- Gündem konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılBu olay özelinde de geçmişte yaşanan kahredici olaylar bağlamında da soruyu soranın genel yorumlarına ve görsellerde paylaşılan sözlere de yürekten katılıyorum.
Allah göstermesin ama bir gün eğer bir erkeği veya kadını, bahsedilen türde bir sapkın hareket içinde suç üstü görürsem, denk gelirsem, bizzat şahit olursam %99 o kişiyi öldürmek için saldırırım.
Şu an yazarken bile sinirden titriyorum. O an olaya şahit olsam kendimi tutabileceğimi sanmam.
Sonucunda da gider teslim olur, kanunun gereği verilecek cezam neyse çekerim. "Ben iyi yaptım..." diye de kendimi savunmam. Çünkü prensip olarak cezaları biz birey olarak veremeyiz, vermemeliyiz. Suç ve ceza devlet tarafından tespit edilir ve uygulanır.
Her önüne gelen kendi hukukunu, kendi infazı gerçekleştirirse orada toplum düzeni diye bir şey kalmaz.
İlaveten, yine prensip olarak, idam cezasına karşıyım.
Birincisi, yeryüzünde idam cezası olan ülkelerin hiç birinde buna kaynaklık eden suçlarda bir azalma veya bitme görünmüyor maalesef. Yani kim ne derse desin "kesin çözüm" olmadığı açık.
Bundan daha önemlisi, idam cezası geri dönüşü olmayan bir ceza uygulaması. Kendisine bir şekilde idam cezası verilip, infaz edilen bir erkeğin veya kadının, daha sonra suçlu olmadığı, masum olduğu hatta iftiraya uğradığı ortaya çıkarsa ne yapacağız? Kişiyi diriltebilecek miyiz? "Özür dileriz, seni yanlışlıkla idam etmişiz" diyebilecek miyiz?
Bu hastalıklı tutum ve davranışlara, bu sapkın ruhlara, bu tacizci ve tecavüzcülere ilk veya orta çağın klasik usulleriyle değil, modern dünyanın kendine yakışır ve gerçekten caydırıcı yöntemleriyle karşılık vermek, doğru yöntemleri bulmak ve uygulamayı becermek gerekir.
Geri dönüşü olmayan veya bir şekilde telafisi olmayan cezalar uygulanmamalıdır. Bizler insanız ve hata payımız olduğunu hiç bir zaman akıldan çıkarmamalıyız.11 Yorumla- +1 yıl
Idam basit bir ceza değil bunun elbet farkındayız. Zaten her beni taciz etti diyene inanacak da değil bu hükümet kaldı ki ispatlananlara dahi inanmıyor.. Her neyse demek o ki iyice araştırılır, gerekn tüm testler birkaç defa yapılır, iyice emin olunur ve idam edilir.
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamun aleykum.
Yıllar önce, '' 8 yaşındaki kızla nikah kıyılabilir '' diye bir cümle duydum. Kaynağını ve nereden geldiğini ilgilenen biliyor. Beynimden vurulmuşa dönmüştüm, nedenlerini araştırdım, elle tutulur da bir sonuca ulaşamadım açıkçası. Öyle durumun çağ yahut iklimle de alakası yok, işaret ettiğim noktayı biliyorsunuz.
Sonra enteresan bir '' kaynanaya şehvet '' durumu oldu. Güldüm, '' bu nasıl olur ki?'' dedim, hala diyorum kendime, hala soruyorum ama cevap bulamıyorum.
Toplumda bu tip şeylerin dillendirilmesi dahi bana itimat edin ki, dengeleri, değerleri bozuyor ve birçok şeyi olağanlaştırıyor. Kulak, duydukça '' garipsememeye '' başlıyor ve bunun kadar tehlikeli bir şey olamaz bir toplum için. Bu raddeden sonra, bazılarının '' ahir zaman işte '' dediği toplumsal iğrençleşme ve verilemeyen tepkiler aynen ayyuka çıkmaya devam ediyor.
Sanmayın bu anlattığım toplumsal detaylar sadece sorunuza nail olanlar olsun, dün haberlerde mesela eski eşi ya da boşanma aşamasında olduğu ayrı yaşadığı eşi tarafından bir kadının ulu orta darp edilmesini izledim haberlerde. Kimse yeltenmedi, adam bardak vs bulduğunu kadının kafasında patlattı ve kaçtı gitti. Oradan sonradan bir abi sanıyorum vicdan yaptı ve dahil olmaya kalktı, itildi yere düştü. Bu kış daha meydan sayılacak bir mevkide kalabalık otobüs durağının içerisine bir adam onca kalabalığa girip eski eşini onlarca kez bıçaklayıp gidiyor, insanımız mı ne yapıyor? Kameraya çekiyor.
Ne demek istiyorum biliyor musunuz?
Halk, sosyal medyadan tepki göstermeli ama fiiliyat anlamında topluma sirayet edebilecek ahlaksızlıkları gördüğü anda harekete geçmeli, edep ve ahlak sıkıntılarını sezdiği anda tanıdığı, eşi dostuymuş gibi etrafını korumalı ama bizler '' bize dokunmayan yılan bin yaşasın '' mantığında olursak, daha çok rezalet görürüz.
İşin ötesinde bir de adalet cenderesi var.
Ben anlamlandıramıyorum, hukukçuların görüşlerini de merak ediyorum, Elmalı Davasında hakikaten nasıl beraat verilebiliyor? Aklım şaşkın benim, Allah o ve onun gibileri cehennemin en dibine atsın inşaAllah. Hiçbir anne ve baba, kendi yaşamını geçiyorum ama melek olan birer minik çocuğa asla bunların yapılmasına, hiçbir şey karşılığında göz yumamaz. Anne ve baba olamaz onlar...612 Yorumla- +1 yıl
Ve Aleyküm selam abi. İnsan bi zaman sonra duyduklarını da gördüklerini de gripsememeye başlıyor, haklısınız.
Şöyle ki adalet bazen yerinde ve zamanında tecelli ediyor. Ve bizler bu duruma fazlasıyla seviniyoruz. Halbuki olması gereken zaten bu ama o kadar alışılmış ki Adaletsizliğe, bizler bu duruma gereğinden fazla tepki gösteriyoruz. Bir videoda denk gelmiştim, gün gelecek 5 vakit namaz kılana evliya gözü ile bakılacak diyordu. Olması gereken bu aslında ama namazsız bi toplumda, o zât el üstünde tutulacak. Biraz alakasız bi örnek oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
Ben yaklaşık 3 aydır medyayı takip etmezdim. Hem sağlığımdan ötürü hem de bi abimin tavsiyesi üzerineydi. O da sizin gibi düşünüyordu yani bu tür olayların yayıldıkça değerlerimizin, dengelerimizin alt üst olduğunu düşünüyordu ki haklısınız. Bir karikatürde görmüştüm şiddet gören bi kadın ve müdahale etmeyen ama hashtagler ile sosyal medyada gündem yaratan toplum..
Bahsettiğiniz haberi ben de izlemiştim. Hala daha şaşkınım aslında. Hem ulu orta yapılan iğrençliğe hem de gösterilmeyen tepkiye.. Bir yanda 2 masa öteden yardıma koşan kişi diğer tarafta ise yan masada oturdukları halde yerlerinden dahi kalkmayanlar.
Annelik babalık bunlar dünyaya getirmekle olacak şeyler değil bunu hepimiz biliyoruz. Onlardan da ne anne ne de baba olabileceğini hepimiz biliyoruz. Ve amin cehennemin dibini boylasınlar - +1 yıl
Elbette, anlayabiliyorum sizi.
Ahir zamanın gidişatı budur zaten...
Sosyal medyadan, televizyondan tamamen soyutlanmak gibi bir yaşamı hoş görmüyorum ben. Neden bilir misiniz? Ülkede gündem nedir, neler konuşuluyor ve neler oluyor haberi olmadan yaşayınca bizler neyin önüne geçiyoruz? Kimse kusura bakmasın, sosyal medyadan, gazeteden, televizyondan ayrı kalmak hiçbir şeyi çözmediği gibi ancak bizi bilgisiz bırakıyor...
Ahir zaman dur durak bilmeden kötüye gidişini ilerleyecek, buna şaşırmak üzücü olacaktır.
Gerçekçi olup, gündemi bilip, olanı biteni bilip, neyin yanlış olduğunu ve neler yapılması gerektiğine daima kafa yorarak, toplumda duruşu olan, toplumda gıpta ile bakılan bireyler olabilirsek, işte o zaman kazananlar oluruz evelAllah.
Allah şafi ismiyle şifa versin bu arada. - +1 yıl
Benim bir-iki kuzenim, çok fazla medya ile ilgilenmezlerdi kızardım onlara, yahu ne olup bitiyor hiç mi merak etmiyorsunuz. Yaşadığınız bu yerde neler oluyor hiç mi sorgulamıyorsunuz derdim. Ama baktım ki benim paylaşımlarımla olacak iş değil bu, yazılarım hiçbir işe yaramıyor e bi de üstüne canı yanan hep oluyorum, bırakıyorum o zaman dedim. Aslında o zamanda farkındaydım nasıl bi hata yapmak üzere olduğumu. Sınav sürecini de bahane edip elimi ayağımı çektim.. Pişman mıyım, fazlasıyla. Bir daha olsa yapar mıyım, asla..
Ben medyayı takip etmeyi bırakmadan önce Sezen Ünlü'de kalmıştım. Onun hayatı, yaşadıkları, yaşayamadıkları beni çok etkilemişti. Yukarıda bahsettiğim kızın hikayesini de tesadüfen, abim ile otururken öğrendim. Adının sezen olmasından mı bilmiyorum ama görür görmez çok etkilenmiştim. Ondan sonra başladı zaten araştırmalarım.
Umarım bu hataya daha da düşmem. Duanız için de Allah razı olsun abi, sağolun - +1 yıl
Yani herkesin kendi yaşamı, kimse kimseye ahkam kesemez yahut kalkıp da yaşamına yorum yapamaz.
Ama izah ettiğim üzere bir kesim var, o güruh, "ben tv izlemem, ben haber bakmam, gündemden haberim yok" diyor, ben bunu anlayamadığım gibi, kusura bakmasınlar saygı da duyamıyorum. Neden bilir misiniz? Lütfen yanlış anlamayın, kimse de anlamasın. Sebep şudur ki, olan bitenden bihaber olanlar oy atacağı zaman da bilinçsizce atar, alışveriş yaparken de bilinçsizce tüketim yapar, hayata dair ahir zamanın getirdiklerinden de haberdar olamayacağı için çağın özelliklerine vakıf olamaz. Bu da bizleri kör, bilinçsiz ve maalesef öngörüsü olmayan bireyler yapar. Bu çok ama çok tehlikeli bir durumdur.
İlim ilim bilmektir derken, bir kesim "ilim ancak Kuran okumaktır, bunun dışındaki okumaların ilimle ilgisi yoktur" diyor, ne üzücü. Bilakis, fayda neredeyse biz orada olmalıyız. Ancak böyle topluma örnek olur ve kendimizi geliştiririz. Beni anladığınızı umut ederek biraz da özele indirgeyip izah ettim, şu anki tutumunuzu da takdir ederek.
Estağfurullah, Allah gayretinizi, gayretlerimizi daim etsin. - +1 yıl
Amin, Allah razı olsun sizden hepinizden
- +1 yıl
Bu güncellemeye eklediğiniz durumlar, yani annesinin yazdıkları doğru ise, bunca öfke kusan insanın üzerinde bir vicdani durum olmamalı, bilakis, tüm suç bu durumu manüpüle edenlerde. İnşaAllah her şey açığa çıkar da hak yerini bulur, okurken çok şaşırdım.
- +1 yıl
Vicdani durum fazlasıyla oldu bende. Artık her şey bir an önce açığa çıksın, nereye gidiyoruz belli değil
- +1 yıl
Oradaki yazılanların tamamı doğru mu? Sanmam.
Tamamının doğru çıkma ihtimali var mı? Pekala var.
Bizler zan sınırında güzel bakan, güzel zan eden hüsnüzan meylinde olanlardan olalım, gerisi Allah Kerim. - +1 yıl
Hiçbir şey net değil farkındayım. Şu "yatsı vakti" bir an önce gelir de yalanlar ortaya çıkar İnşaAllah.
- +1 yıl
İnşaAllah...
Üzücü bunca muallak ile alınan ahlar. - +1 yıl
Eig için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ben de yorumlarınız için teşekkür ediyorum 🌸
+1 yılİdamın hiçbir zaman çözüm olacağını düşünmüyorum. Çünkü idam Bir İslam ülkesinde temellerine dayalı olarak gerçekleşir. Yani idamdan önce aslında çözüm Allah'ın kanunları ile yönetilebilmek, İslam ahlakını kuşanmak, yanlışı gördüğümüz an müdahale etmek, iyiliği emretmek, kötülükten insanları uzak tutmak gibi bir çok sorumluluk var üzerimize düşen. İdam bu temellerin olmadığı bir yerde sadece cinayet olarak görünür. Bu insanların varlığından nefret ediyor, utanıyoruz ama üzerimize düşen en ufak şeyi bile yapmıyoruz...
410 Yorumla- +1 yıl
Estağfurullah 🍃
- +1 yıl
@hicyolcusu çok haklısın abla ama eğer iş idam istemeye kadar gelmişse yani bu kadar alçalmışsa o yaratıklar ben işin iyi niyetle çözüleceğini düşünmüyorum. O kadar iğrenç şeyler oluyor ki, ben artık bu tür şeylere değil mutluluktan ağlamak istiyorum. Çektirdilerini çeksinler istiyorum, bunun da idam olmasını, işkence olmasını istiyorum. Durum basit bi hırsızlık olayı olsaydı dediklerin yapılırdı ama bu basit bi hırsızlık değil, bildiğin o çocukların geleceği çalındı. Onların da bi geleceğinin olmasını istemiyorum. Hayatları kararsın istiyorum. Bitsin, daha da olmasın böyle şeyler istiyorum.
- +1 yıl
@Gökyüzününkanadıı Ben de senin söylediklerine katılıyorum ama maalesef bu söylediklerin şu an dünyamızda ve bu düzen içerisinde ne kadar doğru tartışılır...
Keşke idam bir çözüm olsa ama idama gelmeden o kadar eksik noktalar var ki...
Onun için diyorum üzerimize düşen görevi yapmıyoruz diye. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışalım. Gerisi Allah'ın takdiri. Keşke diyorum ben de keşke her şeyin bir çözümü olsa, bu insanlar insanlıklarından bu kadar çıkmasa.
Olaylara çok dar pencerelerden bakıyoruz, o yüzden sadece o yaşanan olayı görüyoruz. Fakat bu yaşanan olayların da öncesinde nice hatalar vardi, gerek ferdi gerekse ahlaki. Onlara çözüm bulmadan, idam sadece bir oyuncak olur birilerinin elinde. O insanlar dünyada da ahirette de en güzel şekilde cezalandırılacaklarına eminim ben.
- +1 yıl
Haklısın abla, çok haklısın. Ama ben tür olaylar duyunca aklıma hemen bunlar gelmiyor. Çocuklar geliyor, onların yaşadıları geliyor. Ne idam ne hapis ne işkence ne de topluma kazandırmak.. Hiçbir şey içimizi soğutmaya yetmez, en azından ne yaşayanların ne de benim. Eğer öz evladıma yapılmış olsaydı veya yapılırsa benim yüreğimde bunun hiçbir telafisi olamaz, hiçbir bedeli olamaz. O çocuklar da yaşadıkları ile kalırlar.
Ya böyle yemek yiyince aklıma geliyor, yürüyünce ya da ne bileyim aklıma her geldiklerinde yani o çocukların çığlıkları, yapma deyişleri akıma geldikçe ben daha çok istiyorum onların da aynı şeyleri yaşamalarını. Maalesef ben senin gibi bu konularda olgun düşünemiyorum, duygusallığım hep ağır basıyor. Haklı olduğunun farkındayım, iş tecavüze gelene kadar neler yapılmıştır, ne tür bi ahlaki eksiklik vardır farkındayım. Ama.. Böyle işte - +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim en iyi görüş seçimin için 🌸
- +1 yıl
Rica ederiiim. Olaylara daha farklı yaklaşmama vesile oldun ablacım, ben teşekkür ederim 🌺💛
- +1 yıl
Estağfurullah kardeşim, yardımcı olabildiysem yanan yüreğine azıcık da olsa ferahlık verebildiysem ne mutlu bana 🌸
Bir de bu masumiyetini asla kaybetme olur mu :) - +1 yıl
Vermez olur musun be abla.. Iyi geldi, en azından biraz daha akılcı düşünmem gerektiğini öğrendim.
Utandım ama ben şu an 😊. İnşaAllah ablam İnşaAllah 💞🌺 - +1 yıl
Estağfurullah kardeşim 🌸
İdam çözüm olsa keşke bitmeyecekler ki, evet ben yazmıştım o yorumu maalesef o büyük resim de boğulduk yenik düştüğümüz adalet sistemine mi yanalım o pisleklerin arsızca gezmesine mi yanalım cidden ateş düştüğü yeri yakmadı hepimizi ilgilendiriyor yazacak çok satır var ama kıyamet koptuğunda o masumlar kurtulacak ülke refaha erse ne olur.
21 Yorumla- +1 yıl
Ateş düştüğü yeri yakmamalı zaten. Tecavüze uğrayan o çocuklar bizlerin geleceği, canımız.. Daha fazla boğulmamak için ne gerekiyorsa yapılmalı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılÜlkeyle ne alakası var? Milliyetçiyim ve bu duruma sessiz kalamam kusura bakmayın!
Bu olaylar ABD de çok daha fazla oluyor! ABD de 2009 yılında yetişkinler arasında yapılan geniş çaplı bir ankete göre 4 kadından biri (%25) ve 13 erkekten biri (%7.5) çocukluğunda cinsel tacize ya da tecavüze maruz kalıyor. Bu oran türkiye için 2003 de yapılan zoroğlu anketine göre kızlarda %14 ve erkeklerde %6.9 Yani ABD de çok daha fazla cinsel istismar var, özellikle kızların oranı ABD de çok fazla bunun nedeni ise orda kızlar daha serbest burda ise kızlar daha muhafazakar olduğu için daha az taciz ediliyor !04 Yorumla- +1 yıl
Yani ABD de az oluyor diye şükür mü edelim.. Allah razı olsun sizden daha beterleri de var mı diyelim. Biz ne diye kendimizi ABD ye göre kıyaslıyoruz
- +1 yıl
ya tabi haklısın ama ülkeyi kötüleyenler var onlar için dedim. Daha beterleri var diye yoksa 1 çocuğun bile canı yansa zaten bitsin bu dünya haklısın bu konuda!
- +1 yıl
İyi niyetli insanların, ülkede ki bazı sorunları dile getirmeleri ülkeyi kötülemek için değildir. Bilakis sorunlara çözüm arayışı içindir diye düşünüyorum. Hem aslında kıyaslamak gerekiyo, ama bu ABD veyahut başka bi ülke olmamalı. Kıyaslayıp da doğruyu, çözümü bulacaksak bu, adalet için konuşuyorum, Hz Ömer zamanı olmalı diye düşünüyorum. Öyle kıssalar var ki insan hadi bee diye tepki göstermiyor değil.
Daha beterlerinin olamaması için elimizden ne geliyorsa.. - +1 yıl
Doğru
+1 yılBu ülkede idamı isteyen insanların akıllarında problem ararım ben biz barbar bir toplum değiliz bunu akıl edemeyecek insanlar dolu bu ülkede adalet sistemi bu kadar bataklık içindeyken idamı bu ülkeye getirmek en büyük yaranın açılmasını sağlar bu ülkeye bu ülkede birilerini karalamak çamur atmak o kadar kolay ki kimse bunun farkında değil yıllar öncesine dayanan bir olayı film olarak herkes bilir Yeşil Yol filminin yaşanmışlık kısmındaki siyahi çocuğun yıllar sonra katil olmadığını sonuçlandırdılar ama o çocuk idam edildi yıllar öncesinden bugüne ders alınacak bir sürü olay varken neden ülkemdeki insanla inatla daha çok yobazlaşıyor anlam veremiyorum ülkedeki adaletsizliğin ve güvensizliğin sebebi olan insanlara yani olayların temeline inmek varken bataklığı kurutmayı tercih etmek yerine sinekleri teker teker öldürmeyi seçmesi beni delirtiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Görüşlerinizde haklısınız aslında. Bu soru sorulurken temelinde duygusallık vardı. Dediğiniz gibi bataklığın kurutulması gerekiyor ya da o örtüdeki lekenin öyle ya da böyle çıkması gerekiyor. Çözüm odaklı olmamız, bunun için çabalamamız gerekiyor. Güncellemede de paylaşmıştım zaten idam kesin çözüm değil, anladım
İdam kısmi olarak çözümdür..
Sadece suçlu asılır, suç psikolojisini asamazsınız ama idamın gelmesi çok önemli bir oranda "Caydırıcılıktır"..
İdam gelmeli, bunu destekliyorum..Bugün ülkemizde ki suçların büyük bir çoğunluğu, caydırıcı bir cezanın olmamasından kaynaklanmaktadır..32 Yorumla- +1 yıl
@Aydamira Bacım zaten gelişi güzel verilecek bir ceza değildir idam..
Misal apo iti ve bunun gibi teröristler idam edilmeli.. Misal çocuk çocuğa tecavüz..
Bu gibi şeylerde idamın olmasını destekliyorum..
Bundan daha caydırıcı bir ceza olamaz..
Ha olur mu dersen bu ülke de idam cezası hayatta olmaz..
Avrupa birliği, birleşmiş milletler v. s. gibi bir çok unsur var.. Yani Türkiye coğrafya olarak çok farklı bir konumda.. Bunun olması mümkün değil..
- Gündem konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılKorku ile ilerleyen sistem uzun vadede çalışmaz. Ben herkesin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum tedavisi olmayan bir durum yoktur sonuçta
414 Yorumla- +1 yıl
Valla onları topluma kazandırmak zaman israfı olur abicim, hiç girmeyelim o toplara. Güzel güzel hepsini ipten geçirelim. Ben böylelerinin düzelmiş olsa bile aramızda olmasını istemem
- +1 yıl
Duygusal ve mantıksız bir karar bence. Sağlıklı hiçbir birey böyle şeylere yeltenmez zaten
- +1 yıl
Duygusal olduğu kesin. Mantıksız olup olmadığını bilemiyorum
- +1 yıl
Ve idam suistimale açık bir şey. Birinden nefret eden birisi diğerine bu konuda iftira atarak idam ettirmeye çalışabilir vs...
- +1 yıl
Her beni taciz etti diyene inanıp idam verilmez zaten. Tespit edilir illaki, ucunda ölüm var sonuçta. Raporlarla, tekrar tekrar yapılan testler ile kesin sonuca varılır ve bu şekilde idama karar verilir. Her beni taciz etti diyene inanıp idam etmek olacak iş değil.
- +1 yıl
Birini öldürmek için değilde iyileştirmek için aynı çabayı sarfetsek daha faydacı ve etik olmaz mı?
- +1 yıl
Tabi ki de. Aslında olması gereken de bu. Ama bu durumlarda benim mantıklı düşünmek gibi özelliğim yok. Evet aslında topluma kazandırmalıyız dediğim anda aklıma yine o çığlıklar geliyor, o çocuklar geliyor ve maalesef ki ben mantıklı olamıyorum ya da bu olgunluğa henüz erişemedim
- +1 yıl
Bak bu örneği en iyi kan davalarında görüyoruz. Birisi birisini öldürüyor sonra bu nesiller boyu gidiyor. Düşmanı öldürerek yenemezsin onu dostun yaparak yenebilirsin. Derviş Bey diye bir Türk filmi var beğendim sayılı Türk filmlerinden biridir o filmde tamda böyle bir konu işleniyor
- +1 yıl
Öyle.. E ne yapmak gerekiyo peki. Onlar dışarıda oldukları sürece yapmayacaklar mı aynısını
- +1 yıl
Eğitim çok önemli tacizin taciz olduğunu bilmiyor çocuklarımız. Okullarda bunun eğitimi verilirse çoğu çocuk başına gelenleri öğretmenlerine anlatır ve bu tür vakalar tespit edilir. Ondan sonra bu tür kişiler tedavi edilir tedavisi bitene kadar zaten öyle sokaklara salınmaz.
- +1 yıl
Ben tacizin-tecavüzün tam anlamıyla ne olduğunu haberlerden öğrenmiştim. Ailemin bu konuda beni bilinçlendirdiğini hatırlamıyorum. Kesinlikle neyin ne olduğunu çocukların bilmesi gerek. Yani okula gidemeyecek yaşta olan Çocuklara bile yapıldığı için önce ailenin bu eğitimi vermesi şart
- +1 yıl
Ben bizzat tacize uğradım küçükken hatta şu an o adam hapiste. Biz o zamanlar bilmiyorduk tacizi bize ciddi bir olay gibi gelmiyordu mesela. Kim bilir kaç çocuk tacize uğradı düşün artık. Haberlere çıktığını bir arkadaşımdan öğrendim mesela
www.haberturk.com/.../63449170-internet-kafe-sahibine-4-erkek-cocuga-tacizden-40-yil-hapis - +1 yıl
Bir şey sormak istiyorum. Nasıl emin olabiliyorsun çocukken tacize uğradığından. Yani belki yanlış anlamışsındır ya da ne bileyim rüyadır.. İnanmadığım için değil sadece bazı soru işaretlerinin giderilmesi gerekiyor
- +1 yıl
Bu adam bizzat İnternet kafede elini pantolonuma sokup penisimle oynadı. Dudaklarımın kenarını öptü hiç unutmam o iğrenç sigara tadını. Benimle beraber gelen arkadaşlarımın hepsi bir şekilde taciz ettiğini söyledi birinin sırtından içeriye elini sokmuş falan yani yalnız değildim. Sonra zaten bidaha gitmedim oraya hiçbirimiz gitmedik adamın adını sapık Yusuf koymuştuk hatta
- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİdam her zaman kesin çözümdür. Çünkü yaraatıkalrın hayatında en değerli şey kendi hayatlarıdır ve onu kaybetmemek için herşeyden hatta herkesten uzak dururlar.
39 Yorumla- +1 yıl
yillar once muge anlida, Daha 2 yasindaki bir bebek sayilacak cocuga dilim varmiyor, sebeplerle ölduren yaratik, muge anliya durumu itiraf ettiktem sonra, "kapali yerde kalamam korkarim ben" diye kendi cani soz konusu oldugunda tirtir titremisti de, serefsiz daha bebegin canini alirken gozunu kirpmamis
- +1 yıl
@vvbznm İŞte bu kişiyi atacaksın kuyuya, orada aç susuz geberecek. İdam deyince illa asılmak veya zehirli iğne gelmesin aklınıza.
- +1 yıl
Keşke, keşke kesin çözüm olsa
- +1 yıl
acaba?
- +1 yıl
@kovboykızlar Bizler neden trafikte diğer araca çarpmaya krokarız? Çünkü hatayla çarptı isek canımızdan çok maddi kaybımızı hesap ederiz. Bu tip ölümsüzlüğe inanmış yaratıkları dünyadan korkutacak iki şeyden biri para kaybı diğeride can kaybıdır.
- +1 yıl
O DA OLABİLİR AMA BİTİRMEZ AZALTIR SADECE
- +1 yıl
@kovboykızlar Bir insanı kurtarsak bile yeter bize.
- +1 yıl
çok doğru
- +1 yıl
@kovboykızlar Teşekkür ederim.
İdam Allahın emri zaten halkın önünde yapılır bir anda öldürülmez acı çektirilerek öldürülür ki ibreti alem olsun da hiç biri yapmaya cüret etmesin.
24 Yorumla- +1 yıl
Bi dizi de ahalinin gözü önünde yapılıyordu.. Gelmesi gerekiyo artık, yoksa bitmez bu yolsuzluk
- +1 yıl
Yok yedi güzel adamdı.
İdam hiçbir şeyi çözmez. Önce zihniyetin değişmesi lazım. Bunun için de ilk önce eğitimin önemsenmesi gerekli. Bu sorun ancak temelden böyle çözülür bence.
10 Yorumla
+1 yıl
+1 yılCHP idamı hep önlüyor. Laik sistemin hakimleri sucluları arka kapıdan salıyor, AKP düşmanlarıda faturayı hükümete kesiyorlar.
20 YorumlaBu cag cok kotu bir cag ya... iyice dunyanin civisi cıkti. Avrupada da multecilerin cocuklari kayip... yani bu cag pislik bir cag.. Kiyamet kopsun artik
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir haldeyiz ki kıyametin kopmasını istiyoruz..
+1 yılÖnce bi gerken cezayı vermeyi öğrensinler de, idamı sonra düşünürüz
10 Yorumla
+1 yılÇözüm değil ancak caydırıcı sebep. Böylelerine idam şart yaşamaları oksijen israfı.
13 Yorumla- +1 yıl
@UDixon İranda idam var daha geçen gün tecavuz suçluları herkesin önğnde kurşuna dizildi. Bizim gibi kapalı toplumlarda gizlenir böyle şeyler. İdam vaka sayısını düşürür bende idam istiyorum böyleleri için çünki yaptığının karşılığı budur. Ülkemizde adalet sistemi yerle bir düşünce suçluları akıl almayacak cezalara mahkum ediliyor böyleleri serbest bırakılıyor. Adama terörist deniyor güçlü bir ülkenin başkanı isteyince hapisten çıkarılıyor asayiş toplumun güven duygusudur. Artık yok öldü.
Gizli Üye(36-45)+1 yılTacizcilere tecavüzcülere teröristlere derhal idam lazım. Ama TCdeki kadınların yüzde 80i eğer zenginse iyi aile çocuğu diye geçiniyorsa Tecavüzcülere ve tacizcilere kıyamaz. İğrenç birşey ama maalesef gerçek.
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani.. Sırf zengin diye ses çıkarmıyor mu kadınlar
Cevap sahibi+1 yılFakir baksa sapık olur, zengin soksa rızık olur. Sözünü bilmiyor musun?
- +1 yıl
Ne iğrenç şeyler bunlar...
Cevap sahibi+1 yılSenin hemcinslerinin düşünceleri ben ne yapayım. Allah sapıkları ve onlara bayılanları kahretsin.
+1 yılİdam hadım müebbet şart etkisi büyük olur
10 Yorumla
+1 yılİdam gelsin destekliyorum
00 Yorumla
+1 yılMalesef kesin çözüm değil.
10 Yorumla
+1 yılDeğil
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri