İslam bilgini olarak anılan birçok bilim insanının aslında deist olduğunu biliyor muydunuz? Aslında hepsi böyle değil ama birçoğu böyle.

Müslümanim diyeler İslamiyetten çıkan dinlerle savaşıyorlar bakarsanız genel olarak kendileri kutsal saydıkları kitaba bişey diyemeyiz
İşin garip kısmı Yahudi Hıristiyanlarin kutsal kitabında bukadar bilgi yok iken nasıl oluyorda bu kitapta bazı dünya üzerindeki coğrafi su ile kimya , fizik bilimine giriyor. Her şey bir teori kesin birşey var oda yaradanin var olduğu hepimiz ona siginmiyormuyuz çaresiz kaldimizda dahane hem burda konuşulacak konu değil çünkü burda insan inancını saygısı olan hickimse yok ona göre sen sadece onun dininden olursan saygılı kendisi ne misal verek açıklayanlara çok gıcık oluyorum gir yaradanin olmasına tesadüf e imana laf at bana değil istediğim gibi taparim yaradanima sanane samimi insan Lara zararı var herkes baksın İslamiyet inanlar hep İslamiyet inanlarla savaşmıştır
Hiçbir dini kitapta bilimsel bilgi bulunmaz. Bilimsel bilgi var diyen dinini bir dayanağa dayandırmaya çalışıyordur.
Ben burda dini inançları sorgulamadım ayrıca. Sadece insanların yanlış bildiği bir şeyi düzeltmeye çalıştım.
Bende sorguladiniz diye bir tekpi yapmadım göre sorun yok
Kuran da var bilimsel bilgiler
https://www.islamustundur.com/konular/ilim.html
Ben de o sözde bilimsel bilgileri inceledim. Ben bir bilimsellik göremedim. Kuranda dahil hiçbir kitapta bilimsellik yoktur. Siz dininize dayanak olsun diye bazı ayetleri bilimsellikle ilişkilendirmeye çalışıyorsunuz. Ama bu sadece kılıf uydurmadan ibarettir
Bu ben ve benim görüşümdeki insanların düşünceleri.
Kafadan atılmış kitaplara inanan bilgin mi olur? Şimdi biri gelir der :
- Bak kardeş ayet ne diyor? Onu biz indirdik biz koruyoruz...
ver kağıt kalem bende bir din kitabı yazayım.
Lütfen kafa kesme, kırbaç, cariye, 4 karı gibi şeyler olmasın.
Malum 1400 yıldır dünya kan gölü malum din yüzünden
yalnız bir dakika ben peygamberim. karı falan onları ben alıcamda size haram
Ben ölünce başkasıyla evlenmeniz haram de
Erkeklerle perde arkasından konuşun kıskancım ben de
Evime gelince çok oturmayın de bir de
ula mr. muhammed arapları iyi kafalamışsın ha..
Adam zekiymiş
ben ateist biriyim ama insanların dini inançlarına karışılması bu şekilde şeyler yapılmasınada karşıyım
o zaman Charles Darwin ateistim kimseyi inandırmak zorunda değilim Tanrı biliyor yeter demiş
onu biliyormusun
Zeki olan zaten dine sığınmaz çok normal :D
Rica ederim😂
Cevap
20Cevap
İyi de islam bilgini olsalar ne olur? Bilimsel çalışmaları kurana mı dayanıyor yoksa deneye ve gözleme mi 😊
Müslümanların bununla övünmesi çok garip zaten, kuranı bir kenara bırakıp Aristoyu platonu okuyanlar bir yerlere gelmiş diğerleri ise bilimin ortaya koyduklarının kuranda zaten yazdığını anlatmakla meşgul.
Ben bilimi ve dini ayrı görüyorum zaten.
Bir bilim adamı Müslüman, Hıristiyan, Musevi, inançsız vs olabilir bu onun kendi inanç görüşüdür.
Bilim ise tamamen bundan bağımsız.
Ama şu da var çok dindar insanlar genellikle bilimle uğraşmıyor. Sanırım gereksiz görüyorlar.
Osmanlinin yıkılma sebeplerinden birisi de buydu zaten
Ahali inzivai yaşıyordu. Namaz kılalım yeter sanayi devrimi olmasa da olur kendi kıçımızı kurtaralım derdindeydiler. Sonra namaz kılarken secdeye gittiklerinde düsman bastı enselerine...
Dediginiz gibi dindarlar bilimden uzak duruyor genelde.
Evet geçenlerde araştırma sonucu öğrendim. Kendi kuralları doğrultusunda bilginlerin doğru olan fikirlerini kullanmayı sakıncalı bulmamış islam.
Ateist olarak bilinen bilim adamlarınında müslüman olduğunu biliyormuydun.
Olabilir
Normaldir. Emevi'lerin dini ideoloji yaptıkları dönemden sonra yaşamış.
İbni Sina evrim vardır diyor ancak yüzyıllar sonra insanlar bunu reddediyorlar 😂
onun gerçek adı farazi yani mesela deeermişim falan diyen manasında çokta ciddiye almamak lazım
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Biliyordum az çok
Bu ciddi bir suçlama. Delil lazım... diğerleri kimler?
Suçlama? Dine inanmamak suç mu? Bir zahmet diğerlerini de sen araştır.
Ülkemizde dini dayatma olarak kullandıkları için bilmiyoruz.
Farabi ile İbni Sina'nın ehli sünnet itikadı üzerine ölmediğini araştıran pek çok kişi bilir yüzlerce yıldır...
Farabinin bu sözünü hiç duymadım.
Bilmiyordum şaşırtıcı
Bilmiyormuydum umay :)
Biraz hızlı ol çok geridesin :D
Yavaş yol almak iyidir
Hızlı giden çabuk yorulur😂
Bu bir tehdit mi😂
😱😱😱😱
Gerçekliğine inanmıyorum.
Gerçekler acı tabi
Ufak at yavaş
Atmıyorum.
O sözü ben demedim Farabi demiş ona söyle😂
Ayrıca her peygamberi reddeden kişi ateist değildir. Deistte olabilir ya da agnostik
Söyleyince kızıyosunuz da çok cahilsiniz be😂
Allahuekber
:////
saçma
Yok bilmiyordum
Evet biliyorum
Farabi sallamış
Herkesin kendi inancı
O konuya çok girmeyelim
Dinlere benimde saygım yok
Ama dinlere inanan kişilere var ama bu saygı dediğim gibi KİŞİLERE var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?