Babamı sevmek zorunda mıyım?

Ben büyük hatalar yaptım, inkar edemem. 2 tane erkek beni kendi çıkarları adına kullandı. Babam da bunları öğrendi. Ama ben zaten bu hataların bedelini fazlasıyla ödedim. Canıma kıymaya bile kalkıştım. Çok acı çektim. Babam ise 3 senedir bana psikolojik şiddet uyguluyor, hatta nadiren de olsa fiziksel şiddet uyguladığı da oldu. Ağza alınmayacak küfürler ediyor, sokak ortasında bile defalarca kez ağır küfürler etti. Ortada bir sebep yokken sürekli sataşıyor. Kardeşime ise resmen yalakalık yapıyor. Ona prenses gibi, bana ise dünyanın en adi insanıymışım gibi davranıyor. Çirkin olduğumu bile söyledi güzel olduğum halde. Dün de ödev yapıyorken bana bakıp "midem bulanıyor" falan dedi, ben de en sonunda sinirlenip "aynaya bakmışsındır" dedim. Geçen cuma canıma kıymaya kalkıştım. Bileğimi kestim, annem halılar mahvolacak diye halıları kaldırdı ve ambulans çağırdı. Babama seslendi, babam da o sırada bilgisayarın başındaydı ve yerinden kalkmadı bile. Hastaneye gittik, hastaneye bile gelmedi, biz eve geldiğimizde de uyumuştu çoktan. 1.5 sene önce de otuza yakın hap içmiştim, o zaman da ertesi güne kadar bir şey olmayınca ve aklım başıma gelince sakat kalmaktan korkup hastaneye gitmiştim ve babam "ölmek isteyen insan hastaneye gelmez" demişti. Ergenlik döneminde olan bir kardeşim var. Bir keresinde odasının kapısını kilitleyip sivri bir aletle bileklerine çizik atmış. Babam, kardeşim kapıyı açmayınca evi başımıza yıktı az daha kapıyı kıracaktı, polis falan çağırdılar eve. Böyle evlat ayıran, ahlaksız bir babam var. Aynı zamanda bu adam benin KYK paramı da banka hesabımdan benden habersiz çekmiş, borçlara faturalara falan yatırmış. 25 bin TL borçlu gözüküyorum onun yüzünden ve bazen sinirlenince borcu ödemeyeceğini söylüyor. Ben daha ufak bir çocukken fark etmiştim onun vicdansız bir adam olduğunu, yağmur yağdığında toprağın altında boğulmamak için dışarı çıkan kimseye zararı olmayan salyangozlara keyfi yere tekme atardı. Ben ise yolda yürürken önümde değil, çoğu zaman yere bakan birisiyim bir karınca falan yerdeyse ezmeyeyim diye. Sizce böyle bir baba sevilir mi?

Babamı sevmek zorunda mıyım?