Kömür madeninde patlama olmuş inşallah can kaybı yoktur Allah yardımcıları olsun. Fakat neden bu işçilerin hepsi ERKEK? Bukadar dibe bastırılan erkekler bütün pis kirli zor işleri yürütüyor. Kadınlar hesapta her alandalar hesapta eşitiz ama maalesef işlerine gelen her alanda ve işlerine geldiği kadar eşitiz. Keşke layıkıyla eşit olabilsek. Erkek işçiler e çok geçmiş olsun umarım sağ salim atlatırlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
erkeğin gücüyle kadınınki eşit mi be ne alaka bunun eşitlikle
ayrıca onların eşleri sanki evde oturup netflix izliyo
ev işi yapıyolar çocukla ilgileniyolar
eminim eğer kocalarına deseler sen evde dur ben madene gideyim diye adamlar manyk mısın sen der gülüp geçer05 Yorumla- +1 yıl
Güç işi değil bu tatlım evime üç kuruş fazla götüreyim diye gidip ağır tehlikeli pis işlerde çalışıyor adamlar. Asgari ücrete gidip markette fabrikada çalışmayı da bilirler. Ev işi çocuk vs vs bunları da işinize gelince kadın yapmak zorunda değil diyorsunuz. Bunları bizlerde yapıyoruz artık. Bence sen konuyu saptiriyorsun. Her alanda varız diyorsanız eşitiz diyorsanız işinize geldiği gibi değil layıkıyla icraat gösterin bence. Çünkü etrafında gördüğün her şey ERKEK eseri ve hiç bir zaman da gündeme gelmiyor nedense
- Cevap sahibi+1 yıl
ne demek güç işi değil be madende çalışmak ne demek onu bile bilmiyosun sonra burada duyar kasıyosun. Senin işin ne merak ettim klimalı ofisinde sıcak kahvenle falan çalışıyosundur sanki bizden çok farklısın
- +1 yıl
Benim işimden sana ne? Ne oldu bir gerildin tartışmaya bile açık değilsiniz. Erkek gücü ile kadın gücü bir değil ise saygı duyacaksiniz. Etrafınzdaki bütün bina yapı yol maden a dan z ye her şey ERKEK eseri dir. Sizin yaptığınız işleri bizler de yapıyoruz zaten. Eşitiz her alanda varız diyorsunuz ama ışınize gelmeyince ay biz kadınız çok komik ve çok bencil ve hiç adil değilsiniz maalesef
- Cevap sahibi+1 yıl
Erkeğin gücüne saygı duymayan mı var ak burada asıl saygı duyan benim o maden işi güç gerektirir ancak bunu erkek yapar diyorum sen karşımda böö ne gücü gerektirceekk diyosun slk mısın? Kendi lafını kendin yalanlıyosun. Her alanda varız derken hak hukuk alanında diyoruz bunu anlayamicak kadar malsan bye
- +1 yıl
Kendi ağzınla benim teorimi doğruluyor olman çok saftirik olduğunu gösteriyor tatlım. Ozaman eşit değiliz sizlerden üstünüz. (Senin söylemine göre)
En İyi Cevaplar
Kadın ve erkek hiçbir konuda eşit değildir. Doğurganlığımız ilk farkımız.
018 Yorumla- +1 yıl
Doğal farklılıklarımız yaratılış tan. Benim kastım bu değil. Kadın işine geldiği gibi eşitlik istiyor maalesef. Erkeğin emeği zorluğu Hakkı hukuku hiç gündeme gelmiyor. Kadın şunu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil vs vs. Ama erkek te zorunda değil ozaman deme hakkı doğuyor bizlere de.
- +1 yıl
Sezen hanım demek istediğim bu değil aslında. Şöyle anlatayım mesela bir kadın bir iş yapsa sanki elektriği bulmuş gibi taktir ediliyor lakin biz erkekler okadar zor işler yapıyoruz ki eşit isek kadinlar her alanda ise neden bukadar taktir ediliyor. sanki zor olan her şey erkeğin görevi erkek yapmak zorunda gibi bir algı var. Ama kadın hicbisey yapmak zorunda değil. Biraz karışık oldu ama ne demek istediğimi anladığınızı ya da zaten farkında olduğunuzu düşünüyorum. Misal bu maden iş kazası ERKEK işçiler diye değil de işçiler diye gündeme geliyor olması gereken de bu zaten. Ama bu kazada kadinlar olsaydı kadın işçiler diye gündeme gelirdi.
- +1 yıl
Yazarak bir yere kadar kendimi ifade edebiliyorum ama şunu söylemekte fayda var. Zaten tüm ağır, kaba ve güç gerektiren işler aileler tarafından toplum tarafından erkeğe nakşedildiği için böyle bir durum olduğu zaman da bu pek önemsenmiyor ama bir kadının maden işçisi olarak göreve devam ettiğini düşündüğünüz zaman o büyük bir haber olur. Her yerde manşetler olur. Şöyle mesela, bir tır veya otobüs şoförünün kadın olduğunu gösteren bir haber olduğu zaman herkes ilginç bakar E ehliyeti var aa kadın otobüs sürüyor aa kadın şunu yapıyor yani aslında kadına toplum ve gelenek tarafından benimsitilen şudur; evinde yemeğini yapan, çocuğuna bakan, eşine hizmet edendir. Yani toplum etiketliyor ve normalleştiriyor olay bu yani. Bu arada ben şunu da belirtmek istiyorum kadın ve erkeğin hiçbir konuda eşit olduğunu da düşünmüyorum. Hatta şöyle ki kadının her zaman erkeğin bir adım gerisinde olduğunu düşünüyorum ve böyle de olması gerektiğine inanıyorum.
- +1 yıl
İstisna konumunda olan kadınlardan birisiniz o halde. Şunu belirteyim bende eşimi kızımı kiz kardeşimi annemi öyle ağır işlere asla yaklastirmam bile. Kendimi atarım her zorluğun altına. Ama tutupta kadın ön plana çıkartılıp her alandayiz erkeğin yaptığı her işi yaparız gibi saçmalıklar gündem olunca insanın siniri bozuluyor açıkçası. Erkeğin emeği eserleri hiç bir zaman görülmüyor. İşlerine gelince eşitiz işlerine gelmeyince sen erkeksin diye bir eşitlik kavramları var.
- +1 yıl
Kadın ve erkek hiçbir zaman eşit olmadı, olamaz ve olmamalı. Diyorlar ya işte ben ayaklarımın üzerinde duruyorum, şöyle de, böyle de falan... Hayır efendim, hayır. Bir kadın ne olursa olsun bir erkeğe ihtiyaç duyar ve bir erkeğin gücünün altında kendini güçlü hissetmeye ihtiyacı da olur diye düşünüyorum. Kavanoz kapağını açamıyor olmamız dahi herşeyi anlatıyor 🙂
- +1 yıl
Ağzına sağlık
- +1 yıl
Haklısın bende farkındayım derin mevzular olduğunun. Ama gerçekten haksızlık erkeğe yapılıyor. Her alandayiz diyen kadinlar sadece işlerine gelen alandalar. Tabi ki olmasın lar lakin biraz da saygı duysunlar. Sabahın 7 sinde dize kadar çamurun içinde yağmur soğuk altında çalışan da erkekler en ağır en zor şartlarda çalışan da erkekler dir. Ha ille de her alandayiz eşitiz diyorlar ise gerçekten layıkıyla eşit olalım her alanda görelim siz kadınları inan çok mutlu ve memnun olurum bu adil eşitlikten
- +1 yıl
Bende çocuk bakarım yemek yaparım temizlik yaparım ama bir kadın gibi yapamam. Bu söylediğim hernekadar feminist kitle tarafından tepki alsada bunlar kadın işi dir. Ama günümüz de kadın bunların hiçbirine mecbur değil algısı yaratılıyor. Gel gelelim erkek yaptığı herşeye mecbur algısı neden hala var ozaman erkekte hicbirseye mecbur değil
- +1 yıl
Umarım lakin erkekler baskı altında maalesef kadın hakkı hukuku derken erkeklerin hakları kısıtlanıp yokmuş gibi izlenim verilirse zor güzelleşir hayat. Mesela eşitiz hesapta ama erkek essek. gibi çalışıp evine bakmak zorunda ama kadın çalışınca kadının parası kadın istediğim gibi harcarm kocam karışamaz diyor maalesef çok örneği var
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim yorumun için 🙂
- +1 yıl
🌹
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
çünkü kadınlar böyle. zaten eşitlik adı altında istedikleri şey de pozitif (!) ayrımcılık
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum asla eşitlik yok keşke layıkıyla eşit olabilsek kadınların işine geldiği gibi değil
- +1 yıl
Onlar türk kadını oldukları için gerçi yeni nesil böyle işlerine geldi mi tama işlerine gelmedi mi ammm g. tt yırtmaca
00 Yorumla - +1 yıl
Kadinlar o ise basvursa sanki ise alinacaklar da!!! Orada da ayrimciligi yapan yine erkek.
05 Yorumla- +1 yıl
Basvursunlar bakalım alınacak larmi ozaman görelim. Artı her alanda varız diyen kendileri değil mi? Erkeklerin elinden işlerine gelen herşeyi alabiliyorlar bu sektörü de alabilirler erkek hakimiyetinden. Ama işlerine gelmiyor
- +1 yıl
Ezberden konusuyorsun. Bak sana kendi sirketimden ornek verecegim. Benim calistigim sirkette benim calistigim bolumde calisan kadinlarin hepsini bir bahaneyle uzaklastirdilar baska yerlere (sirket ici baska bolumler de dahil) gonderdiler. Sebebi sadece ve sadece kadin olmalari. Ustelik beyaz yaka pozisyon.
- +1 yıl
Bak dostum diyorum ki o şirketin kurucusu vs vs si hepsi kadın olsun. Maden ocağında nasıl bir tane kadın yok ise kadinlar da o şekil kadın işçiler kadın patronlar olsunlar. Senin gibiler yüzünden yakında hiç bir hakkımız hukukumuz kalmayacak. Ben diyorum ki kadinlar işlerine gelince her türlü hakkı erkeğin elinden alabiliyor
- +1 yıl
Sacmalik. Bak bakalim dunyada en iyi pozisyonlarda kadin erkek yuzdesine. Senin soylemine gore %90 falan kadin olmali oyle pozisyonlarda eger oyle yapabilecek gucleri varsa
- +1 yıl
Pozisyon dan bahsetmiyorum ben pozisyon olayı hak eden gelir. Benim sorumu oku anla ondan sonra gel istediğin kadar tartışalım seninle.
u
+1 yılBazı kadınlar böyledir karakter meselesi
03 Yorumla- +1 yıl
Bazı mı?
- +1 yıl
%90 Diyelim
- +1 yıl
Bak şimdi oldu. Bazı kadınlar böyledir olmamıştı.
Gösteriş yapamazlar o işte ondan dolayı
04 Yorumla- +1 yıl
Ama her alanda varız erkeğin yaptığı her işi yaparız diyorlar eşitiz diyorlar
- +1 yıl
Ozaman şu kanı da haklıyım ( kadinlar işlerine geldiği gibi eşitlik istiyorlar)
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi