2-Ben kuranda yazanı yazdım siz de hataların farkındasınız bu yüzden tefsir yoluna gidiyorsunuz
İslamla bilimi öğrenelim mi?
2-Ben kuranda yazanı yazdım siz de hataların farkındasınız bu yüzden tefsir yoluna gidiyorsunuz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bunların hepsini açıklarım ama objektif olarak okursan.
1. Ayet de belirtilen kaburga ve bel kemiği arasından çıkan şey "sperm" değil anne karnındaki "bebek"
2. Ayet de "Her şeyi çift olarak yarattık" manası elektron-proton, erkek dişi, gece gündüz, iyi-kötü gibi zıt anlamlar taşıyan ibareler için."Çift" ten kasıt erkek ve dişi değil.
3. Ayet İnsanların kullandığı hayvanların 8 çift olduğu değil. Hz. Adem ve Havva ile beraber yaratılan 8 çift hayvan olduğu.
4. Ayet Tatlı ve tuzlu su ibaresi yok.2 denizi birbirine birleştirdiğini gösteriyor.(Tatlı ve tuzlu su parantez içinde çevirmenin hatası)
5. Ayet Tatlı su değil aksine "deniz" kelimesi vardır ayette.
6. Ayet Güneşin kara bir balçığa battığı anlatmıyor. Hz. İbrahim'in güneşi batarken bir bataklıkta gördüğünü anlatıyor. Mesela deniz kenarında güneşin batışını izlersen denize batarmış gibi gözükür. Ayette Hz. İbrahim'in kıssası var. Öyle olduğu ibaresi yok.
7. ayet Evren ile dünyadaki zaman aynı değil. Allah katında zaman bizim hesapladığımızdan çok farklı. Başka bir gezegende bile zamanımız denk değil. Zaman kavramı bizim uydurduğumuz bir şey. Zaman izafiyetini okumanı tavsiye ederim.
8. ayet Yıldızlar şeytanlara psikolojik olarak atılan taşlar. Maddi olarak atılan değil.
9. Ayet Gök değil yer küre. Yer kürenin ne olduğunu öğren ondan sonra bilim konuş.
10. Ayı kendine ait bir ışık kaynağı olarak belirtmiyor. Geceleri bir ışık kaynağı olduğunu söylüyor insanlar için. Ayette "nur" geçiyor. Nur terimi de başkalarından alınan olarak algılanır. Eğer senin dediğin gibi kendine ait ışık kaynağı olduğunu belirtseydi "kandil" kelimesi geçerdi. Aynı yıldızda geçtiği gibi.
Sorularının cevapları bunlar ama objektif bakmayacağını biliyorum. Basit facebook sayfalarının meal hataları ile ateist olması seni etkiliyor. Çünkü işine öyle geliyor. Bu ayetler gerçekten de bilimi gösteriyor ama bilimle alakası olanlar anlayabilir sadece. İmanım arttı hatırlattığın için teşekkür ederim.
1. bebek kaburga ile bel kemiği arasında değil
diğer yazdığın şeyler de evrensel her kitleye hitap etmesi gereken bir kitapla uyuşmuyor. ayrıca kuranı kerimi de okudum başını da sonunu da biliyorum. kuran Allah ın kelamıysa hatasız olması gerekir ama değil hatta baştan sona hatalarla dolu. sizler de hatta sizlerden öncekiler de bunu farketti zaten bu yüzden ''tefsir'' yoluna gitti. Koskoca Allah ın gönderdiği kitap için böyle denmek istenmiş şu şöyle değil de böyle bunlar peygamberlerin sözleri Allah dememiş bunu şeklinde yorumlamalara gittiler. Ayrıca kuran gönderildiği zamanda daha kıtalar dahi tam keşfedilmemişti. uzay nedir insanlar bilmiyordu. buna rağmen neymiş evrendeki saate göre belirtilmiş bu zamanlar. bırakın bu palavraları. sadece kendinizi kandırıyorsunuz. ayrıca ateist de değilim. sadece birkaç din hakkında billgiliyim. ek olarak ben bir şey paylaşamdan önce ölçüp tartıyorum. sizler korkuya yenik düşüyorsunuz bu kadar.
Yahu 10.000 seneye 300 millete ve onca dile az ve öz sözle nasıl iner bir kitap mucize şeklinde inse zaten iman olmaz Kur'an yalnızca anahtardır gerisi bizdedir ilk ayet neyi okumasını söylüyordu sanıyorsun mealleri elbette hatalı. bebek nerede pardon çapraz düşünebiliyor musun umarım belden göğüslere doğru 3 boyutlu şekilde?
Ayrıca iman nereden başlar sıfır noktası nedir? Allah mı Kuran mı? Hayır Hazreti peygamber çünkü Allah vardır kur an budur ve peygamberlik hizmetine sunuldum diyen hep O'dur bu yüzden Resulullah sız iman ve cennet olmaz La ilahe illallah demek yetmez Muhammedün Resulullah demek yeter
Her şeyi bildiğini zannediyorsun. Güncellemede de belirtmişsin. Söylediklerinin senin azılı bir yobaz olduğunu gösteriyor."Ben kusursuzum uzun yazıları okumam zaten ben biliyorum" Haklısın cahiller her şeyi bilirler.
Söylediğin tezlere gelince ayetlerin neresi evrensel değil? Sen diyorsun ki "O zamanlarda kimse uzayı bilmiyordu" Evet o zamanlar kimse uzayı bilmiyordu bilim ile ilgili olan ayetler tamamen bizim için. Bu da evrenselliğinin kanıtıdır zaten. Güneşin balçığa batması olayı Hz. İbrahim'e öyle gözükmesi. Ayetleri tarafsız okuduğunda anlarsın. Güneşin batmadığı dünyanın döndüğü güneşin de hareket ettiğini söyleyen ayetler de var. Evrenin genişlediği, büyük patlamayı anlatan ayetler de. Sen sadece bilmişlik sendromununa tutulup inanmak istediğine inanıyorsun. Benim bir korkum yok. Müslüman korktuğu için inanmaz, inandığı için korkar.
O zamanlarda zaman izafiyetini bilen yoktu doğru söylüyorsun. Ama "Allah katında 1 gün sizin saydığınız 1000 yıl gibidir" ayetleri vardı. Zamanın farklı olduğunu bu ayetler de belirtiyor.1000 yıldan kasıt tamamen 1000 yıla denk gelmesi değildir. Uzun bir süre olduğunu belirtmek için 1000 yıl örneklendirmesi vardır.
Cahiller her şeyi bilir ;)
1. Ayet bariz sperm demiyor rahim suyu neden birşey var bebeğin sadece spermden oluşmadığını tabiki biliyorsn dindar bilim insanısın. 2. Ayette makatından uydurma meal yapma lütfen annem Arap demişsin zevceyn (çiftler) kelimesi geçiyor bu karı koca demek değil o anlama da gelir ama Türkçede de "şu çift ne kadar yakışıyor da deriz - bir çift ayakkabı da deriz" herşey zıttı ile eşi ile ama onunla ilişkili birşey ile yani herşey birbiri ile bağlantılı yaratılmıştır diyor.
3. Koyun keçi deve sığır olarak 4 çift 8 hayvan (İslam geldiği toplumda bunların farklı farklı birini haram sayan toplumlar vardı onlara karşı bunlar helaldir diyor şu an Budistlerin inek kutsaldır olayı gibi) tümü 8 havan demiyor 4 ayaklı dişi erkek 8 hayvan diyor "el enami= 4 ayaklı"
Artık devamını da yorma şeytanlar cin tarzı varlıklardır dumansız ateşten bugün ki bilimle anlayabileceğimiz kadarıyla radyasyon türevi bedenden varlıklar güneş patlamaları ışınları çok arttığında radyo GSM vs frekansları etkiler ve güneşte bir yıldızdır yıldızların enerjilerinin onları yakamadığını nereden biliyorsun? Hayır bu kadar bile yazmamalıydım aslında çünkü hepsine katmışsın fazladan kelimeleri bu da art niyet olduğunu yetersiz olduğunu zaten gösteriyor bu durumda
bende üsttekilere bakmadan sadece 10 yanlış yazmışsın dedim direk kafir dedi ya dediğin gibi art niyetli ya da cahil
10. ayet AY'I YARATTIKLARIMIZ İÇİNDE NUR ( PARILTI =. IŞIK VURUNCA PARLAYAN YANSITAN) GÜNEŞİ DE ÇERAĞI (İÇİNDE ATEŞ YANAN IŞIK) YAPTIK diyor ay bir ışık kaynağı demiyor ki okuduğunu anlama konusunda ya da ARAŞTIRMAYA değer verme konusunda daha başarılı olsanız saygı duysak?
alta okursan direk link attım diyanet tefsiri az dikkat edip okusan ne demeye çalıştığımı anlardım
Aynı anda aynı şeye yorum yaptık bu yorumum soru sahibine ve kalplerinin bulanmamasını dilediğim din insanlara. Hadi desene buna da insanın kalbi mi bulanır o kan pompalıyor beynin bulanır diye? Hatta o da olmaz de zihnin bulanır beyin sinir ve hormon ağı bulanmaz de ama o da olmaz zihin görünmez o zaman bilimsel değildir yok de sonuç olarak insan akılsızdır de? Hadi desene bokunu çıkarmayı seviyorsunuz ya
@FİLOZOFadam1 ya ben şu an soruya dönük durumdayım dostum yazdıklarımın hiçbiri sana değildi sen ne düşünüyorsun bu soru hakkında bir deli bir taş atıyor uğraşıyoruz ondan sonra yazık neyse millet şüpheye düşmesin yazıktır ya yamulta yamulta saygısızca soru sorma şekillleri
Ben ikna oldum. subhanallah kardeş
sağol din kardeşim
Cevap
19Cevap
Troll mü ciddi mi anlayamadığım bir paylaşım
Gercekten bunların hepsine tamamen hak verenler mi var? Bu kadar mı uzaksınız gerçeklere mesela 4. Bilgi, kimyasal bir bilgi olup hz muhammed zamanindan 400 yil once su anki yunanistan kıyı kesimlerinde biliniyordu. Mucize aramayın, yoktur.
Kuran kuran kuran ne kuranmış arkadaş daha dininizi bilmiyorsunuz bir kitap üstünden tapıyorsunuz varlığı belli olmayan cisime. İnternette bir şey görünce "aa bu böylemiymiş" de araştır nolur ya bu kadar cahil olmayın her boka inanma!
ben kuranı okudum zaten yukarıdaki görseli de bilmeden paylaşmadım. yaptığım şeyi anlamayacak kadar ahmaksan bu senin sorunun
Bilmeden paylaştın orada tek bir maddenin geçerliliğini doğruluğunu kanıtla
Bence islamla bilimi mukayese etmek kadar saçma birşey değil.
Birisi din ve yaşam biçimi şekli, öbürü çalışma alanı.
Bilimsel delillerle islamın geçerliliğine ispat edem kişi imanından şüpheleniyor demektir.
Bilim ne derse desin; bana ne? Ben müslümanım elhamdülillah. Bu kadar.
Bilim bugün al dediğine yarın kara der. Dini, bilim gibi geçici zayıf bir bağa bağlamamak lazım.
dünyada milyon tane inanç var insanlık tarihi kadar eski dinlerin tarihi. oysa bilim mutlaktır her ülkede her millette bilimsel çalışmalar tek bir cevabı teşkil eder ama müslüman ülkelerde akademisyenler dahi bilimin içinde dini arıyorlar. evrim teorisini öğrenmek istersin Allah Ademi Havva yı yarattı kafir misin sen maymundan gelmedik biz derler. Adamlar uzayda yaşam için çalışır rusya aya otel yapar müslümanlar yalan söylüyor bunlar hepsi amerikanınn oyunu der. benim yapmaya çalıştığım şeyi bana yorum yapanların çoğu da anlamamış zaten. Ben biraz göz açmak biraz uyandırmak istedim ama herkes beni dünyadan bilgiden habersiz biri olarak görmüş. bilimle ilgilenen biri olarak görseldeki bilgilerin gerçek olmadığını zaten biliyorum ama kuranda da yazanlar bunlar ve daha fazlası.
Şu tabloda bana hiç biri bilimsel olarak mantıklı gelmiyor.
Ayın kendi ışığı yok bir kere.
Bırakın bu işleri gözünüzü seveyim...
Bu ülkeye en çok da bu tip cahil müslümanlar zarar veriyor. İşine gelmeyeni kafir diye yaftalarlar.
Bu tip zihniyetin degismesi lazım.
kuranda yazana inanan müslümanlar mı veriyor zararı
Hayır senin gibi Müslüman doğup ne yaptığını bilmeden eğlendiğini zannedenler neden bir sürü dolu yorum yazılmış onlara "bilimsel (din de bir bilim konusudur çünkü kendine has bilgi bütünüdür) cevaplar vermek yerine insanlara sadece laf atıyorsun?
Neden ironi yaparsın ki? İnanmak istiyorlar, aksini ispatlasan dahi bu değişmeyecek. Bırak yaşasınlar.
Diyanetin kendisi gibi ceviri yaptigi kurani kerim bile yanlis ve sahtedir
Cehennemde yanacaksın!
Kuranda akletmez misiniz diyor. Kuran bilime tera bişey değil
Ben de bunu diyorum zaten.
2. Maddeye bayıldım 😍 mitoz ve mayoz bölünmeleri göz ardı edersek harika bir örnek bilim için
Evet Hanımefendi çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık
Cok guldum islamda bilim aramak daha dogrusu suanki teknolojik gelismeleri islam la ki dolayisiyla kuranla aciklama cabaniz cok komik
Cidden güzel bir paylaşım.
Çok iyiydi bu takip et yoldas
Hepsi kuranda yaziyo zaten evet.
Ne güldüm ne güldüm :)
10 yanlış kendine ait bir ışığı yok ayın
Kuranda yazıyor kafama göre paylaşmadım bunları. Kuranda yazan her şey gerçektir. Red etme kafir!
tefsiri ne baktım denilmek istenenle 10 da yazılan arasında yanlışlık var anlam yanlışlığı
kuran.diyanet.gov.tr/.../15-16-ayet-tefsiri
hemde herkese öyle kafir falan deme günaha girersin
tefsir mefsir anlamam ben. kuranda ne yazıyorsa onu anlarım. tefsire inanalım diye yollansaydı bu kitap Yüce Allah tefsirler kendisi yollardı bu kitabı. Hem Kuran herkese açık, anlaşılabilir bir kitap değil mi? Evrensel bir din kitabında kainatin yaratıcısı zekilerin zekisi Allah her şeyi hesaba katıp en yalın en doğru şekilde yolladı bu kitabı. Son madde ve diğerleri doğrudur.
lütfen Müslüman biri olarak bu kadar anlayışsız akılsız davranmayın linke tıklayıp yazılanları okuyun
Tevsir konusuna gelince Allah kuranı elbet açık bir kitap olarak indirmiştir
Ama biz insan olarak yanlış yapan okuduğumuzda dahi anlamını nefsi yorumlaya bilen varlıklarız ve şu an dilimiz türkçe kuranın dili arapça tevsirler Eğer arapça bilmiyor isek türkçe olarak kuranı net ve kesin anlamamız için yazılmıştır
arapça biliyorum ben benim annem arap. her 2 dilde de okudum. Arapça okuyunca daha net anlaşılıyor her şey. Ayrıca ben akılsızca davranmıyorum Allahımızın yolladığı kitapta yazılanları okuyup anlayarak ilerliyorum. Sen tefsir yapanlara tapıyorsan bu başka. Ben Allahın kelamından başka kelam tanımam.
biz seninle anlaşamayacağız galiba en iyisi sen kendi bildiğin doğrularla ben senin yanlış bildiğin değerlerle uğraşayım
Arapça daha iyi anlaşılıyorsa bu evrensel olmadığını gösterir
@Gladyatör20 yanlış anlaşılmasın demek istediğim kuranın orjinal metninin Arapça olduğu ve kendi dilimizde anlamamız için kuran tefsirlerinin ve sünnetin gerekli olduğudur
bayan kardeşimizin sözlerine bakarsak ve bakacak olursak kuran dışında hiçbir kaynak kabul edilemez der ise namazın kaç vakit olacağından uygulanış biçimine kadar birçok şek karışır
O zaman sen de her şeyin Kuran da yazılmış olduğuna dair ayeti inkar etmiş olursun.
@Gladyatör20 bakın güzel kardeşim peygamber efendimiz bize hem yazılı hem görsel bir örnek olarak gelmiştir biz kuran ve sünnet üzerine hesaba çekilecek bir ümmetiz
Allah bize Sadece kuranı verecek olsa gökten direk kitap iner buna uyun derdi
ama peygamber ile gelen kuranın
özelliği şudur ki bunu iyi anla Allah resulü kuranın en iyi uygulayıcısıdır ve açıklayıcısı bir önce kurana sonra peygambere tabiyiz buda sünnetin dindeki tartışılmaz yerini ortaya koyuyor
Peki Kuranı tanrının gçnderdiğini nerden biliyorsunuz da bu kadar inançlı olabiliyorsunuz, yani yargılamak için sormuyorum da bir sürü kitap var tanrıdan geldiği iddia edilen. Ama nedense tanrı kitap gönderiyor hep bir kere de şöyle melek falan gönderse, ikna olsak.. İnsanların uydurması olmadığına inansak..
@Gladyatör20 Aklımızla inanıyoruz Allah her kuluna Akıldenen bir olgu ile yaratmış
ve aklı olmayanları bizzat sorumlu olmadıklarını dile getirmiştir
bir Müslüman olarak Namaz bize ne kadar farz ise İlim öğrenmek Kuranı Anlamaya çalışmak doğruluğunu teyit etmek üzerimize farz dır
Diğer dinlere baktığımızda insan faktörünün beşeri ve semavi dinler üzerindeki dezanformans yon`unu net bir şekilde görürüz Allah bunu anlamamız için aklımızı vermesinin nedeni`de bizzat bu öyle olmasa hakeza bizi birer melek gibi yaratır sadece ibadet le meşgulsünüz der ne sözünden dışarı çıkar bizzat bitki gibi yaşardık
@Gladyatör20 bak nasipli insansın Allah soruna cevap vermiş senin o zamandan hem de 3 soruna en' * suresi 7. ve 8. Ayet ": Ve eğer sana kâğıtlarda yazılı olarak indirseydik, böylece ona elleri ile dokunsalar bile kâfir olan kimseler, mutlaka: “Bu ancak apaçık bir sihirdir.” derdi. Ve: “Ona bir melek indirilseydi, olmaz mıydı?” dediler. Şâyet bir melek indirseydik, mutlaka iş, olup bitirilirdi. Sonra (onlara) mühlet verilmez."
1. Sorunun cevabı 2. Sorunun cevabı bak 1400 sene sonrasına şu ana cevap verdi inanmayanlara böyle söylersiniz onlarda böyle söyler diye yani evet herşey var ama nasibin varsa bulursun zaten KAFİR : İMANSIZ DEMEK DEĞİL ÜSTÜNÜ ÖRTEN DEMEKTİR
saçmalamyın yaa
Müslüman degilmisin
yoo müslümanım gör müyor musunuz kuran sayesinde ufkum açıldı. Defalarca okuyup bir şeyler öğreniyorum. Yakında bilim insanı olucam
Pardon başlığa baktim
Burda de
dezenformasyon var.
Aşağıda bir kısmını düzeltmeye çalıştım bu bilgi "kirliliğinin"
İyi niyetli bir soru degil kaba taslak türkçeye cevrilmiş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar