Kadin ikidebir benimle ugrasiyor. Yok simdiki gelinler bi boka yaramiyormus, yok simdiki gelinler kalkip onun camasirlarini yapmiyormus ( tek gelin benim, ve evde bir bekar oglu daha var, onunda donlarina merakli degilim ) durmadan ailemi ve esimi arayip beni sikayet ediyor.. gecen esimin yaninda da ben seni begenerek aldim ama umdugum gibi cikmadin dedi 😨 Esimde artik bikti hic araya girmiyor. Simdi de bir kizim var, adini rüya koydum benim adima benzedigi icin, ikidebir hayaller kuruyor kadin, her misafire ben koydum ismini yok televiziyonda gördüm yok ogluma söyledim o koysun diye bana da ikidebir ayni hikayeyi anlatiyor.. okadar iyi yazmiski nerdeyse benim o ismi vermedigime inandiracak. Nefret etdirdi kendinden.. ha birde gecen misafir geldiginde benim bebek biraz huysuzdu, herkesin icinde " alin iste his ediyor cocuk biraz ses olunca, tabiki normal anne karninda ikisi hep tartisdi ondandir, cocuk anliyor " halbuki hic öyle bisey yok 😂 bisey desem esimle aram bozulur diye agsimi acamiyorum. Bir kac saat sonra kahvaltiya davetliyiz, bütün gece uyumadim artik iyice depresyona soktu beni. Napsam? Agsimmi acsam bana belki kaynim sana noluyor diye basima kalkar ne bilim... benimkinin de sesi cikmiyor ama artik dayanamiyorumda
Birkaç saat sonra ailecek kayınvalidemdeyiz. Ağzımı açmaya başlamalı mıyım?
Ben yaşlı kaynanalar ve kayinpederlerin ağızlarını tutmaları çocukları kendilerinden soğutacak hareketlerden kaçınmalısınız diye sesleniyorum incir çekirdeğini dolduracak kadar olmayan sorunları hundeme getirip gönül kırmayın onlar hatada yapsa o hatalardan ders çıkaracaklarını bilin kısacası çenenizi tutun derim. Gün gelip ellerine düşeceksiniz kiripta düşerseniz o sizi üzer kirmazsaniz siz rahat edersiniz. Benim sözüm yaşlılara pireyi deve yapmayın artık onlar sizin geleceğiniz güvenin onlara
Böyle durumlarda gayrinizami harp kuralları geçerlidir. Yani şunu demek istiyorum, o sana böyle çaktırmadan laf mı sokuyor; sen de ona saygı sınırları çerçevesinde lafını söyle. Bana saygısızlık yaptı diyemesin ama senin kolay lokma olmadığını ve seni kolay kolay ezemeyeceğini de görsün. Örneğin, kızının adını kendisinin koyduğunu mu anlatmaya çalışıyor orada de ki ben onu karnımda iken hep Rüyam diye sevdim gibisinden konuş. Umarım taktiği anlamışsındır. Dişini göstermez ve lafların altında kalırsan seni psikolojik anlamda kontrolü altına almaya devam eder..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınların kıskançlığı birbirleri arasında olur gerçeği tam olarak örnek işte gelin kaynana arasındaki didişme. 😃 Yapmayın erkekler kafayı yiyor bu yüzden. Sende kaynana olunca yaparsın merak etme. Tabi çoğu için geçerli değil bu durumda ama tamamına yakını yapıyor gerçeğini de göz ardı edemiyorum. 😃 Bu bizim kültürde gelin kaynana muhabbeti bitmez. Olan da biz erkeklere olur. Ya erken gideriz öbür tarafa ya kanser oluruz ya da kel kalırız. 🤣🤣🤣
Allah sabır versin ne diyeyim kardeşim. Oturup konuş sende iyice söyle durumu.
Eşiniz bu haksızlığın farkına geç varacak tabi o zamana kadar sizin de sabrınız baya bir sınanacak o kesin. Allah yardımcınız olsun. Böyle kayınvalideler ikinci gelinlerini aldıktan sonra ilk gelininin değerini o kadar iyi anlıyorlar ki... tabi o zamana kadar gelinini iyice çileden çıkartıyor.
Böyle bir durumda eşinizin ailesi ile arasına mesafe koyması gerekiyor. Tamam ailesi ama tavrını koymalı, "kayınvalide kayınvalideliğini, gelin de gelinliğini bilmeli" demeli. Ki zaten hem el kızı eve girdikten sonra gelin kayınvalide ilişki yerine anne kız ilişkisi olmalı. Maalesef eskinin insanları bu konuda anlayışsız bilinçsiz.
Ağzınızı açmak yerine, sabredip susarsanız mükafatını çokca alırsınız. Hem eşiniz de sizin ne kadar anlayışlı sabırlı olduğunuzu gördükten sonra size laf söyletmez. Size daha çok bağlanır.
Bu duruma eşinin sessiz kalmaması, annesine sınırlarını ve yerini hatırlatması lazım. Seni annesine ezdirmemesi lazım. Gerekirse, annesi tavrını değiştirene kadar bir süre görüşme, torununu da görmesin. Artık ayrı bir aile, ayrı bir hanesiniz. Kayınvalide seni oğlunun eşi olarak değil, kendisinin hizmetçisi olarak görüyor olmalı, o eskidendi, aynı evde yaşayan geniş ailelerde. Kendisine ve diğer oğluna hizmet edecek birini arıyorsa bulsun birini, parasını verip çalıştırsın. Kocanla evlendin diye annesiyle de evlenmiş olmuyorsun. "Batıda evlilik tango gibidir, sadece iki kişi evlenir. Bizde evlilik halay gibidir, aileler de dahil olur." - Üstün Dökmen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla tatlım şu an agzımı acmams olsam hala aynı binada oturuyor olurdum. Şimdi şükür uzaklastm kafam cok rahat. Önce şehir sonra ülke değiştik. Benle anlasamıyorsa kendi sorunu aramızda bir asır var nerdeyse kadınla ama yinede kendi kalıbına koymaya calıstı taviz vermedim sevilmedim de kocama da yansıdı bazen ama sonunda kazanan ben oldum. Pişman değilim aklım hala soktugu laflara neden susmamda 😂😂
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vallah yorumun okadar iyi geldiki.. niye böyleler anlamiyorum.. hep baslarda onlar mutlu olsunlarda diyip hayatimizi maf ediyorlar. Yeni evliydik hic unutmam günde saat basi arardi. Hele sabah 6 da görüntülü arardi günaydin demek icin.. kac kere esimle konusdum nolur annene bisey de bu böyle olmaz diye artik daha az ariyor ama beni gaza getirdin. Saol.. ❤️ bu arada sorabilirmiyim? Sana neler dedi? Ne yapti?
Çekilecek dert değil bu cizgiyi koruyamadıktan sonra yuva kurmus olmuyorsun daha cok ekstra paket gibi oluyorsun. Yanarım en guzel zamanlarıma 1.5 senem onlarla gecti evliliğin en guzel zamanları.. Alt ust oturuyorduk ama eşle sadece aksam uyku saati göruseblyrdk. Sürekli aşagıda ol yapıyordu. Bazen erken cıkmak istiyorduk odamıza yeni evliyiz sonucta vay efendim siz artık bizim sohbetimizi begenmiyorsunuz. Ordan bir etap ogluna senin karın beni sevmiyor demiş bu sersemde gelip bana annemi sevmiyorsan beni de sevme demişti işte orada anladım asla burada olmamam gerektiğini
Hepsi aynı değildir belki ama bazıları rakip olarak göruyor oglundan kıskanıyor paylasamıyor. Benim 2 oglum var ama kız cocuklarını cok severim gecen telefonda diyor 1 kızın olsun yeter li erkek cocugu nankördür herseyleri karıları oluyor köpek olurlar isteseler ama kız cocugu vefalıdır ayh saka gibi resmen laf soktu oglu onun elinden almıs gibi davrandı bana ve bunlar 9 kardes en kucugu bana dustu
Ve bunun Baska örnekleri var cevremden eniştem bir süre şehir dısına gtti gelmedi sonra şehir değişikliği yaptılar önce ablam kaynanasıyla kaldı o surecte. Bide ben gibi değil ablam Herseyi yapardı kaynanası için. Kadın ogluna şey demiş senin karın beni bu yaz cok üzdü saygısızlık etti. Neymiş o donem oğlu iflas verdi kactı. kadında arada babaevşne gelirdi buda sanki biz seni aç bırakıyoruz da sen gidiyorsun. Ne sacma ailem onlar diyemedi saf ablam.
Bence sessiz kalıp kayın validen fırsat verme. Çünkü en güzel cevap sessizliktir. Misal sen birine bir şey söyledin cevap yok 10 kez daha tekrarladın yine bir şey demiyor o zaman sinir olur susarsın değil mi? O yüzden sakin kal sessiz ol. Bir de istediklerini yapmayı deneyerek hal ve hareketlerini test et. Eğer aynı hareketler devam ederse senin mükafatın daha çok olur. Görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.
İt ürür kervan geçer fazla muhatap olma ben 3 ya da 4 ayda bi giderim hiç aramam da böyle iyi soğuttun kendinden bıktırdın gelmek istemiyorum dedim eşimde hiç zorlamıyor esim ayda bi ya da iki gidiyor oğlunun parasını kıskanıyor günümüz şartlarında ancak yetiştirebiliyoruz beslicekki aldı dedim
Maalesef bu konuda eşlerin rolü büyük onlar set çektiği sürece bu durum yaşanmaz.. Zamanında yaşlılar gençleri idare edermiş artık gençler idare etcek duruma getirildi. Mümkün olduğunca 3 maymunu oynayacaksın ve mesafeli olcaksin.. Biraz da hasret bırakırsan bi zaman sinra bu serzenisler, laf sokmalar, bir seyler beklemeler azalır. Bu süreçte ne kadar umursamaz olursan o kadar sakin kalırsın..
Eşin kaynananın nasıl biri olduğunu biliyordur merak etme. Hatta yakın komşu akrabalar bile biliyordur. O yüzden sen saygını bozmamaya çalış. Eşinle konuş daha az yüzyüze gelmek istiyorum diye. Tamam senin annen beni eleştirebilir elbette ama beni başkalarına ve de başkalarının yanında aşağılaması eziklemesinden rahatsızım diyebilirsin. Özellikle kendi aileme karşı diye.
Nolursin kurban oliyim yapmayin şunu kendinize ya, çok yanlış mutlu etmeyin kimseyi. Doğru bı üslupla sesini çıkar cevabını ver. Kavga çıkarmadan saygısızlık yapmadan cirkeflesirse o zaman corkefles. Şu lafların yüzünden ne sana gelsin ne seni göresin ne de torununu göstermesin geliyor de. Konuştuklarını bunca zaman sineye çektiğim için sürekli biseyleri basima kakip olmayan şeyleri uydurma de
boş ver takma onu deli olarak düşün tamam se geç takılma. Sen eşinle olan huzuruna bak. Senin nasıl bir insan olduğuna o karar veremez. Şimdi eşin ona bişey dese oğlumu dolduruyor dicek. Ben bu yüzden çok güzel giden bir evliliği mahvettim. Boş ver ya ne derse desin yaşlı de biey de. Ama bunları içnde büyütüp ezberleyip kafana takma.
Bence bu konuda erkeklerin haksızlığı var. Annelerini mutlu etmek için eşlerini onların yanlarında bağırıp tartakliyorlar. Benim kayinvalidemin nasıl sinsi sinsi gulumsedigini mutlu oldugunu ben biliyorum. Ama eşim annesinin eteğinin dibinden gitmeye devam etti. Kadınlarda duzeltilmicek yaralar bırakıyorsunuz kötü kaplı anneleriniz için. Sürekli de iyi biri olduklarını söylüyorsunuz.
@sonperdetiyatro evet öyle çoğu ama ben annem için eşime hiç bağarmadım çünki ben annem babamla konuşmuyordum. Benim anamda babam da oydu. Sana gelince ana sına erkeklik yapıcağına dimdik önünde dursun sana yapsın
Yine diyorum kendisi aile olduğunun farkinda olmayan anne kuzusu ile evlenmissin gecmis olsun. Kaynanaya o cesareti veren senin eşin. Eski insanlar değişmiyor ama esin bu sekilde davranarak hem aile yapınızı zedeliyor hemde seni kendinden uzaklaştırıyor. Ve böyle devam ederse cidden bitişe doğru gidersiniz. Hele ki sen artik susmayı tercih ediyorsan eşine karşı cogu sey bitmiş demektir
Ay okurken bile içim daraldı Allah sabır versin :/ biliyorum dayanması zor ama eşine durumu düzgünce izah et ben senin hatrına susuyorum sen de benim hatrıma bizi çok sık bir araya getirme de
Ne desen de baş edemezsin gibi görünüyor bence duymamazlıktan gel bi süre sonra etkileyemez de seni artık sorun sende değil ki oyuzden yapacak bir şeyin yok sen yuvana odaklan s. Et
Düşünki sende ilerde kayınvalide olucaksın gelinin sana nasıl davranmasını istiyırsan o şekil davran bence
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yeminle bu sabah yine kendim ekmek yapip götürdüm, herkes eli bos geldi yine Ben yaptim, lafi yiye yiye eve yolluyor birde.. Sonra da pisman oluyorum iste
Belli ki sıkınrılı bir kadın ona yapacağın saygısızlık eşine yapmış olursun saygı duy mesafenin koru uzak dur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gelin dediğin eşinin büyüklerine saygı göstermeli anlattığında abartlı olduğuna eminim bence sen kayınvalidenden gıcık almışsın mübalağalı iddialarla saygısızlık yapıyorsun ve buna teşvik ediyorsun
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yemin ederim abartmiyorum, simdiye kadar da terbiyesizlik yapmadim esimle aram acilir diye.. terbiyesizlik yapsaydim rahatlardim belki de ama doldum tastim artik
Benim yanimda bisey demiyor ama bir iki kez oldu sonrasinda ben yaninda olmayinca ona kizdigini duyuyorum.. yani annesine kiziyor ama benim yanimda degil.. kendisiyle konusuyorum sakinca böyle böyle dedi sende duydun diye. Esim de diyor iste annem dul, babam vefaat etdikden sonra kadin kafayi yedi bende biliyorum kafayi yedigini normal degil bende biliyorum ama napim diyo, annem diyo.
Bu ne bir utanmazlık geri kafalılık resmen seni beğenmiyor ve bu yetmiyormuş gibi yüzüne karşı eleştiriyor mu? Sen oğluna bakarken, gerçekten çıldırcam çok sinir oldum