Kitaptaki önsöze göre, kitabın kaynak delilleri herkesin kabul ettiği tarihî olaylar ve İslam düşmanı kişilerin kendi ağzından onun peygamber olduğunu itiraf etmeleri. Kitabı anlamak için iki defa okumanızı tavsiye ederim demiş. İki defa okuyan varsa eğer aranızda buna neden gerek duyduğunu söyleyebilir mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Güneş doğudan yükselir diye bir kitabını okumuştum. Ordada tamamen sühreverdice bir mantık gördüm.
Şimdi biz oryantalist diye kızıyoruz ama önemli islam alimlerinide orhantalist dediğimiz insanlardan öğrendik aslında.
Bu adamın daha ilk kitabı. Nasıl oluyor da yazmadığı bir kitabını okumayı başardın acaba 🤔 o dediğin kitap Cemil Meriç'e ait. Adı da güneş doğudan yükselir değil. Işık doğudan gelir. Peygamberliğin İspatı kitabını okursan bir gün ondan sonra tartışırsak daha verimli olur. Okunmayan bir kitap hakkında yorum yapmak absürt olur.
Valla yıllar önce okumuştum, sanırım cem meriç oğlu haklısın.
Cem merici okumadım hiç ama gazzali mantığı ehli sünnetçi, babası gibi değil.
Her neyse kitabı okursan öyle tartışalım. Ben yeni başladım çünkü. Delilleri merak ettiğim için.
Yok ya okuyamam okumam gereken çok kitap var ona sıra gelmez ama tartısmak istersen mesaj kutum acık.
Okumadığın kitap hakkında nasıl tartışmayı düşünüyorsun🤔
Sence burada kitaptan mı bahsediyorsun sen yoksa oryantalist bakış açısına mı?
Böyle kitapları ben çok küçümsüyorum, ama oku iste sana kalmış.
Ben bir kitabı okumadan küçümsemem çünkü küçümseyebilmem için içeriğinde neler yazdığın öğrenmem lazım önce. Bilmediğim bir şeyi küçümsemek mantığa aykırı geliyor bana.
Attığın sayfalardan daha fazla mantık okuduğum için bu sayfaları yazarken kimlerden beslendigini bildigin kitapları küçümsersin.
Kitap kitaptïr oku bir zararını görmezsin.
Oryantalistleri kast ediyor isen ben İslam düşmanlığı yaparak nasıl itiraf da bulunmuşlar onu da öğrenmek istiyorum. Ve kitapta sadece oryantalist gorlslem
Oryantalist görüşlerden değil herkesin kabul ettiği tarihî savaşların delilleri de Rum ve Pers savaşları gibi
Allah kuran peygamber üçlemesi zaten başka bir delil kanıt var mı yok.. ucu birbirinin kanıtı sozde
Okuyup araştırmayan insanlar kanıt var mı yok mu bilemez. O yüzden önce okumanızı sonra yorum yapamanızı tavsiye ederim.
Neyi okumamı istiyorsunki
Ben sana şunu söyledim : Kur'an'a göre son peygamber Muhammed bunu kim söylüyor Allah nerden biliyoruz Muhammed e gelen ayetler üçlü döngüden başka bir kanıt varsa goster
Bama İslam ile ilgili okuduğun Kur'an meali dışında bir kaynak söyle desem mesela hangi kitapları tavsiye edebilirsin? Millet Kur'an meali okuyunca İslam'ı öğrendiğini sanıyor ne yazık ki.
😀😀😀 çok komik. Hadislerin lazım ne istiyorsun sen
Ayetlerin bilimsel delil olduğu ispat edilen kitaplar var. Bunları okuyabilirsiniz
Sen Araplardan çok daha iyi arapça mi biliyosun kuran dilini kuran i araştırmak için ön yıllarını ömrünü vermiş kuran mealcilerinden cokmu daha iyi biliyosun acaba
Bilimsel delil mi 😀😀😀😀
Peki bana İbrahim suresi 4. Ayetin bilimsel delilini anlatirmisin
Rica etsem
Komik olan sizsiniz gerçekten. Mesela hangi hadis sahih hangisi değil bana bunun ayrımını yapabilir misin? Yapamazsın neden çünkü hadis ilmi nedir bilmiyorsunuz çünkü okuma kabileyetiniz yok. Kulaktan dolma Ateist forumlarda inançsız YouTube kanallarında duyduğunuz şeyleri araştırmadan gerçek sanıyorsunuz. Meselâ sana sadece bilimsel ayetlerden bir delil buyur oku bir zahmet. Bence olarak paylaşmıştım daha önce.
Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗
Sen İbrahim süresini bana anlat
Ayrıca buharı tirmizi ve birtane daha vardı şu an aklıma gelmedi en sahih hadislerde, ama bunlarda 300 yıl sonra yazılmış kitaplardır hadislere heleki hiç inanmayın çok yanlış yaparsiniz
Ayrıca sanki kuran kendi başına yetmiyormuş gibi birde hadis uydurdunuz
Aklınızı kullanın kuran size göre Allah'ın kitabı ama o yetmiyor size ondan 250_300 yıl sonra bir olumlu tarafından yazılanların Kur'an'a monte ediyosunuz yazık size
Ayrıca sahih hadislere göre mesela buharı Ayşe nin Muhammed'e senin tanrım sadece senin uckurunumu dusunuyor dedigide var. Ayrıca birde keçi olayı var yine Ayşe'nin anlatımı ayrıca Ayşe'nin Muhammed aldığında 6 yaşında olduğu ve 9 yaşına gelincede gerdeğe girdiği de var ben okudum arkadaşım merak etme sen bilmeyenlere anlat uyduruk dinleri
İnanmıyorsan sende aç oku ayrıca İbrahim Kuytul hocanizinda videoları var Ayşe'nin Muhammed'e evlendiginda kaç yaşında olduğuna dair
Benim sana naçizane tavsiyem ilk önce İbrahim suresi 4. Ayeti oku iyice anla senin inandığım kuran aslında kim için gelmiş ( tabi gelmesinde yok ) sen hangi kavimdensin onu anla ve hangi kavmin dinine inanıyorsun inanmalisin arastir
Dostum takmışsın Bir İbrahim süresine başka bildiğin bir şey yok mu senin. İbrahim süresini öğrenmek istiyorsan eğer adam akıllı Maturudinin kitabını al oku. Böyle sitelerde duyduğun saçma sapan uydurmasyon milletinin Kendi kafasından yorumladığı bilgilerle ömrünü boşa hibe etme. Ölürken bu yanlış bildiğin bilgilerin hiç biri kurtaramaz seni o yüzden İbrahim süresini millete açıkla demek yerine öğrenmek isteyen gider araştırır.
Benim işim olmaz gardasim Arabın diniyle. Ben Türk um ve Türk dinini inanisini benimserim ben Gök Tanrı ciyim senin ( Arap ) in dini 1500 yıllık Türk ün dini 10 bin yıllık
Gök Tanrı dininin benim sorularıma neden cevap vermiyor?
Gök tanrının elçiye ihtiyacı yoktur kitaba ihtiyacı yoktur bütün doğa gök tanrının kitabıdır zaten iyi bakarsan tanrıyı bulursun Arabın uydurma peygamberlerini kitaplarını 300 yıl sonra yazılan hadislerini 300_500 kişiyle yaptıkları kabile ve özellikle gasp ganimet savaşlarını sana çok büyük savaşlar mis gibi yutturmalarini boş ver. Ve ayrıca özellikle talkan curcan katliamlarını oku Türklere nasıl zulm ettiklerini katlettiklerini oku ki eğer azıcık türk kanın varsa işte o zaman Arap ve müslümanlardan nefret edersin ki neyseki bizim atillamiz Mete hanimiz kubilah hanimiz heleki en sevdiklerim Hülagü han ve cengiz handır ve Tomris hatunumuz varki türk intikamını o kansız Arap Müslümanların dan almışlardır. Bizim basbuglarimizla öğünün Arap çok bedevilerini bosverin
Mesela neden İnandığın gök tanrısı sadece insana düşünme kabiliyeti vermiş? Gök tanrının evreni yaratma amacı ne? Neden bizi ölümsüz yaratmayı tercih etmemiş? Atom bombası ile binlerce insanı katleden insanlara nasıl bir ceza verecek? Gök Tanrın neden insanların sorularını cevapsız bırakıyor? Bu sorulara cevap vermeyen saçma sapan akılsız insanların Tanrılarına inanmaktansa sorularıma mantıklı cevaplar veren bir dine inanmayı tercih ederim
😀😀😀 mantıklı cvp veren din İslam öylemi 🤣🤣🤣🤣
Kur'an'ın çoğu ayeti kadınlar üzerine seks üzerine cariyeler köleler üzerine sana senin inandığım sahih hadisten örnek verdim işte asye anneciginizin sözleriyle : senin tanrım neden sadece senin uckurunu düşünüyor diye soruyor Muhammed'e kardeşim daha neyin derdindesinki
Bu sorulara cevap veriyor ve de çok mantıklı hatta seni bile insan yerine koyarak cevap veriyor,🤣🤣🤣 ama senin Tanrın piyasada yok 🤣🤣
Sanki senintanrin seni ve senin gibi müslümanları insan yerine koyuyor. Bak bı müslüman coğrafyasına boktan farkları yok işte hep o saçma dinleri yuzunden
Kardeş ben Kuran'da okudum bana saçmalıkları mantık diye yutturamassin sen git onu cahil müslümanlara yuttur
Hangi bir Allah evlatliginin karısını çıplak gorupte Hallenen sözde peygamberiz zevki yerine gelsin diye onları bosandiripta sözde ayetlerle sonrada gelinini Muhammed'e nikahlar
Hangi Allah cariyeler sizin ganimetinizdir ganimetlerinizi ister azad eder ister evinizde çalıştırır ister yatağınıza alırsınız ister satar ister hediye edersiniz diye ayet yollar
Hangi Allah kadınlar sizin tarlanizdir dilediğiniz yerden surun der
Kur'an okuyan İslam'ı öğreniyor mu 🤣🤣🤣 neden o zaman namaz kıl diyor ama K namazların kaç rekat kılınacağı yazmıyor 🤣🤣🤣 meal okuyarak İslam'ı öğrendiğini sanan cahil toplulukları sizlersiniz bu yüzden. Daha gelmiş gök tanrı daha eski din Arap dini ondan sonra diye saçma sapan tez ortaya atıyorsun. Ona bakarsan Sümerlerin dini de Gök Tanrı dininden daha eski o zaman senin mantığına göre sümer dini hakiki dini gök tanrı sahte din olması lazım,🤣🤣🤣🤣
Hangi Allah mademki tüm insanlığa getirmiş İslam'da önce senin dinin sana benim dinim bana dedikten sonra ayeti değiştirip din Allah'ın olana kadar öldürün der
Buda sana son cvp sen önce kendi dinini adam gibi anla sonra gel. Kuranı ezbere okursan mankurt olursun anlamadan etmeden. Anlardan sacmaligini anlarsın. Boşuna bagirmiyor senin hocaların kuranı Türkçe okumayın dinden çıkarsınız diye
Egerki türk isen bozkurt ol mankurt olma sana tavsiyem kardesim
Hadi esenlikler Gök Tanrı ve ulu atalarımız basbuglarimiz umarım sana doğru yolu gosterirler
Bak işte ayetleri kafana göre yorumlarsan olacağı bu işte 🤣🤣🤣 eğer Allah isteğiniz gibi yaklaşın deseydi neden ters ilişkiyi diğer ayetlerde yasaklıyor? Mantıklı insan bunu sorgular önce. Sonra bu tarla mevzusunda geçen olay ne? Allah burada ne demek istemiş diye bunu araştırır. Kendi kafasına göre yorumlamadan önce. Bak dostum. Ben de önceden senin gibiydim. Ben Ateist iken sonra deist sonra Müslüman olmuş biriyim. Yani senin şu anki yolların hepsinden geçmiş biriyim. Ben kendi hatamı buldum. Önceden sadece Kur'an'ın mealini okuduğumda böyle ayet mi olur lan adam resmen kendine göre din uydurmuş diyordum ama bir yandandan da şunu düşündüm bir insan neden sabahın köründe kendine eziyet eder? Her sabah namaz kılın der? Ve kendi de geceleri bile uykusunu bölüp namaz kılar? Örneğin ben peygamber olsam arkadaşlar sabah kahvaltısı sonrası saat 11.30 da sabah namazı kılacağız derdim. Niye uykumu en güzel yerinde boleyim? Diyelim ki bu adam sahtekar o zaman neden bu adam peygamber olmadan önce el emin yani güvenilir dürüst insan yalan söylemeyen kişi olarak hitap ediyorlardı. Müşrikler senin peygamber olduğuna inanmıyorum ama benim malımı sen koru sen güvenilir adamsın diye malını ona teslim ediyorlardı. O yüzden benden sana tavsiye Kur'an'ı öğrenmek istiyorsan aklına ayet mi takıldı aç eski Tefsirleri oku ve ayetin ne anlama geldiğini kendin öğren. Ben öyle yaptım ve hatamı buldum. Ayetleri anlaman için hangi olay olmuş da bu ayet inmiş onu öğrenmen lazım. Yoksa imansız ölür kıyamete kadar kabirde işkence görür kıyamet sonrası da hesap gününde ebedî cehennemi boylarsın.
Ben ataist de değilim deist de değilim ben Gök tanriciyim. Ayrica o ayetleri ben yorumlamiyorum bütün ilahiyatcilar diyanet diyanet vakfının yorumları bunlar. dostum senin dininin büyük bölümü kadın ve seks üzerine başkada birşeyi yok. Ayrıca dediğine göre senin Allah'ın zırt birt karar değiştirmis demekki bir sonra gönderdiği ayet bir öncekinin tersi olmuş. İşte bunlarda aslında Arap Muhammed'in ikilemleri diyeyim artık. Sen sen ol eğer türk isen özünden ayrılma Arap uşağı olma
🤣🤣🤣🤣🤣 hangi diyanet vakfı seks dinî demiş İslam'a 🤣🤣🤣 zırt pırt karar mı değiştirmiş 🤣🤣 onu siz dinsizler uyduruyorsunuz 🤣🤣 çünkü İslam ile ilgili sıfır bilgiye sahipsiniz. Senin gök tanrı dinin ilk insanın nasıl yaratıldığını ve kim olduğunu neden söylemiyor🤣🤣🤣 benden sana tavsiye bir dinî, bir savaşı, bir tarihi inkâr etmeden önce inkar edeceğin şeyler hakkında bilgi sahibi ol. Kurduğun cümlelerden İslam hakkında hiç bir şey bilmediğin aşırı belli. Kur'an'ın meali yerine bir tane Kur'an tefsiri al ve ayetlerin gerçeklerini kendin öğren. Saçma sapan internet ortamında öğrendiğin yanlış bilgilerle ölme. Zırt pırt değiştirme diye bir olay da olmaz İslam'da. Örneğin Hz. Adem İlk yaratıldığına Allah hz. Ademe faiz haram deseydi sence mantıklı olur muydu 🤣 daha para icat edilmemiş ne faizi 🤣 o yüzden Allah adım adım hazırladı insanları İslam'a. Sen ilkokula gitmeden üniversite okuyabilir misin? Nasıl ki sen ilkokul ortaokul lise üniversite olarak adım adım ilerledin. Önce okuma yazma sonra matematik vb zekan geliştikçe yaş ilerledikçe yeni bilgiler aldın. Allah da aynı şekilde Zebur -tevrat -incil-islam adım adım hazırladı bizleri. Bir an da pat diye gelmedi İslam. O yüzden sizin mantıksız düşünceniz gibi hiç bir dinî inkar etmedi. Makarna Cenavarına tapan insan ile gök Tanrıya inanan insan arasındaki farkı açıkla desem onu bile açıklayamazsın🤣🤣🤣 onlarda sizin gibi mantıksız ve insanların aklındaki hiç bir soruya cevap vermeyen uydurmasyon dine tapıyorlar 🤣
https://youtu.be/yzH0MdXOPl0
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!