Babam ben daha 18 e gelmeden hit çalış dedi. Tüm ağır işlerde beni kullandı hep benden ahilik yapmamı istedi sen yeme o yesin vs. Kız kardeşim 21 yaşında ama ne çalış diyen var ne başka bişey.
Üslup olarak bile farklar çok.
Babam ben daha 18 e gelmeden hit çalış dedi. Tüm ağır işlerde beni kullandı hep benden ahilik yapmamı istedi sen yeme o yesin vs. Kız kardeşim 21 yaşında ama ne çalış diyen var ne başka bişey.
Üslup olarak bile farklar çok.
Bu emin ol büyük küçük farkı cinsiyet farkı değil. Bana lise sona kadar hep yol parası verildi sadece, yemeğimi evden alıyordum 5 kuruş param olmuyordu kenarda. Ortaokulda çocuk bakıyordum akşamları, komşunun çocuğuna mat. dersi veriyordum, bileklik vs yapıyordum, lisede kıyafet satmaya başladım ufak ufak, üniversitede online satışa geçtim benim sadece temel ihtiyacım karşılandı. 22 yaşındayım hala liseden kalma kıyafetlerim bile var. Kıyafetim sağlamsa öyle yenisini aldırmazdım pek. Keyfi tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılardım.
Kardeşimden biri 19 diğeri 16 yaşında istekleri esas küçük olan yine neyse benden otlanıyor biraz ama ortancanın istekleri bitmiyor ve yapıyorlar da. Kafeler, gezmeler, kurslar, kıyafet, saç boyası cart curt işe de girdi kısa bir süre üniversitenin bir taksidini bile ödemedi. Ben iki günde bir banyo yapıyorum, formalarını yıkıyorum sürekli diye elektrik su parası istiyor benden 😅
İnan bana bunun cinsiyetle bir alakası yok
Erkeklerin robot olduğunu düşünen zihniyet yüzünden. Gece yarısı dışarı yollarlar, küçük yaşta ağır işlere gonderirler. Sonra da duygusal olmasını beklerler.
Cevap
4Cevap
Gerçekten kız çocukları bazı babalar için çok özel. Ne zaman 18 oluyorsun ne kadar var
18 i geçtim
O evlenip başkasının himayesinde
Sen de evlenip başkasını himayene alıcan
Güçlü ol sorumluluk al diyedir
Artık böyle bir durum yok. Himaye olayı bitti kadınlar da kendi ayaklarinin üzerinde durabiliyor
Ailenin bakış açısından söyledim işte
Öyle deme bak kızlar çocukluktan beri annelerine yardım eder misafir gelse hizmet eder
Hepsi değil ayrıca evde ben de yardım ederim ama dışarda da çalışmam gerekiyor
Valla hiç güzel değil kadında kendi ayaklari üzerinde durmasını bilmeli.
Evet ama aileler öyle gormuyor
Benim ailem öyle değil, şükürki
Benimkiler aksine kızı yormaz narin der ama erkeğe herşeyi yaptırır
Yani bunda da bi kıskanmayın abi kızları
Haksızlık olunca hoşuna gider mj
Yoo hiçde öyle değil kadın erkek ayrımı oluyor
Kaç tane ailede gördün erkek çalışmazken kız çocuğunun calistigu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?