Gizli Üye(36-45)1 yılGerçek adı Osman Caner Uygun olan şahsın neden Müslüman olduğunu merak edeyim peki? O benim neden agnostik olduğumu merak ediyor mu? İnsanlara tebliğcilik yapmaktan vazgeçin, o kitabı okursunuz mantıklı gelir, yarın karşı argümanını okursunuz daha mantıklı gelir, bu işler böyledir. Aynı görüşten zibilyon tane şey okusanız bile işte böyle kendinizle çelişir evrim bilim hakkında hatta felsefe hakkında yalan yanlış konuşursunuz. Malum hayali dinlerin hiçbir şekilde ispatının olmadığı tüm dünyanın malumu ama sanki bir delil görmüşçesine, sanki kanıtlar sunmuş gibi bomboş bir kitabı önermeniz akıl alır gibi olmadığı gibi hiç utanmadan "akıl aydınlanıyor" diyebiliyorsunuz. İşte böyle gizli üye olarak yazın ki utanmadan yolunuza devam edebilesiniz gizlenerek, yarın öbür gün gerçekten aydınlanırsanız o ben değildim ki diye kendinizi kandırırsınız utancınızdan.
043 Yorumla- 1 yıl
seni bu kadar kızdıracak bişey söylediğimi sanmıyorum. lafa gelince insancıl geçinirsiniz ama. ben tebliğden neden vazgeçeyim? bildiğim, kesin olarak inandığım doğru ve faydalı olanı HİÇ BİR ÇIKAR GÜTMEDEN insanlarla paylaşmamda ne sakınca var? insanlar beni de dinler başkalarını da sonra özgür iradesi ile kendi yolunu seçer. bu daha insani ve demokratik olan değil mi? beke ben kendimle barışık olduğum için ve düşüncelerimden utanmadığım için zaten utanılcak bişey yok, kendi kimliğimle yazıyorum, gizlenmeden saklanmadan. bu taktir edilmesi gerekn bişeyken gizlenmem gerektiğini söylüyorsun. benim gizleyecek bir ayıbım, suçum yok oysa. benim okuduğum kitap ve doğrular zaten benim BİLİMLE VE AKILLA İSPATLANMIŞ DOĞRULARDIR. sen agnostik olmakla hiçbir şey elde edemedin. oysa ben inanarak sapasağlam bir psikoloji, insana ve doğa saygı, merhamet, faydalı olmak gibi çok güzel şeyler kazandım. benim dinimin gerçekleri karşısında, AKIL VE VİCDAN SAHİBİ OLAN bilim insanları bile saygı duyup islama geçerken (prof. henry klassen gibi) sen sadece karanlık bir umutsuz dünya vaddediyorsun insanlara. yazık. çok cok üzülüyorum adınıza. yerinde olsam kendime bir fırsat verir , akılla bilimle birlikte kuranı okurdum. mehmet okuyandan, caner taslamandan... aklına yatmayan varsa o zaman konuşurdun. baştan İSTEMEZÜKKK demeden dene bence
Cevap sahibi1 yılAşırı gereksiz bomboş bir varlıksın, boş teneke kadar değersizsin daha nasıl izah edebilirim ki. Kellenin içi bomboş, tamtakır, Kuran okumadığımı zannedecek kadar da embesil, umutsuz ve karanlık falan olduğumu iddia edecek kadar da ucubesin. Aşırı slaksın buna emin ol, karşındakini tanımadan senin haddine mi düşmüş okumadın bilmiyorsun imasında bulunmak? Sen kimsin beni ne kadar tanıyorsun da böyle aptl aptl yorumlar yapmayı kendine hak görüyorsun seni minik ucube? Senin bildiklerini ben çoktan unuttum, 2 kitap okudun diye kendini alim sanıyorsun onu anladık da karşındakinin neler okuduğunu biliyor musun da kurusıkı sıkıyorsun kamil? Mehmet Okuyan gereksizinin mealleri yok hükmünde, Ayetteki yorgun develer ile sana gelsinler kısmını binekler olarak kıvırıp yutturmaya çalışmış bir faydasız, ben öyle kıvrak dansözlerin kelimelerine değer vermem, onlar deve sidiği içsin sen anladın onu. Üff Klassen Müslüman olmuş vaaauv, uIan sen dinsiz olanların sayısını biliyor musun? Müslüman olanı parmakla gösterirsin, dinden çıkan milyonlarca insanı nerene sokacaksın minik ucube? Beyinle yorum yapmayınca işte böyle aptallaşıyor demek insan, vay beee bir kişi Müslüman olmuş, hadi kutlayalım yhaaa. Din denen zımbırtı akıl ve bilim ile ispatlanamaz, eğer ispatlanabilse tüm dünya insanları aynı dinin mensubu olurdu, o kadar mı kafan basmıyor? Senin dinin cihadı emrediyor, cinayeti, katliamı, insan öldürmeyi emrediyor, ben öyle iğrenç şeyler yapamam kusura bakma, 9 yaşında kızla evlen, oğlunun karısını boşatıp evlen, 15 yaşında kızın babasını, amcasını, abisini, kocasını öldür aynı gün evlen, peygamber ol vay canına be. Bana din bilgini kesilme, senin bilgini popo cebimden çıkarırım, haddini bil.
- 1 yıl
klasik cahil, umutsuz bir inkarcısın. sadece acıyorum sana. işte bu kadarsınız. 2 kelam edemeyecek kadar zavallı. anında hakaret edebilirisniz sadece. çünkü boş tenekeden sadece rahatsız edici ses çıkar. gerçekten acıyorum sana. bana hakaret etmen bir yana kendine cok yazık ediyorsun. ben seni affederim ama inşallah sen de bir gün doğruyu bulursun
Cevap sahibi1 yılSeninle muhatap olmak istemiyorum, şimdi ben gizlendim çok haklısın senin gizlenmeye hiç ihtiyacın yok çünkü çoğunluksun, azınlık olan ben olduğum için kelle koltukta geziyorum neme lazım cihad falan yapar mürtedin ölüm cezasını tatbik etmeye kalkışırsınız, katiller ile karşılaşmayı pek istemem. Engel atıyorum daha bana bulaşma çamur gibi, böyle leş ağızlı çok bilmişlerden sıtkım sıyrıldı artık, ben ucube eğitmeni değilim her birinize tek tek haddinizi bildirecek zamanım yok. Sen git Mehmet Okuyan oku, beynin sulana sulana yalan dolanla avut kendini. Bir sen okudun bir sen biliyorsun, inanmayan bilemez mantığını da montele bir tarafına. Neyi reddedeceğini bilmeli insan öyle değil mi? Aptl olsa bile bunu düşünür ama sen aptl bile olamayacak seviyedesin artık orası neresiyse.
Cevap sahibi1 yılO doğruyu kıvır cebine sok, seni küçük zavallı megaloman, bir doğruyu sen biliyorsun çok bilmiş ucube, herkes cahil bir akıllı sensin, bu zeka seviyesiyle düzgün konuşulmuyor böyle slaklar ile mantıklı konuşma yapıp bir şey elde edilemez, umutsuz vakasın daha fazlasını hak etmiyorsun. İnkarcı ne demek? Gerçeği mi inkar ettim? Senin inanç dediğin mitolojik masallara gerçek diye inanacak halim yok, katır ile göğe yükselmiş bilmem ne, ebene anlat o masalları sen. Beni affedecekmiş yahu lütfen affet kıyamam ben sana be.
- 1 yıl
yaptıkların eleştiri değil bile. klasik atesit forumlarda aslı astarı olmayan ergenleri kandırmak için uydurulmuş saçmalıklar. islamda senin dediğin hiçbir şey yok. kaldı ki tüm dünya da inkar etse kıymeti yok. ama emin ol inkar edenler bilmediğinden inkar ediyor. dünyada ateizmin babası sayılan antony flew gibi insanlar bile bir yaratıcı var dedi. akıllı ve bilimden anlayanlar tanrıyı bulurken müslüman olurken, cahiller islamdan çıkıyor. bir tane değil ki francis collins , labaratuvarda tanrıyı gördüm dedi. sen hala basit aptal sorularla inkar ediyorsun. yanılmışım meğer tanrı varmış kitabını oku. 9 yaşında kızla evlenme iftira. hz. ayşe 17/18 yaşındaydı. cihat var, ama bugün abd gibi, çin gibi ülkelerde bile idam var. adam öldürmek islamda en büyük günahtır. sadece savunma için meşru müdafa için vardır. sana bunları ayet ayet gösteririm. ama sen kuranı okumamışsın. sadece inkarına delil aramışsın onu da forumlardan ezberlemişsin. yazık
Cevap sahibi1 yılAteistler baba mı seçmiş, vay anasını. Tanrı vardır diyen Ateist olamaz, IQ seviyeni çok belli ediyorsun. Ayşe daha bebeydi, 6 yaşında evlendirilip 9 yaşında gerdeğe girdi, boşuna evirip çevirip kıvırmaya kalkma seni gidi zırcahil, bildiğini iddia ediyor birde, adet görmemiş küçücük kızlardan boşanma hususunu düşünüp Ayet göndermiş bir Tanrınız var daha doğrusu o kitabı yazan, uydurduğu Tanrısını konuşturan kişi daha 7-8 yaşlarında karılarından nasıl boşanacaklarını tarif eden bir kitap, üzerine cümle kurmak bile midemi kaldırıyor. Adam öldürmek NAH en büyük günahtır, kıvır çevir oku bulamazsın seni zırcahil, bildiğini iddia etme bak sinir katsayımı yükseltiyorsun bilgisizliğinle. Yahudilere öldürmeyeceksin dedik kısmını mı yontacaksın yoksa bir Müslümanı sebepsiz yere öldürme kısmını mı? Müslüman olmayanı sebepsiz de öldürebilirsin hatta müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti var, boş konuşma karşında senin milyon katın bilgiye sahip biri var hizaya geç. Hala okumamışsın diyor, senin okuduğun kadarı benim ezberimdekinin zekatı olamaz, hala haddini bilmiyorsun.
Cevap sahibi1 yılGenişlik sahibiyiz tanımını ne hikmetse evrenin genişlemesinden önce böyle yorumlayan yok, işinize gelince bilime nasıl da sarılıyorsunuz? Göklerin üzerinde su var, Tanrınız o suyun üzerinde arşında ve o tahtı 8 melek taşır, bunu da açıklasana minik ucube? Herbokolog oldunuz ya başımıza, arıların ne yediğini neresinden bal çıkardığını bilmez, suların karıştığını bilmez, inci ve mercanın tatlı sularda yetiştirilemeyeceğini bilmez, çocuğun kemiğine deri kaplandığını zanneder, ol deyince olduramaz 6-8 gün uğraştığını iddia eder, her haltı oradan duyduğunuz için Galileo'nun cisimler uzaklaşıyor dediğini de bilmezsiniz, Platoon'dan habersizsiniz, bomboş şeyleri kanıt diye önümüze koymaya utanmıyorsunuz. Gelinine aşık olan peygamberinizin Zeynep evliliğinden bahsedemedin, yarı çıplak görüp kalpleri değiştiren Allaaah diye iç geçirişini? Sen kalbindekini saklıyordun diye güya Ayet gelip gökte nikahlanmasını? Gerdek gecesi misafirler gitmeyince evde fazla durmayın Muhammed rahatsız oluyor ama söyleyemiyor diye güya Ayet gelişini? Bana anlatma, 4-6 yaş Kuran kurslarında daha altı bezlenen çocukların beyin yıkama törenlerinde anlat bunları. Daha yazma kalbini kırarım.
- 1 yıl
bana hakaret ettiğin sana kızmamam gerekirdi ama kızdım. özür dilerim. zira benim dinim insanlara hikmetle, güzel sözle tebliğde bulunmamı ister. sen de sana yakışanı yap. şimdi gelelim kuran mucizelerine. göklerin genişlemesinden bahseden ayet, hiçbir şüphe bırakmasızın ve hiçbir yorum götürmeksizin, bugünkü astronomi biliminin işaret ettiği şekilde evrenin genişlemisine işaret ediyor ki bunu kurandan söyleyen hiç bir insan hiçbir kitap yoktur. Galileonun cisimlerin uzaklaştığını söyleyip söylemediğini bilmiyorum farzedelim söylemişse bile sen galileonun cisimlerin uzaklaştığını söylemesine bilimsel olarak saygı duyuyorsun, ancak galileodan tam 800 sene önce ve çok daha açık şekilde bildiren kuran ayetine en azından bilimsel olarak değer vermiyorsun. bu senin açından nasıl açıklanabilirç üstelik muhammed a. s KE SİN LİK LE astronomi ya da diğer bilim alanlarıyla inceleme yapmadı, bu konuda kitap okumadı. göklerin evrenin genişlmesi anlamına geldiğini islami camiada en seküler insanlar yaşar nuri öztürk, süleyman ateş bile bire bir evrenin genişlmesi olarak anlam verir. bu tartışmasız. göklerin üzerinde su vardı , onun üzerinde arş var, 8 melek o arşı taşır meselesine gelince. bugünkü bilimle habıl teleskobu ile evrenin genişlediği ilk kez ispatlandı ve bunu porf stafing havking fizik alanındaki en büyük buluş olarak kabul eder. fussilet 1. ayette göklerin, evrenin yaratılışın ilk safhasında gaz ve toz bulutu olduğunu açık açık bildirir. bugün de aynını astronomi bilimi ispatlar. bunlar ne galileoda vardı ne başka yerde. göklerin üzerinde arşın mahiyetini, 8 meleğin arşı taşıması vs. den Allahın neyi kastettiğini hakaret ederek yorumloayacığına öncelikle kurandaki mucize bilimel ayetlerin hakkını vermen, saygı göstermen gerekmez mi? bu ayetlerde bildirilenler eski hintte, çinde, yunan da vs. bazı kaynaklarda olsaydı eminim çok kıymetli bulurdunuz. ama düşmanlığınız maalesef sizi gerçekleri görmekten alıkoyuyor.
- 1 yıl
peygamberin ahlakı ile ilgili meselelerde sadece tek taraflı çarpıtma yapıyorsun. gelinine aşık olsaydı peygamber, evlatlılığı zeyd, sen ne sahtekar adamsın derdi. oysa zeyde eşini boşama diyen peygamberin kendisiidir. eğer bunu zeyde söylememiş olsaydı, zeyd zaten sen yalan söylüyorsun derdi. kaldı ki gelini olan insan hz. zeynep, peygamberin halası kızıdır ve zeydden önce isteseydi kesinlikle onunla evlenebilirdi. üstelik zeyd ile zeynebi evlendiren kendisidir.
- 1 yıl
sadece şunu düşün lütfen herşeyi bir kenara bırak sadece şu soruya cevap kendi kendine olsun cevabın. bana değil. neml 88. ayette ''Dağları yerinde donmuş gibi durur görürsün, oysa onlar bulutlar gibi sürüklenirler'' diye bildirilir. eğer muhammed a. s yalancı bir peygamber olsaydı, o dönem ispatlanması assssla mümkün olmayan bu ayeti YÜZDE YÜZ YALANLANACAĞINI BİLDİĞİ HALDE söyler miydi. çünkü insanlar bakacaklar dağlara ve dağların sürüklenmediğini görecekler ve gördünüz mü , muhammed yalan söylüyor diyeceklerdi. ama buna rağman bu ayeti insanlara bildirdi. ÇÜNKÜ ONUN ŞECME ŞANSI YOKTU. Ne vahyediliyorsa onu bildirmek zorundadır peygamberler. ve bugün bilim tam da kuranın ifade ettiği gibi ve ingilizce karşlığı continantel dirift olan kıtasal sürüklenmeyi yani bulutlar gibi sürüklenmeyi buldu. bunu sence neden dile getirsin muhammed a. s yalnalanacağını bile bile. ve nereden bilsin kıtasal sürüklenmeyi, neyle ölçsün. bal arılarından bahsettiği ayette kullandığı ZAMİR DİŞİLİK zamiridir. ve yayılım yollarına giden arıların tamamı dişi arılardır. muhammed a. s sence zoolojiyle mi ilgilendi ya da arıların cinsiyet tahlilini mi yaptı. dilediğine inanabiirsin. keşke senle yüzyüze görüşseydik. yazarak herşeyei anlatmak mümkün değil.
- 1 yıl
bahsettiğin her sorunun anlaşılır makul cevabını sana verirdim Allahın izniyle. bide benim kalbimi kırmaktan bahsetmişsin:)) burası beni güldürdü zaten bokoloklugumdan tutta ağız dolusu etmediğin hakaret kalmamış, hala kalbini kırarım ha diyorsun. ama ben sana kırılmıyorum, hakkım helaldir. ben kırıcı sözlerim için tekrar özür dilerim. dilersen bana yazabilirsin. din, özgürlüktür. inşallah hidayet bulursun. ümitsizlik yoktur islamda. yeterki tek taraflı düşünme. kuranı bilen, bilimden anlayan insanlarla görüş meselelerini. kendine iyi bak. hoşkal
Cevap sahibi1 yılTam yumuşayacaktım yine bir densizlik yapmışsın. Bak, hidayet ne b0ktan bir şey farkında değil misin idrak edebiliyor musun bunun ne demek olduğunu? Biri seni ineği kutsal görmeye çağırsa ne hissedersin? Yüce iblisimize iman edip satanist olmanı temenni etse ne dersin? Tanrının oğlu yüce İsa mesihimize tabii ol dese ne dersin? İşte azıcık empati yap, bu hidayet midayet işlerini bırak, insanlara din önermeyi kes, sinir katsayılarını yükseltme. Senden iyi bilirimciliktir bu, sen doğrusun biz yanlışız, doğruyu bulmamızı istiyorsun bu ne megalomanlık? Bilmişlik ve egoyu geçtim, 1.5 milyar Müslüman var diye 6.5 milyar insanın yanıldığını düşündüğünüzü anlayabiliyorum ama yanılanın siz olduğunuzu bir an olsun düşünmemek saçma sapan bir egodur. Zeynep mevzusunda yok öyle Zeyd boşanacaktı vs. tatavası, azıcık İslam kaynağı karıştır ben ezber ettim, Muhammed Zeyd'i görmeye çadırına gider ve o sırada Zeynep içeride yarı çıplaktır, kapıdaki tül rüzgarla kalkar ve Muhammed Zeynep'i yarı çıplak görür, buyur Zeyd'e mi baktın diyen Zeynep'e kalpleri değiştiren Allaaaah diye iç geçirip gider, bunu duyan Zeyd beğendiysen boşayayım der, önce boşama der ama Ayet geliverir, sen kalbindekini gizliyordun der, kalpte ne vardır? Aşk, basbaya gelinine aşık olmuş Ayet ile sabitken yalanlara tutunuyorsunuz, dininiz yalan olmadan yayılamıyor mu? Gerçeklerden utanıyor musunuz? Bir dinin peygamberi gelinine aşık olunca bu utanılacak bir şey ise buna gerçek din, hak din diyemezsiniz, 9 yaşında kızla gerdeğe giriyorsa ve bu size anormal gelip kendi ağzından sahih hadisler varken yaşını ibni Zenat isimli sahtekar olduğunu Buhari ve Müslimce de bildirilen birinin 18 falandı uydurmasına bakıp pozisyon alıyorsunuz, neden? Çünkü 9 anormal, 18 normal geliyor, doğruyu değil doğru olmasını umduğunuz yalan daha çok işinize geliyor. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın diyeceksiniz ki ciddiye alınabilesiniz.
Cevap sahibi1 yılBak insan gibi sakince yazıyorum, Araplarda 14lük alasın İnş diye bir tabir vardır, çok sevip saydığı iyilik gördüğü erkeklere kendi aralarında 14 yaşında kız almasını yani kendince iyi dileklerini temenni ederler. Araplar böyledir, Irak evlilik yaşını 9a indiriyor çünkü 9 yaşında kızların evlenmesi sünnet, Hiranur mevzusunda da kolpacı şeyh sünneti uygulayıp kızını müridine çocuk yaşta veriyor, kaldı ki henüz adet görmemiz eşlerinizin iddet müddeti de 3 aydır mevzusu var. Kızlar ne zaman henüz adet görmez? 8-9 anca, yani bu yaşta kızlar çoktaaan evlenmişte boşanmak için 3 ay beklemeleri söyleniyor, anlatabiliyor muyum? Bu çarpık zihniyetten kutsal bir şey çıkmaz. Dağlar sarsılmasın diye çakılmış çivi denir Ayette, dağlar depremin en yoğun yaşandığı yerlerdir. 1 Ayette bile 4 yalan söyleniyor, "iki denizi salıverdik birinin suyu tatlı diğerinin acıdır, birbirine karışmazlar. İkisinde de inci ve mercan yetiştirirsiniz." 1) tatlı suya sahip deniz yok. 2) sular birbirine yavaş olsa bile karışır. 3) organik yöntemle tatlı suda inci yetişmez. 4) Ne organik ne inorganik hiçbir şekilde tatlı suda mercan yetişmez. İsa'ya İncil'i indirdik mevzusunda da İsa'nın görmediği kitap sanki o yaşarken inmiş izlenimi veriyor senin inandığın kitap, anladın mı? Bir mucize iddiası buldun ona tutunuyorsun ama Milattan Önce Antik Yunan Filozofları ve gök bilimciler bile genişleme mevzusundan bahsetmişler. Senin inandığın kitap yıldızlar için şeytana atış taneleri diyor, Ay için nur ve zaman ölçüsü için diyor çünkü Ay takvimi kullanılıyor, rüzgarı kesiveririz gemiler öylece kalıverir diyor, hac ilan et yorgun develer veya yürüyerek gelsin diyor yani teknolojinin ne kadar gelişebileceğini kestiremiyor, rahimlerdekini yalnızca o bilir diyor ultrasonun geliştirileceğinden habersiz, arılar ne yer neresinden bal çıkar onu bilmiyor meyve yer diyor, çocuğun anne karnı aşaması komple hatalı, erkek sıvısı yumurtalıktan geldiği halde göğüs kafesi ve ve karın boşluğundan gelir diyor.
Cevap sahibi1 yıl300+ çelişki var güzel kardeşim, 5 yaşında çocuğun yapmayacağı hatalar var, sana göre Tanrı insansı hatalar yapabilen aciz bir varlık mı? Değilse bu çocuksu insansı hataları yapanlar insanlardır, bunu neden kabullenemiyorsun? İnandığın kitabı okusan göreceksin zaten. Yok lat, menat ve uzza olayında o Ayetleri şeytan getirmiş iptal mevzuları, inanmayan 1 Ayet getirsin, hayır hayır 1 sure getirsin, yok yok 10 Ayet getirsin, Tanrı fikir değiştirir mi? Bir Ayeti unutturursak veya hükmünü kaldırırsak yani nasih mensuh, daha iyisini getiririz? Her şeyi bilen bir Tanrı olsa yapboz gibi sözünden cayıp yok o olmadı birde bunu deneyin der mi? Sizde biliyorsunuz mantık hatalarını ama afedersin bir şey gibi korkudan titriyirosunuz, size anlatılan sadist bir Tanrı olduğu için kazanlarda kaynatır, kemiklerinize kadar yakar diye korkudan inim inim inliyorsunuz ve sorgulayamıyorsunuz, sorular sormaya başlasanız cezalandırılacaksınız zannediyorsunuz ve gözünüzde perde var, araştıramıyorsunuz. Uzun uzun yazmışsın çoğu gereksiz, yarısını şimdiden unuttum cevap vermediğim vardır ama tekrar okumakla uğraşamam, çok yerde sinirlendim neye sinirlendiğimi unuttum. Yok peygamber yalancı mıymış onu hatırlıyorum arıcı mı bilmem ne. Evet değil, hastalık bulaşmaz diyor yanılıyor, hurma ağaçlarını aşılayalım mı diyenlere gerek yok Allah rızkınızı verir diyor ama verim alınamayınca insanlar hesap sorunca ben peygamberim çiftçi değil diye lafı çeviriyor. Azıcık sahih ve mütevatir hadisleri oku mesela o zaman boş yapmazsın belki, insanların gözleri önünde Ayetler uydurulmuş bunu İslam kaynakları söylüyor. Vahiy katibi Muhammed'den şüphelenip söylediğinden farklı şeyler yazıyor, heh evet bu gelmişti diye kabulleniyor yani ne söylediğini bile unutuyor ve vahiy katibi bunu fark edip dinden çıkıyor, tıpkı Muhammed ölünce onlarca kabilenin özgürce rahatlayıp dinden çıkması gibi.
Cevap sahibi1 yılTabi Ebubekir kılıç zoruyla geri sokuyor çünkü ortada zekat diye bir gerçeklik var, bana bunları anlatma çünkü kendi İslam bilgini 100-150 ile çarp, benim İslam bilgimi hesap etmeye çalış, ben yemem bunları yani benim bilmediğim hiçbir şey söyleyemezsin. Anca benim söylediklerimi arama motorunda aratırsın, sorularlaslamiyet sitesinde uydurulmuş bir karşılığını bulup buraya yapıştırırsın, hepi topu yapacağın budur. Benim kadar tefsir okumuşluğun dahi yoktur, Kuran'ı tam olarak okudun mu o bile şüpheli, kaç hadis okudun bilemiyorum ama benim ezberimdekilerin sayısı binin biraz üzerindedir, Kutubi sitteyi komple bitirdim, kaç sayfa olduğuna arama motorundan bakarsın, kaç cilt tefsir okuduğumu bile hatırlamıyorum. Haliyle böyle boş beleş bazıları dini ahkam kesince bilmeden etmeden cahillikleri ile sinirlerim oynuyor, kan tepeme sıçrıyor, bilmiyorsanız susup oturun oturduğunuz yerde ki bilgiye bir saygınız olsun diyorum, hepsi bu. Şimdi kendini biraz geliştirmeni öneririm, mucize iddiasına tutunup yok yere kendini ateşe atma. Kuran'ın yarısı Tevrat'ın bire bir kopyasıdır, kalan %50'lik kısmının %10'luk bölümü ise Antik Mısır ve özellikle Zerdüştlük anlatıları, %10 kadar şairlerin şiirleri ki yaşayan şairler benim şiirimi aynen çalıp Ayet diye anlatıyormuşsun diye kapısına dayanıyorlar o derece kopya, kalan %30'luk kısmı dönemin şartları ve işine geldiği kısımlar. Bedir'de Ebubekir diyor fidye alıp bırakalım, Ömer diyor esirleri öldürelim. Muhammed diyor tamam fidye aldık, Ayet geliyor güya keşke öldürseydiniz diye, yani ne yardan ne serden iki tarafın da gönlünü yapıyor. Ömer helak oldum diye peygamberine koşup eşine arkadan yaklaştığını anlatıyor, anında kadınlar tarlanızdır Ayeti geliveriyor. Cihad farzdır Ayeti gelirken kör sahabe ben ne olacağım diyor, anında Ayete ek gelip mazereti olanlar hariç yazdırılıyor yani şaka gibi. Enfal 1. Ayeti oku, sonra Enfal 41. Ayeti oku anlayacaksın.
- 1 yıl
geriden başlayayım... ebubekirin fidye tavsiyesine uymakla, hiçkimse peygamberi suçlayamazdı. hatta daha sempatik gelirdi. yani peygamber yalan söyleyen, tribüne oynayan birisi olsaydı, esirleri öldürmeliydiniz ayetini bildirmezdi. bu kesin doğru bir mantık. yani kendisiyle çelişiyor göstermezdi. ama dedim ya prygamberin seçme hakkı yoktur. ona vahyedileni söylemek zorundadır. bu açıdan ömerin de ebubekirin de gönlünü edeyim gibi bir mantıkla hareket ettiğini düşünmen gerçekten çok yersiz. zaten dilediğini yapmak istese kimsenin karşı çıkmayacağı birisiyken peygamber, kuranın onlarla istişare et emri gereği onlara soruyor. ama yanlış yapmaktan münezzeh değil. çünkü o da bir insan. hatadan beri olan sadece allahtır.
- 1 yıl
geriden devam edeyim: sen kuranı , hadisi okumadın demiyorum ben. tamamen inkarına delil oluşturmak için mantıksız yorumluyorsun az önceki bedir esirleri mevzusundaki tavrın gibi. kuran elbette tevratın cok benzeri olacak. bunu zaten kuran ayette bildiriyor: nuha, isay, musaya indirilenleri sana da vahyediyorzu diyor cenabı Allah. yani bu bir zafiyet değil, semavi kitapların eynı kaynaktan geldiğinin ispatıdır. eski mısır. zerdüştlükten yüzde 10 demişsin. bunun oranlamasını nasıl yaptın, ayetleri nasıl tasnif ettin, kaça böldün de buldun ayrı meseleler ama şunu söyleyeyim eski mısır dediğin, zerdüştlük dediğin zaten ortadoğu bölgesinde, kadim dinlerin merkezidir. yani elbette eski dinlerin kimi inanışları da Allahın son dininde benzer şekilde anlatılmış olabilir. Allah, islamı din olarak tüm toplumlara indirdi. ama insanlar çoğunu bozdu. dolayısyla bu toplumlarda anlatılan kıssalarla az da olsa kuranda yer alması gayet anlaşılır
- 1 yıl
devem edeyim karşı çıkışlarına: eğer muhammed a. s vahiy katplerinin uydurduklarına hah tamam böyle birşeydi dediğine inanıyorsun da, bunun hadis olduğuna, sahih hadis olduğuna inanıyorsun da sahih hadislerde iman etmenin, islama girmenin fazileti, güzel ahlakla ilgili bin kat fazla hadis var bunlara neden inanmıyorsun? hadisler senin için muteberse senin hoşuna gidene inanıp, hoşuna gitmeyeni inkar etmen sence akıllıca mı vicdanına sığıyor mu? kaldı ki kuranın vahiy katibi bir tane değil. onlarca var. eğer biri uydursa diğerleri de mi uydurmayı yutar. yapma lütfen.
- 1 yıl
Ey iman edenler! Kendinizi tanıtıp izin almadan ve içinde oturanlara selâm vermeden kendi evlerinizden başka evlere girmeyin. Sizin için daha iyi olanı budur; umulur ki düşünüp anlarsınız. NUR 27/29. AYET. ayet buyken sen maalesef uydurmaları hadis diye okumuşsun. ayet açık açık başkasının evine izin almadan, kapıyı çalmadan girmeyin, size dön denilirse hemen dönün diye emrediyor. sen ama zeydin cadırana girdi de yok zeynebi yarı cıplak gördü de falan diye maalesef uydurmalara inanmışsın. yapma be kardeş. eğer isteseydi zaten diğer krallar gibi istediğini alıdı. halası kızıana kim yok derdi. zeydden önce zeynebi görmemiş miydi
Cevap sahibi1 yılVaktim var ama sana ayıracak vaktim yok, kusura bakma. Çok kısa değineyim, Bedir'de gayet normal şekilde hem Ebubekir'in gönlünü yapıyor, hem Ayetle de Ömer'in gönlünü alıyor tıpkı çocuğun erkek olacak diyen ebe'ye kız oldu dendiğinde ama ben kapının arkasına kız olacak diye yazmıştım demesi gibi çift taraflı, burada bir çelişki yok. Sorularımın yarısından fazlasına cevap dahi verememişsin, devam etmene de gerek yok çarpıtmaların sıktı artık. Bozulmuş mevzusuna gelmeye utanır oldum, siz yüzsüzlük yapmaktan utanmadınız. Tam 29 çeşit Kuran varken hiç utanmadan 3,500 senedir yerli yerinde duran üstelik 23 yıllık güya vahiy döneminin son 1 yılında bile Tevrat ile hüküm verin dendiği halde hokus pokusla Tevrat'ın değiştiğini iddia edecek kadar zavallı acizlersiniz, bunları yutmuyoruz bilesiniz, İsa yazmayı biliyorsun İsa'ya İncil'in indirilmediğini yazamıyorsun, seninle muhatap olacak bir konu yok, böyle kıvıran tiplere zaman ayırmak aşırı yersiz. Hadislere inanıyorum, muteber kabul ediyorum hatta yok iman ediyorum gibi saçmalıklara gerek yok, sizin kaynağınızda sizin geçerli kabul ettiğiniz hadisler bile içler acısı diyorum, kendi kaynaklarınızda bile birbirinizi yalanlıyorsunuz diyorum, İslam Alimi dediğiniz kişilerin dediklerini alın işte bunlara inanıyorsunuz diye getirip önünüze koyuyorum, bu inandığımı göstermez, sizin nelere inandığınızı ortaya koymaktır bunu da mı düşünemedin mesela? Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır, al sana sahih hadis. Ayetlerde kadını aşağılamalar ayrı, hadislerde ayrı. Siz busunuz diye anlattıklarımı sanki inanıyormuşum gibi lanse etmek hangi mantığın ürünü? Sonra devam edelim, yok ya. Sen kendini geliştirme, okuma, araştırma sonra benim vaktimi çal, olur mu öyle? Bu arada yanılmıyorsam 2 vahiy katibi dinden çıkıyor üstelik Muhammed yaşarken, birisi katlediliyor yine malum kişinin isteği ile, diğeri ise Osman'ın akrabası diye yırtıyor yani o dönemden liyakatsizlik başlıyor, Emeviler ile tavan yapıyor.
Cevap sahibi1 yılOsman'ın ölümü zaten malumunuz, Ebubekir'in oğlunun başı çektiği grup tarafından sakalları yolunarak feci şekilde katledilip Yahudilerin işeme için kullandığı bir mezbeleye atılıyor, 3 gün boyunca cesedini bile defnedemiyorlar, gecenin köründe tahta bir el arabasıyla cesedi kaçırıp defnediyorlar, korkudan hızlı hızlı kaçarken Osman'ın cansız başı tahta arabada sektiği de yine İslam kaynaklarında yazılıdır. Ömer'in ölümü malum, peygamber kızı Fatma'nın ve karnındaki Muhsin'in ölümüne sebep olduktan sonra bazı kaynaklarda 1, bazı kaynaklarda 2 öz oğlunu da öldürttüğü yazılıdır, ölmeden önceki son isteği içki, ölüm sebebi Acem bir köleden verebileceğinden fazla haraç istemesi. Alın size adil Ömer, daha ötesi yok bunun. Böyle vahşi bir inanca mensup olmadığım için aşırı mutluyum, Muhammed atıyorum nohut seviyorsa ve biri nohut yemeyi sevmem diyorsa o kişi bile öldürülür, peygamberinizin sevdiğini sevmemek bile gebertilme sebebi. Böyle katliamcı anlayış olamaz. O yüzden burada bitirelim, sizin inanç benim yakınımdan geçemez.
- 1 yıl
son sözüm doğruluğu tartışmalı olanı değil, bilimselliği kesin olanı kabul edin. mesela şu ayeti:Sonra nutfeyi kan pıhtısına çevirdik, kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Sonra onu başka bir yaratık yaptık: Biçim verenlerin en güzeli olan Allah ne uludur!. lütfen ama lütfen iyi düşün. bunu muhammed a. s nasıl bilmiştir. lütfen buna cevap bul. çok iyi günler
Cevap sahibi1 yılBence sen çok büyük bir dinsizsin ve İslam ile ağır kafa buluyorsun, 5 yaşında çocuk bile önce etin oluştuğunu, daha sonra kemikleşme yani dokuların sertleşmesi olduğunu bilir ve bu malum Ayet inançsız camianın Kuran'daki çelişkiler arasında başı çekmektedir. Bir yerde komik bir şey okumuştum, safın teki bak alaktan yaratıldığımızı bildi, bir damla su diyor meniyi biliyor falan yazmıştı, kahkaha atmıştım. 1400 yıl önce sanki insanlar çatır çutur cinsellik yaşamıyormuş gibi üstelik 6-7 yaşlarında kızlarla bile cinsellik yaşarken erkekler hiç boşalmıyor muydu, bu sıvının vajinaya girişinden habersiz miydi diye düşünmüştüm, o dönemin insanı cahildi ama o kadar da cahil değildi, bu zaten cahillik de değil, milyonlarca yıllık insanlık hatta milyarlarca yıllık evrim ve canlılık tarihi düşününce bunu bilmemek yani bir atımlık su mevzusunu bilmemek bir aptllık sayılırdı, bunun yazılmış olması da insanın 2 gözü vardır, bir burnu vardır, bir ağzı ve hatta duyasınız diye 2 kulağı vardır demek kadar kör göze parmaktır. Ayrıca kan pıhtısı falan olmaz, sperm yumurta ile döllenir. Sıradan bir sıvının insana dönüşmesinin evrelerinde de elbette bir çiğnem et denmesi kadar doğalı da yoktur. Bu saçma sapan basitliği mucize diye yutturan anca bu malum hayali inancı sabote etmeye çalışan biri olabilir. Sanıyorum benden daha büyük bir inançsızsın veya yeni katıldın, aramıza hoş geldin ulu dinsiz, buyur geç otur yanımıza yüce inançsız kardeşim seni aramızda görmek ne büyük mutluluk. Denizleri takı malzemesi ve taze et için yarattığını söyleyen bir varlıktan bahsetmeye zaten daha fazla gerek yok, gökten kudret hurması ve bıldırcın yağdırdığını iddia eden hayali bir varlık var düşünebiliyor musun? Evet şaka gibi. Neyse, burada keselim, gülmekten karnım ağrıdı yeter hadi.
- 1 yıl
birgün bu yazdıklarından dönersen çok seviniirm. yazdıklarında inanılmaz bir düşmanlık var. bu senin inaçlarının bilim değil düşmanlık için uydurulmuş olduğunu ispatlar. senin 5 yaşındaki çocuk bilir dediğini keşfeden kanadalı doktor bu kuran ayetine saygıdan müslüman oldu sense kafir oldun. videosunu sana atmak isterdim müslüman olan doktorun. bu ayette bildirilen ancak ve ancak son bilimsel görüntülüme ile keşfedildi. ama sen eski mısırda bulamayınca küçümsemişsin bu bilgiyi:)) bu kuran böyledir. Allah, buyuruyor:Biz Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki, o müminler için bir şifa, bir rahmettir; zalimlerin ise sadece ziyanını arttırır.(isra 82) bunlaa inanarak ölmezsin inşallah. yoksa cehenneme gittiğin zaman çok pişman olacaksın. bu dünyanda cehennem zaten. bilmek istediklerin olursa sorabilirisin her daim. hakaret ediyorsun sadece. hakaret için yazma lütfen. hoşçakala
- 1 yıl
Şurası muhakkak ki (rahime) atıldığında nutfeden, erkek ve dişiden ibaret olan iki çifti O yarattı.(necm 45) cinsiyeti belirleyenin, kadın ve erkek cinsinin erkek üreme hücresinden oluştuğunu da 5 yaşındaki çocuklar biliyordu demi:)) kadınlar erkek doğuramamaktan yüzlerce sene suçlu ilan edilip cezalandırılrken, kuran erkek hücresinin (x, y kromozonu) cinsiyeti belirlediğini yazmış. bunu da eski yunanda kadın doğumcular bulmuş di mi:)) hem de zigotun ilk özelliğinin cinsiyet olduğunu, yani rahme düşer düşmez zigotun cinseyetinin belirlendiği (erkekten giden kromozon sayesinde) sümerler mi yazmış? ya da çölde labaratuvar vardı değil mi? yazık sana. çokkk yazık
Cevap sahibi1 yılBak sokum akıllı cahil, spermin cinsiyeti olmaz ve yanılmıyorsam fetüs ilk 2-3 ay arası dişidir, daha sonra erkek kromozomu ağır basar ve cinsiyet belirlenir. Uydum aklınla uyduruk şeylere inanırsan işte beynin böyle sulanır, sulu sulu salyalar saçarak bilmişlik taslarsın, ucube ucube konuşur herbokologluk yaparsın, hala her şeyi sen biliyormuşcasına sanki görmüş gibi yok cehennem var yok yanacaksın, hadi boş ver git Ian oradan, yettin artık sen. Kafirmişim kafir ölecekmişim dünyam cehennemmiş zaten, sana ne Ian ucube? Beni yargılayıp lakaplar takıp hakaret etmek sana mı düştü? İslam kaynaklarından yazan birine hakaret ediyorsun diyorsan zaten senin dinin yine senin dinine hakaret ediyordur sokum aklınla bunu düşünemeyecek kadarda acizsen yeter o parmaklarını çek klavyeden bas git, asabımı bozma benim. Her canlıyı dişi ve erkek olarak yarattık diyen bilgisiz hayali Tanrın daha üreme organı olmayan, bölünerek çoğalan, erkeklerin doğurduğu, cinsiyet değiştirebilen hayvan türlerinden habersiz çünkü bilmiyor, o dönem bilimden bi haberler bunlardan bahsedemiyor çünkü uydurma, Tanrında uydurma, peygamberinde uydurma, kitabında uydurma. Daha yok bunun ötesi, olmayan Tanrı ile konuştuğunu söyleyen bir insan kitap yazıyor, işte olay bundan ibaret. Yazıkmış bana, onca lafı öküze anlatsam durup bir düşünürdü, zeka belirtisi gösterirdi, senin gibi ebleh ebleh hareketlere devam etmezdi. Duvara konuşmuşum daha konuşmam zaten, hadi işine.
- 1 yıl
işte yüzde yüz yanlış bilmen rağmen hala kabul etmiyorsun. erkekte, x, y kromozonları vardır. kadında ise sadece y kromozonu vardır. spermden x kromozunu yumurtayı döllerse çocuk erkek olur. spermden y kromozunu gitmişse yumurtaya bu kez kız çocuk olur. cinsiyeti belirleyen erkek üreme hücresi spermdir. ve bu TAM DA KURANIN BİLDİRDİĞİ GİBİ DÖLLENME OLOŞUR OLUŞMAZ ORTAYA ÇIKAR. eğer fetüsün , zigotun oluştuğu ilk an eğer zigot incelense kromozonlarına kadar, erkek midir yavru dişimidir belli olur. ve bunu KURAN BİLİR HER DOĞRUYU BİLDİĞİ GİBİ. SEN inkar edebilirisin ama senin inkarın bilimsel değil. osman ahmedi öldürmüş, ötekinin sakalını yolmuşlar, berikini fosebtiğe atmışlar. bu uydurmalarla inkar ediyorsun. oysa bilim KURAN HAKTIR DİYOR VE DİYECEK
- 1 yıl
SANA ACIYORUM DEYİNCE KIZMA CEHALETİNE ACIYORUM BİR DE AHİRETİNE. yaptığın sadece inkarcıların neredeyse hepsinin yaptığı gibi acayip bir düşmanlık, hakaret. batılı inkarcılardan farkınız bu. batının inkarcısı aklı tatmin olunca inat etmez, iman eder. bunun o kadar cok örneği var ki. müslüman olmasa da tanrııya iman eder. ama sizin gibi doğunun inatçı kafirleri gözünün içine soksalar geçeği inkar eder. çünkü siz aslında ideolojinizi din edinmişsiniz. sizin ki agnostiklik falan değil sizin ki bir din.
Cevap sahibi1 yılOkuyan çok değerli site üyeleri, gördüğünüz üzere bu vatandaş BİLİM'in bu şahsın dinini İSPAT ettiğini iddia etmektedir. Asla doğrulanamaz olan dogmatik şeyleri bilime hakaret edercesine yalan yanlış şekilde bilimi cümle içerisinde geçirerek kolpa iddialarına yandaş toplamaya çalışmaktadır. Kanıtlanamaz, ispatlanamaz inançları doğrulayabilen henüz olmamıştır ve eskilerin masallarını kopyalayan inancın bunu yaptığını, kopyalamış olduğu kaynaklarda bunların olmadığını ima ediyor vatandaş. Bu gibi kolpacılardan uzak durun, bu bir kamu spotudur, bilime ve bilgiye öncelik vermezseniz işte böyle insanların 950 sene yaşadığı, balığın midesinde bilmem kaç gün geçirildiği, asanın yılana dönüştüğü, denizin ayın yarıldığına falan inanan dogmatik birine dönüşürsünüz, çocuklarınıza erken yaşta okuma alışkanlığı kazandırın ki ileride böyle olmasınlar, bilginin ve bilimin peşinden gitsinler, katır ile miraca çıkıldığını, uzayda su ve üzerinde arş olduğu safsatalarını iddia edenlerden olmasınlar. Çocuklarınızı bu inançtan koruyun yoksa son din İslam oluncaya kadar cihadı yani cinayeti farz kılan bu inanç çocuklarınızı birer katile dönüştürebilir, Taliban gibi, Hizbullah, El kaide, El nusra, Boko haram, Işid veya Hamas gibi örgütlerin ağına düşürebilir, ılık popopu değil radikal olursa bir militan haline gelebilir, o yüzden yapmanız gerekeni çok iyi anladınız, buna benzer şahıslardan ve zehirli yalanlarından çocuklarınızı uzak tutunuz, esenlikler dilerim.
- 1 yıl
bilimin islamı, kuranı yüzde yüz onayladığını inkar edebileceğin bir yer kalmadı saçma sapan şeyler yazıyorsun. henüz cocukta cinsiyetin oluşumundan haberdar değilsin, fetüs 2/3 ay dişidir diyorsun sonra ennnn en en kötüsü bilimden bahsediyorusn. islam tertemizdir, yüce bir ahlakı vardır. el kaide, boko haram islamı temsil etmez. senin uydruman iftiran değil ayete bakalım:Haklı bir sebep olmadıkça Allah’ın dokunulmaz kıldığı cana kıymayın. (isra 33. ayet) islam ana babay saygıyı, komşuya iyiliği, merhameti tavsiye der. müslümanların günaha girmesi bireysel günahıdır. islamın kabahati değildir. bunu ayırımını yapacak kafa vardır inşallah
- 1 yıl
Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever.(mümtenihe 8. ayet) senin birrrr dolu yalanına karşı kuranın islamın en insancıl en ahlaki insan ilişkileri ilkeleri ayette ne güzel anlatılmış. islamda yurdumuzdan sürmeyenlerle, din hususunda savaşmayanlarla bırak savaşmayı, onlara iyilik yapmak tavsiye dedilir. sen nasıl iftira atıyorsun kurana. iyi ki ayetler ortada
- 1 yıl
islam hırsılığı, yalanı, insanları aldatmayı, zinayı, içkiyi , kumarı, kibri yasaklar. fakire yardım etmeyi emreder. hastaya, yetime, yolda kalmışa yardımı emreder. esirleri özgürleştirmeyi emreder. ayet ayet gösterebilirim bunları. ama sen akşam 2/3 kadeh içip önüne gelenle yatmak için tertemiz islama çamur atmaya kalkıyorsun. bigbeng teörisi dahi kuranda varken KURANI BİLİMSEL OLMAMAKLA ELEŞTİRİYORSUN.
- 1 yıl
İnkar edenler, gökler ve yer yapışıkken onları ayırdığımızı ve bütün canlıları sudan meydana getirdiğimizi bilmezler mi? İnanmıyorlar mı?(enbiya 30. ayet) sen mi kurdun uzay üssünü de çölde, aaaaçık aaaçıkkk bigbengi tarif eden bu ayeti indirdin. hala görmeyeceksen, kuranın bildirdiği gibi senin kafandaki gözün değil, göğsündeki kalbin,(vicdanın) kördür
Cevap sahibi1 yılanne karnında altıncı haftada erkek mi kiz mi olduğumuz belli değilken erkeklerdeki 46 xy kromozomundaki "y" yani babadan gelen kromozom, içindeki sry geni sayesinde (s. x determiting region y) tdf denen bir protein salgilatir. (testis determing factor)
bu da o zamana kadar erkek mi dişi mi olduğu belli olmayan gonadlarımızın (üreme hücrelerini üreten organ) dişi yönünde geliğmesini engeller. bir kere testis oluşunca da oradan salınan mif proteini (mullerian inhibiting factor) müller kanali denilen dişi yollarıno geriletip yok eder.
eğer y kromozomunuz yoksa (yani genetik kodunuz dişi ise) sry geni olmayacak, tdf olmayacak, testis olmayacak, mif salınmayacaktir ve mecburen dişi yönünde gelişeceksiniz.
UZATMA, vaktimi çalma dedik idrak edemiyor musun? İslam cinayettir, katil olmayı emreder, müşrikleri nerede bulursanız öldürün der, son din İslam oluncaya kadar savaşın der, yaşayan her inançsızı öldürmeyenler dinden çıkmışlardır çünkü hayali Tanrılarının farzına uymuyorlardır. Kafir gerçeği gözleyen, üzerini örten kökünden gelir ve ben gerçeği gizlemiyorum, bu din tamamen sahte ve bende gerçeği gayet net şekilde söylüyorum. Burada kafir olan sen oluyorsun üstelik her anlamda. Ayrıca Kuran'ın emirlerini yerine getiren Taliban, Boko haram ve El Kaide gibi güzide örgütlere nasıl İslamı temsil etmiyor dersin? Sen mi temsil ediyorsun ılık olarak? Herbokolog konuştu, en iyisini o bilir. Dini de ahlak diniymiş, tabi görmesem az kalsın inanıyordum gözlerim yaşardı. Uzatma dediysek uzatma, çamur gibi üzerime sıçradın kaldın yeter yazma anlamıyor musun? Senin gibi boş değilim işim gücüm var.
Cevap sahibi1 yılTamam, hadi uza.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 1 yılokumadım maalesef
01 Yorumla- 1 yıl
tavsiye ederim okumalısın. akıl aydınlanıyor
Gizli Üye(25-29)1 yılFelsefeciyim caner taslaman felsefe camiasında ciddiye alınan biri değil bile kitaplarında sunduğu argümanları hiç bu konularla alakası olmayan insanlar yutar
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBirincisi felsefede asla kesinlik belirten bir düşünce ve argüman sistemi olusturulmaz bu yalnızca bilime özgüdür ki o da yanılabilir. ikincisi fizikçi değil ilahiyatçı ve felsefeci felsefenin alt dalları olarak fizik felsefesi bilim felsefesi gibi branslarla ilgileniyor
- 1 yıl
BİRKAÇ CEVAP:bilim yanılabilir diyorsun ki doğru diyorsun ama henüz kanıtlanmamış hatta binbir açığı olan evrim gibi bir teoriye BİLİMSEL, AKLİ, MANTİKİ DELİLLER sürerek inanmadığını söyleyen insanları cahillikle, yobazlıkla eleştiriyorlar ve sonra da kendilerini bilimsel olmakla tanımlıyorlar. bu kişinin kendisi ile çelişmenin danizkasıdır. felsefe ya da diğer tüm branşların temel motivasyonu İNSANA FAYDA olmalıdır. alanınıza saygı duyuyorum ama doğrular ya da yanlışlar konusunda felsefenin kesin ve genel geçer bir tanımı olmasa da herkes kendi felsefesini oluştrurabilir bence. ayrıca caner hoca Kuantum teorisinin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitap ile doçent olmuş birisi. fizik en azından yan alanıdır denilebilir.
1 yılOrhan Deli'nin -Napıyorum Ben?, kitabı nasıl?
03 Yorumla- 1 yıl
Haadi canım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne