Bi anda aklıma geldi öyle. Kadın cinayetleri de yaşayacağımızı sanmıyorum böylelikle. Cana can. İllegal tipler canı istediği gibi gidip hiç günahı olmayan insanları öldüremez bence mesela. Kısasa kısas.
Sizce?

Bi anda aklıma geldi öyle. Kadın cinayetleri de yaşayacağımızı sanmıyorum böylelikle. Cana can. İllegal tipler canı istediği gibi gidip hiç günahı olmayan insanları öldüremez bence mesela. Kısasa kısas.
Sizce?

Hayır geçilmez. bazılarının işine bile gelir mesela birisi var zaten intiharı düşünüyor diyelim ruh hastası diyelim. ölmek için gider birisini öldürür böylece kendisi de ölür
İşine gelmiş olmuyor. 😃 iki cana sebeb oluyor?
tamam da diyorum ki zaten adam ölmek istiyor bu durumda niye işine gelmesin :D
Ölmek isteyen kendini öldürür. Cinayet işlemez. Müebbet cinayet için yeterli bir ceza değildir. Cana kıymanın da bi cezası olamaz zaten hangi ceza telafi edebilir can almanın? Cinayetlerde Kısasa kısas olmalı ceza değil bu hak.
İşleyebilir. çünkü ruh hastası insanların ne yapacağını kimse kestiremez.
bu uygulasın istatistiklerde bir şey olmayacak. tabi uygulanmasını da çok isterim. hem görmüş oluruz azalıp azalmadığını.
Üç beş kişi görsün kısasa kısas nasıl oluyormuş gör işleyebilecek mi cinayet? Deli deliyi görünce çomağını saklarmış bu da o misal. Yerse sıksın. İpsiz sapsız tipler kafasına göre masum insanlara sıkamaz çekinir.
İşerler sen ne sanıyorsun ülkeyi :D cinayet işleyen bunu göze alarak işler zaten. adam da sağlam psikoloji olsa gider öldürür mü cinayet işler mi. hala kısasa kısas diyor. adamlar ceza evinden çıktığı ilk gün karısını öldürüyor? gel de kısas yap şimdi buna filmler de ki gibi olmuyor o işler. adam önce karısını sonra da kendisini öldürüyor buna ne yapacaksın?
🙃 adam karısını öldürüyor ve sonra kendisini. Kısasa kısas. Cinayetin cezası kısas olmalı. Kan parası var ama insanların canı gitmiş ne fayda. Haktır da. Hamurabiden beri.
Tamam da bunu adam kendisi yapıyor. kısas yasası değil. yani bu intihar :)
Umarım yakının akraban ailenden biri cinayete kurban gitmez. Bağrına verdikleri parayı basar, failinede ceza evine temiz iç çamaşırı tütün gönderirsin artık. Ceza evinde para mühim bi araç parasız da bırakmazsın. Ne diyeyim.
İnşallah kimse kurban gitmez.. ama anlatamadım sanırım. kısasa kısas bende isterim ama diyorum ki işe yaramaz. yani gelmesin gerek yok diye bir şey söylemedim. neyse gönlünce olsun her şey 🙏
Öyle bi işe yarar ki... O karısını öldüren lavuklar var ya evde aslan kesilen ama dışarıda süt dökmüş kedi. Höt desen tabanları kıçına vuracak öyle lavuklar var ki. Silahı eline alınca kendini erkek sanan. Tetiğin ucunda kendi canının da olduğunu bilmek yeter kardeşm oda yeter. Neyse eyw.
İnşallah ne gelierse gelsin adaleti sağlasın yeter kardesim başka isteğim yok benim de. Eyvallah
Can almanın adaleti müebbetle olur mu onu düşünmek gerek o zaman. Adalet mi?
Cevap
3Cevap
Suankinden daha etkili olur ama yapılması pek mümkün gözükmüyor
Neden?
Zor. Cinayete teşebbüs eden her şeyi göze alaraktan yapıyor zaten
Tekelde öldürülen masum bir gençten haberin yok o zaman. Nedensizce kendini savunmaya çalışan ama şiddete başvurmayan masum bir genç. Babasını koruyor haberim yok diyordu. Sıktılar öldü. Cezası ceza evi müebbet falan mı olmalı? Bende alışkınım dört duvar yaşarım. Müebbeti göze alayım ki alırım canımı sıkanı öldüreyim?
Ben kısası destekliyorum. Gelirse ciddi boyutta suçlarda azalma olur ama önüne tam geçemezsin. İranda idam var mesela ama tecavüz olayları hala oluyor..
Bu idam değil ki ama. Kısasa kısas hakkı bu değil mi? Cinayetlere kısas gelmeli bence müebbet cinayetin karşılığı olamaz, olmuyor da yine bence.
Bazıları korkar ama bazıları yine devam eder. Ona zarar verip daha sonra kendini öldüren kişiler var.
Evet bence çok etkili olurdu
Çok süper olur
Suçları azaltır ama önüne geçemez.
Canından olucaksın ama 😃 giderim ama onu da götürürüm mü diyorsun? Mesela.
Karısını öldürüp intihar eden çok insan var. Ya da başka birini öldürüp kendini öldüren de. Bu kafadakilere karşı kısasa kısas işlemez. 😅
Nabalı da günahı da boynuna o zaman ne diyelim. İki can var elinde. İşi zor olacak 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?