Ona bakarsan Kur'an da namaz var. Bilimde namaz diye bir şey yok 😀 Adam Velhasıl kelam, Kur'an'ın bilimsel delillerinden bahsediyor , kaderden kazadan değil.
Sana göre saçma bazı bilim adamlarına göre ise mantıklı kim neye inanmak isterse ona inanır. Mesela evrim hâlâ yüzde yüz ispatlanmış değil iken neden Evrime karşı çıkan bilim adamları da var? Neden bu bilim adamlarına inanmak yerine Evrimi savunan bilim adamlarına inanıyor bazı insanlar? Örneğin yer çekimi kanunu konusunda bütün bilim adamları hem fikir olduğu için ben yer çekimi kanununa inanmıyorum demem. Ama evrim konusunda ikiye ayrılmış bilim adamları sınıfı varken kimse beni Evrim teorisine inandıramaz. Bana göre de Evrim ile ilgili saçma sapan şeyler yazıyorlar mesela. https://youtu.be/V4PgGrgW6as
Bunlar tam olarak öyle demiyor. Enis Doko ya göre insan maymunumsu varlıklar ile çiftleşmiş olabilir diyor. Attığım linkte ise zaman içerisinde değişimdem bahsediyor. Örneğin Hz. Adem aleyhisselamı Allah çamurdan evrimleştirerek yarattı diyor. Yani öyle hokus pokus ile değil diyor ki zaten doğru insanı çeşit çeşit çamurların birleşiminden yaratmış Allah. Yani Enis Doko ile aynı görüşü savunmuyorlar.
Peki ol der ve olur ise neden tüm spermleri bir anda insani çevirmeyi tercih etmedi de 9 aylık süreçten geçirdikten sonra el yüz ayak göz vermeyi tercih etti? Demek ki Allah bir canlıyı yaratırken o canlıyı bir süreçten geçirdikten sonra yaratıyor. Hz. Adem aleyhisselamı direkt tek topraktan da yaratabilirdi. Neden Azrail Aliyhisselam'in farklı farklı toprak getirmesini bekledi. Önce kalıp haline getirdi hemen ruhundan üflemedi? Bence Allah yarattığı doğadan yararlanarak yaratıyor tüm canlıları. Çünkü yarattığı görülebilen her canlının özünde su ve toprak var. Bu benim şahsi düşüncem. Katılırsın katılmazsın onu bilemem. Belki benim fikrimde yanlış olabilir en doğrusunu Allah Celle Celaluhu bilir ama benim düşüncem bu yönde.
Ben Allah'ın bana verdiği aklı kullanıyorum. Dediğim gibi belki yanlıştır en doğrusunu Allah bilir diye de belirttim zaten. Kesin böyledir demedim. Herkes düşünce özgürlüğüne sahiptir. Hayırlı geceler
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sonradan Müslüman olan yabancı bilim insanlarının fikrini ne değiştirdi de Müslüman oldular diye merak edip, kitaplarını okurmusun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
" Kur-an modern bilimle tam bir uyum içinde " demiş, Kur-an'da " kader " vardır
Bilimde kader diye bişey yoktur
Ona bakarsan Kur'an da namaz var. Bilimde namaz diye bir şey yok 😀 Adam Velhasıl kelam, Kur'an'ın bilimsel delillerinden bahsediyor , kaderden kazadan değil.
evrimle çelişiyor ama
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Kurandan teori çıkarılmaz saçma sapan şeyler yazıyorlar
Sana göre saçma bazı bilim adamlarına göre ise mantıklı kim neye inanmak isterse ona inanır. Mesela evrim hâlâ yüzde yüz ispatlanmış değil iken neden Evrime karşı çıkan bilim adamları da var? Neden bu bilim adamlarına inanmak yerine Evrimi savunan bilim adamlarına inanıyor bazı insanlar? Örneğin yer çekimi kanunu konusunda bütün bilim adamları hem fikir olduğu için ben yer çekimi kanununa inanmıyorum demem. Ama evrim konusunda ikiye ayrılmış bilim adamları sınıfı varken kimse beni Evrim teorisine inandıramaz. Bana göre de Evrim ile ilgili saçma sapan şeyler yazıyorlar mesela.
https://youtu.be/V4PgGrgW6as
ben evrime inanmıyorum zaten ama bu sitede yazılanlar da Enis Dokonun teorilerinden farksız sayılmaz
Eski Tefsirlere bakmak lazım. Bakmadan yorum yapamam
evrim dediğin şey İslama aykırı bunu kabullenmek gerek https://www.youtube.com/watch?v=5BCKTXdX3cw
https://www.youtube.com/watch?v=kA6qRG3YQkw
İzledim bunu daha önce. Enis Doko İslam ile Evrimi barıştırmaya çalışan bir görüşe sahip
o attığın linkte öyle
Bunlar tam olarak öyle demiyor. Enis Doko ya göre insan maymunumsu varlıklar ile çiftleşmiş olabilir diyor. Attığım linkte ise zaman içerisinde değişimdem bahsediyor. Örneğin Hz. Adem aleyhisselamı Allah çamurdan evrimleştirerek yarattı diyor. Yani öyle hokus pokus ile değil diyor ki zaten doğru insanı çeşit çeşit çamurların birleşiminden yaratmış Allah. Yani Enis Doko ile aynı görüşü savunmuyorlar.
kun feyekun
Peki ol der ve olur ise neden tüm spermleri bir anda insani çevirmeyi tercih etmedi de 9 aylık süreçten geçirdikten sonra el yüz ayak göz vermeyi tercih etti? Demek ki Allah bir canlıyı yaratırken o canlıyı bir süreçten geçirdikten sonra yaratıyor. Hz. Adem aleyhisselamı direkt tek topraktan da yaratabilirdi. Neden Azrail Aliyhisselam'in farklı farklı toprak getirmesini bekledi. Önce kalıp haline getirdi hemen ruhundan üflemedi? Bence Allah yarattığı doğadan yararlanarak yaratıyor tüm canlıları. Çünkü yarattığı görülebilen her canlının özünde su ve toprak var. Bu benim şahsi düşüncem. Katılırsın katılmazsın onu bilemem. Belki benim fikrimde yanlış olabilir en doğrusunu Allah Celle Celaluhu bilir ama benim düşüncem bu yönde.
alim olmayanlar konuşmasın senin bilgin ne ki konuşuyorsun
Ben Allah'ın bana verdiği aklı kullanıyorum. Dediğim gibi belki yanlıştır en doğrusunu Allah bilir diye de belirttim zaten. Kesin böyledir demedim. Herkes düşünce özgürlüğüne sahiptir. Hayırlı geceler
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!