Gel oku yardım almam gereken bi çok konu var?

insanların tecrübelerinin önemli olduğunu düşünüyorum kısaca hayatımdaki sorunları anlatıyim yardımcı olabilcegi bi konu gören düsüncelerini yazarsa sevinirim

1-) AİLE şu an 12. sınıfım yks ye hazırlanıyorum ve bu sorunun seneye düzelicegini düsünüyorum , tabiki sınavla alakalı endişelerimde var bu zamana kadar hic calismamis bi öğrenciyim bi senede düzgün çalışırsam derece yapabilir miyim? Cünki derece yapmazsam baska bi şehre gidemem. ne alaka falan demeyin benim icin önemli. Bir sene daha uzarsa intihar ederim ciddi burada uzun uzun anlatmıyorum klasik bi konu aile baskısı o yüzden kısaca benim kazanmam gerek. 2-) AŞK ilk aşklar unutulmuyo benimde ciddi olan tek bi ilişkim oldu ve onun yüzünden Şu an babamla konusmuyoruz evet yıllardır hemde. neyse. bu bi zaman sonra geçer mi? hissettigim belkide gerçek aşk değildir evet ama ilk olduğu icin bi baskasıyla tanıstıgımds aklma sürekli o gelsin istemem açıkcssi.

3-) FAKİRİM yani cidden arkadaşlarım günde 50 şer lira harcarken gidip 200 lirayı ruja bayarken cebimde on lira olmasi ve karnımın doymamasis inirlendirmeye başladı

4-) YAŞADIĞIMI HİSSETMİYOM ya önceden ne bileyim arkdsşlsrımla eğlenceli vakit geçirirdim flörtüm falan olurdu mutlu bi hayatım vardi her ne kadar dertlerim yine olsada onları evde bırakıp dışarda mutlu olabiliyoduö Şu an ne eglenesim geliyo ne başka bişey. flörtleşmeyi unuttum resmen. Sigara alkol vs onları dahi canım istemito bikac hafta sürer geçer sandım abi yok aylardr böyleyim herkes değiştiğimin farkında başta olgunlasıyorum sanırım dedim ama böyle hayat mı geçer? Bu herkesde olan bi dönem mi bitcek mi sıkılmaya başladım gerçekten.

5-) din konusunda kafam karışık herkws kendi doğrusunda ve araştırmıyo bunu her görüş için diyorum dinden çıkmak üzereyim ama düzgün bi araştırma yapmadanda çıkmak istemiyorum bunun icin yetwrli zamanımda yok sınav stresinden

Güncellemeler
+1 yıl
gelip burada bunu yazıcak kadar sıkıcı hayatım evet.
Gel oku yardım almam gereken bi çok konu var?