Tecavüzcü ve katiller idam edilse sevinirim. Ama idamı da devlet yapar.
Toplulukların yaptığı hiçbir şey doğru olmadığı gibi şahısların yaptığı infaz da suçtur.
Bu meseleler çok tehlikeli meseleler. Ne olursa olsun cana kıymak en ağır suç olmalı ve insan canını dokunulmaz kılmalıyız. Kusura bakmayın ama bugün bir kişiyi tacizci ilan etmek dünyanın en kolay işi. Otobüste elin birine yanlışlıkla çarpsa tacizci olursun. Evet, olursun yani şakası yok. Birine gözün kaysa tacizci olursun. Birine selam versen tacizci olursun. Bunlar çok kısa sürede gerçekleşen olaylar. Bugün taciz dediğimiz birçok olayın cinsel yönü yok, şaka değil.
O yüzden bu tip durumlarda gerek yargı, gerek toplum gerek medyanın takınacağı durum bu olmamalı. Namus meselesi gibi ilkel bir yaklaşıma da asla sahip olmamalıyız. Gereken cezalar verilmeli. Öyle değil mi?
Sana katılıyorum, sokakta artık kız çocuklarını sevemez olduk durupta, hemen taciz ediyor deyip yapıştırıyorlar damgayı, bir kadınla birden fazla tesadüfen karsilassak yolumu değiştirmek durumunda kalıyorum, çok saçma bir hâl aldı bu
İyi bir şey değil bence insanlar ya da devletin buna bir şey yapmalı ama tecavüzcüler ve katiller kadın ya da erkek bence denek hayvanı olup ya da organları alınarak bir fayda sağlana bilir. Hapis çünkü çok iyimser.
Sen tecavüz ve katiller için dedin. Sana bende katılıyorum. Fakat ben taciz için söylemiştim. Bugün yanlış bir hareketin bile taciz olabiliyor bu çok hafif bir suç. Bu suçu iyice kriminal hale getirip erkekleri hedef göstermek doğru değil. He katil veya tecavüzcü ise evet idam edebilirsin mesela. Ama yine toplumun eline veremezsin. Toplum akılsızdır. Aklı olmayan bir yapı çok tehlikelidir.
Aslında çözümü basit. Taciz suç olmaktan çıkarılsın, tecavüz veya cinayete de idam getirilsin. Böylece birçok cinayetin toplumdaki meşrulaştırma aracı olan taciz iddiası da ortadan kalkar.
Radikal gelebilir.
Ama bu "taciz" işi bir iç savaştan daha çok kan döküyor.
Kesinlikle sistemin değişimi şart.
Burada mesela üzülmemiz gereken mesele ölen kişinin canı olmalı iken, hep suçluya verilecek cezayı düşünüyoruz.
Bu yanlış. İnsan canının bir değeri olmalı.
Bence insanlar hem okullarda hem seminerlerde egitilmeli tacizden nasıl korunmayı oğretiyorlarsa tacizci iftirasından korunmayi öğretmeliler kadına erkeği erkeģi kadına nasıl davranması konusunda eğitim vermek lazım. Bizim halk duygusuzlasmaya ve de çok agresif olmaya başladı ama insanlar o kadar kötü ki bir kanun çikarırsın onu bile kotüye kullanir.
Çok kötü olaylar oluyor. İftira olarak düşünmemek gerek evet bu da oluyor ama yanlış anlaşılmalar ya da hayata farklı bakmak da taciz algılamasına sebep olabiliyor. Yani çocuk taciz olarak algılamıyor ama kız algılıyor. O yüzden çok tehlikeli bu durum. Kadın ve erkeğin tabiatı farklı olduğundan kadına taciz gibi gelen çok şey, erkeğe kur gibi geliyor.
Yani bunun bir şekilde önüne geçmek lazım. Cıvkı çıktı. İnsanlar öldürüp taciz diyor ve toplumda meşru görülüyor bu durum. Kimse neye göre taciz demiyor ya da kimse cinayet tacizden çok çok daha ağır bir suç demiyor. Bunun deklare edilmesi lazım...
Bende sana geldim ki çözüm bulayım
Cevap
3Cevap
Bence taciz tecavuz ikiside aynı şey verilecek ceza organını alma olmalı ömür boyu çeksin
çok dikkatli olunmalı
Tecavuz olayı evet idam olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?