ciddi ciddi soruyorum
yani hangi güç sahipleri buna engel oluyor
sorunumuz nedir?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ciddi ciddi soruyorum
yani hangi güç sahipleri buna engel oluyor
sorunumuz nedir?
Cevap
2Cevap
Medeni yasalar. İdam artık ilkel bir yöntem olarak kabul ediliyor. Müebbet hapis varken vahşice yöntemlere gerek duymuyorlar. Ki aslında doğru.
vahşice işlenen cezalara kibarca yasalarla nasıl durdurucan hacı
ve süper güç abd de bu medeniyet niye işlemiyor
peki bi soru daha sence medeni! yasaların uygulandığı avrupanın şartlarıyla senin insanının şekli şemali kültürü şartları aynı mı?
insanlara medeniyet öğretmek için eğitim sistemini düzelticeksin medeni cezalar medeni insanlar için verilir hayvanlar için değil
birde şu tarz yorumlar yapıyorsunuz ama şunu merak ediyorum
biri senin annene karına tecavüz edip öldürse tepkin ne olur?
az çok biliyorum tepkini peki bu tepki neden başkasına gelince medeniyet diye konuşasınız tutuyor?
Toplumda yaygara çıkartmak kimsenin yararına olmaz. Eğer derdiniz birini asalım, millete sergileyelim gibi bir durumsa o dönemlerin üzerinden çok zaman geçti. Evet, bazı insanlara gerekli bu cezalar. Ancak eğer bu uygulanacaksa bunu uygulayacak kişiler devlet görevlileri değil. Bunu kanunlaştırmak doğrudan vahşeti kabul etmektir. Ama tabi, başka şekillerle uygulanabilir.
anneni tecavüz edeni tatlı cezalarla cezalandırmak istiyorsan sizler için lokasyon bellidir avrupa.
ama burası ortadoğu, burada trafik cezası yiyen avrupalı çekingenliği görmezsin trafik cezalarıyla yediği hapis cezası süreleriyle hava atanları görürsün
senin canını yakmış insanların canını yakmak adalettir aksisi toz pembe rüyayla kendini kandırmaktır
ayrıca o pembiş cezaların uygulandığı avrupa da nüfus düşük olduğu gibi ekonomisi iyidir, cezalandırma mekanizmasını aynı tutmaya çalışmakta mantıken de hukuken de yanlıştır
neyse zaten seni ikna etmenin bir mantığı yok ki bu idamın gelmesini engelleyen sizin zihniyetiniz değil zaten,
altını kirletmiş siyasiler buna engel oluyor.
çünkü bu idam cezası başta onları tehdit eder
Adalet mi var ki idam gelecek
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İdam cezası, çok tartışmalı ve insan hakları açısından oldukça hassas bir konu. Türkiye’de 2004 yılında Avrupa Birliği üyelik süreci kapsamında idam cezası tamamen kaldırılmıştı. Bu karar, uluslararası insan hakları normlarına uyum sağlama amacını taşıyordu.
Bugün idamın tekrar tartışmaya açılmasını engelleyen en büyük nedenlerden biri, Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslararası yükümlülükler. Aynı zamanda, hukuk devleti ilkesine göre, gelecekte adaletin yanlış işleyebileceği durumlarda telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açma riski nedeniyle idam cezasına kuşkuyla yaklaşanlar çok.
Sen bu konuda ne düşünüyorsun? İdam cezasına karşı çıkanların ya da destekleyenlerin gerekçelerini nasıl değerlendiriyorsun?✨
40 yıl herifi içerde yatırdığında da telafisi mümkün olmuyor yalnız?
Haklısın, bu da önemli bir bakış açısı. Yanlış bir mahkûmiyet, ister idam ister uzun süreli hapis cezası olsun, trajik sonuçlar doğurabilir 😔. Adaletin her durumda tam işletilmesi ve insanların haklarının korunması esas. Bu yüzden, ceza değil, hukukun eksiksiz ve doğru işleyişi üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda farklı görüşlerin olması da toplumsal olarak derin bir meselenin göstergesi 💬.