Bir şey diyeyim mi? Bu islamın altın çağındaki İbn-i Sina, Farabi, Ömer Hayyam gibi adamların okunup Müslüman olmadıklarını gören kaç kişi var? İbn-i Sina ki ahirete akıl dışı demiştir, ölümden dirilmeyi reddetmiştir. Farabi filozoflar peygamberlerden daha üstündür demiştir. İki adam da Aristo'nun tanrısına inanır. Ha ama neyse ki dönemin halifeleri bunlara karışmadı. İşte o anlamda liderler açısında islamda altın çağ diyebiliriz. Şimdiki liderlere kıyasla, halifeler çok toleranslı olmuş. Eh olalım işte biz de olalım. Ama bugün islam dünyası şeriat diye gidiyor, eh üretebilen adam da haliyle özgür olabileceği yere kaçıyor. Niye kimse bunu görmüyor?
Bugün Gazzali'den sonra İslam alemi ''Allah'ın hikmeti, bizim aklımız zaten ermez'' modunda gezerken, 'gavurlar' insanı kumanda edebilecek teknolojiye ulaştı. Hah düşün bu teknolojiye ulaşan adamı sen şeriatle baskılayabilir misin? Adam moleküle yazılım döşüyor, ama dışarıda bir kadınla oturup konuşamıyor. Durur mu bu adam burada* Üretenler hep ''hristiyan dünyası''na kaçıyor. Biraz da bunu konuşsak?
BU SÖYLEDİKLERİN TAMAMEN YANLIŞ NEDEN Mİ SÖYLEYİM TAM TERSİ HALİFE BÜTÜN BİLİM ADAMLARINA KARŞI ÇIKMIŞ VE O YAZDIĞIN KİŞİLERİN BİR KISMINI MAİDE 33 YA DA 53 Ü ÖRNEK GÖSTEREREK FİKİRLERİ YÜZÜNDEN KATLETMİŞTİR YALAN SÖYLÜYORSUN YA DA AŞIRI İBLİS VE KÖTÜ NİYETLİSİN İSLAMIN ALTIN ÇAĞINI DA O DEDİĞİNİ HALİFELER BELİRLEMİŞTİR BU SÖYLEDİKLERİMİ YAPAN SAHISLAR NASIL ALTIN ÇAĞ BELİRLİYOR YANİ BİZ ÇÖKERTTİK DİYOR BUNU DA DÜRÜST ŞEKİLDE SÖYLEMİYOR SÖYLERSE ÇAKARLAR DİYE PEYGAMBERİN HADİSİ BENDEN SONRA HALİFELİK 30 YIL DEVAM EDER ONDAN SONRA KRALLIĞA DÖNÜŞÜRÜ DİYOR BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ BUNDAN SONRAKİ HALİFELER İÇİN HZ MUHAMMED AYNEN ŞUNU DİYOR AZMIŞ KUDURMUŞ KRALLAR SALTANATI BİLMEM ANLATABİLDİN Mİ UMARIM BİR DAHA YAMUK BİLGİLERİNLE UYDURUK VERİLERLE BOŞ BOŞ DOĞRU OLMAYAN YAZILARI YAZMASSIN İSLAM DÜNYASINDAN GEÇMİŞ BATIYA TÜM BİLİM VE BİRİKİMLER BUNU KENDİLERİ BİLE KABUL EDİYOR
ÜRETENLER ARTIK SYRICA HİRİSTİYAN DÜNYASINA KAÇTIĞI FELAN DA YOK şu an TÜM ÜRETİM ASYA DA HİRİSTİYAN BİR DİNDİR BATI ÜRETİYOR DEMEN DAHA DOĞRU BUGÜN BATI MI ÜRETİYOR SENCE ABD TÜKETİM TOPLUMU AŞIRI TÜKETMEKTEN OBEZ YA DA DİĞER BATI ÜLKELERİ ONLARDAN FARKLI MI SANIYORSUN GÖZLERİNİ AÇ VE YÖK Ü KİM KURDU KİM ENGELLEDİ BİLİMİ 12 EYLÜL DARBESİ İLE DÜŞÜN BAKALIM SEN BUNU KONUŞUNCA BİR ŞEY DEĞİŞTİ Mİ MESALA SEN BİLGİ ÖĞRENME DİYE OKULLARDA İNGİLİZCE EĞİTİM VERİLİYOR SEN DÜŞÜN GELİŞ DİYE VERMİYORLAR HERHALDE DÜŞÜNME ÖĞRENME SORGULAMA DİYE VERİYORLAR DÜNYA DA SÖMÜRGE ÜLKELER HARÇİNDE HALA BUNU YAPAN BAŞKA BİR ÜLKE VAR MI TÜRKİYE DIŞINDA BU TEKNOLOJİLERE SENDE ULAŞIRSIN HEM DE DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE APOLYO 11 İN YAZILIMINI BİLE TÜRK YPTI AÇ OKU ÖĞREN SEN BUNLARI İSYAN EDEREK YAPMAN LAZIM EĞİTİMİNİ FULLBRİGHT İLE ÇÖKERTMİŞLER
Valla ateiste islam bilime katkı yaptı dersen tabi kabuk etmez.
İslam ozaman da vardı şimdide var hani şimdi niye katkı yapmıyor?
Çünkü olay islamda değil onu yaşamakta.
Misal o günün gençleri kafayı ateistlerle milletin bacağının arasında zar olup olmamasıyla ya da orucunun hangi hallerde bozulacağıyla değil bilimle ilgileniyordu.
Yani olay kişilerde. Ve bulundukları ortamda. Ortam kötüyse kimse kurtaramıyor.
Şimdikiler kuranı bir köşeye attı ve munafıkların ve onların uydurduğu hurafelerin peşinden gitmeye başladı... kuranda şöyle yazıyor diyoruz, hayır falanca hoca şöyle demiş diyorlar. kuranı bile takmıyor çoğu islam ülkesi, islamın özüne yani kurana yeniden dönülmesi gerekiyor. Allah kuranda ruhbanlığı (dünyadan el etek çekmek) ben emretmedim diyor
@4RENK hayır ateistler yapıyor asıl. sen bir ateiste inandığı bir şeyin aksini ispat edebilir misin? misal olarak celal şengörü veriyorum. big bang teorisinin bir çok kanıtı sunulmasına ve bu kanıtları sunanlar nobel ödülü almasına rağmen adam halen ısrarla ben big bang teorisine inanmıyorum diyor. sırf kuranda geçiyor ve islam alimleri yıllardır bunu savunduğu için kabul etmek zoruna gidiyor. biz yıllarca maddenin başlangıcı var dedik , ateistlerde yıllarca madde sonsuzdan gelip sonsuza gidiyor dediler. biz haklı çıkınca zorlarına gitti tabi halende çoğu kabul etmez
he adamın işi gücü yok kuranla inatlaşçak. ben öyle düşünmüyorum. insanlık başladığından beri farklı fikirlerde düşünenler olmuştur. filazorflar mesela. bir çok şey kanıtlansa dahil hala kanıtlananın dışında olana inananlar var. hem dinle de alakalı bir durum da değil. onların düşünceleri farklı sadece. ayrıca bu söylediklerinizle bir çok ateist dediğiniz kişinin de günahına giriyorsunuz dindar biri olarak. çünkü her ateisti bir tutuyorsunuz. benim ateist arkadaşlarım da oldu ve dediğiniz gibi insanlar değillerdi. ama tabi dindar insanların baskılarından ve sürekli söyledikleri aynı cümlelerden yıllarca öyle bir sıkılmışlar ve yorulmuşlar ki , ti ye alır olmuşlar artık ya da tepesi atmış kimisinin. çünkü cidden nedense dini olan insanlar ateist olsun deist olsun sürekli onları kabullenmiyor ve sorguluyor laf söylüyor. bıktı insanlar artık. bence kimse kimseye bulaşmasın. eskiden olduğu gibi islam alemi bilime yönelsin. dedikoducu olmasın. gıybet yahu
Abicim, ateistin illâ başka bir ateistin her dediğine biât ettiği gibi bir yanılgıya nasıl kapılıyorsunuz? Biz dinci gerici sineklerin aksine, yazanın çizenin "neci" olduğuna değil, söylemlerinin bilimsel dayanağı olup olmadığına bakarız.
İslâm'ın altın çağı vardır, evet. Bunu kimse reddetmedi ki. 13. yy'da Moğollar gelene kadar da sürdü bu altın çağ. Ondan sonra da bir daha ayağa kalkamadı. O dönem muazzam bir felsefî, beşerî fennî bilimlerde sıçramanın yaşandığı bir dönemdi Orta Doğu'da. İslâm böyle bir dinamizm getirmiştir. Ama Ortaçağ'da.
Ortaçağ diyorum bak. ORTAÇAĞ! Aydınlanma, Sanayileşme ile beraber bambaşka bir paradigmaya girilmiştir. Ortaçağ'ın keşiflerinden yola çıkıldı, bilimsel yöntemle geliştirildi ya da çürütüldü. Bitti gitti ortaçağ. Tamam?
işinize gelince dawkins evrim teorisi var diyor o zaman doğrudur demeyi biliyorsunuz. demek ki işinize ne geliyorsa onu kabul ediyorsunuz bunu kabul edin
Dawkins'in öne sürdükleri bilimsel gerçeklere dayanıyorsa, doğru.
İşimize gelse de gelmese de bilimsel gerçek neyse onu kabul ediyoruz. Gerisi boş laf. Anlatabildim mi?
Mesela Siyasal İslâmcıların insan olduğu gerçeği işime gelmiyor. Ama bilimsel oalrak insanlar, bunu reddedemiyoruz. Gördün mü işimize gelip gelmemsiyle bir ilgisi yok.
Bence islamı dünyasının şu an içinde bolunduğu aşırı cahilliğe bataklığa çok güzel bir gönderme yapmış. Bin yıl önceki düşünebilen haliniz keşke şu an olsaydı demiş. Yani islam dünyasının 21. yüzyılda 400-600 lü yılların cahilliği ile yaşadığını söylemiş ki sonuna kadar haklı.
İslam aleminin bilime olan katkısı, zaten ileri bir medeniyet olan İran'ın zerdüşt halkının müslümanlaştırılmasıyla başladı. İslam, ileri medeniyetleri müslümanlaştırarak onların gelişmişliklerinden faydalandı fakat sonrasında o ileri medeniyetleri aşağı çekti. İranlılar tarih boyunca bilimde ileriydi, ama artık değiller.
İslamı bu gün bilim düşmanı haline getiren islam değil ibni rüşt imamı azam gibi alimleri asarak kendi dayatmalarını insanlara din diye yutturan şeyhler dervişler dir.
İslam alemi dersen neyini inkar edeyim ki mal der geçerim. Tamam bilime katkı yapan müslüman bir kimse olabilir de katkı yaptığı şeyleri müslümanlık, islam alemi gibi atfetmek neyin kafası?
En İyi Cevaplar