gerek yok ki; ister gez, ister kendini gelistirmek icin etkinlik kurslarına git zaten ilk başta dil okuluna gideceksin demişti. Oyle de oldu. Sonra çocuklarımız da oldu. 10 yıldır evliyiz. Çalışmam gerekmiyor, canım isterse çalışırım ve bunun rahatlığı bile çok güzel. Buna mecbur olmamak cok önemli. Sosyal projelerde yer alıp maneviyatimi zenginleştiriyorum. maalesef ülkemizde yeni nesil için gelecek kalmadı artik. Zaten okumuş nüfus ülke dışına cikmak istiyor. Fırsatını bulmuşken degerlendir derim. Eger istersen calisma imkanları yine oluyor.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılTamam istek attım
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yurt dışında doğdum büyüdüm, ve Avrupa da ki türkler gibi gitme gelme demeyeceğim. Türkiye den çıkıp kendine daha güzel bir hayat kurmanı dilerim. Polonya ya gittiğin de dil kursuna yazılırsın zaten, hem orada insanlarla da tanışıp sosyalleşirsin. Dilini öğrendikten sonra belki kendi mesleğini de yapma imkanın olur, olmazsa da başka eğitimler alır farklı bir meslek edinirsin. Ama burada önemli olan, evleneceğin adamın ne kadar güvenilir olduğunu. Bunuda maalesef aynı evde yaşamadan anlamak çok mümkün olmayabilir. Hayatın da her şeyin en iyisini diliyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNereye gittiğini bilmiyorum ama o öğretmenlik yapamama değil komple mesleksiz olmak olacak. Dili iyi öğrenip gerekli ek eğitimi alırsan gayette diplomanı onaylattırırsın. ya da yeni meslek seçer onu okursun. Benim yaşadığım ülkede mesela çalışmak zorundasın hani komple eşin bakmıyorsa eve ve sana. İş idaresi bırakmıyor yani. Mesleğin ola ola saçma sapan işler yapma durumunda kalma, sahip çık emeğine.
Ayrıca hiçbir zaman bir insana sırtını dayama. Sadece yanında tut herkesi, kendinle aynı sırada olsun hep. Bunu sevgilini kötüleyerek söylemiyorum, seni çok seviyordur, cidden alçak gönüllü de olabilir ama sonuç olarak insan. Büyük mutlulukla evlenip gelip ilişki kötü gidince "seni buraya ben getirdim" lafı duyan o kadar çok kişi var ki. Kendini bu duruma düşürme. Mesleksiz, parasız bir insanın insafına kalma.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Benim şahsen babam Alman, istesem şu an gitme imkanına sahibim.
Almancayı ana dilim gibi konuşamıyor ve insanlarla sosyalleşemiyorum orada, İngilizce konuşuyorum onu da anlayan var anlamayan var, öyle sap sap geziyordum ortalıkta.
Dil bilmiyorsan gitme.18 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum bi de almanya da değil polonya
Soran+1 yılSevgilimin de orada cok iyi işi var buraya gel diye zorlasam geçim sıkıntısı yaşıycaz… kafam karıştı iyce
Soran+1 yılBen de inanılmaz sosyal bi insanım aksi gibi 😔
- +1 yıl
Amerika, kanada veya Ingiltere'ye gitsem sorun yaşamam sosyal yaşam konusunda ama almancayı tam ayrıntılı bilmediğim için sorun yaşadım.
Sadece sosyal yaşam konusunda sorun yaşadım buarada, diğer konularda hiçbir sorun yaşamadım.
Arkadaşsız yaşarım diyorsan git sevgilinin çalışma saatleri esnek ise beraber gezerseniz ama çalışma saatleri fazla ve arkadaşsız duramam diyorsan canın acayip sıkılır.
Soran+1 yılSevgilim gece calısıyor aslında gündüz beraber zaman geçirebiliriz
+1 yılMerhaba, çalışmaya alışmış biri evde durmaya adapte olmakta zorlanacaktir, bunun için zamana ihtiyaç duyar, ilk zamanlar belki rahat gelebilir çalışmamak, evde kalmak, ama bir süre sonra sıkıldığını hissedecekesin, işte önemli olan bu zaman dilimini aşabilmek. Bu durumu yaşamaya başladıktan sonraki yarım yıla yakın dönemde kendini ikna etmeyi başardığında, evde kalmak sonraki süreçte problem olmaktan çıkacaktır.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bırakıp riske atma derim buradaki çocukların sana ihtiyacı var vatanına faydalı ol derim hayatının uzun bölümü ev dışında geçmiş bunalıma girersin tanımadığın bir ülke bir avuç tanıdıklarla ömrün geçecek bence düzenini bozma vatanında yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok riskli bi durum evlenip sonrasında yurt dışında anşamaya bilirsin boşanma olabilir senin yapabiliceğin devamlılık gerektiren o meslek olmuyucak kendini geliştiremiyceksin bence yurt dışına hiç bişeyi olmadan evlenip gitmek çok saçma orada kavga edtsen şiddet görsen yanına gidecek bi ailen akraban bile yok ya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende almanyadan türkiyeye geldim. Ya calistimy ada okudum orada. Şu an almanyaya bagli bir sirkette cagri merkezinde calisiyorum. Sende bu sekilde biseyler yapabilirsin aslinda.. sevfilin ne is yapiyor? Almanya ekonomisi de nanay.. o yuzden maddi yönden nerde rahat olacaksaniz orada yaşayin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence kesinlikle gitmelisinnn illa evde oturmak zorunda değilsin zaten birçok şey yapabilirsin mesela bir dil kursuna yazılırsın hem dil öğrenirsin hem de çevre edinirsin sıkılmamış olursun en azından burada geçim sorunu çekmezsin benim böyle bir fırsatım olsa düşünmeden giderdim sanırım.
00 Yorumlabugunku ulke kosullarinda bence s. et meslegi falan imkanin varsa el veriyosa kosa kosa git. ulkemden soguttular beni l an bi dakka durasim yok ama el mahkum.
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin 6bin liraya çalışıyorum hayat değil
+1 yılBen Fransa’da yaşıyorum sandığım kadar sıkıntı çekmedim arkadaşım Türkiye’de doktordu Fransa’ya taşındı şu an pizza dağıtıyor Yanlış anlama senin Türkiye’deki öğretmenlik seviyen Avrupa’da çok yetersiz. Bugün dünya genelinde bir sıkıntı var fakat Türkiye’deki gibi değil belli bir zamandan sonra istesen de gidemezsin
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi evde durmak olarak algılayan da ne biliyim😅
Sosyal sorumluluk faaliyetlerine katıl en olmadı, niye bu durumu sorun edesin ki😅
10 Yorumla
+1 yılEşinin sağlamlığına bağlı bu. Yarın bir gün boşanırsan geri döndüğünde tekrar işe başlayabilecek misin?
10 Yorumla
+1 yılTürkce ögretmenligi yapabilirsin. Almanca ögrendikten sonra özel dersler verip almanca ögretebilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Birde aklima sey geldi. Yurt disi diyince otomatk olarak almanya yi düsündüm :D
Yurt disindan türkyie e gelmek zor oluyor. Yani seviyorsaniz senin gitmen daha kolay olur onun gelmesinden
+1 yılÖmrünü bir eve sığdırma derim. Mutlaka yabancı dil öğren ufak tefek bile olsa bir işte öalış
02 Yorumla
Soran+1 yılEvde duramam zaten cıldırırım heralde. Sosyallesecek seyler vs bulut muyum onu hiv bilmiyorum orası nasıl
- +1 yıl
Gidip görüp ufak tefek kararlaştırmadan sakın gitme
+1 yılAsıl orada çalışırım ortam yaparım. Burada herkes gundi
10 YorumlaEv hanimi olursun anca. Azimliysen dil ögrenebilirsin
10 Yorumlaşu an için yurtdışında olmanın her türlüsü mantıklı. dhsjsks
00 Yorumla
+1 yılYurtdışında saksı bile olmak buradaki en iyi işten mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılGidebilirsin aslında neden olmasın olabilir mantıklı...
00 YorumlaAvrupa da insanlar daha çok çalışmayı planlıyor senin planın tam tersi
00 Yorumla
+1 yılNiye yurt dışından sevgili? Oraya gidince ne yapacaksın evlenecek misin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİdealist bir öğretmen isen gitme yok öylesine meslek olsun diye öğretmenlik seçtim diyorsan git çünkü bu ülkede öğretmenlik maalesef rahat geçinmek için yapılacak bir meslek değil meslek aşkı lazım
00 YorumlaGit bence gülüm. Tr de maaşın 300 500 700 dolar. Avrupada hayatını kurtar
00 Yorumlakanka cafede larttime calisirsin gelirstirirsin kendini
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılMesleğini heleki severek yapıyorsan biri uğruna harcama
00 Yorumla İllaki öğretmenlik olmasa da başka iş yaparsın boş durmak hiç iyi değil bence çalış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Kadın her zaman ayaklarının üzerinde durmak adına çalışmalı bence kimseye muhtaç olmadan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 774 cevap paylaştı.
+1 yılKendi paranı kazanmadığın için ona bağımlı olacan orada ama
00 Yorumla bence istiyorsan git fakat güvenceyi sağlamak lazım malum herkese güvenilmiyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEğer sevgiline güveniyorsann yeterince tanıyorsan git tabi
00 Yorumla
+1 yılBaşka iş bulur yaparsın orada da. Git kurtar kendini.
00 Yorumla
+1 yılPara konusundan hayır ama sosyallik acısından sikintindan igne oyasina baslarsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi düşünmen lazım. Bunun cevabını siz bile bilemezken...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılböyle bir şey yapma. Denklik bulamazsın kesin. her ülkenin eğitimi farklı. Tekrar ünü. okuturlar sana. Sevgilin kapıya koysa dımdızlaksın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim erkek arkadaşım da yurtdışında yaşayalım diyor yurtdışına gidersem ben de işsiz kalıcam :/
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerede yaşıyor çok iyi kapmışsın yurt dışından kocayı tr’de olsan doğu illerinde sürüneceksin
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBulunduğun ülkeye göre meslek öğrenirsin matematik ingilizce öğretmeniysen her yerde iş var
+1 yılOgretmen isen yabanci dil ogrenmende hizli olur sen bir gitte sonrasini sonra dusunursun hayirli olsun bende yurt disinda yasiyorum hangi ulkeye gideceksin sen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok mantıklı tekliflere açığım agshshdjdjf evde oturabilirim yemek yaparım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPolonya’da hayat yok
yarısı almanyada çalışıyor zaten
00 Yorumla
+1 yılGit hiçbir şekilde pişman olmazsın.
Ama gene senin kararın bu işin sonunda mutlu olacak veya üzülecek olan kişi sensin.00 Yorumla
+1 yılorada ki dili biliyorsan daha farklı meslek türlerinide deneye bilirsin evde oturman şart değil. Okuyada bilirsin
00 YorumlaSıkıcı kardeşim sosyal çalışan bir insanken evde oturan insana dönüşüyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılO buraya gelse geçim sıkıntısı yasıycaz onun da burada işi yok kafam karıştı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana tek tavsiyem kendi ayaklarının üzerinde dur başkasına bağlı kalma bu kim olursa olsun
00 Yorumlayurt dışı hep mantıklı gelir bana ama kendi ayakları üstünde durmak varken evde durmak çok saçma
00 Yorumla
+1 yılGüven meselesi ama ben olsam sıkılırım bir süre sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok basit bir soru... Bu ülkede mi çocuk büyütmek istersin yoksa yurtdışında o gitceğin yerde mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHangi ülkede yaşıyor sevgilin?
00 Yorumla
+1 yılNereye gideceğine bağlı
00 YorumlaKendisi orada ne iş yapıyor?
00 Yorumla
+1 yılBelli olmaz git sadakatle hayatını yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaparsın denkliği alıp dilini öğrenirsem yaparsın tabii hangi ülke olduğuna da bağlı
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen belcikada yaşıyorum evlenerek geldim bir tanıdığım Türkçe öğretmeni dilde yeterli seviyeye geldi şu an devlete ait Türkçe kurslarında Türkçe dersi veriyor (halk evi gibi dusun)
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılYe iç gez toz eğlen tabi evde durulur😄
00 Yorumla Mantıklı yerinde olsam hiç düşünmem
00 Yorumla
+1 yılterk etmiyceği ne mâlum
00 Yorumla
+1 yılYa ne. Yaparsan yap bir şey sorma ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Kafana yatiyorsa git burada şimdi kim ne derse boş
00 YorumlaKişiye göre değişir, sıcak bakanlar muhtemel.
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türkiye'de çalışan bir kadınken yurt dışında evlenip evde durmak mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler